Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی avatar
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی avatar
جامعه‏ و فرهنگ | پیمان اسحاقی
से पुनः पोस्ट किया:
Inekas | انعکاس avatar
Inekas | انعکاس
03.05.202519:18
🔵 دو خبر تازه دربارۀ جایزۀ انعکاس ۱۴۰۴

با حمایت سخاوتمندانۀ چند تن از مخاطبان گرامی انعکاس، امسال ظرفیت تازه‌ای به جایزه افزوده شده است.

در دو سال گذشته، در فرآیند بررسی پروپوزال‌های رسیده برای جایزه انعکاس، متوجه شدیم که تعداد افراد شایسته دریافت جایزه، بسیار بیشتر از ظرفیت موجود بوده و این موضوع از حسرت‌های همیشگی انعکاس به شمار می‌آمد. امسال نیز به دلیل وجود محدودیت‌هایی قرار بر این بود تا یک نفر برنده سومین جایزه انعکاس باشد اما خبر خوب آن که با حمایت داوطلبانه و بی‌چشم‌داشت چند تن از مخاطبان انعکاس، سومین جایزۀ انعکاس در سال ۱۴۰۴ به دو شرکت‌کننده برگزیده اهدا خواهد شد.

🔺 شایسته ذکر است برای شرکت در فراخوان امسال و ارسال پروپوزال تنها تا پایان اردیبهشت فرصت دارید.

بر اساس پرسش‌های بسیاری که درباره چیستی جایزه و تعهدات برنده، شرایط مولف و یا مولفان و همچنین چگونگی احتمال برنده شدن و روند داوری از سمت شما دریافت کردیم، بر این آمدیم تا از برگزیدگان پیشین جایزه انعکاس دعوت به عمل آوریم تا در قالب اشتراک تجربه آنان به سوالات شما نیز پاسخ دهیم.

🔹این نشست در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۹ تا ۲۱ (به وقت تهران) به صورت آنلاین و آزاد در بستر زوم برگزار خواهد شد.

🔴 اگر علاقه‌مند به ارسال پروپوزال برای جایزه هستید و می‌خواهید جزئیات بیشتری را بدانید، می‌توانید در این نشست شرکت کنید. برای ثبت‌نام (رایگان) در این نشست، از اینجا اقدام کنید:

https://northwestern.zoom.us/meeting/register/jxrl7mZTTICQB9fH5tovGA
(برای دسترسی باید با IP بیرون ایران وصل شوید)

🔺 اگر شما هم علاقه‌مندید حامی جایزه و دیگر اقدامات انعکاس باشید، با ما در ارتباط باشید.

#جایزه_انعکاس

@inekas
📖 مقایسه حق‌ تالیف، تیراژ کتاب و امثال آن در ایران با جهان: مصداق‌هایی از جداافتادگی از نظام جهانی و تفکر اسطوره‌ای

👈 یکی از مهم‌ترین مصداق‌های جداافتادگی روشنفکران و پژوهشگران ما از جامعه جهانی، تصورات غیر واقعی ایشان از مسائل جانبی علم در جهان امروز، از جمله درآمد نویسندگان، تیراژ کتاب‌ها، سرانه مطالعه، تعداد کتاب‌فروشی‌ها، تاثیرگذاری نویسندگان و امثال آن است. دیدگاه‌هایی که حتی در راستای نگاه‌های اسطوره‌ای ما نسبت به بسیاری از عناصر جهان غیرایرانی است.

👈 آنچه که در تصویر این فرسته آمده، اظهار نظر یکی از پژوهش‌گران برجسته و فعالان مهم فرهنگ ایران است که متاسفانه مورد بی‌مهری‌های بسیار نیز قرار گرفت و از دنیا رفت. با این وجود، اظهارات این خادم برجسته علم و فرهنگ در کشور ما، بسیار با واقعیت موجود در جهان تفاوت دارد و مصداقی از تلاش برای تصور آرامش‌بخش «جهانی بهتر در همین نزدیکی» است.

👈 در فرسته‌های آتی، درباره مفاهیم مطرح شده از وضعیت واقعی درآمد نویسندگان، تیراژ کتاب‌ها، و امثال آن در جهان امروز توضیحاتی ارائه خواهم داد.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖌 «ناخدا»ی ایرانی در حرکت: «نوخذة» این بار در شرق شبه جزیره عربستان

👈 یکی از کلمات زیبا و پرافتخار زبان فارسی، «ناو» است که ظاهراً اساساً معنای «چوب دراز میان خالی» را دارد که بعدها مجازاً به انواع قایق و کشتی اطلاق شده و بعد از ترکیب با «خدا»، در معنای مدیر و حاکم، به شکل «ناخدا» در معنای کشتی‌بان و Captain در آمده است.

👈 نکته قابل توجه این است که این مفهوم، در جهان دریانوردی بخش‌های بزرگی از جهان موثر واقع شده است. از جمله در حاشیه جنوبی خلیج فارس، از دیرباز تاکنون، شکل تغییر یافته آن با تلفظ «نوخذة» مورد استفاده است. بعدا درباره کاربرد این کلمه در جنوب شرق آسیا نیز خواهم نوشت.

#تبادلات‌ایرانی‌عربی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖌 «دس» در «دست» بدویان شبه جزیره عربستان

👈 ارتباط میان نیمه جنوبی ایران، با حاشیه جنوبی خلیج فارس و شرق شبه‌جزیره عربستان، بسیار بیشتر از آن است که تاکنون معرفی شده و پژوهش‌های جدید، از یافته‌های ژنتیک گرفته تا اطلاعات زبان‌شناختی، و از مطالعات مردم‌شناختی گرفته تا داده‌های تاریخی، ارتباطات هر چه بیشتر این نواحی با هم را اثبات می‌کند و تصویر اولیه و شایع، معطوف به دوگانگی مطلق فرهنگ‌های جنوب ایرانی و عربی را زیر سوال می‌برد.

👈 یکی از مصداق‌های این ارتباط در کلمات و عباراتی است که ساکنان شبه جزیره، خطوط ساحل شرقی آن از آن بهره می‌بردند و آشکارا ریشه‌های فارسی - ایرانی دارد. یکی از این عبارات «دس» است که توسط اعراب بادیه‌نشین (بدوی‌ها) به «دستکش» مخصوص نگه‌داری پرندگان شکاری اطلاق می‌شود.

#تبادلات‌ایرانی‌عربی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🖌 دکتر عبدالله الیتیم و مردم‌شناسی حاشیه جنوبی خلیج فارس

👈 در صورتی که خواسته باشیم درباره پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه مردم‌شناسی (انسان‌شناسی Anthropology) در حاشیه جنوبی خلیج فارس سخن بگوییم، دکتر عبدالله الیتیم، نقش ویژه‌ای در این عرصه خواهد داشت.

👈 وی که از بحرینیان ایرانی‌تبار (از لارستان) است، دکترای خود را در رشته مردم‌شناسی از دانشگاه ادینبرای اسکاتلند دریافت کرده و سال‌ها در کشورهای مختلف حاشیه جنوبی خلیج فارس، به تدریس این رشته اشتغال داشته و هم‌چنین در پایه‌گذاری این رشته در کشور بحرین نقش بسزایی داشته و حتی به معاونت وزارت علوم این کشور نیز رسیده است. برای مطالعه آثار وی می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

#ایرانی‌تباران‌حاشیه‌جنوبی‌خلیج‌فارس

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎤 فراخوان کنفرانس مطالعات عثمانی متقدم، دانشگاه استانبول، ترکیه

👈 در شهریور ماه سال جاری، سومین کنفرانس «انجمن تاریخ» (Tarihçiler Derneği) ترکیه در دانشگاه استانبول برگزار می‌شود. ارسال چکیده برای شرکت در این کنفرانس در روزهای آینده ممکن است برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید. (از ارسال دیرهنگام این اعلان عذرخواهی می‌کنم).

👈 در معرفی این کنفرانس چنین می‌خوانیم:
The Early Modern Ottoman Studies (EMOS) conference of the Historians Association (Tarihçiler Derneği) is back and ready for the year 2025! The EMOS inaugural conference in Ankara in 2023 was very successful in bringing together a wide range of participants sharing a keen interest on the affairs and problems of the early modern Ottoman Empire with the joint effort of Hacettepe University and the Middle East Technical University.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
01.05.202508:57
🎓 جامعه به سرعت رو به تغییر عراق: ناتوانی‌ الگوهای قدیم برای تحلیل یک همسایه (بخش دوم)

👈 در ادامه فرسته پیشین، مشاهده این جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه المعقل در بصره نیز قابل توجه است. نکته مهم اینکه بر خلاف ذهنیت ایرانی ما قبل دهه اخیر، همین دانشجویان، در عین حاضر، برگزارکننده پرشور مناسک مذهبی شیعی نیز هستند و دوگانه موجود در ذهن ایرانیان در این مسائل، برای شیعیان عراق معتبر نیست.

👈 به هر صورت ما با جامعه‌ای مواجهیم که بسیار سریع در حال تجربه کردن تغییرات غیرقابل بازگشت است. به تعبیر آمریکایی‌ها:

"You can't put the toothpaste back in the tube."
(نمی‌توان خمیردندان خارج شده را به درون استوانه‌اش برگرداند)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
30.04.202520:55
عنوان سخنرانی:
اطلاعات کلیدی درباره ناباروری؛ ویژه جوانان متخصص و مهاجرانی که بیش از دیگران با این چالش روبرو هستند

Friday May 2, 2025 8:30 -9:30 pm
Feel free to join us; no RSVP required.

Zoom link: https://lnkd.in/gEwJ3tiW

Event's link on Linkedin: https://www.linkedin.com/events/infertilityinsightsforyoungacad7323181806222987265/

خلاصه:
ناباروری یکی از چالش‌های شایع در سراسر جهان است و حدود ۱۷٪ از جمعیت جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که این میزان در میان مهاجران و متخصصان تحصیل‌کرده، تا دو برابر بیشتر است. با این حال، آگاهی‌رسانی در این زمینه همچنان ناکافی است و گاه باورهای نادرست، حتی در میان قشر تحصیل‌کرده، منجر به مشکلات جدی می‌شود.

در این نشست، با نگاهی همدلانه به ابعاد مختلف ناباروری پرداخته می‌شود و راهکارهای عملی برای مدیریت این چالش‌ها معرفی خواهد شد. با توجه به محدودیت زمان، تلاش می‌شود نکات کاربردی و مؤثری برای مخاطبان ارائه گردد.

بیوگرافی سخنرانان:

سخنران اصلی: دکتر آتنا آسیایی مدرک پزشکی خود را از دانشگاه براون و کارشناسی ارشد بهداشت عمومی را از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است. او همچنین دوره تخصصی زنان و زایمان را در دانشگاه هاروارد به پایان رسانده و پس از آن، دوره فوق تخصصی جراحی کم‌تهاجمی و جراحی روباتیک زنان را تحت نظر دکتر برجسته، کامران نژاد، گذرانده است. دکتر آسیایی در زمینه‌های ناباروری، ایمنی‌شناسی تولید مثل، ناباروری غیرقابل توضیح، سقط مکرر، فیبروم، اندومتریوز، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) و ناهنجاری‌های رحمی فعالیت بالینی و تحقیقاتی گسترده‌ای دارد.

او هم‌اکنون عضو کلینیک Freyja در منطقه Bay Area است. دکتر آسیایی به دلیل رویکرد انسانی و همدلانه خود، به عضویت انجمن افتخاری Gold Humanism در آمده است. فلسفه کاری او مبتنی بر همدلی و ارائه مراقبتی شخصی‌سازی‌شده است تا بیماران احساس درک، حمایت و ارزشمندی کنند.

https://freyjaclinic.com/authors/#dr_atenaasiaii

مشاهده پروفایل LinkedIn دکتر آسیایی

سخنران دوم (روانشناس): وجیهه خان، درمانگر ازدواج و خانواده، یک روان‌درمانگر متعهد مستقر در منطقه Bay Area است. با بیش از ۲۵ سال تجربه، او علاقه‌ عمیقی به سلامت روان دارد و تعهدی بی‌وقفه به تخصص خود دارد. او تمرکز خود را بر بهبود کیفیت زندگی مشتریانش از طریق تکنیک‌هایی با ویژگی‌های همدلی، اصالت و شوخ‌طبعی قرار داده است. در این سخنرانی، او تحربه شخصی خود را به اشتراک خواهد گذاشت و جنبه‌های سلامت روانی ناباروری را بررسی خواهد کرد.

Website: https://wellmindtherapy.org/meet-our-team

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🙁تبدیل به اقلیتِ مسلمانِ مهم در شبه‌قاره هند یا تاسیس «جمهوری اسلامی پاکستان»؟!

👈 سخنان روزهای اخیر،‌ ژنرال عاصم منیر، فرمانده نیروی زمینی ارتش پاکستان، که عملاً سخنگوی ارتش این کشور است، برای من، یادآور انگاره‌ها و مفاهیمی بود که نزدیک به یک قرن قبل، در میان روشنفکران مسلمان هند استعماری رشد کرد و گسترش یافت و علیرغم مخالفت عمده علمای سنتی مسلمان هند، منجر به تاسیس «جمهوری اسلامی پاکستان» شد.

👈 جالب اینجاست که این روشنفکران، اغلب «مسلمان فرهنگی» بودند تا مسلمان مقید و عامل و بیشتر از سنت اسلامی، تحت تاثیر جریانات فکری غربی بودند. شماری از روشنفکران مسلمان از کشورهای مختلف جهان و نیز نومسلمانان (مانند محمد پسر مولف «راه مکه» و پدر طلال اسد) نیز به ایشان پیوستند و در ساختار دولت جدید پاکستان مشاغلی یافتند.

👈 این حرکت در میان ایرانیان، خصوصا اسلام‌گرایان خراسانی، قبل از غلبه اسلام‌گرایی اخوانی، در ایران جریان غالب فکری بود. هر چه بود، «آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت» و امروزه کمتر روشنفکر و فعال مسلمانی در حسرت «جمهوری اسلامی پاکستان» است.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 کارگاه آنلاین «اسلام‌ شیعی و سیاست»، دانشگاه هاروارد، آمریکا

👈 در معرفی این کارگاه چنین آمده است: «آیا علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد اسلام شیعی و تعامل تاریخی و مدرن آن با دولت و جامعه هستید؟ متأسفانه، دانشگاه‌های کمی دوره‌هایی در مورد تشیع ارائه می‌دهند، چه رسد به رویکردهای میان‌رشته‌ای که تشیع را به عنوان یک پدیده جهانی و چندبعدی مطالعه می‌کنند. این کارگاه ... را با دانش پیشرفته در مورد تشیع به عنوان یک جهان‌بینی و سیستم فکری آشنا می‌کند. این کارگاه طی ۷ هفته با بخش‌های گفتگوی زنده تعاملی از طریق زوم برگزار می‌شود و به شرکت‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا عمیق‌تر به مطالب بپردازند و در گفتگوهای تأمل‌برانگیز شرکت کنند. این کارگاه رایگان است و به صورت آنلاین ارائه می‌شود. پذیرش منوط به ظرفیت کارگاه و تأیید مدرس است.»

👈 فرصت اقدام برای این کارگاه گذشته، اما علاقه‌مندان می‌توانند مرکز برگزار کننده آن را دنبال کنند و در برنامه‌های مشابهی که توسط این مرکز برگزار می‌شود، شرکت کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📔 بورسیه دکترای مطالعات تمدن، دانشگاه ابن‌خلدون، استانبول، ترکیه

👈 دانشگاه ابن خلدون، که دانشگاه تخصصی علوم انسانی، انگلیسی‌زبان و مستقر در بخش اروپایی شهر استانبول است، برای یک دوره چهار ساله دکترا در زمینه مطالعات تمدن، دانشجو می‌پذیرد. این دوره دکترا درون «موسسه اتحاد تمدن‌ها» که با همکاری سازمان ملل متحد تاسیس شده،‌ ارائه می‌شود. پذیرفته‌شدگان از پرداخت شهریه معاف‌اند و ماهانه، بورسیه دریافت خواهند کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره آموزشی، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📕 بورسیه دکترا و پسا دکترا در زمینه ایران‌شناسی در آکادمی علوم اتریش

👈 آکادمی علوم اتریش، یکی از نهادهای کهن در زمینه شرق‌شناسی در اروپای مرکزی است که به سبب جایگاه میان منطقه‌ای اتریش و سابقه حضور آن در امور بین‌المللی، همواره یکی از نهادهای متوجه به ایران و ایران‌شناسی بوده است. یکی از در گذشته‌های دور برخی از دانشمندان ایرانی مانند مرحوم ایرج افشار با این آکادمی ارتباط جدی داشتند و پروژه‌هایی را به صورت مشترک انجام می‌‌دادند.

👈 «موسسه ایران‌شناسی» این آکادمی برای سال آینده، شماری بورسیه طی دوره دکترا و پسادکترا پرداخت می‌کند. علاقه‌مندان به حضور و اقامت در این نهاد و کسب مدارج علمی یادشده می‌توانند به این پیوند و نیز این پیوند مراجعه کنند.

👈 این فراخوان تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🎓 جامعه به سرعت رو به تغییر عراق: ناتوانی‌ الگوهای قدیم برای تحلیل یک همسایه

👈 امروزه تقریباً هیچ دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های این کشور نیست که دوران صدام و جامعه آن زمان را به یاد داشته باشد. تکوین شخصیت این نسل حتی بعد از شور و هیجانات مذهب‌محور سال‌های اولیه پس از سقوط صدام شکل گرفته و خواسته‌ها، انتظارات، پوشش و منشش، تا حد زیادی به نمونه‌های جهانی شباهت دارد و البته با نوعی ظاهرنگری، تجمل و خودنمایی عجین است.

👈 برخلاف ذهنیت ایرانی دهه‌های گذشته، مذهب تشیع نیز نقشی کاملا مناسکی، احساسی و سطحی دارد و هرگز نتوانسته و نمی‌تواند نقشی معطوف به نگرش عمیق به زندگی ایفا کند (برخلاف تشیع فکری در ایران از دهه ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۰). این است که نخبگان عراقی، که نسل غالب موثر این کشور را تشکیل خواهند داد، ضمن همراهی با شماری از مناسک دینی جمعی، از نظر فکری، فرهنگی و اخلاق-عقیده-شریعت اسلام‌ (شیعی) در مسیری کاملا متفاوت از گذشتگان حرکت خواهند کرد.

👈 تصاویر: دانشجویان دانشگاه البیان - بغداد (بماند که این دانشگاه با چه هدف و الگوی ذهنی توسط شیعیان تاسیس شد)

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
👶 وبینار با موضوع جوانان متخصص، تحصیل و مهاجرت به خارج از ایران: مسئله فرزندآوری و چالش‌های ناباروری

👈 یکی از مسائل مهم برای جوانان متخصص ایرانی که اقدام به مهاجرت تحصیلی و کاری به خارج از کشور می‌کنند، ازدواج، فرزندآوری و چالش‌های مهم معطوف به ناباروری است که در سال‌های اخیر، به دلایل مختلف، هر چه بیشتر فراگیر شده است.

👈 «جلسه قرآن» دانشجویان ایرانی دانشگاه‌ استنفورد، در شمال کالیفرنیا، برای درک بهتر این موضوع و کمک به زوج‌های جوانی که درگیر این مسئله‌اند و یا به سبب بالارفتن سن ازدواج و فرزندآوری، در معرض این مشکل خواهند بود، جلسه‌ای علمی در این زمینه برگزار خواهد کرد.

🎤 تسهیل‌گر: دکتر مجتبی آزادی (دانشیار مهندسی مکانیک، دانشگاه ایالتی سان‌‌فرانسیسکو)
🎤 سخنران اصلی: دکتر آتنا آسیایی (پزشک زنان دانش‌آموخته دانشگاه هاروارد و مشغول به کار در کالیفرنیا)
🎤 سخنران دوم: وجیهه خان (روانشناس و درمانگر ازدواج و خانواده مشغول به کار در کالیفرنیا)

⏰ زمان: ۱۳ اردیبهشت ماه، ساعت شش و نیم صبح به وقت تهران

اطلاع بیشتر در اینجا و فرسته‌های بعدی

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 موقعیت شغلی پسادکترا در انجمن ماکس پلانک آلمان

👈 «انجمن ماکس پلانک (Max‑Planck-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften e. V.) یک سازمان تحقیقاتی مستقل و غیرانتفاعی در آلمان است که به ترویج تحقیقات بنیادی پیشرفته اختصاص دارد. در ۸۴ موسسه ماکس پلانک، بیش از ۲۶۰۰۰ کارمند تحقیقات بنیادی را در طیف وسیعی از زمینه‌ها در علوم زیستی و طبیعی، و همچنین در علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق انجام می‌دهند و علاقه زیادی به حوزه‌های تحقیقاتی نوآورانه و میان‌رشته‌ای دارند».

👈 انجمن ماکس پلانک این موقعیت را برای پژوهشگران بین‌المللی فراهم کرده که در زمینه مورد نظر خود، پژوهشی را تعریف کرده و با حمایت مالی این انجمن، آن را در قالب دوره پسادکترا به پایان برسانند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به این پیوند مراجعه کنید.

👈 این فراخوان تقریبا هر سال اعلام می‌شود. پس اگر آخرین مهلت اقدام را از دست دادید و یا پذیرفته نشدید،‌ وب سایت این موسسه را دنبال کنید و در آینده با پرونده علمی‌ای بهتر،‌ دوباره اقدام کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 کمک هزینه شرکت در مدرسه تابستانی «نظم جهانی کنونی: تحولات سیستمی، آسیب‌پذیری‌ها، دیدگاه‌های جایگزین»، استانبول، ترکیه

👈 نهمین مدرسه تابستانی بین‌المللی که توسط انجمن مطالعات دانشگاهی (ILEM) با همکاری انجمن وکلای جهانی (WOLAS) سازماندهی شده است، از ۴ تا ۹ آگوست ۲۰۲۵ در استانبول برگزار خواهد شد. هزینه اقامت شرکت کنندگان این مدرسه، توسط برگزار کننده تامین می شود. علاقه‌مندان به شرکت در این مدرسه تابستانی، می‌توانند از طریق این پیوند اطلاعات بیشتر به دست بیاورند و در آن ثبت نام کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
से पुनः पोस्ट किया:
Inekas | انعکاس avatar
Inekas | انعکاس

🔵نخستین مدرسهٔ بهاری انعکاس (حضوری و آنلاین) | اردیبهشت ۱۴۰۴
🔵«عینیت و بی‌طرفی در مطالعات اسلامی»

👥 با مشارکت گروه فلسفه علم دانشگاه شریف

➕ ۲۰ ساعت ارائۀ آموزشی به همراه کارگاه
➕ چهارشنبه و پنج‌شنبه و جمعه ، ۳، ۴ و ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ | از ساعت ۸ تا ۱۸ به وقت تهران در دانشگاه صنعتی شریف
➕با ارائه ۱۱ استاد و پژوهشگر برجسته داخلی و بین‌المللی

📄 محورهای اصلی برنامه:
◀️عینیت و هنجارمندی
◀️عینیت و قدرت
◀️عینیت و تاریخ

🔺 معرفی ماموریت دوره و چرایی آن

🎓 تخفیف ویژۀ دانشجویی
📄 اعطای گواهی
🌐 برگزاری جلسات مجازی در Zoom
👥 شبکه‌سازی و تعامل علمی
📍 امکان نگه‌داری از کودکان

🗓 مهلت ثبت‌نام: تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴

 👥توضیح درباره چرایی تفکیک مدارس بهاری و تابستانی انعکاس و رویکرد هر رویداد

🌐 برای کسب اطلاعات بیشتر به کتابچه راهنما و برای ثبت‌نام به وب‌سایت مدرسه مراجعه کنید یا به @Inekas_admin پیام بدهید.

#رویداد_انعکاس
🔵@Inekas
📕 کتابخانه دیجینال کتاب‌ها و ژورنال‌های فرانسه‌زبان

👈 یکی از نهادهای علمی مستقر در کشور فرانسه، شمار زیادی از نشریات و کتاب‌های علمی - دانشگاهی به زبان فرانسه را در خود گردآورده و آنها را به رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. این وب سایت دارای سه بخش «علوم انسانی و اجتماعی»، «حقوق و مسائل اداری» و «علم و فناوری و طب» است. برای دسترسی به این وب‌سایت می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
🗺 وقتی شمشیرها برافراشته می‌شود: به سوی جامعه جدید و ناآشنای هند

👈 حتی یک دهه قبل، تصور این امر بسیار سخت بود که جنبش‌های افراطی هندو،‌ تظاهرات خیابانی به راه بیندازند و با شمشیر، مسلمانان هند را به چالش بطلبند و سپس به محله‌های مسلمان‌نشین حمله کنند و نه تنها پلیس و دولت هند، از کنار این موضوع بگذرد، بلکه فضای عمومی جامعه هند نیز چنان عوض شود که حتی احزاب مخالف نیز انگیزه‌ای برای مخالفت با چنین رویه‌هایی را نداشته باشد.

👈 به هر صورت، جامعه هند در مسیر بی‌بازگشتی قرار گرفته که هر روز بیشتر از دیروز،‌ در مسیر دیگرستیزی و یک‌دست‌شدگی فرهنگی گام برمی‌دارد، و هم‌راستا با قدرت‌گیری راست‌ جهانی، پیشینه متنوع، از جمله تاثیر اسلام و زبان‌فارسی را در خود نفی می‌کند،‌ چنان‌که احتمالاً یک دهه بعد، «کشور گاندی» را «گر تو ببینی، نشناسیش باز»

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📔 شغل کتاب‌داری در «موسسه باستان‌شناسی بریتانیا»، آنکارا، ترکیه

👈 «موسسه بریتانیایی در آنکارا (BIAA) به دنبال یک کاندیدا برای پر کردن موقعیت دائمی و تمام وقت کتابدار است. کاندیدای موفق در کتابخانه فرانسوی دیوید اچ. در دفتر آنکارای BIAA مستقر خواهد شد. موسسه بریتانیایی در آنکارا (BIAA) در سال ۱۹۴۷ تأسیس شد و به دلیل انجام تحقیقات در سطح جهانی در ترکیه و منطقه دریای سیاه در علوم انسانی و اجتماعی، شهرت بین‌المللی دارد.»

👈 علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و احیاناً اقدام می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 فرصت شغلی پژوهشی ایران‌شناسی در موسسه شرق‌شناسی آلمان در استانبول، ترکیه

👈 موسسه شرق‌شناسی آلمان در استانبول (Orient Institute Istanbul)، که زیر نظر بنیاد ماکس‌وبر آلمان فعالیت می‌کند، به یک پژوهشگر علاقه‌مند به پژوهش در زمینه ایران‌شناسی، موقعیت شغلی پژوهشی ارایه می‌کند. این فرصت شغلی به صورت سه ساله و با قابلیت تمدید دو ساله ارائه می‌شود. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به این پیوند مراجعه کنند.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📖 کمک‌هزینه‌های پژوهشی «انجمن نسخ فارسی»

👈 این انجمن که در خارج از ایران و توسطی از پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی تاسیس شده، خود را چنین معرفی می‌کند: «انجمن نُسخ فارسی نهادی علمی و بین‌المللی است که هدف و سرلوحهٔ آن پشتیبانی و ترویج پژوهش‌ در باب نسخه‌های خطّی در پهنهٔ جهان گستردهٔ ایران فرهنگی است. محدوده‌ای که ایران و نیز تمام مناطق و اقوامی که در فرهنگ مکتوب ایران نقش داشته‌اند – از بالکان و مصر در غرب تا هند و چین در شرق – را دربرمی‌گیرد.»

👈 برای مشاهده شماری از کمک‌هزینه‌هایی که این انجمن به علاقه‌مندان نسخه‌های خطی فارسی ارائه می‌کند، می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📔 زبوری که بلند آوازه گشت و عروسی که مبارک‌روی شد: بهار نظامی‌پژوهی در جهان امروز

👈 زمانی نظامی در مقدمه خسرو و شیرین سروده بود: «خداوندا در توفیق بگشای - نظامی را ره تحقیق بنمای - درونم را به نور خود برافروز - زبانم را ثنا‌ی خود درآموز - به داوود‌ی دلم را تازه گردان - زبور‌م را بلند‌آوازه گردان - عروسی را که پروردم به جانش - مبارک‌روی گردان در جهانش»

👈 امروزه بعد از گذشت حدود نهصد سال از زمان نظامی، به نظر می‌رسد دعای وی مستجاب شده،‌ به صورتی که علاوه بر تعداد زیادی از پژوهشگران فارسی‌زبان،‌ ده‌ها نفر از پژوهشگران غیر ایرانی و غیر شرقی،‌ نیز در حال مطالعه و پژوهش‌ درباره آثار وی هستند، امری که همراه با تحسین و اعجاب نسبت به اوست.

👈 از آنجا که تعدادی از این افراد عضو این کانال هستند، تلاش خواهم کرد در آینده، بخشی از نظامی‌پژوهی درون ایران را به پژوهشگران خارجی و نظامی‌پژوهی ایشان را به هموطنان معرفی کنم تا این ادعایم ثابت شود که نظامی، بیش از هر شاعر ایرانی، در دهه‌های آینده، مورد بحث و پژوهش علمی در جهان قرار خواهد گرفت.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
📕 متن کامل مقاله «چت جی‌پی‌تی برای پژوهش و انتشار: یک راه‌نمای گام به گام»

👈 مقاله حاضر یکی از آثار قابل‌استفاده مقدماتی درباره نسبت پایگاه‌های هوش مصنوعی و فعالیت‌های دانشگاهی از جمله پژوهش و انتشار آثار علمی است. برای دسترسی به متن کامل این مقاله می‌توانید به این پیوند مراجعه کنید.

کانال جامعه و فرهنگ | پیمان اسحاقی
https://t.me/peymaneshaghi110
दिखाया गया 1 - 24 का 52
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।