Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
Whale Chanel
Whale Chanel
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
iRo Proxy | پروکسی
iRo Proxy | پروکسی
کانون اندیشه‌ورزان شریف avatar

کانون اندیشه‌ورزان شریف

کانال رسمی کانون اندیشه‌ورزان دانشگاه صنعتی شریف
ارتباط با ادمین: @amirabadimm
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateFeb 21, 2025
Added to TGlist
Feb 17, 2025
Linked chat

Popular posts کانون اندیشه‌ورزان شریف

Reposted from:
Standing by Children avatar
Standing by Children
گروه‌های دانشجویی حامی اولین رویداد "شریف در کنار کودکان"

🟧 با افتخار از گروه‌های دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف که حامی اولین رویداد "در کنار کودکان" هستند، تشکر می‌کنیم. این گروه‌ها با هم‌دلی و تلاش فراوان، در کنار ما خواهند بود تا به هدف بلند این کمپین، که کمک به کودکان در شرایط جنگی است، دست یابیم. ✨

🫥 همراه ما باشید تا در این مسیر انسان‌دوستانه، از هم‌نوع خود حمایت کنیم.

#شریف_در_کنار_کودکان
#StandingByChildren

🌐تلگرام | 🌐اینستاگرام
18.02.202504:34
🌿دوره ایران‌شناسی شریف
جلسه ششم: منظر فرهنگی

👤بهنام ابوترابیان
📆29 بهمن‌ماه

کانون اندیشه‌ورزان شریف

📗@SUTCSSR
15.02.202514:34
🌿 کانون اندیشه‌ورزان شریف برگزار می‌کند:

🔶️🔶️🔶️ دوره تعاملی ایران‌شناسی شریف

مطالعه کتاب "ایران کجاست ایرانی کیست"
اثر: سیدمحمد بهشتی، الناز نجفی، بهنام ابوترابیان

🔷️ جلسه ششم: تعریف های فرهنگی

با همراهی
👤بهنام ابوترابیان

🕟 دوشنبه‌ها، ساعت ۱۶:۳۰
📅  29 بهمن‌ماه
📍سالن کنفرانس معاونت فرهنگی

📗@SUTCSSR
🌿مهندسی و پل ماسوله

اهل ماسوله چون می‌دانستند معمولاً تنه های تنومند درختان از بالا دست همراه سیل می آید که هیچ دهانه‌ای قادر به گذر دادن آن نیست، پل چوبی و سبکی روی رودخانه می ساختند که در مواقع وقوع سیلهای عظیم به راحتی خراب شود و از سر راه کنار رود (تصویر سمت چپ). استادیِ استادکار پل‌ساز ماسوله‌ای در آن بود که پلی بسازد که در برابر سیل به راحتی خراب شود نه آنکه مقاومت کند.

🌿نتیجه مراعات نکردن اندازه‌ها
در اوایل دهه ۱۳۷۰ استاندار وقت گیلان از روی خیر‌خواهی پل بتونی محکمی به جای پل چوبی قبلی ساخت. مردم ماسوله نیز به علت لوله‌کشی گاز مدتی بود که دیگر چوبهای انبار شده در مسیر سیلاب را جمع نمی کردند. در سال ۱۳۷۷ دوباره  سیلی در ماسوله رخ داد علی رغم این که چوپانان سوت زدند و مردم ماسوله به بلندی‌ها رفتند، در نتیجه مقاومت پل و گرفتگی  مجاری آن، حجم زیادی از آب با چنان قدرتی از حریم رودخانه خارج شد که گردشگران نا آشنا با این پدیده را همراه با وسایل  نقلیه شان برد و خسارات جانی و مالی در پی داشت (تصویر سمت راست) .


#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
🌿 مهندس نااهل!

شرکت مدیریت منابع آب در مهر ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد میزان آب ورودی به سدهای کشور در مقایسه با سال گذشته ۱۵ درصد کاهش داشته و از مجموع ۱۷۱ سد فقط ۱۳ درصد آنها بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پر است؛ این در حالی است که ۵۷ سد تقریباً خشک و خالی است.

این سدهای خشک و بی فایده با حجم زیاد رسوباتی که عملکردشان را نیز مختل کرده برای طبیعت ایران تهدید به شمار می آیند.
این وضعیت رو به افول در شرایطی پدید آمده که هر سال تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی که مطابق با مفاد درسی روز جهانی آموزش دیده اند افزایش یافته و در دهه های اخیر سرمایه هنگفتی برای احداث سد مطابق با صلاحدید همین مهندسین صرف شده است.

چرا؟!

#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
16.02.202509:04
🌿مهندسی چیست ؟

واژه مهندسی در اصل خود هم ریشه با «هندسه» است و «هندسه» معرب «اندازه». به این اعتبار مهندسی به معنی دانستن و مراعات اندازه‌هاست. اندازه در فرهنگ ایرانی معنایی عمیق دارد و رعایت آن بسیار سفارش شده است. فارغ از تصور تقلیل یافته امروزی اندازه آن چیزی است که هر امر آن هنگام که قرار است «طرح انداخته» شود و از تصور به واقعیت بپیوندد و قبول ماده و هیئت کند ناگزیر از پذیرفتن آن است. منظور از اندازه فقط طول، عرض و ارتفاع نیست بلکه هر خصوصیت بنیادینی است که امری باید حائزش باشد تا بتواند مأموریتش در محیطی خاص را به نحو احسن انجام دهد. درست همان طور که هر امر طبیعی نظیر درخت به حکم ایفای نقش و انجام مأموریتی در محیط طبیعی خاص ویژگیهای منحصر به فردی یافته و  همین ویژگی ها متضمن زیبایی و کارایی آن نیز شده است. بهترین مثال برای این معنی از مهندسی پل چوبی ماسوله است . استحکام پل معمولاً یکی از مزایای آن به شمار می آید اما پل ماسوله مثال خوبی است برای آنکه نشان دهد حتی اندازه مقاومت پل نیز باید مهندسی شود تا متناسب با اقتضائات محیط باشد.

#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
15.02.202509:02
🌿علم و تکنولوژی

کشف هر مسئله علمی هر چند آغازی در زمان دارد و متعلق به مکانی مشخص است لیکن در آن دامنه  محدود و متوقف نمی‌ماند و بلافاصله از حبس زمان و مکان می‌رهد. به سخن دیگر علم معادل است با  سر در آوردن از قوانینی کلی و عمومی و تا حدی جهان شمول؛ مثلاً اینکه آب در تراز دریا در صد درجه سانتیگراد می‌جوشد و یا در صفر درجه سانتیگراد منجمد میشود به زمان یا مکانی خاص محدود نیست. 
تکنولوژی نیز ابداع و ابتکاری است مبتنی بر علم و با هدف رفع آسان‌تر، ایمن تر، کم هزینه‌تر و سریع‌تر نیازهای آدمی اعم از نیازهای زیستی، مدیریتی، اطلاعاتی و نظایر این‌ها. تکنولوژی همچون علم به مکان  خاصی وابسته نیست؛ هیچ‌یک از ابداعات بشر، از احداث گنبد روی پایه مربع تا سازه های منعطف کابلی از رادیوی نفتی تا ترانزیستوری و ... در مرزهای جغرافیایی خاصی محدود نماندند. در عوض دستاوردهای تكنولوژیک همه به نوعی زمانمندند و با به میدان آمدن بدیل کارآمدتر و به صرفه‌تر کنار گذاشته می‌شوند.

❔حال پرسش این است که مهندسی چیست و چه نسبتی با علم و تکنولوژی دارد؟

#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
🌿 بیماری استسقا

براثر انتقال آب از سرچشمه های زاینده رود به سمت استان یزد، از یک سو زیستگاه‌های پایین‌دست زاینده رود دچار بحران شده‌اند و از سوی دیگر بر اثر مصرف بی‌رویه آب در حاشیه شهر یزد که همواره محروسه تشنگی بوده، دریاچه پساب ایجاد شده است!

از نشانه های ابتلا به بیماری استسقا اینکه آب گران بها پشت سدها زیر آفتاب گسترده میشود تا تبخیر شود و از میان برود. به جای احداث باغ آب صرف آبیاری چمن شده تا بیابان سبز گسترش یابد یا منابع ناچیز آب صرف صنایع و زراعت پر مصرف و کم بازده شده است.


#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
🌿 سطح دیوارها و سقف مجموعه گنبد سلطانیه با چند هزار متر مربع تزئینات ظریف پوشانیده شده است. اما حتی در یک سانتیمتر مربع از آن هم نمیتوان اثری از مغول بودن مشاهده کرد.

وقتی این تزئینات خلق می شد، هنوز یک سده هم از ایلغار چنگیزخان و نیم سده از تهاجم مجدد آنان به رهبری هولاکو نگذشته بود؛ اما سلطانیه را به سفارش ایلخان مغول ساختند که مسلمان شده بود و قصد داشت مدفن خلفای راشدین و پنج تن آل عبا را به پایتخت خود منتقل کند تا در مقابل کعبه کانونی نو بنیاد نهاده باشد!

گنبد سلطانیه نمادی است از آنکه بیگانگان مهاجم جز با ابتنای به اهلیت نمی توانستند در این سرزمین به حیات و فرمانروایی ادامه دهند.

#ایران_کجاست_ایرانی_کیست

📗@SUTCSSR
Log in to unlock more functionality.