Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Инсайдер UA
Инсайдер UA
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Инсайдер UA
Инсайдер UA
تاریخ طبقه کارگر avatar

تاریخ طبقه کارگر

تاریخ را نه شاهان و نه سیاستمداران بلکه توده‌ها می‌سازند.
صفحه‌ی ما در اینستاگرام:
http://instagram.com/dailyworkerhistoryfarsi
صفحه‌ی ما در توئیتر:
https://twitter.com/Workers_History
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateDec 05, 2019
Added to TGlist
Mar 30, 2025
Linked chat

Records

10.05.202523:59
3KSubscribers
30.04.202523:59
100Citation index
10.05.202523:18
286Average views per post
10.05.202523:18
286Average views per ad post
06.04.202514:00
8.57%ER
11.05.202518:04
9.52%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts تاریخ طبقه کارگر

08.05.202521:01
در ۶ اردیبهشت ۱۳۳۳ یعنی ۹ ماه بعد از کودتا ۲۸ مرداد، وارطان سالاخانیان به همراه کوچک شوشتری در حالی که در حال جابه‌جایی روزنامه «رزم» از ارگان سازمان جوانان حزب توده بودند دستگیر می‌شوند. کوچک شوشتری ۶ روز و وارطان ۱۲ روز بعد زیر شکنجه جان خود را از دست می‌دهند. معروف است که او پس از مرگ شوشتری به بازجویان کُری خوانده بود که:«حالا خیالم راحت شد. من می دانم و نمی گویم. هر کاری می خواهید بکنید!».

مادر وارطان مراسم خاکسپاری او را چنین تشریح کرد:«جسد وارطان را هنگام دفن ديدم، او را از روی موهايش شناختم. اسکلتی بيش نبود. من بعد از آن نتوانستم به خودم بقبولانم که پسری چون وارطان که چهار شانه بود به اسکلت تبديل شده باشد.»

بهار، خنده زد و ارغوان شکفت
در خانه، زیر پنجره، گل داد یاس پیر
دست از گمان بدار
با مرگ نحس پنجه میفکن
بودن به از نبود شدن خاصه در بهار
وارطان سخن نگفت
سرافراز، دندان خشم بر جگر خسته بست و رفت
وارطان سخن بگو
مرغ سکوت، جوجه مرگی فجیع را در آشیان به بیضه نشسته‌ست
وارطان سخن نگفت؛ چو خورشید
از تیرگی درآمد و در خون نشست و رفت
وارطان سخن نگفت
وارطان ستاره بود
یک دم در این ظلام درخشید و جست و رفت
وارطان سخن نگفت
وارطان بنفشه بود، گل داد و مژده داد
زمستان شکست و رفت

@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ٢١ اردبیهشت ١٣٣٧، خسرو روزبه سرگرد سوسیالیست و فرمانده شاخه نظامی حزب توده به حکم محکمه نظامی و تایید شاه اعدام شد.

«وقتی با عبارت کثیف «اطلاعت می‌شود قربان!» همه بسمع قبول می‌شوند، قطعاً در مدت کوتاهی رابطه انسان با انسان فراموش شده و دور شخصیت و آزادی قلم قرمز کشیده می‌شود.»
@TarTaKar
#در_چنین_روزی ۱۴ مه ۱۹۳۸، بازیکنان تیم فوتبال انگلیس بازوهایشان را برای اعلام سلام نازی «هایل هیتلر» در بازی مقابل برلین بالا بردند. آنها مستقیماً توسط دفتر خارجه بریتانیا دستور گرفته بودند که این کار را انجام دهند.
گزارش‌ها نشان می‌دهد که ابتدا بازیکنان این کار را رد کردند، تا زمانی که سفیر بریتانیا و دبیر انجمن فوتبال شخصاً مداخله کردند و آنها را به انجام این کار ملزم ساختند. در آن زمان دولت بریتانیا سیاست تسلیم‌طلبانه نظامی نازی آدولف هیتلر را پیگیری می‌کرد، و خیلی زودی پس از این بازی توافقنامه ای را امضا کرد که به آلمان نازی اجازه ضمیمه کردن بخش‌هایی ازخاک چکسلواکی را داد.
@TarTaKar
30.04.202521:01
کمپانی دیلور نرخ دستمزد کارگران را از حدود ۳ دلار به حدود ۲.۵ دلار کاهش داده بود که این امر اعتراض کارگران را به همراه داشت. به علاوه این کمپانی به همراه آمازون قصد داشتند که ساعت کاری را از ۸ ساعت به ۱۴ ساعت در روز افزایش دهند.

کارگران که بیشترشان مهاجران آفریقایی بودند تا ۲ مه در اعتصاب ماندند تا اینکه بالاخره کمپانی مجبور به عقب نشینی شد. در هفته بعد نیز پیک‌های تحویل سرویس تلبات برای افزایش نرخ دستمزد دست به اعتصاب زدند.
@TarTaKar
09.05.202521:00
این زندانیان سیاسی کمتر از ۲۵ ماه پیش از اعدام به اتهام «ارتباط با گروهک‌های ضد‌انقلاب» یا «اقدامات تروریستی» بازداشت شده بودند. اما هیچ‌گاه آنها اتهامات خود را نپذیرفتند. فردای اعدام، خانواده‌های آنها در دانشگاه تهران تحصنی را به همراه دانشجویان سامان دادند. همچنین در کردستان ایران، ترکیه و عراق راهپیمایی و اعتصابات محلی شکل گرفت.

ایرانیان خارج از کشور نیز در مقابل سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی در آلمان، فرانسه، ایالات متحده، نروژ و بریتانیا نیز تظاهراتی برگزار کردند. سندیکاهای کارگری و فرهنگی فرانسه نیز اعدام زندانیان سیاسی را محکوم کردند.

در تکه‌ای از پیام تلفنی فرزاد کمانگر از زندان اوین به نام «قوی باش رفیق» خطاب به معلمان زندانی آمده است:

«هم‌بندی ، هم‌درد، سلام!

شما را به خوبی می‌شناسم. معلم، آموزگار، همسایه‌ی ستاره‌های خاوران، همکلاسی ده‌ها یار دبستانی که دفتر انشایشان پیوست پرونده‌هایشان شد و معلم دانش‌آموزانی که مدرک جرمشان اندیشه‌های انسانیشان بود. شما را به خوبی می‌شناسم، همکاران صمد و خان علی هستید.
مرا هم که به یاد دارید…

منم ، بندی بند اوین. منم دانش‌آموز آرامِ پشت میز و نیمکت‌های شکسته‌ی روستاهای دورافتاده‌ی کردستان که عاشق دیدن دریاست. منم به مانند خودتان راوی قصه‌های صمد اما در دل کوه شاهو. منم عاشق نقش ماهی سیاه کوچولو شدن. منم، همان رفیق اعدامیتان!»
@TarTaKar
08.05.202521:01
#در_چنین‌_روزی ۱۸ اردیبهشت ۱۳۳۳، وارطان سالاخانیان از اعضای حزب توده زیر شکنجه در ۲۳ سالگی در زندان قصر پهلوی درگذشت. شاملو که در زندان همبند او بود شعر «وارطان سخن نگفت» را برای او سرود.

«بودن به از نبود شدن، خاصه در بهار … وارطان سخن نگفت!»
@TarTaKar
02.05.202521:01
در سال ۱۳۲۱ اسماعیل شریف‌زاده در مهاباد به دنیا آمد. و برای تحصیل در رشته مکانیک به دانشکده فنی تهران رفت. پس از اینکه به دلیل فضای امنیتی سازماندهی اتحادیه دانشجویان به شکست انجامید تصمیم گرفت برای پیوستن به حزب دمکرات کردستان به عراق سفر کند.

در سال ۱۳۴۵ اسماعیل شریف‌زاده به‌همراه چندی دیگر کمیته انقلابی حزب دموکرات کردستان را به‌قصد شروع مبارزه چریکی دهقانی در ایران بنیان گذاشت. که سرانجام بعد از ۱۸ ماه مبارزه چریکی در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۷ اولین هسته این گروه به رهبری شریف‌زاده وارد منطقه شد که در یکی از روستاهای بانه به محاصره درآمده و کشته شدند.
@TarTaKar
06.05.202521:00
#در_چنین‌_روزی ۶ مه ۱۹۳۳، نازی‌ها به موسسه‌ی تحقیقات جنسیت در برلین یورش بردند. این موسسه که به دست مگنوس هیرشفلد اداره می‌شد، سازمانی پیشرو بود و از حقوق همجنسگرایان و تراجنسیتی‌ها و برابری برای زنان حمایت می‌کرد.
@TarTaKar
12.05.202521:01
یاکوف نابینا بود و در خانواده ای دهقانی بزرگ شده بود. بعد از اشغال نازی‌ها او مجبور به نگهداری اسب‌های آنها بود. در ۱۹۴۱ او یک گروه زیر زمینی متشکل از کارگران محلی برای مبارزه با سربازان نازی درست کرد. او با ساختن محلولی شیمیایی و استفاده آنها روی اسب ها باعث شد که نازی ها نتوانند از آنها استفاده کنند.

یاکوف در ۱۹۴۲ با تاسیس یک چاپخانه زیرزمینی جزوه‌های ضد فاشیستی را چاپ و پخش می‌کرد. و بعد‌ها او اسلحه‌های دزدی از انبار نازی‌ها را به دست پاریتزان‌ها می‌رساند. در ۱۹۴۳، او همراه با خواهرش موفق شدند که یک قطار نازی را در مسیر شمال به جنوب اکراین از ریل خارج کنند. در آگوست ۱۹۴۳ او و تمامی یارانش بازداشت شدند و بعد از چند روز شکنجه او همراه با ۲۶ نفر از ضد فاشیست های دیگر اعدام شدند.

*Яков Батюк
@TarTaKar
14.05.202521:01
طبق زندگینامه‌ یکی از بازیکنان، استن کالیس، انجام این کار را قبول نکرد و به همین دلیل از ترکیب تیم برای آن مسابقه خط خورد. بسیاری از طبقه حاکم بریتانیا هیتلر را، و همچنین دیکتاتوری‌های ایتالیا، اسپانیا و پرتغال، به عنوان حصنی علیه کمونیسم و سازماندهی طبقه کارگر حمایت می‌کردند. یکی فاشیست‌های آن زمان بریتانیا پادشاه ادوارد هشتم بودند. او در سال ۱۹۳۶ مجبور به تنزل شد و دوک ویندزور شد، اما حتی در زمان جنگ جهانی دوم نزدیکی اش را با نازی‌ها حفظ کرد، زمانی که آلمان را به بمباران بریتانیا تشویق کرد. یونیتی میتفورد، که یک گروه طرفدار نازی و ضدیهود بود، نوشت «می‌خواهم همه بدانند که من یک یهودی ستیز هستم». از دیگر این اشخاص می توان لرد روترمر، مالک روزنامه دیلی میل و دوست شخصی هیتلر نام برد.

نخست وزیر چرچیل نیز با اینکه در آن زمان به اهداف هیتلر برای حمله به بریتانیا مشکوک بود همزمان در حمایت از او و موسیلینی ازآنها حمایت کرده بود که: «داستان آن مبارزه (صعود آنها به قدرت)، نمی‌تواند بدون تحسین برای شجاعت، پیشرفت و نیروی ضروری که او را قادر به چالش، توفیق یا غلبه بر تمام اعتبار یا مقاومت‌هایی که راه او را مسدود کرده بود، خوانده نشود.»
@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۵ زندانی سیاسی یعنی فرزاد کمانگر، مهدی اسلامیان، فرهاد وکیلی، شیرین علم‌هولی و علی حیدریان در زندان اوین اعدام شدند.

«منم عاشق نقش ماهی سیاه کوچولو شدن. منم، همان رفیق اعدامیتان!»
@TarTaKar
06.05.202521:00
هیرشفلد کسی بود که اصطلاح «تراجنسی» را برای اولین بار به کار برد. این مؤسسه تعداد زیادی کارگر ترنس استخدام کرد و نخستین عمل جراحی تأیید جنسیت مدرن را در اختیار گذاشت.

چند روز پس از یورش، کتاب‌های کتابخانه‌ی بزرگ انستیتو در حالی که جوزف گوبلز سخنرانی می‌کرد، در خیابان‌ها سوزانده شد. پس از آن نازی‌ها آزار و اذیت جمعیت رنگین کمانی را افزایش دادند، بسیاری از مردان همجنسگرا و به ویژه زنان ترنس دستگیر شدند و هزاران نفر را به اردوگاه کار اجباری فرستادند، برخی از آنها پس از «آزادسازی» مجبور به اتمام احکام خود به دست مقامات متفق شدند.

gender affirmation
@TarTaKar
07.05.202521:01
ابراهیم گوکچک* که در اعتراض به ممنوعیت کنسرت‌های گروه موسیقی یوروم و فشارهایی که به اعضای آن وارد می‌شد دست به اعتصاب غذا زده بود، بعد از ۳۲۳ روز به اعتصابش پایان داد و به بیمارستان منتقل شد.

از اعضای دیگر این گروه که در اعتصاب غذا بودند، هلین بولک*** در ۳ آوریل و مصطفی کوچک**** در ۲۴ آوریل جان خود را از دست دادند. پس از آن فعالینی از سراسر جهان از ابراهیم کوگچک درخواست کردند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

در بخشی از بیانیه گروپ یوروم پس از مرگ ابراهیم آمده است: «مقاومت ما به پیروزی سیاسی دست یافته است. صدای مقاومت ما به کل جهان رسیده است. امیدوارم که شرایط برگزاری کنسرت‌هایمان به نتیجه مطلوبی برسد.»

*Ibrahim Gökçek
**Grup Yorum
***Helin Bölek
****Mustafa Koçak
@TarTaKar
#در_چنین_روزی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه تهران در واکنش به افزایش کنترل و محدودیت های مربوط به پوشش دانشجویان، در پردیس مرکزی این دانشگاه دست به تجمع زدند و شعار «علی‌نژاد و ارشاد، ارتجاع و انقیاد» سر دادند.

@TarTaKar
#در_چنین‌_روزی ۱۲ مه ۱۹۱۸، یاکوف باتویک، یکی از رهبران کمونیست مقاومت ضد فاشیسم در شرق اوکراین به دنیا آمد.
@TarTaKar
Log in to unlock more functionality.