Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
ژانوس ِ سیاست Janus of politics avatar

ژانوس ِ سیاست Janus of politics

🔷نگاهِ علمی و منصفانه به مسائل داخلی و خارجی ایرانِ💢
📍هر حرکتی اعم از اصلاح یا انقلاب، با هر سمت و سویی مستلزم درک و آگاهی لازم از محتوا، مضمون و پیامدهای آن است، در غیر این صورت دیر یا زود تبدیل به فاجعه می شود📍
ارتباط با ادمین
@Dr_mousavi1979
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थान
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिJan 29, 2019
TGlist में जोड़ा गया
Mar 09, 2025
संलग्न समूह

ژانوس ِ سیاست Janus of politics के लोकप्रिय पोस्ट

11.04.202520:51
روز سرنوشت‌ساز

بازارها پیشاپیش گارد گرفته‌اند. تتر، به استقبال مصاحبه‌ی نماینده ویژه آمریکا، ویتکاف، رفته است. این یعنی بازارهای مالی، به‌ویژه آن‌ها که شاخصی از انتظارات آینده‌اند، هوشمندانه به تحولات می‌نگرند.

فردا، نخستین گام از دور جدید و بسیار حساس مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؛ گامی که می‌تواند مسیر آینده را ترسیم کند.

در این مسیر، نباید درگیر زوائد، حواشی و روایت‌های مستقیم یا غیرمستقیم شد. فردا اگر طرفین، تنها به چارچوبی برای صورت‌بندی مذاکرات آینده برسند، خود گویایِ دستاوردی بزرگ است.

مذاکره در دل تعارض منافع، تضاد ایدئولوژیک و گسل‌های هویتی تلنبار شده در بیش از چهار دهه خصومت مستمر، کاری است دشوار، پیچیده، و پر از مخالف های سخت‌جان.

برای تیم مذاکره‌کننده ایران، به ریاست دکتر عراقچی، آرزومند سبدی آکنده از منافع و امنیت ملی هستم.

باشد که عراقچی، سماجت امیرکبیر، رندی قوام‌السلطنه و عقلانیت مبتنی بر درایت فروغی را یک‌جا به کار گیرد تا ایران عزیز، از گردنه‌های خطرناک پیش‌رو، سربلند عبور کند.


🆔@mousavi2025
03.04.202521:22
🎧 تاریخچه روابط ایران و روسیه
@podcastbplus1
از زمان صفوی تا فتحعلی شاه قاجار بین ایران و روسیه چی گذشت؟ چه اتفاق‌هایی زمینه‌ساز بازی بزرگ شد و همه اون ماجراها و عهدنامه‌های ترکمنچای و گلستان رو رقم زد؟

@EsfandiarKhodaee
28.03.202518:50
✅فایل صوتی مناظره با دکتر دهقانی پیرامون مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا.

✅4شنبه 6 فروردین 1404

🆔@mousavi2025
10.04.202512:59
تنزل امر سیاسی؛ نهی عراقچی از تصویر مشترک با ویتکاف


اگر گزارش منتشرشده در صدا و سیما مبنی بر دستور به عدم انتشار تصویر دونفره میان عراقچی و ویتکاف در مذاکرات اخیر صحت داشته باشد، این مسئله را باید نه صرفاً یک تصمیم رسانه‌ای، بلکه نشانه‌ای معنادار از تنزل «امر سیاسی» دانست.

در چنین روایتی، ما با نوعی واژگونی مفهومی مواجهیم؛ جایی که سیاست خارجی، به‌جای آن‌که بر بنیاد عقلانیت راهبردی، موازنه منافع، و تحلیل هزینه‌ـ‌فایده استوار شود، به اسیر صحنه‌پردازی‌های بصری و وسواس‌های نمادین بدل می‌گردد.

در واقع، از منظر نظریه‌های تحلیل گفتمان و نشانه‌شناسی سیاسی، حذف عامدانه تصویر دونفره نه یک تصمیم فنی، بلکه اقدامی است در راستای «نامرئی‌سازی» واقعیتِ مذاکره، به‌منظور کنترل برداشت عمومی از روابط قدرت.

این رویه، مؤید آن است که سیاست خارجی در ایران، در مواردی، بیش از آن‌که کنشی در راستای تأمین منافع ملی باشد، به ابزاری برای اقناع یا مدیریت افکار عمومی در درون ساختار قدرت بدل شده است.

فرض کنید فدراسیون فوتبال، تیمی را به رقابتی مهم اعزام کند، اما اولویت نخست آن، جلوگیری از انتشار تصویر کاپیتان در رسانه‌ها باشد. در چنین حالتی، اصلِ رقابت زیر سایه‌ی حواشی بی‌اهمیت و صوری قرار می‌گیرد، و انرژی کنشگران نه در راستای پیروزی، که صرف کنترل روایت بیرونی می‌شود.

در سطح کلان‌تر، این رخداد از سیطره‌ی «فرم بر محتوا» حکایت دارد؛ جایی که سیاست‌ورزی به‌جای پرداختن به ماهیت مذاکرات، عملاً درگیر تنظیم قاب، پرده و زاویه دوربین است. نتیجه این وضعیت، تهی شدن سیاست از جوهره‌ی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری واقعی است.

در شرایطی که کشور با چالش‌های اساسی در عرصه دیپلماسی و امنیت ملی مواجه است، این نوع ملاحظات فرعی تنها باعث می‌شود که توجهات از مسائل اصلی و محوری که باید در مذاکرات به آن پرداخته شود، منحرف گردد.

این اتفاق نمادی از آن است که چگونه تمرکز بر حواشی و مسائل بیرونی، جایگزین پرداختن به موضوعات اصلی می‌شود. در حالی که عراقچی باید بر تحلیل پیشنهادات طرف مقابل و تدوین استراتژی‌های مؤثر تمرکز کند، حالا مجبور است به این فکر کند که مبادا تصویری از او و نماینده آمریکا در یک قاب قرار بگیرد!

بازگشت به سیاست به‌مثابه تدبیر، نه سیاست به‌مثابه صحنه‌آرایی، ضرورتی‌ست که در شرایط فعلی، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

🆔@mousavi2025
04.04.202509:14
عبور از نامه

ترامپ:
«گفتگوهای مستقیم بهتر است چون سریع‌تر پیش می‌رود و طرف مقابل را بهتر می‌فهمید. آنها قبلاً می‌خواستند از واسطه‌ها استفاده کنند، اما فکر نمی‌کنم این دیگر درست باشد. به نظر می‌رسد نگران و آسیب‌پذیرند و نمی‌خواهند چنین احساسی داشته باشند. آنها به دنبال دیدار مستقیم هستند. من می‌دانم که احتمالاً می‌خواهند مذاکرات مستقیم داشته باشند.»

مخاطب این سخنان جمهوری اسلامی ایران می باشد. دونالد ترامپ، به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم ایران خواهان مذاکره مستقیم با آمریکا است... نامه‌ها را فراموش کنید.» او افزود که گفت‌وگوی مستقیم را سریع‌تر و مؤثرتر از مسیرهای واسطه‌ای می‌داند.

رئیس‌جمهور آمریکا با عبور از فاز نامه‌نگاری و دیپلماسی غیرمستقیم، در حال آزمودن فضای جدیدی برای تعامل مستقیم با تهران است.

ترامپ در تکنیک منحصر به فرد تلاش می کند تا مطالبات خود را به طرف مقابلش دیکته کند بر همین اساس نقطه نظراتش را از زبان دیگران بیان می کنند. «آنها می خواهند که مذاکرهٔ مستقیم داشته باشیم»

پیام ترامپ ممکن است نه از جنس تهدید، که نوعی بازی روانی برای آزمودن آمادگی ایران در شرایط نوین و چندوجهیِ منطقه‌ای و بین‌المللی باشد.

وقتی ترامپ گفت: «ایرانی‌ها احساس آسیب‌پذیری می‌کنند... اما من نمی‌خواهم این‌طوری فکر کنند.»در ظاهر، گزاره ای ساده است. اما از نگاه ژانوس، این تنها یک جمله نیست—بلکه بخشی از یک بازی روانی پیچیده است.

ترامپ دقیقاً روی همان نقطه‌ای دست گذاشت که حساس‌ترین بخش ذهن امنیتی-سیاسی جمهوری اسلامی است: ادراک آسیب‌پذیری و مذاکره تحت فشار و ارعاب.

او ابتدا این پیام را القا می‌کند که "ما شما را ضعیف می‌بینیم"، سپس راه گفت‌وگوی مستقیم را باز می‌گذارد.(پارادوکس) القا مذاکره از بالا؛ امری که جمهوری اسلامی آن را مذاکره تحت فشار و قلدرمابانه توصیف می کند و با آن زاویه دارد.

تهران باید بین دو گزینه سخت انتخاب کند:
یا به گفت‌وگوی مستقیم تن دهد و روایت "ضعف" را بپذیرد،
یا مقاومت کند و هزینه‌های تقابل را بیشتر به دوش بکشد.

در حالی که جمهوری اسلامی با گذر از نفی مذاکره، صحبت از نوعی مذاکره غیرمستقیم می کند و مذاکره مستقیم را مشروط به شرایطی می‌‌کند، سخن از مذاکره مستقیم توسط ترامپ همچنان برزخ مذاکره/عدم مذاکره را استمرار می بخشد.

این، یک دیپلماسی کلاسیک نیست—بلکه یک شطرنج روانی است. رجزخوانی ها و زورآزمایی کلامی قبل از تصمیمات نهایی.

🆔@mousavi2025
🖋 انجمن‌های علمی علوم سیاسی دانشگاه شاهد و شهید باهنر کرمان برگزار می‌کنند:

📌 سلسله نشست تخصصی بررسی رویکردهای اخیر ایالات متحده آمریکا در حوزه بین‌الملل

🔴 نشست دوم
احیای مذاکرات؛ ایران و آمریکا در بزنگاه تصمیم‌گیری

🗓 زمان برگزاری:
چهارشنبه 6 فروردین 1404
ساعت 20:30

📍محل برگزاری:
بستر مجازی، گوگل میت
🖇 لینک حضور نشست

🗣 سخنرانان نشست:
▪️دکتر احمد دهقانی
دکتری روابط بین‌الملل و مدرس دانشگاه شهید باهنر کرمان

▪️دکتر سید قائم موسوی
دانش آموخته دکتری علوم سیاسی، مسائل ایران

💬برای کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید.
📤 @Political_ShU

🔍 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شاهد

🔗 تلگرام | اینستاگرام | توئیتر | روبیکا

🔰 @shahed_ut_political 🇵🇸🇮🇷

🆔@mousavi2025
چرخش دوربین بین مقاطع سخنان؛ وقتی صحبت از مواضع شد،دوربین روی عراقچی زوم کرد و هنگامی که سخن از شرارت احتمالی و دترمینیسم پاسخ به میان آمد، دوربین سراغ حاجی زاده رفت.
پینگ پنگ مواضع سیاسی ادامه دارد.

🆔@mousavi2025
16.04.202507:22
مذاکرات عمان در پرتو نظریه «توپ و باغچه»: تمایز راهبردی میان بقا و توسعه

بیانات اخیر رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با مقامات عالی کشور، حاوی چند نشانه‌ی کلیدی برای تحلیل جهت‌گیری کلان کشور در قبال گفت‌وگوهای جاری با غرب است.

ایشان ضمن تأکید بر آن‌که «گفت‌وگوهای عمان یکی از ده‌ها کار وزارت خارجه است» و «مسائل کشور را نباید به گفت‌وگوها گره زد»، در واقع نوعی تقلیل جایگاه مذاکرات در ساختار کلان تصمیم‌گیری را صورت‌بندی می‌کنند؛ امری که به‌خوبی قابل فهم در چارچوب نظریه‌ی پیشنهادی «توپ و باغچه» است.

در این نظریه، «توپ» نماد فشارهای خارجی[اعم از تحریم‌ها، تهدید نظامی و پروژه‌های انزوای ژئوپلیتیکی]و «باغچه» نمایانگر ساختارهای توسعه‌ای کشور است.

گزاره‌ی کلیدی نظریه آن است که در مواجهه با ضربه یا تهدید به ضربه، امکان دارد اولویت نظام سیاسی از توسعه به بقا منتقل شود. این جابه‌جایی، نه لزوماً با اعلام رسمی، بلکه در فرمت عقلانیت‌های ضمنی و انتخاب‌های مصلحت‌سنجانهٔ کوتاه مدتی صورت می پذیرد.

رهبر جمهوری اسلامی در بیانات خود، از یک‌سو بدبینی به طرف مقابل (آمریکا) را آشکارا بیان می‌کند و از سوی دیگر، بر اعتماد به ظرفیت‌های داخلی تأکید دارند.

این ترکیب نشانگر آن است که مذاکرات جاری، در بهترین حالت، ابزاری برای مدیریت تهدید است، نه مکانیزمی برای تحقق توسعه ساختاری.

بر این اساس، گفت‌وگوهای عمان را باید بخشی از «راهبرد مهار ضربه» دانست، نه آغازگر پروژه‌ای برای تحول در سیاست خارجی یا بازآرایی نظم اقتصادی کشور.

در نتیجه، این گفت‌وگوها نه با توهم گشایش همراه‌اند، و نه با گسست از اصول بقاءمحور سیاست نظام. آن‌ها صرفاً تلاشی ناگزیر و محدود برای کاهش شدت ضربه توپ‌اند، در حالی که باغچه هنوز در وضعیت دفاعی باقی مانده است.

در مجموع، اگرچه تصمیم‌گیری در پارت اول این گفت‌وگوها به‌زعم رهبر انقلاب «خوب اجرا شده»، اما بازخوانی این روند از منظر نظریه‌ی توپ و باغچه، نشان می‌دهد که همچنان نگرش هژمون، عقلانیت بقاء است و هرگونه انتظار برای حرکت در مسیر توسعه، منوط به پایدار شدن شرایط زیست‌پذیر برای باغچه خواهد بود.

🆔@mousavi2025
نگذاشتن پرچم؛ تغییر در الگوی بازنمایی قدرت

در جریان بازدید از یکی از شهرهای زیرزمینی موشکی، برخلاف رویه‌های پیشین، پرچم آمریکا برای لگدمال شدن گذاشته نشده. این تغییر می‌تواند حاکی از تعدیل در الگوی بازنمایی قدرت و تمرکز بر بازدارندگی راهبردی، بدون بهره‌گیری از نمادگرایی تنش‌زا باشد.

در چارچوب نظریه «باقلای شکسته؛ توپ و باغچه»، چنین تغییری را می‌توان در راستای مدیریت تنش و کنترل پیامدهای کنش‌های نمادین تحلیل کرد.

حذف برخی نمادهای تقابلی می‌تواند بخشی از راهبرد کاهش هزینه‌های تنش‌آفرینی و تأکید بر منطق بازدارندگی تلقی شود.

این حرکت سیگنال آشکاری در راستای برداشتن گام‌های مثبتی در جهت تقلیل مناقشات و امکان مذاکرات احتمالی می باشد.

🆔@mousavi2025
17.04.202519:27
✅عراقچی: پوتین را از روند گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن آگاه کردم

مطمئن نیستیم پوتین هم عراقچی را از روند گفتگوهای مسکو و واشنگتن پیرامون جنگ اوکراین آگاه کرده باشد!

🆔@mousavi2025
29.03.202514:14
متن نامه ترامپ به جمهوری اسلامی

انتخاب: اسکای نیوز عربی ادعا کرد که به متن نامه ترامپ به ایران دست پیدا کرده است.

«این نامه را به‌منظور گشودن افق‌های جدیدی در روابطمان می‌نویسم؛ دور از سال‌ها درگیری، سوءتفاهم و مواجهات غیرضروری که در دهه‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم. زمان آن فرا رسیده که دشمنی‌ها را پشت سر بگذاریم و صفحه جدیدی از همکاری و احترام متقابل بگشاییم. امروز نیز فرصتی تاریخی پیش روی ما قرار دارد.

ایالات متحده آمریکا تحت رهبری من آماده است تا گامی بزرگ در جهت صلح و کاهش تنش بردارد. ما می‌توانیم با همکاری یکدیگر تحریم‌ها را برطرف کنیم، اقتصاد ایران را تقویت نماییم و در‌های همکاری میان دو کشور را بگشاییم؛ نه‌تنها به نفع مردم خود، بلکه به نفع ثبات و صلح در خاورمیانه و سراسر جهان.

اما به شما هشدار می‌دهم که اگر این دست دوستی را رد کنید و اگر نظام ایران مسیر تنش، حمایت از سازمان‌های تروریستی و ماجراجویی‌های نظامی را انتخاب کند، پاسخ ما قاطع و سریع خواهد بود. ما در برابر تهدید‌های نظام شما علیه مردم خود یا متحدانمان دست‌بسته نخواهیم ماند.

صلح نشانه ضعف نیست، بلکه انتخاب قدرتمندان است. ملت ایران، ملتی بزرگ است که شایسته آینده‌ای بهتر، دور از انزوا، فقر و رنج است.

اگر آماده مذاکره هستید، ما نیز آماده‌ایم. اما اگر همچنان به نادیده گرفتن خواسته‌های جهان ادامه دهید، تاریخ ثبت خواهد کرد که شما فرصت بزرگی را از دست داده‌اید.»

با احترام

🆔@mousavi2025
09.04.202504:54
آنچنان کز رفتن گل خار می‌ماند به جا

از جوانی حسرت بسیار می‌ماند به جا


هیچ کار از سعی ما چون کوهکن صورت نبست

وقت آن کس خوش کزو آثار می‌ماند به جا


نیست از کردار ما بی‌حاصلان را بهره‌ای

چون قلم از ما همین گفتار می‌ماند به جا


✍صائب تبریزی

🆔@mousavi2025
16.04.202512:23
عراقچی به روسیه می رود


وزیر امور خارجه قبل از دور دوم مذاکرات با آمریکا[۳۰ فروردین]؛ برای اعلام پیام کتبی رهبر انقلاب به پوتین،به روسیه سفر می کند.

🆔@mousavi2025
مردم نسبت به وزیر امور خارجه عراق ارجحیت بیشتری دارند که مطلع شوند.

🆔@mousavi2025
.
بمب افکن «B-2 Spirit یکی ازپیشرفته‌ترین بمب‌افکن‌های پنهان‌کار جهانه؛ با طراحی خاص، رد راداری و گرمایی بسیار کم، توان حمل بمب هسته‌ای و متعارف، و برد عملیاتی تقریباً نامحدود.

فقط ۲۱ فروند ساخته شده و یکی از نماد‌های بیشینه‌سازِ قدرت نیروی هوایی ایالات متحده است که آن را به خدمت مطامع سیاسی خود گرفته است./تحلیل_و_رصد

🆔@mousavi2025
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।