Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Geek Alerts avatar
Geek Alerts
Geek Alerts avatar
Geek Alerts
نسخه iOS برنامه Perplexity حالا می‌تونه به عنوان دستیار صوتی عمل کنه و فقط با حرف زدن باهاش کارایی که با سیری انجام می‌دید رو انجام بده. مثل پخش پادکست، موسیقی، خوندن ایمیل یا حتی سرچ کردن و گشتن دنبال یک مکان خاص.
باید به نسخه جدید آپدیتش کنید.
🔗 appstore
🤓 hadi @geekalerts
خبر خوب اینکه Grok تو نسخه آیفون ویژگی Vision و یه حالت صدای جدید اضافه کرده، اگر آپدیت کنید گراک میتونه محیط اطراف شمارو به کمک دوربین گوشی ببینه، سرچ لحظه‌ای یا Real-time search رو هم اضافه کردن.

اندرویدی‌ها هم فعلا منتظر باشن.

🔗 macrumors
🤓 @geekalerts
موقعیت‌یابی مثلثی با دکل مخابراتی باعث میشه دقیقا متوجه شد شما سر کدوم چهار راه هستی یا تو کدوم خیابون داری میری. گوشی وقتی روشنه (حتی سیم‌کارت روش نیست) به دکل‌های مخابراتی اطرافش پینگ میفرسته، یه تخمین از اینکه سرعت پینگ چقدر بوده و چند تا فاکتور دیگه میشه محاسبه کرد فاصله گوشی شما از هر دکل حدودا چقدر هست.

از نظر هندسی، اگه فاصله یه چیزی رو از سه نقطه مجزا داشته باشی، میشه با فهمید کجاست. در حالت عادی معمولا بیش از ۳ دکل سیگنال رو میگرین. حتی بعضی از دکل‌های مخابراتی از آنتن‌های جهت دار استفاده میکنن که دقیق‌تر میشه فهمید سیگنال گوشی از کدوم سمت میاد. اگه براتون سواله که نرخ خطای این روش چقدر هست عددش رو میشه میانگین حدود ۳۰ متر گفت، چون بستگی به عوامل محیطی مثل ساختمون‌ها و ... داره.

اینهارو میشه گذاشت کنار تحلیل دیتا و رفتار، مثلا محل کار یه فرد مشخص میشه، خونش کجاست، کجاها میره و ... این در بیشتر کشورها هست، چون از نظر فنی پیاده‌سازی آسون و بدون هزینه‌ای داره و از طرفی به روش‌هایی بعضی از شرکت‌ها با رعایت حریم‌خصوصی این دیتاهارو میخرن.

🔗 x
🤓 @geekalerts
دولینگو میخواد آموزش شطرنج رو هم اضافه کنه، قبلا ریاضی و موسیقی رو اضافه کرده بود. اول به صورت آزمایشی برای آیفون میاد ولی نسخه اندرویدی هم فعال میشه.

روشش هم اینجوریه که اول ازتون میپرسه چقدر شطرنج بلدید بعد طبق اون بهتون آموزش میده.

🔗 engadget
🤓 @geekalerts
معاون یوتیوب پیش‌بینی کرده که تا پنج سال دیگه، هر ویدیویی که تو یوتیوب آپلود بشه، به صورت اتوماتیک به همه زبون‌های دنیا دوبله میشه. میگه فقط زبان تغییر میکنه و صدای اون آدم ثابت هست و حتی لب‌هاش هم جوری حرکت داده میشن که انگار داره به همون زبون صحبت میکنه.

به نظر میاد دوبله خودکار ویدیوها به زبون‌های مختلف، مهم‌ترین تغییریه که یوتیوب برای ورود به عصر هوش مصنوعی داره روش کار می‌کنه.

🔗 bloomberg
🤓 @geekalerts
شرکت Jetbrains که عرضه‌کننده IDEهای مختلف برای توسعه‌دهنده‌هاست هم اعلام کرده که ابزار هوش مصنوعی رسمی‌ خودش رو عرضه کرده. این ابزار مشابه ابزارهایی هست که در Cursor و سایر ادیتورها دیدیم و یک ویرایشگر agentمحوره. می‌تونه تمام کدهاتون رو تحلیل کنه، کامندهای مختلف رو اجرا کنه، فایل‌هاتون رو ویرایش کنه و مطابق درخواستی که داشتید توی اینترنت بگرده. برای استفاده ازش باید IDEی که دارید رو به نسخه 2025.1 بروزرسانی کنید و این ابزار رو فعال کنید. ۳۰ روز هم بهتون اشتراک Pro رایگانش رو میده و بعد از اون هم رایگان اما با محدودیت می‌تونید ازش استفاده کنید.

🔗 jetbrains.com/ai-ides/
🤓 hadi @geekalerts
انویدیا ابزارهای جدیدی معرفی کرده که به شرکت‌ها کمک می‌کنه ایجنت‌های هوش مصنوعی خودشون رو سریع‌تر بسازن و به کار بگیرن. این ابزارها که NeMo microservices نام دارن، مثل یه پلتفرم کامل عمل می‌کنن تا سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته‌ای بسازیم که بتونن با استفاده از دیتاهای مختلف، مدام بهتر بشن.

این ابزارها کار توسعه‌دهنده‌ها رو برای ساخت و بهینه‌سازی این ایجینت‌های هوش مصنوعی راحت‌تر می‌کنن. قابلیت‌هایی مثل دقیق کردن مدل (Customizer)، ارزیابی عملکرد (Evaluator) و اطمینان از امنیت و رعایت قوانین (Guardrails) رو در اختیار شرکت‌ها میذارن.

مهم‌تر اینکه، NeMo از مدل‌های هوش مصنوعی مطرحی مثل لاما (از متا)، فی (از مایکروسافت)، جما (از گوگل) و میسترال پشتیبانی می‌کنه و الان همه می‌تونن ازش استفاده کنن.

🔗 nvidia
🤓 @geekalerts
مدل جدیدی به اسم Avatar FX توسط Character.AI معرفی شده که یه عکس ثابت رو تبدیل به یه ویدیو میکنه که توش صورت، لب‌ها، دست‌ها و بدن آواتار با حرف زدن یا آهنگ خوندن حرکت می‌کنن.

این مدل با استفاده از تکنولوژی‌های مثل diffusion transformer و سیستم تبدیل متن به گفتار (TTS) خودشون کار می‌کنه. می‌تونه ویدیوهای طولانی بسازه، مکالمه بین چند نفر رو هندل کنه، و حتی می‌ذاره شما با دادن کی‌فریم مشخص کنید که آواتار چطور حرکت کنه.

این ویژگی برای تمام کاربران فعال نشده و ممکنه بعد از عضویت اون رو در منو نبینید ولی میتونید منتظر باشید تا در زمان کوتاهی در پنل کاربری شما اضافه بشه.

🔗 testingcatalog
🤓 @geekalerts
22.04.202516:39
امروز، ۲۲ آوریل، روز جهانی‌ «زمین» است.

روز زمین از سال ۱۹۷۰ در آمریکا جشن گرفته می‌شه و امروزه در کل دنیا روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است.

🔗 doodles.google
🤓 hadi @geekalerts
से पुनः पोस्ट किया:
Geek Alerts avatar
Geek Alerts
20.04.202515:51
بخشی از تیم گیک‌آلرتس بشید 🤍

اگه قلم خوبی دارید یا گرافیست خلاق هستید و کاور حرفه‌ای میتونید طراحی کنید، خوش‌حال میشیم بخشی از خانواده گیک‌آلرتس باشید، لطفا فرم رو پر کنید که بتونیم باهاتون در ارتباط باشیم.

https://docs.google.com/forms/d/e/

🤓 @geekalerts
یه ماراتن تو پکن برگزار کردن که توش ۲۱ ربات انسان‌نما با ۱۲ هزار دونده رقابت کردن، هدف این بود نشون بدن ربات‌ها چقدر توی دویدن مسافت‌های طولانی پیشرفت کردن.

اوضاع خیلی خوب پیش نرفت، مثلا بیشتر ربات‌ها توی مسیر از کار افتادن یا باتریشون تموم شد و بعضی از ربات‌ها به دلیل جدا شدن سر از بدن خراب شدن. با این حال یکی از ربات‌ها تونست مسیر رو با زمان ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه تمام کنه که از زمان تعیین شده برای انسان‌ها بهتر بود.

🔗 interestingengineering
🤓 @geekalerts
گوگل امشب مدل استدلالی Gemini 2.5 Flash رو عرضه کرد. این مدل که استدلالی هم هست، بسیار ارزونه و عملکردش از R1 و Claude 3.7 Sonnet هم بهتره و با اختلاف نسبتا کمی از o4-mini ضعیف‌تره. یعنی تقریبا در تمامی بنچمارک‌ها نزدیک به مدلیه که دیشب OpenAI عرضه کرد، اما ارزون‌تر و سبک‌تر. این مدل درحال حاضر هم در ai.dev و هم در سایت gemini.google..com در دسترسه.

🔗 blog.google
🤓 hadi @geekalerts
برنامه Edits توسط اینستاگرام منتشر شد

یه برنامه ویرایش ویدیو مستقل و رایگان که برای کاربران اندروید و iOS قابل دانلود هست.

توی برنامه Edits یه سری قابلیت‌های پیشرفته ویرایش ویدیو اضافه شده که تو برنامه اصلی اینستاگرام پیداشون نمی‌کنید. مثلا می‌تونید با هوش مصنوعی از عکس‌های ثابت انیمیشن بسازید، پرده سبز رو عوض کنید، یا سوژه اصلی ویدیو رو ببُرید و جدا کنید.

🤓 @geekalerts
دولت آمریکا دنبال اینه که گوگل رو مجبور کنه مرورگر کروم رو بفروشه، وکلای گوگل گفتن این اقدام دادگاه افراطی هست و فعلا دارن مقاومت میکنن.

یکی از مدیران ارشد OpenAI تو جریان همین دادگاه گفته که شرکتشون تمایل داره مرورگر کروم رو بخره. دلیلش اینه که این مرورگر ۴ میلیارد کاربر داره و OpenAI میتونه ChatGPT رو با این مرورگر یکپارچه کنه، احتمالا قبول کنن حتی مبالغ خیلی بزرگی مثلا ۱۰۰ میلیارد دلار و بیشتر براش پرداخت کنن.

🔗 arstechnica
🤓 @geekalerts
دولت آمریکا داره روی یه پیش‌نویس برای گنجوندن هوش مصنوعی تو آموزش از مهدکودک تا کلاس دوازدهم (K-12) کار میکنه، ایدشون اینه که چون آینده همه‌چیز با هوش‌مصنوعی یکپارچه میشه بهتره نسل بعدی آموزش ببین و آمادگیش رو داشته باشن. البته اهدافی دیگه‌ای هم دارن مثل اینکه آمریکا رهبر جهانی هوش‌مصنوعی باقی بمونه.

اگه امضا بشه باید تو مدارس آمریکا سواد پایه هوش مصنوعی آموزش داده بشه و از خود AI هم برای اداره کارها توی مدرسه مثل کمک به معلم، کارهای اداری و .. استفاده کنن.

🔗 washingtonpost
🤓 @geekalerts
بحث‌ها در مورد پیدایش آب روی زمین زیاد هست، بزرگترین ایده مورد حمایت اینه که برخورد سیارک‌ها با زمین باعث تشکیل آب روی زمین شده. الان ولی محقق‌ها شواهدی پیدا کردن که نشون میده مواد اولیه‌ی آب، خیلی قبل‌تر از برخورد سیارک‌ها، از همون اول توی خود زمین وجود داشته.

دانشمندا برای اثبات این فرضیه، به سراغ یه نوع شهاب‌سنگ هیدروژن‌دار رفتن. اون‌ها یه نوع خاص از شهاب‌سنگ به اسم «کندریت انستاتیت» رو بررسی کردن که شباهت زیادی به ترکیبات زمین اولیه، یعنی حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش داره. تیم تحقیقاتی متوجه حضور هیدروژن توی این شهاب‌سنگ‌ها شد.

🔗 slashdot
🤓 @geekalerts
شرکت OpenAI میخواد که ویرایشگر کد Windsurf رو به قیمت ۳ میلیارد دلار خریداری کنه. این ویرایشگر که قبلا Codeium نام‌ داشت و کارش رو با عرضه اکستنشن‌ روی وی‌اس‌کد شروع کرده بود، امسال ویرایشگر مبتنی بر هوش مصنوعی خودش رو عرضه کرد و نامش رو هم تغییر داد. این خرید گرون‌ترین خرید OpenAI تا امروز خواهد بود و احتمالا سیر خرید ادیتورها رو به زودی توسط شرکت‌های دیگه هم ببینیم.

🔗 bloomberg
🤓 hadi @geekalerts
گروک چندین قابلیت جدید داشته که شامل
۱. اضافه شدن حافظه و به خاطر سپردن چیزهایی که بهش می‌گید.
۲. یک ابزار مشابه Canvas به نام Grok Studio برای ویرایش فایل‌ها.
۳. ساختن Workspace و اضافه کردن فایل‌ها و دستورهای مختلف به اون.

🔗 grok.com
🤓 hadi @geekalerts
سقف پیام به مدل o3 از OpenAI از ۵۰ پیام در هفته به حدود ۱۰۰ پیام رسیده. قابلیت زمان‌بندی کارها که قبلا فقط برای یه مدل تستی خاص 4o بود، الان به مدل‌های o3 و o4-mini هم اضافه شده.

🔗 testingcatalog
🤓 @geekalerts
ماجرای باگ امنیتی شبکه 2G

این نسل احراز هویت اجباری در شبکه نداره، با IMSI catchers میشه موبایل‌هارو فریب داد که بهش وصل بشن. (چون گوشی فکر میکنه این دکل مخابراتی واقعی هست). کارای زیادی مثل پیدا کردن موقعیت، شنود تماس، پیامک و ... میشه انجام داد.

حتی وقتی شما دارید از 4G استفاده میکنید میشه اتصال شمارو دستکاری کرد که به 2G سوییچ کنه. توی دنیا دولت‌ها و مجرم‌ها ازش استفاده میکنن با این حال دولت‌ها خیلی هم بهش نیازی ندارن چون اونا قابلیت‌های شنود قانونی (lawful interception - LI) در شبکه‌های تلفن همراه رو دارن. (بعضی از کشورها دسترسی شنود کامل دارن و بعضی فقط با دستور قانونی، بعضی‌ها هم که کل سیستم مخابراتی دست خود دولت هست که به معنی شنود جمعی و بدون نظارت هست.)

مجرم‌ها ولی میتونن با تجهیزاتی در حدود ۵۰ دلار این کار رو انجام بدن. با این حال باگ‌های امنیتی 2G کم نیستن، تا جایی که از اندروید ۱۲ یه گزینه اضافه کردن که میتونی 2G رو کلا غیر فعال کنی. از اونجایی که این یه مشکل امنیتی هست، پس چه دولت و چه مجرم‌ها میتونن ازش استفاده کنن.

یه اصل هست «چیزی که تو بتونی شنود کنی بقیه هم میتونن» به خاطر همین دولت کشورها (۶۱ کشور) برنامه‌ریزی کردن 2G رو کلا خاموش کنن، یه جاهایی مثل ژاپن و استرالیا دیگه 2G نداره و بقیه هم تو فرایند پایان دادن به این تکنولوژی هستن.

🔗 x
🤓 @geekalerts
آکادمی اسکار اعلام کرده فیلم‌هایی که با کمک هوش مصنوعی ساخته می‌شن هم می‌تونن برای جایزه‌های اصلی نامزد و حتی برنده بشن. تو قوانین جدیدی که دوشنبه منتشر شده، آکادمی گفته استفاده از هوش مصنوعی و ابزارهای دیجیتال تو فیلم‌سازی، تاثیری روی شانس فیلم‌ها برای نامزدی در اسکار نداره.

🔗 bbc
🤓 @geekalerts
معرفی مدل‌های Gemma ۳ QAT گوگل

گوگل به تازگی مدل‌های جدیدی از سری Gemma ۳ رو با تکنولوژی QAT (Quantization-Aware Training) منتشر کرده. این تکنولوژی باعث میشه حجم مدل‌ها به طرز چشمگیری کم بشه، بدون اینکه کیفیتشون پایین بیاد. مثلا میشه مدل‌های قدرتمندی مثل Gemma ۳ ۲۷B رو به صورت لوکال روی کارت گرافیک‌های معمولی مثل NVIDIA RTX ۳۰۹۰ اجرا کرد.

در واقع تکنیک QAT یه روش جا افتاده‌ست که توی TensorFlow و PyTorch هم پشتیبانی میشه. گوگل میگه با این روش، حجم مدل‌ها از BF۱۶ به int۴ کاهش پیدا کرده. مثلاً حجم مدل Gemma ۳ ۲۷B از ۵۴ گیگابایت به ۱۴.۱ گیگابایت رسیده. بقیه مدل‌ها هم کاهش حجم مشابهی داشتن.

🔗 simonwillison
🤓 @geekalerts
دانشگاه میزوری آمریکا می‌خواد یه نیروگاه هسته‌ای تحقیقاتی ۲۰ مگاواتی تاسیس کنه. برای فهمیدن توانش این‌طور فکر کنید که با ۲۰ مگاوات می‌شه انرژی تقریبا ۱۶ هزار خونه متوسط آمریکایی رو فراهم کرد. اسم این نیروگاه NextGen MURR هست و قراره قوی‌ترین نیروگاه تحقیقاتی دانشگاهی توی کل ایالات متحده بشه.
نیروگاه فعلی دانشگاه میزوری (MURR) الان با ۱۰ مگاوات قدرت، قوی‌ترین نیروگاه تحقیقاتی دانشگاهی تو آمریکاست و نزدیک ۶۰ ساله داره کار می‌کنه. این نیروگاه یه ماده مهم به اسم لوتتیم-۱۷۷ تولید می‌کنه که برای درمان رادیونوکلئید در تومورهای غددی عصبی استفاده می‌شه. هدف از تاسیس نیروگاه جدید نه تنها تولید لوتتیم بیشتر، بلکه تولید و آزمایش مواد دیگه هم هست. کل هزینه تحقیقات و تاسیس این پروژه حدود ۱ میلیارد دلار خواهد شد.

🔗 wgem
🤓 hadi @geekalerts
16.04.202518:23
شرکت OpenAI از مدل‌های استدلالی جدید o3 و o4-mini رونمایی کرد.

بعد از گمانه‌زنی‌هایی که این چند هفته شده بود، امشب بالاخره مدل کامل o3 با تمامی ویژگی‌هایی که قول داده بودند رو عرضه کردند. این مدل استدلالی حالا می‌تونه از همه قابلیت‌‌های ChatGPT مثل سرچ کردن، آنالیز تصاویر، آنالیز فایل‌ها و اجرای کدهای پایتون استفاده کنه. بنا به نیاز از این ابزارها در api هم می‌تونه استفاده کنه و این‌طور احتمالا شاهد ابزارهای agentمحور بهتری خواهیم بود. این مدل در تمامی بنچمارک‌های مربوط به برنامه‌نویسی، آزمون‌های علمی و … تونسته بهترین عملکرد رو بین مدل‌های دیگه نشون بده. همچنین از یک CLI به نام CodexCLI رونمایی کردند تا بتونید از قابلیت‌های agentی این مدل در ترمینال به سادگی استفاده کرد.

🔗 openai
🤓 hadi @geekalerts
दिखाया गया 1 - 24 का 447
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।