Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Political Economy School IR avatar

Political Economy School IR

📚کتابخانه: @book_ecoo
🖥 آرشیو آموزشی: @videoo_eco
اینستاگرام: https://www.instagram.com/alireza__eco
اقتصاد | دانش مالی | فلسفه‌ سیاسی
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थानІран
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिJun 04, 2022
TGlist में जोड़ा गया
Jan 27, 2025

रिकॉर्ड

17.04.202523:59
610सदस्य
10.04.202523:59
100उद्धरण सूचकांक
13.04.202523:59
574प्रति पोस्ट औसत दृश्य
13.04.202523:59
574प्रति विज्ञापन पोस्ट औसत दृश्य
28.01.202523:59
6.45%ER
13.04.202523:59
96.63%ERR

Political Economy School IR के लोकप्रिय पोस्ट

اقتصاد ریگانی چهار اصل ساده داشت: نرخ نهایی مالیات پایین‌تر، مقررات کمتر، مخارج دولتی مهارشده، سیاست‌گذاری پولی غیرتورمی. با وجود این که ریگان به همه‌ی اهدافش نرسید، پیشرفت خوبی به وجود آورد. سیاست‌گذاری بوش دقیقا برعکس اقتصاد ریگانی بود: نرخ مالیات بالاتر، مقررات بیشتر، مخارج دولتی بیشتر.

👤میلتون فریدمن


📉@PoliticalEconomy_School
01.04.202513:18
📄در باب ناسیونالیسم ایرانی و توهمات و نارواداری های رایج

👤مهرپویا علا


وبلاگ شخصی نویسنده


📉@PoliticalEconomy_School
با انقلاب بلشویکی 1917، آزار و اذیت مذهبی سیستماتیک آغاز شد که در طول تاریخ اتحاد جماهیر شوروی، بین 12 تا 20 میلیون مسیحی را به قتل رساند. در سال 1914 کلیسای ارتدکس روسیه دارای 55173 کلیسا ارتدوکس ، 29593 کلیسا کاتولیک، 550 صومعه و 475 صومعه بود که اکثریت قریب به اتفاق آنها توسط کمونیست ها بسته و ویران شدند. همچنین چیزی مشابه با 5000 کنیسه یهودی و 25000 مسجد مسلمان که در سال 1917 در قلمرو روسیه بودند اتفاق افتاد. قبل از انقلاب همچنین 112629 کشیش و 95259 راهب و راهبه کلیسای ارتدکس وجود داشت. کمونیست ها آزار و اذیت وحشیانه ای را علیه آنها به راه انداختند. به گفته یاکولف، حدود 3000 کشیش، مذهبی و راهبه تنها در سال 1918 با روش‌های وحشیانه‌ای که در بالا ذکر شد کشته شدند.

📷 تصویر: راهبان ارتدوکس که به دست نیروهای کمونیست کشته شدند


https://www.outono.net/elentir/2020/04/22/le
عين الدوله يكدسته از قزاق را با يك شصت تير بسركردگى رضاخان سواد كوهى(رضا شاه پهلوى) بقراملك فرستاده، تفنگها و فشنگهايى كه مظفرالدين شاه در چهار سال پيش در آخرين سفر خود به اروپا بكارخانه‌ هاى فرانسه سفارش داده بود، اين زمان به تهران ميرسيد و محمدعلى ميرزا به سپاهيان بخشيده بسر تبريز ميفرستاد.تفنگ هاى «لوبل» كه در تبريز بنام «سه تير» شناخته گرديد آخرين بيرون دادۀ كارخانه‌ هاى فرانسه مى ‌بود و قشنگترين تفنگها بشمار ميرفت.روزنامه حبل‌المتین نیز، در همان ایام ضمن انتشار اخبار انقلاب و جنگهای ستارخان با قوای استبداد و مسلسل ‌چی رضاشصت ‌تیر! از شهادت ۲۰زن مسلح در لباس مردانه در نبردهای تبریز خبر داده و نوشته بود: در میان آن شیرزنان مبارز، از دختران ۱۳ساله تا زنان کهن‌ سال ۶۰ساله دیده میشد.
قوای ستارخان که در اکثر جنگها پیروز میدان بودند اما بخاطر برتری همین مسلسلها، مجبور به عقب نشینی میکردند.


👤احمد کسروی
📚تاریخ مشروطه ایران

📷 تصویر رضاخان در پشت مسلسل که به احتمال زیاد در جنگ با ستارخان و مشروطه خواهان تبریز برداشته شده...


📉@PoliticalEconomy_School
25.03.202512:06
📄نقد تکنوسوسیالیسم: چرا برنامه ریزی با هوش مصنوعی نمی تواند جانشین فرایند بازار شود؟
👤امیرحسین خالقی


هایک معتقد بود که دانش پراکنده در جامعه باعث می‌شود هیچ اتوریته متمرکزی نتواند تمام اطلاعات لازم را برای برنامه‌ریزی موثر در اختیار داشته باشد. ایرادش این بود که در اقتصاد سوسیالیستی (دولتی/برنامه ریزی شده/دستوری) هماهنگی اقتصادی مناسب در عمل ممکن نیست و مسئله «محاسبه اقتصادی» را نمی شود حل کرد. اما در اقتصاد بازار قیمت‌هایی که از رجحان ها و انتخاب های افراد ناشی می شوند علامت هایی برای هماهنگی فعالیت‌های اقتصادی به حساب می آیند که کار را به خوبی پیش می برند. ماجرای محاسبه اقتصادی یکی از مهمترین چالش نظری علم اقتصاد در قرن بیستم بود که آن را با میزس و هایک و رابینز و لانگه و لرنر می شناسیم.
اما آیا تکنولوژی های جدید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی و کلان داده و بلاک‌چین می‌توان مشکل محاسبه اقتصادی را حل کرد؟ این تکنولوژی های جدید می توانند حجم عظیمی از اطلاعات را از منابع مختلف جمع‌آوری و پردازش کند، الگوها را بهتر کشف کنند و پیش‌بینی‌های دقیق‌تری داشته باشند که کار تخصیص منابع را بهبود می بخشد. یکی از مشهورترین تلاش های اولیه برای استفاده از تکنولوژی های جدید در برنامه‌ریزی اقتصادی را در دوران دولت سالوادور آلنده در شیلی شاهد بودیم که به پروژه سایبرسین شهرت داشت و البته با مشکلات زیادی نظیر دقت اطلاعات، به‌روز رسانی به موقع روبه رو بود و عمرش هم دراز نبود. آن سال ها لانگه از هواداران پرشور سوسیالیسم بازار خواب این را می دید که حتی با رایانه های آن زمان به راحتی می شود مشکل محاسبه اقتصادی را حل کرد. او فکر می کرد اصل مطلب همان ظرفیت پردازش و تکنولوژی خوب است.
تکنولوژی های جدید البته قدرتمندند ولی به ورودی های خوب نیاز دارند؛ باید داده های قابل اتکایی باشد تا بشود الگویی در آنها رصد کرد، منطق تغییر آنها را شناخت و به پیش بینی آینده پرداخت. اما برای تصمیم گیری های اقتصادی ما با دانش خاموش (دانشی که نمی توان آن را به اعداد و ارقام بدل کرد) و زمینه مند (محلی که فقط افراد درگیر از آن اطلاع دارند) طرف هستیم. چنین دانشی آن بیرون نیست که بشود با روش های ریاضی به آن پرداخت بلکه طی فرایند بازار خود را ظاهر می کند. وقتی در جامعه «تقسیم کار» داریم پس از «تقسیم دانش» هم گریزی نیست و این دانش هم فقط در تعامل افراد «کشف» می شود. چنین دانشی دانش مشروط به زمان و مکان است و بیرون از آن موضوعیت ندارد. برای تقریب ذهن تصور کنید که کامپیوترها می توانند خوب شطرنج بازی کنند ولی بعید است بازی فوتبال آنها چیز جذاب و دیدنی از آب در بیاید!
خلاصه کنم، مشکل محاسبه اقتصادی «فنی» نیست بلکه «اقتصادی» است! الله اعلم...

📉@PoliticalEconomy_School
12.04.202513:02
🖥 شرکت دولتی به معنای رانت، فساد ،حقوق نجومی و... است، تفکر دولتگرا بر مغز مدیران ما چیره شده است‌.

👤علی طیب‌نیا


📉@PoliticalEconomy_School
🖥 در خوش‌بینانه‌ترین حالت و با فرض عدم وخامت اوضاع، تورم در سال ۱۴۰۴ بین ۴۰ تا ۵۰ درصد خواهد بود و نرخ دلار به حدود ۱۵۰ هزار تومان خواهد رسید. حتی در صورت توافق با آمریکا، تاثیر اقتصادی آن در سال آینده محسوس نخواهد بود.

👤محمد ماشین‌چیان



📉@PoliticalEconomy_School
🖥 علم‌ و شناخت تجربی نمی تواند همه چیز را توضیح دهد؛
چرا نباید دچار ساینتیسم شد؟‌ و چرا نباید در شناخت نظم و کنش انسانی بر علوم طبیعی تکیه کرد؟


روش علوم طبیعی در علوم اجتماعی از زمانی که روش علمی برای اولین بار در حدود نیم هزاره پیش آشکار شد، با اشتباهاتی همراه بوده است. برای مثال، عدم امکان مشاهده عینی پدیده های اجتماعی مانند «عدالت»، بسیاری را به این نتیجه رسانده است که وجود ندارد. محدودیت‌های معرفت‌شناختی مشابه پوزیتیویسم باعث شده است که بسیاری از اقتصاد بازار با عنوان «آشوب‌زده» یاد کنند، زیرا از رعایت نظم اجتماعی موجود ناشی از مکانیسم قیمت با امکان‌پذیر ساختن همکاری پیچیده میان افراد جامعه، ناتوان هستند.

- فریدریش فون هایک


این تصور که می‌توان الگوها یا قاعده‌های بزرگی را در روند رویدادهای تاریخی کشف کرد، طبیعتاً برای کسانی که تحت تأثیر موفقیت علوم طبیعی در طبقه‌بندی، همبستگی و بالاتر از همه پیش‌بینی قرار گرفته‌اند، جذاب است اما در مورد روابط اخلاق ، سیاست‌و... همچون طالع بینی است

- آیزایا برلین


📉@PoliticalEconomy_School
12.04.202508:43
📄آیا بیت کوین و ساز و کار بلاک‌چین موجب شکست پول فیات و ظهور پول خصوصی میشود؟

👤ویکتور وانلی

🖋ترجمه شده توسط AI



📉@PoliticalEconomy_School
🖥 ما ایرانیان همواره بر سر شکل حکومت یا افراد بحث کردیم نه بر سر گستره و کمیت آن...

👥️️ بخشی از گفتگوی مهدی تدینی و حسین میرزایی


📉@PoliticalEconomy_School
🟡چرا آزادیخواهان باید از لوکالیسم و تمرکز زدایی دفاع کنند؟

لینک یادداشت۱

لینک یادداشت۲

لینک یادداشت۳

لینک یادداشت۴


📉@PoliticalEconomy_School
هیتلر هرگز قصد دفاع از "غرب" در برابر بلشویسم را نداشت، اما همیشه آماده پیوستن به ارتش سرخ، برای نابودی غرب بود؛ حتی در میانه مبارزه با شوروی....

👤هانا آرنت
📚ریشه های توتالیتاریسم


📉@PoliticalEconomy_School
31.03.202515:25
🟡شناخت ایده ها و اندیشگان آزادیخواه:

لیبرال های کلاسیک: لیبرالیسم کلاسیک در جهانی بسیار متفاوت از دنیای امروز ظهور کرد. اصول اساسی آن - الغای برده داری ، حاکمیت قانون، آزادی مذهب، آزادی بیان ،تکثرگرایی ، تردید در قدرت دولت‌و برابری در برابر قانون و دموکراسی لیبرال هستند و از اندیشمندان معروف آن می‌توان به جان لاک، آدام اسمیت، لودویگ فون میزس و فریدریش اف هایک اشاره کرد.

نظم باوران(اردو لیبرالیسم): نظم باوری که ریشه در لیبرالیسم آلمانی دارد، معتقد است که یک چارچوب قانونی قوی برای حفظ رقابت ضروری است.
نظم باوران برخلاف طرفداران عدم مداخله یا لسه فر (از جمله لیبرال های کلاسیک که اشاره شد)، بازار آزاد افسارگسیخته را ساده لوحانه میدانند و معتقدند که دولت باید برای تضمین رقابت منصفانه مداخله کند تا بازار از حالت رقابتی به انحصار ابرشرکت ها در نیاید.

لیبرتارین ها: برخی آزادی خواهی را صرفاً نسخه ای آمریکایی از لیبرالیسم کلاسیک می دانند که پس از آنکه چپ در دهه 1930 واژه «لیبرال» را به خود اختصاص داد پدیدار شد اما امروزه این مکتب به عنوان یک سنت ایدئولوژیک مستقل مطرح است.
در حالی که لیبرالهای کلاسیک نگران عدم تحمل فرهنگی یا فقدان تکثرگرایی هستند، آزادی خواهان بر نقش دولت تمرکز میکنند و معتقدند که قدرت دولت بزرگترین تهدید برای آزادی است
البته همه لیبرتارین ها آنارشیست نیستند و برخی از آنها نیز به دولت حداقلی و حتی دولت های محلی (لوکالیسم) باورمند هستند که گستره دولت را بسیار کوچکتر از آنچه که لیبرال های کلاسیک حکومت قانون می نامند میکند و برخی این روند تدریجی را برای حذف دولت از نهاد حاکمیت میدانند.

آنارکو کاپیتالیست ها: آنکپ ها که به سرمایه داری آنارشیستی معتقدند ، بیشتر به عنوان بخشی از همان جبهه لیبرتارین ها شناخته می‌شوند که وجود دولت را الزاما باعث انحصار میدانند که با ابزار نظامی و مالیات بر منابع مالکان خصوصی فائق می آید
بنابراین اندیشمندانی چون هانس هرمان هوپ یا روتبارد ، هوادار خصوصی سازی بخش های نظامی و حذف کامل حاکمیت نیز هستند

عینیت گرایان(آبجکتیویسم) : آنها از فلسفه آین رند پیروی میکنند اگرچه خود رند برچسب آزادی خواه را رد کرده است اما سرمایه داری برای عینیت گرایان صرفاً یک ترجیح سیاسی نیست بلکه یک ضرورت اخلاقی است که ریشه در خودخواهی عقلانی دارد. آنها اعتقاد دارند عقل باید تمام زندگی بشر را اداره کند و مردمان بر اساس روحیه خودخواهی شان باید به دنبال خوشبختی خویش باشند که نظام سرمایه داری تنها نظامی است که آنها می‌توانند این مسیر را در آن پیش بگیرند‌.

نئولیبرال ها: نئولیبرالیسم عمدتاً محصول زمان خود بود امروزه افراد کمی خود را نئولیبرال مینامند و برخی چپگرایان این لفظ را به عنوان فحش سیاسی استفاده میکنند اما دوره ای وجود داشت که سیاستها با اصول آن همسو بود، در دهه های 1980 و 1990 بسیاری از سیاستمداران چپ گرا به دلیل بحرانهای اقتصادی - هزینه های بالای دولت بدهی و تورم - مجبور به پذیرش اصلاحات بازار شدند.
برخی به طور کلی سوسیالیسم را کنار گذاشتند و راه سوم بین سرمایه داری و مداخله دولت را ترویج کردند و نسبت به عدم مداخله بدبین باقی ماندند و معتقد بودند که مداخله دولت برای جلوگیری از نابودی خود سرمایه داری ضروری است که نمونه آن را می‌توان در اصلاحات شیائوپینگ در چین پسا مائو دید.

پالئولیبرتارین ها: این گروه از افراد را نیز می‌توان از شاخه های همان لیبرتارینیسم یا آزادیخواهی آمریکایی دانست که سعی در تطبیق دیرینه محافظه کاری و سیاست های سنت گرا با مبانی آزادیخواهی دارند و معتقدند ترقی ،تغییرات رادیکال و نابودی نهاد های سنتی جوامع عمدتا به ضرر ایده آزادی بوده است و منجر به انقلابات سوسیالیستی شده است
پالئو لیبرتارین ها همانطور که اشاره شد گروهی از آزادیخواهان هستند که برخی هوادار حذف دولت و برخی دیگر هوادار مینارشیسم و دولت حداقلی و سنتی هستند
بنیان های این ایده را می‌توان در اندیشگان لو راکول و هانس هرمان هوپ ، دو متفکر مشهور آزادیخواه دید.

📉@PoliticalEconomy_School
07.04.202512:38
📄قراردادی های امتیازی و موج عظیم تحریف تاریخ
👤موسی غنی‌نژاد


قراردادهای امتیازی، برخلاف تصور رایج، ذاتا بد نبودند بلکه اهدافی همچون جذب سرمایه و فناوری خارجی را دنبال می کردند.
قراردادهای امتیازی در دوران قاجار و پهلوی اول، مانند قرارداد دارسی و اصلاحات بعدی آن در سال ۱۹۳۳، زمینه ورود تکنولوژی و سرمایه خارجی را فراهم کردند و در توسعه صنعت نفت ایران نقش موثری داشتند.
در قرارداد هایی مثل رویترز نیز ، طرفین قرارداد یک شرکت و یک دولت بودند که دولت، حاکمیت و زور داشت و در دعوای شرکت و دولت همواره دولت پیروز است ، بنابراین قرارداد رویترز می بایست امتیازی‌می بود و مورخان ما دائما به غلط فکر می‌کردند که این امتیازات برای یک شرکت انگلیسی، فروختن کشور به اوست
به موجب توافقنامه رویترز امتیاز ساختن راه و راه‌آهن و سد و بهره‌برداری از معادن، ایجاد مجاری آبی و قنات و کانال‌هاو ایجاد بانک و هرگونه کمپانی صنعتی به شرکت ها واگذار میشد.
قرارداد دارسی و اصلاحات سال ۱۹۳۳ نیز از نظر مفهومی مثبت بود، اما طولانی بودن مدت آن، که ناشی از فشار انگلیس بود، مورد انتقاد قرار گرفت.
اشتباهی که در جریان ملی شدن صنعت نفت رخ داد این بود که دولت وقت تصور می‌‌کرد شرکت نفت انگلیس و ایران (AIOC) در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند به ایران «زور بگوید»، در حالی که در روابط بین‌المللی، دولت‌‌ها دارای حاکمیت هستند و شرکت‌ها چنین امکانی ندارند.
اگر ایران قرارداد ۱۹۳۳ را اصلاح و سیستم ۵۰-۵۰ را پیاده‌سازی می‌‌کرد، شرایط اقتصادی بهتری داشت.
این مدل در کشورهای دیگر اجرا و منجر به افزایش درآمدهای نفتی آنها شد، اما ملی شدن صنعت نفت در ایران منجر به قطع همکاری‌‌های بین‌المللی و در نهایت کاهش بهره‌‌وری و ناکارآمدی ساختاری شد.
پس از ملی شدن نفت، نه درآمدهای نفتی افزایش یافت و نه مدیریت صنعت نفت بهبود یافت.
دولتی شدن صنعت نفت باعث شد که به جای یک شرکت تجاری، یک سیستم بوروکراتیک دولتی جایگزین شود که در نهایت بهره‌‌وری را کاهش داد.
در دوران پیش از انقلاب، صنعت نفت ایران با ۲۰‌هزار نفر نیروی کار، تولید روزانه ۶ میلیون بشکه نفت را مدیریت می‌‌کرد، اما امروزه با ۲۲۰‌هزار نفر، تولید به ۴ میلیون بشکه در روز کاهش یافته که نشان‌‌دهنده ناکارآمدی سیستم دولتی است.

📉@PoliticalEconomy_School
اصل اساسی سرمایه‌داری، جدایی دولت و اقتصاد است- یعنی: رهایی فعالیت‌های اقتصادی انسان، تولید و تجارت، از هر نوع مداخله، اجبار، الزام، مقررات یا کنترل توسط دولت.

👤آین رند
📚ورشکستگی فکری عصر ما


📉@PoliticalEconomy_School
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।