Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
ТУ
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
ТУ
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
دنیای بورس avatar
دنیای بورس
دنیای بورس avatar
دنیای بورس
📝 یورش اژدها؛ واکنش چین به دیوار تعرفه‌ای آمریکا

✅ پکن در تلاش است تا با افزایش حدود یک تریلیون دلاری نقدینگی از اقتصاد داخلی خود در مواجهه با فشارهای تعرفه‌ای ترامپ به صادرات این کشور حمایت کند. این درحالی است که حدود 40 درصد از رشد اقتصادی این کشور مربوط به صادرات است.

✅ بانک مرکزی چین (نرخ بازخرید معکوس هفت‌روزه) را از ۱.۵ به ۱.۴ درصد کاهش داد. رئیس بانک مرکزی چین، پان گونگ‌شن، اعلام کرد که نسبت سپرده قانونی بانک‌ها نیز نیم درصد کاهش خواهد یافت.

✅ این اخبار ساعاتی پس از آن اعلام شد که چین اعلام کرد قرار است برای اولین‌بار پس از اعمال تعرفه ۱۴۵ درصدی ترامپ بر اغلب کالاهای چینی، در آخر هفته با مقام‌های آمریکایی مذاکره کند. به گفته مقامات چینی، سوء‌استفاده آمریکا از تعرفه‌ها به‌شدت نظم اقتصادی و تجاری جهان را مختل کرده است و تولید و فعالیت شرکت‌های بورسی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر قرار گرفته است.

✅ به گفته مقامات چین، کاهش ذخایر قانونی حدود یک تریلیون یوان (معادل ۱۳۹ میلیارد دلار) نقدینگی بلندمدت آزاد می‌کند.

🌐 @donyayebourse_com
Reposted from:
تبلیغات
07.05.202510:29
📉 روایتی از بی‌ثباتی در اقتصاد ؛ چرا رفاه ایرانیان بالا نیست؟

✳️ کارشناسان اقتصادی باور دارند وقتی اقتصاد رشد اقتصادی پایدار و ماندگاری را تجربه نکند بعید است رفاه مردم بتواند افزایش یابد. رشد اقتصادی پایدار و باثبات نیز با افزایش سرمایه‌گذاری و رشد صنعتی امکان پذیر است. در واقع آنچه که موجب شد تا کشورهای اروپایی و آمریکا به چنین سطحی از رفاه و آسایش دست یابند به علت انقلاب صنعتی بوده است.

✅ آمارهای رشد اقتصادی کشور در 63 سال گذشته نشان از یک نکته مهم دارد. رشد اقتصادی در ایران گاهی خیلی بالا بوده و گاهی خیلی پایین آمده است. به طور مثال در سال 1359 رشد اقتصادی کشور تقریبا منفی 30 درصد برآورد شده درحالی که در 1361 به بالاتر از 30 درصد رسیده است. در طی سال‌های گذشته نیز نوسانات و انحرافات رشد اقتصادی ایران نسبتا بالا بوده است.

✳️ دکتر مسعود نیلی در ارائه‌ای در موسسه دانایان به این امر اشاره داشتند که روند کلی رشد اقتصادی به سرمایه‌گذاری و موتور صنعتی مربوط است و نوسانات کوتاه‌مدت این متغیر صرفا به علت بالا و پایین درآمدهای نفتی است.

🌐 @donyayebourse_com
📈 بورس تهران در آستانه اصلاح روند صعودی شاخص‌سازان!/ پیش بینی بازار سهام امروز 17 اردیبهشت 1404

✳️ پیش بینی می‌شود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح 15 تا 20 همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افزایش تراز شاخص‌های اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت شاخص‌های اصلی بازار سهام و عملکرد ضعیف‌تر شاخص کل به نسبت شاخص کل هم‌وزن در انتهای معاملات امروز وجود دارد. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز مثبت پیش بینی می‌شود و خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت محتمل است.

✅ صفوف خرید سهام احتمالا کاهش می‌یابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال افزایش وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در بالای سطح 40 میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای 30 میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً افزایش تراز کمتری در شاخص‌های اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمالاً شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هم‌وزن بورس و فرابورس افزایش یابد.

🌐 @donyayebourse_com
📈 روزهای خاکستری بورس ادامه می‌یابد؟

✅ در پایان معاملات امروز؛ ارزش صفوف خرید 35 درصدی را تجربه کردند و در مقابل ارزش صف های فروش هم 8 درصد افت داشتند

✅ نوید فرهادی – فعال بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار سرمایه از ابتدای هفته جاری با نوساناتی چشم گیر همراه بوده است؛ نوساناتی که عمدتاً تحت تأثیر استمرار ریسک‌های ژئوپلیتیک و همچنین ریسک‌های ناشی از تصمیمات رگولاتوری قرار داشته‌اند که خود عواملی برای احتیاط مضاعف و رویکردی محافظه‌کارانه‌ فعالان در روند معاملات بود؛ با این‌ حال، تثبیت ارزش معاملات خرد در سطوح قابل قبولِ ۱۱ همتی نشان از آن دارد که باوجود فضای غبارآلود موجود، جریان نقدینگی به‌طور کامل از بازار خارج نشده و جابه‌جایی سهام میان معامله‌گران ادامه دارد، امری که خود نشانه‌ای از حفظ بخشی از اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار است.

🌐 @donyayebourse_com
📊 نرخ ارز مبنای محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی مشخص شد

✅ بر اساس استعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی از معاونت حقوقی رئیس‌جمهور، مبنای محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی، نرخ ارز در روز اظهار کالا است، نه نرخ ارز در روز ترخیص از گمرک.

✅ مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به نامه سید رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد، نرخ ارز ملاک محاسبه ارزش گمرکی کالاهای وارداتی را ابلاغ کرد.

✅ بر اساس نامه انصاری به اکرمی با استناد به ۲ قانون بودجه امسال و امور گمرکی (مصوب ۲۲ آبان ۱۲۹۰) ملاک محاسبه ارزش گمرکی، نرخ ارز در روز اظهار است. لذا اگر کالایی در سال ۱۴۰۳ اظهار شده اما خروج کالا از ۱۴۰۴ اتفاق افتاده باشد ملاک ارزش‌گذاری کالا در گمرک، نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ بوده است.

✅ در این نامه، مرجع محاسبه مالیات و عوارض کالاهای وارداتی را مجموع ارزش گمرکی کالا و حقوق ورودی شامل تعرفه گمرکی و سود بازرگانی دانسته که در نتیجه ملاک تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی، تاریخ اظهار کالاست نه تاریخ خروج از گمرک.


🌐 @donyayebourse_com
📊 پایان سلطه بانکی‌ها؛ خودرو فرمان بورس را در دست گرفت

✳️ در معاملات امروز که تحت تاثیر بازگشایی نماد خساپا بود، ارزش معاملات بیش از 16 هزار و 700 میلیارد تومان بود که بیش از 3 هزار میلیارد تومان آن متعلق به خساپا بود. همچنین امروز بیش از 1800 میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد بازار شد که بیش از 1000 میلیارد تومان آن به نماد «خساپا» وارد شد.

✅ در این بین؛ بازگشایی سایپا همچین به سلطه گروه بانکی در سال 1404 پایان داد تا گروه خودرویی امروز با ارزش معاملاتی بالغ بر 4هزار میلیارد تومان سردمدار ارزش معاملات امروز باشد. همچنین بانکی‌ها با 1190 میلیارد تومان و محصولات شیمیایی هم با 784 میلیارد تومان در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

✳️ در روزی که بیش از 250 نماد بازار در صف خرید به کار خود پایان دادند، خساپا تاثیرگذارترین نماد بر رشد شاخص کل بود و بیش از 10 هزار واحد شاخص کل را به جلو هل داد، فارس و فولاد هم به ترتیب با 7500 و 4300 واحد دیگر نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل بودند. همچنین شاخص کل فرابورس هم امروز به سطح 27 هزار و 541 واحدی رسید و 0.76درصد از سطح دیروز خود بالاتر رفت.

🌐 @donyayebourse_com
Reposted from:
Ronix avatar
Ronix
برای نخستین بار در بازار ابزار ایران؛ عرضه مجموعه کامل ابزارهای شارژی سری ۴۰ ولت رونیکس.


https://www.ronix.ir/mag/supply-of-40v-ronix-cordless-tools/
📊 موج ورود پول حقیقی به تالار شیشه ای / شاخص کل بورس دوباره اوج گرفت

✳️ بازارسرمایه در نیمه نخست آخرین روز از سومین هفته اردیبهشت ماه1404 با رشد محسوسی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس صعود 51 هزار واحدی را تجربه کرد. همچنین تمامی شاخص های بازارسرمایه سراسر سبزپوش بودند.

✅ در این بین؛ 78 درصد نمادها در نیمه ابتدایی بازار امروز مثبت هستند و تنها 22درصد مابقی منفی معامله شدند؛ همچنین ارزش صف های خرید، رشد چشم گیری در معاملات امروز دارد.

✳️ در 90 دقیقه ابتدایی بازار امروز شاهد ورود پول حقیقی به تالار شیشه ای هستیم، ولی نقدینگی از صندوق های کالایی و بادرآمد ثابت در حال خروج است.

🌐 @donyayebourse_com
📉 کدهای حقیقی برای خودرویی‌ها و پالایشی‌ها صف کشیدند

✳️ بورس تهران در معاملات روز سه‌شنبه شاهد افزایش مالکیت حقیقی و صف خرید قابل توجه در نماد‌های خودرویی و پالایشی بود. بازار سهام در حال حاضر با چرخش جریان پول حقیقی در میان صنایع بورسی و جابجایی متداوم لیدرهای صعودی مواجه است.

#بورس_تهران
#بازار_سهام

🌐 @donyayebourse_com
📝 زمستان سخت‌تر برای کسب‌وکارها؛ شاخص نزولی شد+ نمودار

✅ براساس نتایج پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران، شاخص ارزیابی کلی این محیط در زمستان ۱۴۰۳ به عدد ۶.۰۱ رسید؛ این در حالی است که این عدد در پاییز همان سال ۵.۹۶ بوده است.

✅ «بخش‌های صنعت» هم (5.87) بوده است از سوی دیگر گزارش منتشر شده نشات می‌دهد شاخص محیط کسب و کار در بخش «خدمات» (5.97) به دست آمده است.

✅ از سوی دیگر در بین رشته فعالیت‌های اقتصادی برحسب طبقه‌بندی استاندارد rev4.ISIC، رشته‌های «آموزش»، «مالی و بیمه» و «اداری و خدمات پشتیبانی دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار بوده‌اند و رشته فعالیت‌های «سایر فعالیت‌های خدماتی»، «خدمات مربوط به تأمین جا و غذا» و «حمل‌ونقل و انبارداری» بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیت‌های اقتصادی در کشور داشته‌اند.

🌐 @donyayebourse_com
📊 کدام بخش بیشترین سهم را از وام‌های بانکی دارد؟

✳️ بانک مرکزی در تازه‌ترین آمارهای خود وضعیت تسهیلات بانکی در فروردین ۱۴۰۴ را مشخص کرده است. این آمارها نشان می‌دهد سهم تسهیلات مربوط به خانوار در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته افزایش یافته و سهم صنعت از تسهیلات بانکی کاهش پیدا کرده است.

✅ همانطور که عنوان شد بانک مرکزی در آخرین آمارهای خود وضعیت تسهیلات در فروردین ۱۴۰۴ را مشخص کرده است. مقایسه این آمار با وضعیت تسهیلات در فروردین ۱۴۰۳ گویای آن است که سهم صنعت از تسهیلات شبکه بانکی کاهشی شده است.

✳️ شبکه بانکی با سه هدف به صنعت و کسب و کارها تسهیلات اعطا می‌کند. این سه هدف عبارتند از: «ایجاد»، «تامین سرمایه در گردش» و «توسعه». در فروردین امسال سهم هر سه این تسهیلات با کاهش مواجه شده است. برای مثال «تامین سرمایه در گردش» که همواره بیشترین سهم را از کل اعتبارات بانکی داشته، در فروردین سال گذشته ۶۸.۲ درصد کل تسهیلات بانکی را تشکیل می‌داده که این سهم در فروردین امسال به ۶۶.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

🌐 @donyayebourse_com
Reposted from:
اکوایران avatar
اکوایران
📝خلیج فارس؛ 5 دلیل محکم برای این که نامش پاک نمی‌شود

▫️خلیج فارس، پهنه‌ای آبی با هزاران سال تاریخ مستند، از دوران باستان مرکز تجارت، فرهنگ و مبارزات قدرت بوده است. با وجود میراث غیرقابل انکار فارسی آن، برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس، با حمایت از برنامه‌های سیاسی، تلاش کرده‌اند نام آن را به «خلیج عربی» تغییر دهند، اقدامی که نه تنها از نظر تاریخی نادرست است، بلکه در سوابق جهانی نیز فاقد هرگونه مشروعیتی است.

▫️امروز رسانه‌ها گزارش داده‌اند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، نیز به این دعوا پیوسته و قصد دارد در سفر خود به عربستان سعودی که برای هفته آتی برنامه‌ریزی شده، اعلام کند که کشورش از این پس خلیج فارس را «خلیج عربی» یا «خلیج عربستان» خواهد نامید.

▫️اکوایران در این گزارش بررسی کرده‌ است که خلیج فارس در «قراردادها و پیمان‌ها»، «نقشه‌های تاریخی»، «سازمان‌های بین‌المللی»، کتب تفسیر، اخلاق و فقه دانشمندان مسلمان و عرب و حتی سنگ قبرهای نظامی آمریکا، چه پیشینه‌ای داشته است. پیشینه‌ای که پرونده سنگینی را در دفاع و حفظ از این نام ایجاد می‌کند.

گزارش کامل در سایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
Reposted from:
اکوایران avatar
اکوایران
📝 عراقچی: استفاده از واژه خلیج‌ عربی خشم همه ایرانیان را به دنبال دارد

▫️امروز خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع خود در گزارشی ادعال کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا قصد دارد تا در سفر هفته آینده‌اش به عربستان سعودی، اعلام کند که واشنگتن از این به بعد خلیج‌فارس را «خلیج عربی» خواهد خواند.

▫️وزیر امور خارجه امروز در واکنش به اخبار منتشر شده گفت که هرگونه اقدام کوته‌بینانه در این زمینه هیچ اعتبار یا اثر قانونی یا جغرافیایی نخواهد داشت، به جز خشم همه ایرانیان.

نسخه کامل در سایت اکوایران

📺 @ecoiran_webtv
📝 سهم وام مسکن از قیمت خانه؛وام میلیاردی با اقساط میلیونی

✳️ حذف دو محدودیت مهم از روند دریافت وام خرید مسکن-یعنی شرط سن بنا و امکان دریافت وام توسط اعضای غیرزوج خانواده-در نگاه اول نشانه‌ای از تسهیل‌گری در سیاست‌های اعتباری نظام بانکی به‌نظر می‌رسد. اما بررسی عمق ماجرا گویای واقعیتی دیگر است: عدم تناسب شدید بین مبلغ تسهیلات و قیمت واقعی مسکن، همچنان مانعی جدی برای تاثیرگذاری این وام‌ها بر بازار ملک محسوب می‌شود.

✅ در شرایط فعلی که قیمت هر متر آپارتمان در تهران به حدود ۱۱۴ میلیون تومان رسیده، مبلغ ۱.۲۸ میلیارد تومانی این وام کمتر از یک‌چهارم هزینه یک واحد ۵۰ متری را تأمین می‌کند. در کنار این مسئله، سود ۲۲.۵ درصدی و مبلغ اقساط ماهیانه بیش از ۲۵ میلیون تومان، دریافت وام را برای عمده خانوارها عملاً غیرممکن می‌سازد. از طرفی، هزینه تهیه اوراق برای این تسهیلات نیز به تنهایی حدود ۲۷۰ میلیون تومان است؛ رقمی که خود به‌نوعی یک وام مجزا محسوب می‌شود.

#بازار_مسکن

🌐 @donyayebourse_com
Reposted from:
اکوایران avatar
اکوایران
📹 اخبار دیپلماسی زیر ذره‌بین بازار ارز

نسخه صوتی

▫️تورم بالای طولانی مدت در کشور که نرخ سود حقیقی بانکی را منفی نگه داشته، باعث شده تا تقاضا برای دارایی های دیگر مانند دلار و طلا برای در امان ماندن از تورم و حفظ قدرت خرید افزایش یپدا کند و در چنین شرایطی سهم انتظارات در تعیین قیمت بازار ارز افزایش پیدا کرده است.

▫️بررسی روند قیمت‌ها در بازار ارز و تطابق آن با اخبار نشان میدهد که تقویت دیپلماسی غالبا به بهبود انتظارات در بازار ارز و کاهش قیمت دلار منجر شده است.

▫️در دو روز گذشته هم سیگنال‌هایی به بازار ارز رسیده که معامله گران را قانع کرده که دیپلماسی ایران توانسته سایه ریسک‌ها بر کشور را کاهش دهد به همین خاطر دلار تهران حمایت‌ ۸۴ هزار تومانی را از دست داده و با واگذاری دو‌ کانال قیمتی تا نیمه اول کانال ۸۲ هزار تومان عقب نشسته است.

#کف_بازار

📺 @ecoiran_webtv
📝 صرفه‌جویی یا زیان؟ بررسی هزینه‌فایده تغییر ساعت رسمی در ایران

✅ طبق بررسی مرکز پژوهش‌های مجلس (۱۳۸۶) و شرکت برق منطقه‌ای تهران (۱۳۸۵)، تغییر ساعت رسمی منجر به کاهش ۲۰۰ مگاواتی در پیک شامگاهی و ۲۷ مگاواتی در پیک نیمروزی شده است. از این منظر، چنین مداخله‌ای می‌تواند نقش مؤثری در جلوگیری از خاموشی‌های گسترده ایفا کند. اما در مقابل، پژوهش‌هایی چون پایان‌نامه‌ای از دانشگاه صنعتی شریف (۱۴۰۲) نشان می‌دهد که اگرچه اوج بار شبکه ۱.۹ درصد کاهش می‌یابد، اما مصرف کل برق ۰.۷ درصد افزایش پیدا می‌کند. دلیل اصلی این افزایش، جابه‌جایی الگوی مصرف به ساعات ابتدایی روز عنوان شده است.

✅ در تازه‌ترین اظهارنظر رسمی، مدیرعامل شرکت توانیر در فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد اجرای این سیاست در سال جاری موجب صرفه‌جویی هزار مگاواتی در مصرف برق شده است؛ معادل توان تولیدی یک نیروگاه اتمی. این آمار اهمیت بالای مدیریت پیک بار در شبکه برق کشور را مورد تأکید قرار می‌دهد.

✅ با وجود این شواهد، اختلاف در نتایج مطالعات همچنان پابرجاست.

🌐 @donyayebourse_com
📝 چشم بازارها به دوئل ترامپ با فدرال رزرو؛ پاول تسلیم می‌شود یا می‌ایستد؟

✳️ در حالی‌که انتظار می‌رود بسیاری از بانک‌های مرکزی جهان با توجه به اثر منفی تعرفه‌ها بر رشد اقتصادی خود کاهش نرخ بهره را در دستور کار خود داشته باشند، با این حال انتشار داده‌های مثبت از بازار کار آمریکا و همچنین آسیب‌ندیدن رشد اقتصادی این کشور سبب شد سرمایه‌گذاران انتظارات خود از کاهش نرخ بهره در سال جاری را کاهش دهند.

✅ اما باوجودی که بازارهای جهانی با خوش‌بینی معامله گران مبنی بر دور شدن اقتصاد آمریکا از رکود مواجه شدند، سوال این است که اثرات جنگ تجاری در بازارها کاملا از میان رفته است، یا اثرات تعرفه‌ها بر اقتصاد این کشور مجددا در قیمت‌ها دیده خواهد شد؟

✳️ موسسه مالی معتبر گلدمن ساکس پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد آمریکا را از 2.5 درصد به 1.5 درصد کاهش داده و اجماع کلی اقتصاددانان نیز به‌طور کلی رشد 1.4 درصدی اقتصاد آن در سال 2025 است. اما از منظر علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای جهانی، نکته مهم این است که تعرفه‌ها تا چه اندازه بر اقتصاد آمریکا اثرگذار خواهد بود و این پیش بینی محقق خواهد شد یا خیر.

گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📝 کارنامه خودروسازان در فروردین ماه 1404؛ چند دستگاه تولید شد؟

✳️ طبق گزارش آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت از آمار تجمیعی فروردین ماه، در نخستین ماه از سال 1404، در مجموع 60 هزار و 470 دستگاه از انواع خودروها تولید شده که نسبت به آمار تولید فرورین ماه سال گذشته (معادل 61 هزار و 708 دستگاه از انواع خودروها)، افت دو درصدی را رقم زده است.

✅ از این تعداد خودروی تولید شده با سهم 92.9 درصدی، 56 هزار و 191 دستگاه خودروی سواری تولید شده که در مقایسه با 53 هزار و 339 دستگاه تولیدی در فرورین ماه سال 1403، 5.3 درصد رشد را ثبت کرده است.

✳️ در مدت مذکور سال جاری 3197 دستگاه خودروی وانت در کشور با سهم 5.3 درصدی تولید شده که در مقایسه با فرورین ماه سال گذشته، بالغ بر 57 درصد کاهش داشته است؛ طی فرورین ماه سال گذشته 7454 دستگاه وانت در کشور تولید شده بود.

✅ از مجموع کل خودروهای سواری تولیدی در کشور در یک ماهه ابتدایی سال 1404، 44 هزار و 315 دستگاه خودروی سواری (ایران‌خودرو و سایپا) تولید شده است.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📊 رشد قیمت حداقل معیشت در ایران

✳️ آمارها حاکی از آن است که متوسط هزینه سبد حداقل معیشت در زمستان سال گذشته 2 میلیون و 800 هزار تومان بوده که نسبت به همین مدت در سال 1402 رشدی 40 درصدی را تجربه کرده است.

✅ براساس محاسبات اکوایران، بالاترین میزان رشد متوسط هزینه این سبد در زمستان هر سال از سال 1400 تا اکنون در سال 1401 محاسبه شده که برابر با 67 درصد بوده است. کارشناسان باور دارند که علت این رخداد در حدف ارز 4200 تومانی در این سال نهفته است.

🌐 @donyayebourse_com
📝 پایان سلطه دلار؛ خیز چین، روسیه و ایران برای استقلال مالی از آمریکا/ آیا سلطنت سوئیفت به پایان رسید؟

✳️ وبگاه The Cradleبا انتشار یادداشتی مدعی شد، تسلیح نظام مالی جهانی به یکی از ارکان اصلی سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شده است. در قلب این راهبرد، کنترل واشنگتن بر سامانه ارتباطات مالی بین‌بانکی جهانی (SWIFT) قرار دارد؛ خدمات پیام‌رسانی مالی‌ای که زمانی پلتفرمی بی‌طرف محسوب می‌شد، اما اکنون آشکارا برای اعمال تحریم‌های غرب و منزوی کردن دشمنان به کار گرفته می‌شود.

✅ در حالی که دونالد ترامپ کشورهایی را که از دلار فاصله می‌گرفتند تهدید به مجازات اقتصادی می کند، ارزش دلار در صد روز نخست ریاست‌جمهوری اش شاهد بیشترین افت خود از زمان نیکسون بود.این لحظه نمادین با تغییری جهانی همراه شد که پیش‌تر آغاز شده بود:تلاش روزافزون کشورها برای کاهش وابستگی به زیرساخت‌های مالی تحت کنترل آمریکا. امروزه، ائتلافی رو به گسترش از کشورها در حال فاصله‌گیری از دلار آمریکا و شبکه سوئیفت هستند و به سمت سامانه‌های مالی تازه‌ای می‌روند که وعده می‌دهند از دسترس واشنگتن خارج باشند.

✳️ گزارش کامل

🌐 @donyayebourse_com
📊 رشد پایدار ۲۰ درصدی صادرات؛ الزام تحقق توسعه تجارت خارجی ایران

✅ توسعه تجارت خارجی در دهه پیش‌رو به چه عواملی گره خورده است؟ بسیاری فعالان اقتصادی معتقدند برای توسعه و رشد اقتصادی در بازه زمانی پیش رو باید سالانه رشدی در حدود 20 درصدی را تجربه کند.

✅ در سال‌های اخیر، توجه به ظرفیت‌های تجاری در سطح ملی همواره مورد تأکید قرار گرفته، اما واقعیت آن است که بخش قابل‌توجهی از این ظرفیت‌ها در سطح استان‌ها مغفول مانده است. هر یک از استان‌های کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی، دسترسی به بازارهای مرزی، زیرساخت‌های لجستیکی، و مزیت‌های تولیدی می‌توانند نقش فعالی در توسعه صادرات و تنوع‌بخشی به مقاصد صادراتی ایفا کنند.

✅ بنابراین، سیاست‌گذاران و نهادهای مرتبط باید با شناسایی دقیق این مزیت‌ها و طراحی برنامه‌های هدفمند، زمینه مشارکت مؤثرتر استان‌ها در تجارت خارجی را فراهم کنند؛ چرا که توسعه متوازن و پایدار صادرات غیرنفتی، بدون فعال‌سازی ظرفیت‌های استانی ممکن نخواهد بود.

🌐 @donyayebourse_com
📊 سبقت تولید از تقاضا؛ بازار مرغ اشباع شده است

✅ مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی از تعیین نرخ ۹۸ هزار و ۳۰۰ تومانی برای خرید حمایتی مرغ منجمد خبر داد. او گفت در شرایط مازاد تولید، تنها راهکار مؤثر، تداوم صادرات برای تعادل‌بخشی به بازار است.

✅ کمالی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به زیان‌ انباشته مرغداران گفت: در حال حاضر قیمت خرید هر کیلوگرم مرغ زنده در واحدهای تولیدی بین ۵۸ تا ۶۱ هزار تومان است، در حالی که هزینه واقعی تولید هر کیلو مرغ زنده حدود ۷۶ هزار و ۸۰۰ تومان برآورد می‌شود.

✅ به گفته این مقام صنفی، هرچند در اواخر سال گذشته صادرات گوشت مرغ آزاد شد، اما به دلیل تقارن با تعطیلات نوروز و ماه رمضان، این روند با وقفه و کندی همراه بود و بخش قابل توجهی از مرغ‌های تولیدی در انبارها باقی ماند.

✅ کمالی گفت: تا چند روز پیش، این شرکت مرغ منجمد شیرین‌پک را با قیمت ۹۰ هزار تومان از تولیدکنندگان خریداری می‌کرد، اما اخیراً این رقم به ۹۸ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته است. این در حالی است که نرخ پیشنهادی بدون سود، ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و اختلاف قیمتی ۹ هزار تومانی وجود دارد.


🌐 @donyayebourse_com
📊 رفت و برگشت شاخص در مدار مثبت/ گروه خودرو مقصد جدید پول حقیقی

✳️ چهارمین روز معاملاتی این هفته بورس تهران با رشد 0.43 درصدی شاخص کل و افزایش 0.74درصدی شاخص هم‌وزن همراه بود؛ همچنین در روزی که شاخص هم‌وزن برای نخستین بار به کانال 950هزار واحدی رسید شاخص کل هم دوباره به کانال 3 میلیون و 110 هزار واحدی برگشت تا برای دومین روز متوالی در مسیر رشد باشد.

✅ امروز همچنین ارزش معاملات خرد مجددا بالای 15همت بود و این ارزش معاملات نسبت بالا با ورود پول حدود 900 میلیارد تومانی هم همراه شد؛ سهام و حق تقدم هم با ورود پول و صندوق‌های سهامی هم با خروج پول همراه بودند.

✳️ در جریان معاملات امروز حدود سه چهارم از بازار به رنگ سبز درآمد و بانکی‌ها با ارزش معاملات 1400 میلیارد تومانی پرمعامله‌ترین گروه بازار بودند؛ خودرویی‌ها هم که امروز با ورود پول 211 میلیارد تومانی مواجه شدند دیگر گروهی بودند که ارزش معاملاتشان بالای یک همت بود و به بیش از 1300 میلیارد تومان رسید.

🌐 @donyayebourse_com
Shown 1 - 24 of 1 341
Log in to unlock more functionality.