Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
شهر فلسفه ایران avatar

شهر فلسفه ایران

Iranian City of Philosophy (ICP)
شهر فلسفۀ ایران | شهری درون شهر
موسسۀ آموزشی و پژوهشی فلسفه و علوم انسانی
☎️02122053556
TGlist रेटिंग
0
0
प्रकारसार्वजनिक
सत्यापन
असत्यापित
विश्वसनीयता
अविश्वसनीय
स्थान
भाषाअन्य
चैनल निर्माण की तिथिNov 07, 2023
TGlist में जोड़ा गया
Nov 11, 2024
संलग्न समूह

समूह "شهر فلسفه ایران" में नवीनतम पोस्ट

💠 برای ثبت نام به لینک زیر مراجعه فرمایید
🔰🔻
https://b2n.ir/bs2343
#شخصیت
#جبر
#آزادی
www.philosophycity.ir
📝 دربارۀ خودت نه بر حسب آنچه درو می‌کنی، بلکه بر اساس بذرهایی که می‌کاری داوری کن.

✏️ رابرت لویی استیونسون (1894-1850)

#رابرت_لویی_استیونسون

www.philosophycity.ir
این کتاب به بررسی تحول مفهوم تنهایی در غرب، از قرن هجدهم تا عصر دیجیتال، می‌پردازد. نویسنده در این اثر تنهایی را نه یک پدیدۀ صرفاً روان‌شناختی که تجربه‌ای تاریخی می‌داند؛ پدیده‌‎ای که تحت تأثیر تحولات اجتماعی، اقتصادی، فناوری و فرهنگی شکل گرفته است. او بحث خود را با بررسی تنهایی در جامعه‌ی کشاورزی و عصر صنعتی آغاز می‌کند. در این دوره، تنهایی اغلب پدیده‌ای ناخواسته بود؛ افرادی که به‌دلیل فقر، بیماری یا دوری از خانواده تنها می‌ماندند، با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو بودند. بااین‌حال، در میان طبقات مرفه، تنهایی گاه به‌عنوان فرصتی برای تفکر و خلاقیت (مثل نویسندگان و فیلسوفان) ارزشمند شمرده می‌شد. با گسترش شهرنشینی و فردگرایی، تجربه‌ی تنهایی دگرگون شد. از یک ‌سو، زندگی در شهرهای بزرگ به افزایش احساس انزوا انجامید و از سوی دیگر، فناوری‌های جدید (مانند تلفن و رادیو) راه‌هایی برای کاهش تنهایی ارائه کردند. جنگ‌های جهانی نیز به‌عنوان نقاط عطفی در تاریخ تنهایی بررسی می‌شوند؛ زیرا بسیاری از افراد به‌دلیل از دست‌ دادن عزیزان، تنهایی اجباری را تجربه کردند.
#تاریخ_تنهایی
#دیوید_وینسنت
#محمود_ایرانی‌فرد
www.philosophycity.ir
اندیشهٔ جورجو آگامبن متکی بر تخصصی بی‌بدیل در عرصهٔ سنت‌های کلاسیک فلسفه و بلاغت، دستورشناسی عهد باستان متأخر، الاهیات مسیحی و فلسفهٔ مدرن است. اخیراً آگامبن اندیشهٔ خود را به سوی تأسیس امر اجتماعی و برخی نتایج اخلاقی-سیاسی انضمامی در مورد وضعیت جامعهٔ امروز و جایگاه فرد در آن معطوف کرده است. او در
هومو ساکر در نظر دارد مسألهٔ امکان ناب و بالقوگی و قدرت را با مسألهٔ اخلاق سیاسی و اجتماعی در بستری به هم متصل کند که در آن مسألهٔ مزبور بنیاد دینی و متافیزیکی و فرهنگی سابق خود را از دست داده است. او با تکیه بر تحلیل فوکو از زیست‌سیاست، دست به پژوهشی گسترده و عمیق و دقیق می‌زند در مورد حضور ضمنی یا نهفتهٔ تصور زیست‌سیاست در تاریخ نظریهٔ سیاسی سنتی. طبق نظر او، از نخستین رساله‌های نظریهٔ سیاسی، به‌خصوص در انگارهٔ ارسطویی انسان به‌مثابهٔ حیوان سیاسی، و در سراسر تاریخ اندیشهٔ غربی در مورد حاکمیت،‌ نوعی انگارهٔ حاکمیت در مقام قدرت مشرف بر «حیات» مندرج است. دلیل پنهان ماندن این انگاره این است که امر مقدس و تصور تقدس از تصور حاکمیت تفکیک‌ناپذیر شده است.
#هوموساکر
#سیدمحمدجوادسیدی
#جورجوآگامبن
www.philosophycity.ir
🗓 98 سال پیش در چنین روزی: تولد ساموئل هانتینگتون اندیشمند سیاسی آمریکایی واضع نظریۀ جنگ تمدن‌ها.
www.philosophycity.ir
در این کتاب که درخشش سازش‌ناپذیر ذهن او را تأیید می‌کند، امیل چوران شرایط انسان را به اساسی‌ترین اجزای آن، یعنی تولد و مرگ، تقلیل و نشان می‌دهد که فاجعه نه در چشم‌انداز مرگ، بلکه در واقعیت تولد نهفته است: «آن حادثۀ خنده‌آور». امیل چوران به سبک روشن و گزین‌گویانه‌ای که مشخصۀ آثارش است، از زمان و مرگ، خدا و دین، خودکشی و رنج، و وسوسۀ سکوت می‌نویسد.
#دردسر_متولد_شدن
#امیل_چوران
#فرهاد_کربلایی
#نشر_ثالث
www.philosophycity.ir
#دلوز

#متافیزیک_ریاضیاتی
#شهاب_قناطیر
www.philosophycity.ir
معرفی کتاب
تاریخ آمریکا؛ 49 یا 51؟
محمد فوادی
نشر نقد فرهنگ
__________________________________________
کتاب تاریخ آمریکا با چگونگیِ کشف این قاره آغاز می‌شود و سپس نحوۀ ورود مهاجران به این قاره تا بیرون راندنِ تدریجی بومی‌ها و تصرف نهایی آن توسط اروپایی‌ها را به تصویر می‌کشد. در این بین کشمکشِ ساکنان جدید این قاره با انگلیس و فرانسه بر سر کسب آزادی، بخشی از این کتاب را به خود اختصاص داده است. همچنین نحوۀ اتحاد میانِ ایالت‌ها و تشکیل ایالات متحدۀ آمریکا و سپس شکل‌گیری ساختارهای قانونی، قضایی و سیاسی آمریکا، علی‌الخصوص دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بررسی شده است. درنهایت مؤلف کوشیده است تا این پرسش را پیش روی ما قرار دهد که آیا ایالات متحده‌ای که اکنون شامل ۵۰ ایالت است به خاطر جذابیت‌های مدرن خود گسترش می‌یابد یا به خاطر تنش‌هایی که با آن مواجه شده است وحدت میان ایالت‌ها را از دست خواهد داد و افول می‌کند؛ یعنی به نحو نمادین می‌توان پرسید: آمریکا، ۴۹ یا ۵۱؟

#تاریخ_آمریکا
#محمد_فوادی
#نقد_فرهنگ
www.philosophycity.ir
جانورشناسی که گوریل‌ها را در زیستگاه بومی‌شان مطالعه کرده بود از یکنواختی زندگی و بیکاری گستردۀ آن‌ها متحیر شده بود. ساعت‌ها و ساعت‌ها بدون انجام هیچ کاری... آیا ملال برای‌شان ناشناخته بود؟ درواقع این پرسشی است که یک انسان مطرح می‌کند؛ یک کَپیِ پرمشغله. حیوانات نه‌تنها از یکنواختی نمی‌گریزند، بلکه تمنای‌اش را دارند و آنچه باید از آن مرعوب شوند تماشای پایان‌یافتن این احساس است، چرا که یکنواختی تنها با جایگزین‌شدن ترس (علّت همۀ فعالیت‌ها) پایان می‌پذیرد. بطالت امری الهی است. با این حال علیه همین بطالت است که آدمی طغیان کرده. در طبیعت فقط انسان توان تحمل یکنواختی را ندارد، فقط انسان می خواهد به هر قیمتی اتفاقی بیفتد؛ چیزی، هر چیزی... درنتیجه او خود را نسبت به نیاکان‌اش ناشایست نشان می دهد. نیاز به تازگی خصلت یک گوریل ازخودبیگانه است...


دردسر متولد شدن، امیل چوران، ترجمۀ فرهاد کربلایی، نشر ثالث

#دردسر_متولد_شدن
#امیل_چوران
#فرهاد_کربلایی
#نشر_ثالث
www.philosophycity.ir
🏛شهر فلسفهٔ ایران برگزار می‌کند:
🛑 فلسفه و فراماسونری؛ دورۀ اول از قرطبه تا آمستردام
📢 امیرحسین ابراهیم
🗓 پنجشنبه‌‌ها؛ تاریخ شروع: 11 اردیبهشت 1404
⏰ساعت 15:30- 14
💠 نحوهٔ برگزاری: حضوری - آنلاین

🔗 برای ثبت‌ نام می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام بفرمایید 🔽🔻🔰
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام

#امیرحسین_ابراهیم
#فلسفه_و_فراماسونری
#قرطبه_تا_آمستردام


🌍 نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (جردن)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
☎️ 02122053556
📞 09361135000

www.philosophycity.ir
🗓 181 سال پیش در چنین روزی: تولد آناتول فرانس، شاعر، نویسنده و منتقد فرانسوی ملقب به پادشاه نثر فرانسه.
www.philosophycity.ir
‼️ آیشمن
کسی بود، یا دقیق‌تر بگوییم، چیزی بود، که به شکل رادیکالی از سوژگی ساقط شده بود. آیشمنی در کار نبود. او درون‌تهی بود. در آیشمن اقتدار «وضع موجود» به نقطۀ کامل آن رسیده بود. واقعیت آن بود که بود، و او به‌تمام در آن بود. به‌تمام به آن احترام می‌گذاشت. به‌تمام از آن پیروی می‌کرد، و به‌تمام سهم خود را در آن به جا می‌آورد.
ابتذال شر درست در این است که کنندۀ آن از حیث عاملیت می‌افتد. می‌توان او را مجازات کرد؛ اما به درون او که بروید چیزی از جنس سوژه، از جنس پاسخگویی، نیست که فلسفه بتواند آن را فراچنگ آورد. از دید فلسفی شر فقط یک «وجود عدمی» دارد، چون سوژه آنجا نیست. و این دقیقاً یعنی ابتذال شر.
_____________________________________
✏️ دکتر علی فردوسی
______________________________________
#آیشمن
#علی_فردوسی
#ابتذال_شر
#سوژگی
www.philosophycity.ir
چنگ افسانۀ تجارت خارجی آزاد و تاریخچۀ پنهان سرمایه‌داری را بررسی می‌کند. این محقق جنجالی همچون طوفان به بحث جهانی‌سازی و عدالت اقتصادی ورود می‌کند و با استفاده از ذکاوت هتاکانه، سبکی جذاب و شخصی و چند مثال به عقاید توماس فریدمن و سایر اقتصاددانان لیبرالی شلیک می‌کند که معتقدند تنها سرمایه‌داری بی‌بندوبار و تجارت بین‌المللی گسترده می‌تواند ملت‌های فقیر را از فقر برهاند. او نشان می‌دهد که ابرقدرت‌های اقتصادی امروز همه با حمایت‌گرایی بی‌شرمانه و مداخلۀ دولت در صنعت به سعادت رسیدند. ما این واقعیت را خیلی راحت فراموش کرده برای خود داستانی افسانه‌ای دربارۀ جادوی تجارت آزاد خوانده‌ایم. برخلاف اقتصاددانان معمولی که مدل‌هایی از نحوۀ کار بازار می‌سازند او گذشته را بررسی می‌کند: آنچه در واقعیت اتفاق افتاده است. چانگ در نیکوکاران نابکار استدلال می‌کند که هم عدالت و هم عقل سلیم، ما را ملزم به ارزیابی مجدد سیاست‌هایی می‌کند که آنها را به ملت‌هایی که مجبور به دنبال کردن مسیر ما هستند تحمیل می‌کنیم. نوام چامسکی این کتاب را اقتصادشناسی جهان واقعی نامیده است.
#نیکوکاران_نابکار
#هاجون_چنگ
#فریدمن
#چامسکی
www.philosophycity.ir
📕
صدا و دیگر هیچ
✏️ ملادن دولار
🖊 ترجمه: محمد کهربی
___________________________________
پلوتارک حکایت مردی را نقل می‌کند که پرهای بلبلی را کند، و چون جز اندکی گوشت چیزی نیافت فریاد برآورد: «تو فقط صدایی و بس!» کندن پرهای معنایی که صدا را در بر گرفته‌اند، زدودن پیکر که گویی صدا از آن برمی‌خیزد، ایستادگی در برابر آواز فریبندۀ سیرن‌ها، تمرکز بر نصدا و نه چیزی بیشتر»: این است آن تکلیف دشوار که ملادن دولار، فیلسوف، در این اثر سترگ بی‌وقفه پی می‌گیرد.
________________________________________
#ملادن_دولار
#لکان
#پلوتارک
#صدا_و_دیگر_هیچ
www.philosophycity.ir
🗓 45 سال پیش در چنین روزی: درگذشت ژان پل سارتر.
www.philosophycity.ir

रिकॉर्ड

24.04.202523:59
3.2Kसदस्य
28.02.202516:13
100उद्धरण सूचकांक
17.04.202515:16
530प्रति पोस्ट औसत दृश्य
22.01.202523:59
281प्रति विज्ञापन पोस्ट औसत दृश्य
09.03.202513:08
8.33%ER
17.04.202515:16
16.69%ERR

विकास

सदस्य
उद्धरण सूचकांक
एक पोस्ट का औसत दृश्य
एक विज्ञापन पोस्ट का औसत दृश्य
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25
अधिक कार्यक्षमता अनलॉक करने के लिए लॉगिन करें।