Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лачен пише
Лачен пише
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Лачен пише
Лачен пише
جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی avatar
جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی avatar
جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
05.05.202514:17
🔺فریبا نظری: ویران‌شهر، ناکجاآبادی تخیلی متعلق به آینده بشر نیست.


🖍️به گزارش دریافتی انصاف نیوز، کانون زندانیان سیاسی مسلمان پیش از انقلاب، چهارشنبه دهم اردیبهشت ۱۴۰۴، میزبان فریبا نظری جامعه‌شناس و پژوهشگر گروه‌های اجتماعی با موضوع بررسی مفهوم ویران شهر یا دیس‌توپیا در برخی آثار سینمایی ایران و جهان بود.

🎬 فریبا نظری، جامعه‌شناس، گفت: هسته اصلی فضاهای دیستوپیایی یا ویران شهری در آثاری همچون «دانه انجیر معابد»، «اشباح گویا»، «پاپیون»، «انجمن شاعران مرده»، و «پرواز بر فراز آشیانه فاخته»؛ دیده می‌شود. این آثار به خوبی نشان می‌دهند که چگونه فرادستان قدرت مدار در قامت «پدر خانواده»، «نهاد کلیسا»، «رییس زندان»، «مدیر مدرسه»، و «مدیر آسایشگاه»؛ می‌توانند در نقش عاملیت ایجاد محیط‌های سرکوبگر و ضد انسانی ظاهر شوند.

🎬 نظری با توضیح زمینه پیدایش و تعریف مفاهیم «اتوپیا» ( آرمان شهر) و «دیس‌توپیا» (ویران شهر)، و مفهوم «هتروتوپیا» یا دیگر مکان با تعریف «میشل فوکو»؛ از روایت خود نیز در این باره سخن گفت و اشاره کرد چگونه فضاهای هتروتوپیایی چون زندان، مدرسه و آسایشگاه؛ می‌تواند به ویران شهر تبدیل شود.
وی عناصر هسته اصلی دیس‌توپیا یا ویران شهر را:
سرکوب و نبود آزادی، کنترل‌گری، خشونت، تحقیر، شکنجه فیزیکی و روانی، نابرابری و تبعیض، تخریب روابط و هم‌کنشی انسان‌ها با یکدیگر و با طبیعت و محیط زیست، ناامیدی و احساس مرگ‌خواهی مداوم، بی هویتی و سرگشتگی در برابر فرادستان قدرت مدار؛ برشمرد.
دیس‌توپیاها جوامعی را به تصویر می‌کشند که در آن‌ها آرمان‌های به ظاهر خوب به نتایج فاجعه‌بار و ضدانسانی منجر شده‌ و می‌شوند.
نظری افزود: معتقدم ویران شهرها اکنون دیگر ناکجاآباد هایی تخیلی متعلق به آینده بشر نیستند. بلکه موقعیت‌های عینی و واقعی سیال و خطرناکی هستند که در بسیاری از محیط‌های دربرگیرنده‌ی ما وجود داشته یا در حال شکل‌گیری اند.

🎬 این جامعه‌شناس شباهت شخصیت‌های کنترل‌گر و عاملیت سرکوب‌ در ویران شهرها را چنین عنوان کرد: خشونت ورز، متوهم همه چیز دان، لذت از آزار و شکنجه افراد و درد و رنج آن‌ها، ترسو و بی اعتماد به دیگران، کنترل‌گر، تفتیش عقاید، مخالف با هرگونه تغییر، دارای شخصیت حقیر تحقیرگر، استفاده ابزاری از قانون/ دین/اخلاق و آموزش برای شکنجه و سرکوب، گریز از هم‌کنشی و روابط انسانی با دیگران، تبعید معترضان و آزادی خواهان، مقابله با امید و عواطف خوشایند انسانی مانند عشق، فداکاری، همدلی و شور زندگی...

📍ادامه گزارش نشست را در لینک زیر بخوانید
https://ensafnews.com/590776/

#فریبا_نظری
#ویران_شهر
#دیستوپیا
#دانه_انجیر_معابد
#اشباح_گویا
#پاپیون
#انجمن_شاعران_مرده
#پرواز_بر_فراز_آشیانه_فاخته


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
17.04.202514:44
📝« ادب مرد به ز دولت اوست! »


🔺پیشاپیش از جملات و عبارات زشت و دور از ادبی که در متن زیر می‌خوانید، پوزش می‌خواهم. مسئولیت آن بر عهده‌ی گوینده آن‌هاست.


👈حسن رحیم پور ازغدی، عضو تقریباً ثابت شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه در شبکه ایکس نوشته است:
"رئیس جمهور امریکا محل دقیق بوسه را برای متقاضیان روبوسی مشخص کرد. برای مشتاقان مذاکره و آشتی با پرزیدنت وقت مناسبی است» (خبر آنلاین، ۲۴ فروردین ۱۴۰۴).

👈 وی پیش‌تر نیز گفته بود:
ما کسانی داشتیم که وقتی با انگلیسی‌ها، آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها روبرو می‌شدند، از شدت خنده، دهانشان را مثل اسب آبی باز می‌کردند ( خبر آنلاین، خرداد ۱۴۰۳).

👈 ایشان پیش‌تر از آن هم با اشاره به اینکه صدا و سیما نتوانسته در این سالها ۵۰ هنرمند متعهد تربیت کند، برخی هنرمندان را زباله و معتاد خواند و تاکید کرد، اکثر هنرمندانی که در شبکه سه و نسیم برنامه می ساختند، در حوادث ۱۴۰۱ به اسلام توهین کردند. وی با اشاره به گروهی از هنرمندان پیش از انقلاب، گفت که آنها پس از انقلاب عوض نشدند، بلکه عوضی شدند. این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین ضمن اشاره به سلوک پروانه معصومی، با اشاره به کتایون ریاحی، گفت او و امثال او لباس هایشان را درآوردند ( تابناک، آذر ۱۴۰۲).

👈 عضو قدیمی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دهه‌ی هشتاد نیز طی اظهاراتی که از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به موضوع ازدیاد جمعیت و زاد و ولد در جامعه گفت:
" هم اکنون برخی خانم ها می گویند بچه دار نمی‌شویم برای اینکه هیکلمون به هم می خوره. ای مرده شور ببره هیکلت رو. مگه هیکلت رو می‌خوای ببری آخرت؟ تو این هیکل رو می خوای چه کار؟ غیر از اینه که می خوای ببری تو قبر یا اینکه می خوای هیکلت رو ببری تو خیابون نشون بدی. استفاده هیکلت برای شوهرته و البته شوهرت برای توئه و برای بچه آوردن."
(عصر ایران، تیر ۱۳۸۹).

چه بسیار از این کلمات و جملات زشت و دور از ادب سال‌هاست در رسانه‌های رسمی و ملی کشور ادامه داشته و بگوش می‌رسد…

🖍️ مولانا جلال الدین محمد بلخی در وصف ادب و مذمت بی‌ادبی می‌گوید:

از خدا جوییم توفیق ادب
بی‌ادب محروم گشت از لطفِ رب
بی‌ادب تنها نه خود را داشت بَد
بلک آتش در همه آفاق زد

از ادب پرنور گشته‌ست این فلک
وز ادب معصوم و پاک آمد مَلَک


◽دیگران نیز چه نیکو گفته‌اند:

از بی ادبی کسی به جائی نرسید
دریست ادب بهر گدائی نرسید


ادب را دوست دار و با ادب باش 
به قدر خویش دائم در طلب باش

✍️ فریبا نظری
۲۸ فروردین ۱۴۰۴




#مولانا_جلال‌الدین_محمد_بلخی
#ادب_مرد_به_ز_دولت_اوست
#بی‌ادبی
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
#ادبیات_توسعه‌گرا
#توسعه_فرهنگی



https://t.me/Sociologyofsocialgroups
04.04.202512:39
👈 تصحیح و بازنویسی

✏️همکار و دوست جوان جامعه‌شناس جناب محسن زمانی، بخشی از زندگینامه دکتر سعید مدنی جامعه‌شناس زندانی را در نوشتارم؛ تصحیح و بازنویسی نمود. با سپاس از توجه و دقت ایشان، پاراگراف زیر به‌عنوان اطلاعات درست تقدیم خوانندگان و دوستان می‌شود:

« بازداشت نخست سعید مدنی در سال ۱۳۷۳ به مدت ۴۰ روز رخ داد.
بازداشت ایشان در آن برهه که سردبیر مجله ایران فردا به مدیر مسئولی عزت الله سحابی بودند، به دلیل نگارش و انتشار مقاله انتقادی در رابطه با جنگ ایران و عراق بود.

بازداشت دوم در اسفند ۱۳۷۹ در منزل زنده یاد محمد بسته نگار به همراه برخی دیگر از اعضای شورای فعالان ملی _ مذهبی هم‌چون بانو فاطمه گوارایی، آقایان محمد بسته نگار، دکتر رضا رئیس طوسی، محمد محمدی اردهالی، علیرضا رجایی، محمد ملکی، مسعود پدرام، حبیب الله پیمان و ... بود ».


✍️ فریبا نظری/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۴


#سعید_مدنی
#جامعه‌شناسان_زندانی


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
25.03.202521:32
📝📝« یک قدم مانده به اپیدمی فقر! »


✏️در دید و بازدیدهای نوروزی سال ۱۴۰۴، و در میان تبریک های حضوری یا تلفنی سال نو، یک گزاره بطور مداوم تکرار می‌شود:
« گرانی، تورم، فساد، و فقر؛ سبب حذف بسیاری از اجزای زندگی معمولی مردم شده است ».

مایه‌ی شرمساری و درد و اندوه است که بزودی فقر چشمگیری میان انبوهی از ایرانیان به صورت یک همه‌گیری آشکار و بحرانی خود را نشان خواهد داد.
شرمساری برای سیاست‌گذاران و متولیان نظام حکمرانی،
و درد و اندوه برای مردمانی که سالهاست در وضعیت جنگی و بحران‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی، زندگی می‌کنند و اکنون این نابسامانی و آشفتگی به اوج خود رسیده و در ورود به بهار و شکفتگی طبیعت و نو شدن سال، گویی در حال استقبال از فقر و نداری و گرفتاری و رنج بسیار هستند.
استقبالی البته ناخواسته و تحمیلی به عنوان هدیه از خدمتگزاران خود، بجای رفاه و آسایش و آرامش و امنیت!

✏️باور کنیم ما در یک قدمی اپیدمی فقر هستیم! 
🔺کافی است خود یا یکی از اعضای خانواده مان، بیمار شده و به خدمات جدی و اساسی دارو و درمان نیاز داشته باشیم!

🔺کافی است عضوی تازه متولد شود، یا کسی در خانواده از دنیا برود!

🔺کافی است عضوی از خانواده بخواهد ازدواج کند حتی بدون هیچ مراسم و جشن و برنامه‌ای برای مشارکت شادی با بستگان و دوستان!

🔺کافی است یکی از وسایل منزل مان خراب شده و دیگر قابل استفاده نباشد، مانند یخچال، لباسشویی، جاروبرقی، بخاری، کولر، تلویزیون و وسایل ارتباطی مثل گوشی موبایل یا کامپیوتر!

🔺کافی است خودرو ما( اگر صاحب خودرو هستیم) خراب و نیاز به تعمیر داشته باشد!

🔺کافی است قرار باشد بستگان یا دوستانی در حد چند نفر از شهری دیگر مهمان خانه ما شوند!

🔺کافی است بخشی از خانه اشکال و ایرادی پیدا کند که نیاز به تعمیر داشته باشد مانند لوله کشی با سیم کشی!

🔹این شرایط بهیچ روی عادی نیست و شبیه وضعیت افرادی است که بصورت #پناهنده یا #مهاجر غیرقانونی به کشوری وارد شده‌اند واز زندگی عادی و معمولی شهروندی، محروم هستند!
حال همه‌ی این شرایط اسف‌بار را برای گروه‌های خاص جامعه تصور کنیم، اوضاع بسیار بغرنج‌تر و دهشتناک تر است...
خانواده‌هایی که اعضای معلول یا بیمارانی با شرایط خاص دارند،
کارگران،
بازنشستگان،
کشاورزان،
شاغلان غیررسمی مانند دستفروشان،
خانواده‌هایی که سرپرست خانواده زندانی است و …

✏️ آن‌چه آشکار و قطعی است، ضرورت مداخلات اورژانسی در پیشگیری از سرعت گسترش و شدت این #اپیدمی ویران‌گر است. 
سیاست‌های پیشین و کنونی، قطعا از دایره این مداخلات بیرون است چون خود عامل ایجاد این بحران ‌ها و تیرگی‌ها وده و هست.

فرادستان قدرت مدار!
باور کنیم اپیدمی ویران‌گر فقر، در یک قدمی ماست!
آن زمان دیگر نه از تاک نشانی خواهد ماند نه از تاک‌نشان...

✍️ فریبا نظری
۶ اسفند ۱۴۰۴



#اپیدمی_فقر
#مداخلات_اورژانسی
#فرادستان_قدرت‌مدار
#زندگی_معمولی
#حقوق_شهروندی


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
18.03.202509:48
⭕️داده‌های غیر قابل اطمینان!
🖍️محمد رهبری


🔹ویدئویی یک هوش مصنوعی چینی را نشان می‌دهد که می‌تواند ۵۰ اکانت در شبکه‌های اجتماعی به صورت اتوماتیک در طول هفته و تمام ساعات شبانه‌روز، مدیریت کند. با توجه به توسعه سریع هوش مصنوعی، احتمالا ۵۰ اکانت صرفا برای آزمایش باشد و هوش مصنوعی بتواند به مراتب اکانت‌های بیشتری را اداره کند.

🔸این یعنی دولت‌ها  و صاحبان پول و قدرت از این به بعد راحت‌تر، با هزینه کمتر و احتمالا با کیفیت بیشتر، واقعیت را دستکاری می‌کنند تا افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار دهند. البته دستکاری افکار عمومی از طریق دستکاری داده‌ها و پروپاگاندا با ربات‌ها و اقدامات سازماندهی‌شده، اکنون حدود یک دهه است که توسط قدرت‌ها و دولت‌ها درون شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد؛  اما با توسعه سریع هوش مصنوعی این نوع کارها، که پروپاگاندای محاسباتی نامیده می‌شود، احتمالا پیچیدگی بیشتر و ابعاد جدیدتری پیدا کند.

🔹در نتیجه‌ی این وضعیت داده‌های شبکه‌های اجتماعی ممکن است به‌صورت مصنوعی برای اثرگذاری بر نگرش ما ایجاد شود. یعنی با استفاده از ابزارهای محاسباتی و ربات‌هایی که هر روز هوشمندتر می‌شوند، با لایک و کامنت‌ها فضایی درست شود که ما تصور کنیم یک شخص یا یک ایده حامیان فراوان یا مخالفان فراوان دارد و با ایجاد اثر ارابه موسیقی در میان سایر کاربران، آن‌ها را با آن عقیده همخوان کنند.

🔸در علوم اجتماعی، اثر ارابه موسیقی به پدیده‌ای اشاره دارد که در آن افراد تمایل دارند رفتار، باورها یا انتخاب‌های خود را با آنچه که اکثریت گروه یا جامعه انجام می‌دهند، هماهنگ کنند. بدین ترتیب با بالا رفتن مصنوعی کامنت‌هامثبت یا لایک‌های یک مطلب، این تصور در میان سایرین ایجاد می‌شود که محتوای آن مطلب، حامیان فراوان دارد و ناخودآگاه گرایش بیشتری به پذیرش آن پیدا می‌کنند.

🔹با توجه به توسعه سریع هوش مصنوعی و نوع استفاده‌ای که از آن می‌شود (مانند آنچه در این ویدئو می‌بینیم) ضرورت دارد تا در سال‌های آتی تا تعداد کامنت‌های حمایتی یا انتقادی یا تعداد لایک‌های یک پست در رسان‌های اجتماعی با نگاه انتقادی ارزیابی شوند.


#دستکاری_افکار_عمومی
#سوگیری_شناختی
#اثر_ارابه_موسیقی
#داده‌های_غیر_قابل_اطمینان
#پروپاگاندای_محاسباتی
#ضرورت_نگاه_انتقادی



https://t.me/socialMediaAnalysis
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
27.04.202509:53
📝« پرهیز از تکرار پنهان سازی و تأخیر در گزارش فاجعه به جامعه »


✏️در جامعه ملتهب، خشمگین، با سطح سرمایه اجتماعی اندک به نظام حکمرانی و متولیان دستگاه‌های مختلف، وجود رسانه‌های گوناگون به تعداد هر فرد و نبود مرجعیت رسانه‌ی ملی صدا و سیما، و رخدادهای تکرار شونده‌ی همراه با ویرانی و مرگ انسان‌ها و سرمایه‌های انسانی و طبیعی و اقتصادی این سرزمین، پس از وقوع رخداد جدید انفجار گسترده  در اسکله شهید رجایی بندرعباس؛ یک اصل بسیار مهم باید مورد توجه مدیران سطوح عالی کشور قرار گیرد:
« گزارش صادقانه از واقعیت رخ داده و پرهیز از تکرار پنهان‌سازی و تأخیر در آگاهی رسانی به جامعه»

با کمال تأسف، مدیران سطوح عالی اجرایی و تصمیم گیر کشور، نه تنها سابقه‌ی خوب و قابل قبولی در این موارد ندارند که ترومای سخت تحریف و پنهان سازی فجایع سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین سال ۹۸، و کشته‌شدگان اعتراضات سال ۱۴۰۱، انفجار قطار نیشابور سال ۸۲، آتش سوزی و ازبین رفتن کشتی سانچی سال ۹۶؛ سوابق منفی و سیاهی در ذهن و باور عمومی جامعه ایجاد و زخمی عمیق در اعتماد اجتماعی بجای گذاشته است.

🏴 ارائه‌ی گزارش صادقانه از واقعیت فاجعه رخ داده در بندرعباس و پرهیز از تکرار پنهان سازی در آگاهی رسانی به موقع و دقیق به جامعه در کوتاه ترین زمان ممکن؛ اکنون وظیفه‌ی مسئولان سطوح عالی کشور و مطالبه ملی است.

✍️ فریبا نظری
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴


🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴


#تسلیت
#انفجار_اسکله_رجایی_بندرعباس
#بندرعباس
#پرهیز_از_پنهان‌سازی_و_تاخیر
#هواپیمای_مسافربری_اوکراین
#ترومای_سخت
#مطالبه‌_ملی
#امروز_همه_ایران_بندرعباس_است

https://t.me/Sociologyofsocialgroups
16.04.202508:29
#معرفی_کتاب
#معرفی_فیلم


🖍️کوبو آبه (زاده ۷ مارس ۱۹۲۴ - درگذشته  ۲۲ ژانویه ۱۹۹۳) نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس و عکاس ژاپنی بود.
او از پیشگامان جریان آوانگارد در ژاپن بود. آثار وی که به بحران هویت در ژاپن پس از جنگ جهانی دوم می‌پرداختند توجه خوانندگان جهان را به خود جلب کرد.
معروفترین رمان وی در ایران با نام  «زن در ریگ روان» توسط مهدی غبرائی ترجمه و از سوی نشر نیلوفر منتشر شده است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📻 بریده ای از رمان #زن_در_ریگ_روان
اثر #کوبو_آبه
#انتشارات_نیلوفر
منبع: رادیو شعر و داستان


🎥 Woman in the dunes 1964


https://t.me/honar7modiran
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
03.04.202507:50
📝« با سعید مدنی، جامعه‌شناس زندانی بیشتر آشنا شویم »/ ۲

👈بخش دوم


📚برخی از آثار سعید مدنی:

۱- خشونت علیه کودکان در ایران، نشر آشیان

۲- بررسی آسیب‌های اجتماعی روسپی‌گری، نشر یادآوران

۳- جامعه‌شناسی روسپیگری، نشر کتاب پارسه

۴- علیه خشونت، نشر کتاب پارسه

۵- ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران، نشر آگاه

۶- جامعه شناسی اعتیاد، نشر کتاب پارسه

۷- اعتیاد در ایران، نشر ثالث

۸- جامعه مدنی و کرونا، نشر کتاب پارسه

۹- جنبش‌های اجتماعی، جف گودوین، ترجمه سعید مدنی، نشر بازتاب

۱۰- جنبش‌های اجتماعی و دموکراتیزاسیون جف گودوین، ترجمه سعید مدنی، نشر روزنه

۱۱- روانشناسی و تغییرات اجتماعی استوارد تیزر ترجمه سعید مدنی، نشر دانژه

۱۲- گزارش : آتش خاموش/ نگاهی به اعتراضات آبان ۹۸، با همکاری پژوهشگران، موسسه رحمان

۱۳- اطلس زنان در جهان و ایران (به‌همراه مهدی خدایی)، انتشارات روزنه

۱۴- علیه اعدام( پس از چاپ، توقیف و از بین رفت)

۱۵- گزارش: مظاهرات سلمیه، اعتراضات خوزستان ۱۴۰۰، موسسه رحمان

۱۶- جزوه‌ای با عنوان «صد سال و صد روز: درباره خیزش مهسا» که سال ۱۴۰۱ در زندان‌ نگاشته شد.

✏️مطالعه‌ی آثار دکتر سعید مدنی را به پژوهش‌گران و اندیشمندان مسائل ایران به‌ویژه به دانشجویان رشته‌های جامعه‌شناسی، جرم شناسی، روان شناسی، علوم سیاسی؛ پیشنهاد و توصیه می‌کنم.
 

🍃 به امید آزادی سعید مدنی و شناخت دقیق‌تر و مستقیم او از راه پژوهش‌ها و کنش‌های جامعه‌شناسانه وی در میان مردم و زندگی معمولی روزمره.

✍️ فریبا نظری
۱۴ فروردین ۱۴۰۴



#سعید_مدنی
#جامعه‌شناسان_زندانی
#جامعه‌شناسی_علمی_انتقادی



📍برای مطالعه👇
https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1260

https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1262

https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1263

📍معرفی کتاب آتش خاموش/ نگاهی به اعتراضات آبان ۹۸ در سه قسمت


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
30.03.202514:17
📝📝« اولویت بقای قدرت بر خواست خودی‌ها در میدان مقاومت مدنی جامعه »



✏️ پیشتر از غوغای خودی‌ها و سوءاستفاده از نام مردم، دین و قانون*؛ سخن گفتم.
 اکنون پس از ماجرای رویارویی نیروی انتظامی با تجمع کنندگان طرفدار اجرای مصوبه عفاف و حجاب و اعلان فرمانداری تهران در واکنش به فراخوان تجمع مقابل مجلس و تأکید وی بر این نکته که هرگونه تجمع یا تحصن در فضای باز، بدون دریافت مجوز رسمی، غیرقانونی است؛ ذکر چند نکته ضروری بنظر می‌رسد:

۱- در #نمایش_سیاسی گروهی از خودی‌ها برای حفظ و بقای جایگاه و نقش خود در سپهر سیاسی کشور، پیروزی از آن مصلحت اندیشان فرادست قدرت مدار در حفظ و #بقای نظام حکمرانی؛ رقم زده شد.

۲- افزون بر نقش حفظ قدرت و مصلحت بقای نظام حکمرانی، نقش ماندگار و تاثیرگذار مقاومت مدنی بخش زیادی از جامعه به‌ویژه #زنان ایران؛ گام نخست نمادین رسیدن به آزادی و خروج از کنترل سبک زندگی را در تاریخ این سرزمین بنام خود بیادگار گذاشت.

۳- دیگر پیروز این میدان، خانواده‌های ایرانی و به‌ویژه همراهی و هم‌کنشی پدران و مادران و همسران در حمایت از حق انتخاب و پاسداشت آزادی در سبک زندگی زنان این سرزمین، است‌.

۴- پیروز دیگر میدان مقاومت مدنی و زیست روادارانه، #دین‌باورانی هستند که آن‌چه برای خود می‌پسندند - یعنی آزادی و اختیار در نوع پوشش و سبک زندگی - برای دیگر هم‌وطنان خود در این کشور، پسندیده و با رواداری و احترام به حقوق شهروندی برابر، ادعای نادرست بازیگران نمایش سیاسی قدرت مدار را رد کرده و خود را از این نمایش دروغین، مضحک و خشونت ورزانه؛ دور ساختند و دوگانه‌های قطبی سازی هم‌چون باححاب- بی حجاب/ خودی- غیرخودی/ دین دار- بی‌دین/ مردم- دشمن، را پوچ و بی معنا نمودند.

۵- تمامی #کنش‌گرانی که طی این پنج دهه از ۱۷ اسفند ۱۳۵۷ در اعتراض به اجباری شدن حجاب در ایران پس از انقلاب ۵۷، مطالبه #آزادی در #زندگی را فریاد زدند تا کنش‌گران و معترضان کوی دانشگاه ۷۸، جنبش سبز ۸۸، دی ۹۶، آبان ۹۸ و در نهایت خیزش/ جنبش #زن‌زندگی‌آزادی ۱۴۰۱ با #جان‌باختن مهسا امینی و چند صد تن از دختران و پسران معترض و مطالبه گر این سرزمین، #مجروح شدن تعدادی از آنان و #بازداشت و #زندانی شدن بسیاری از معترضین؛ در وادار کردن حاکمیت مبنی بر رویارویی با خودی‌های گروه فشار - حتی موقت و مصلحت اندیشانه - نقش و تاثیر معنادار و عمیقی داشته‌ و این نقش، فراموش ناشدنی است.

۶- جای خرسندی است که مقاومت مدنی بخش زیادی از جامعه؛ ادبیات گفتمانی خودی‌های گروه‌های فشار را تغییر داده و به سمت مفاهیمی چون: مطالبه‌گری، حقوق شهروندی، قانون گرایی، آزادی تجمع براساس اصل ۲۷ قانون اساسی؛ متمایل کرده است. حتی اگر این تغییر گفتمان موقتی و نمایشی باشد، نشان دهنده‌ی #قدرت تحول گرایانه‌ی مقاومت مدنی جامعه و نویدبخش ورود به دوران جدیدی در نظام اجتماعی ایران است.

✍️ فریبا نظری
۱۰ فروردین ۱۴۰۴





#زن‌زندگی‌آزادی
#مهسا_امینی
#مقاومت_مدنی
#رواداری
#دوران_جدید_تحولات_نظام_اجتماعی
#بیاد_جان‌باختگان_راه_باریک_آزادی



https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1887
*غوغای خودی‌ها و سوءاستفاده از نام مردم، دین و قانون


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
🌿🌿🌿
نوروز بمانید که ایام شمایید
آغاز شمایید و سرانجام شمایید

آن صبح نخستین بهاری که ز شادی
می آورد از چلچله پیغام، شمایید

آن دشت طراوت زده آن جنگل هشیار
آن گنبد گردننده آرام شمایید

خورشید گر از بام فلک عشق فشاند
خورشید شما، عشق شما، بام شمایید

نوروز کهنسال کجا غیر شما بود؟
اسطوره جمشید و جم و جام شمایید

عشق از نفس گرم شما تازه کند جان
افسانه بهرام و گل اندام شمایید

هم آینه مهر و هم آتشکده عشق
هم صاعقه خشم بهنگام شمایید

امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست
در فن کمین حوصله دام شمایید

گیرم که سحر رفته و شب دور و دراز است
در کوچه خاموش زمان، گام شمایید

ایام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایام شمایید
☘️☘️☘️☘️☘️

پروردگارا!
به امید ایرانی سرشار از برکت و آرامش و شادی و روشنایی در سال ۱۴۰۴ و رها از تیرگی و پلیدی اهریمن و اندوه و فقر، به پیشواز بهار سرسبز می‌رویم؛ ما را یاری بفرما🤲🤝✌️
سپاسگزار همدلی شما یاران همراه کانال جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی هستم.
ارادتمند/ فریبا نظری
۳۰ اسفند ۱۴۰۳


#نوروز_مبارک



https://t.me/Sociologyofsocialgroups
16.03.202508:00
#معرفی_فیلم

👈🎬🎥📽️« پیشنهاد تماشای یازده فیلم در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴»


۱- عزیز، نویسنده و کارگردان: مجید توکلی، سال ۱۴۰۲، با زبان/گویش اصلی گیلکی، ژانر: درام عاشقانه، ایران

۲- شیر تو شیر، کارگردان: ابراهیم فروزش، نویسنده: ابراهیم فروزش و محمد میرعلی اکبری، براساس داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی، سال ۱۳۹۰، ژانر: درام خانوادگی، ایران

۳- سیلی، نویسنده و کارگردان: آنوبهاو سینها، ژانر: اجتماعی با محوریت خشونت علیه زنان، سال ۲۰۲۰، هند

۴- خدمتکار، نویسنده و کارگردان: مولی اسمیت متزلر، ژانر: اجتماعی با محوریت خشونت علیه زنان، سال ۲۰۲۱، آمریکا

۵- اشباح گویا، نویسنده: ژان کلود کاریر، کارگردان: میلوش فورمن، ژانر: زندگینامه/ تاریخی، سال ۲۰۰۶، آمریکا و اسپانیا 

۶- دایره مینا، نویسنده و کارگردان: داریوش مهرجویی، براساس داستانی از غلامحسین ساعدی، ژانر: اجتماعی، سال ۱۳۵، ایران

۷- تنگسیر، کارگردان: امیر نادری بر اساس رمان: صادق چوبک، ژانر: اجتماعی، سال ۱۳۵۲، ایران

۸- بیداری رویاها، نویسنده: محمدرضا گوهری، کارگردان: محمدعلی باشه آهنگر ژانر: جنگی، سال۱۳۸۸، ایران

۹- آنورا، نویسنده و کارگردان: شان بیکر، ژانر: کمدی درام با محدودیت سنی +۱۸، سال ۲۰۲۴، آمریکا 

۱۰- کیک محبوب من، نویسنده و کارگردان: مریم مقدم و بهداشت صنایی‌ها، ژانر: درام عاشقانه، سال ۲۰۲۴، ایران/ فرانسه/ سوئد/ آلمان

۱۱- دانه انجیر معابد، نویسنده و کارگردان: محمد رسول اف، ژانر: درام سیاسی اجتماعی، سال ۲۰۲۴، ایران/ آلمان/ فرانسه 

✍️فریبا نظری 
۲۶ اسفند ۱۴۰۳

🌿🌿🌿🌿🌿🍃🌱☘️
🎬🎬🎥📽️🎬🎬


#نوروز_مبارک
#تعطیلات_نوروز



https://t.me/Sociologyofsocialgroups
20.04.202506:43
📝📝« نگاهی بر بازتاب مذاکرات ایران و آمریکا در جامعه »


✏️مدتهاست موضوع و بحث مذاکرات میان ایران و آمریکا در جامعه ما مطرح است. می‌خواهم بخشی از برداشت خود از #کاوش_میدانی بازتاب این موضوع در طول اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ در رویارویی و گفت‌و شنود با گروه‌هایی از مردم در خیابان، بیمارستان، دید و بازدید نوروزی، پیاده‌روی و طبیعت گردی و نیز بررسی نظرات تعدادی از ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها شامل طیفی متنوع از جنس، سن، تحصیلات، باورهای دینی و مذهبی، طبقه اجتماعی و اقتصادی، شغل، منطقه جغرافیایی زندگی( شهر، روستا، کلان شهر)؛ با شما در میان بگذارم:

۱- دسته نخست به اصل مذاکرات، با تردید نگریسته و آن را یک بازی سیاسی می‌دانند. و اساساً معتقدند این موضوع در صورت محقق شدن به شکل واقعی، نتیجه‌ای برای مردم و جامعه ایران نخواهد داشت.
این گروه بخشی از جامعه هستند که اعتماد اجتماعی خود را به حاکمیت نظام حکمرانی جمهوری اسلامی و سیاست دولت‌های آمریکا و دیگر کشورهای دنیا، تقریباً از دست داده‌اند. نکته جالب در این دسته، هم رأیی افراد مختلف ساکن در روستا و شهر، زن و مرد، با تحصیلات و درآمد اقتصادی بالا و پایین، و از هر دو طیف باورمندان دینی و غیر دینی است.

۲- دسته دوم، مذاکرات و حواشی آن را بحثی کاملاً جدی و مهم می‌دانند. اخبار آن را به طور مستمر دنبال می‌کنند، درباره آن تحلیل و نظر دارند و کاملاً موافق انجام مذاکرات بوده اگرچه شیوه مطلوب آن را به طور مستقیم می‌دانند. گفت‌وگو کنندگان و نظر دهندگان این دسته، بیشتر افراد با تحصیلات بالاتر، امیدوار به اصلاحات عمیق و گسترده در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی و برخی حتی کاملا معتقد و دارای اعتماد اجتماعی بدان، از هر دو طیف زنان و مردان، باورمندان دینی و غیر دینی، بیشتر مقیم شهرهای بزرگ داخل کشور و برخی نیز ساکن خارج از کشور هستند.

۳- دسته سوم، مخالف هر نوع مذاکره ایران و آمریکا هستند. اما این دسته خود به دو گروه تقسیم می‌شوند:
۳-۱ گروهی که بیشتر طرفداران حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و شیوه‌ی حکمرانی آن هستند و دشمنی و مبارزه با آمریکا را بخش جدایی ناپذیر باورهای دینی و سیاسی خود و نشان همیشگی انقلاب اسلامی سال ۵۷ و نظام جمهوری اسلامی می‌دانند. موافقان این نظر شامل زن و مرد، گروه‌های سنی جوان تا سالمند، مقیم کلان شهرها یا شهرهای کوچک، دارای سطوح متفاوت طبقه اقتصادی هستند. 

۳-۲ گروه دیگر مخالفان نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور هستند که از آن عبور کرده و آن را دارای شرایط اصلاح و تحول نمی‌دانند. آن‌ها هر نوع مذاکره ایران و آمریکا را سبب، تقویت نظام حکمرانی و تداوم بقای آن و به تاخیر افتادن گذار از آن می‌دانند. نظامی که اعتماد اجتماعی شان بدان صفر است. در این گروه شاغلان و بازنشستگان مشاغل مختلف، فعالین سیاسی، ایرانیان مهاجر خارج از کشور از هر دو طیف زنان و مردان با تنوع باورهای سیاسی و از طبقات مختلف اقتصادی اما بیشتر در گروه سنی ۵۰ سال به بالا دیده می‌شوند.

۴- دسته چهارم، بخشی از جامعه است که ترکیبی از دسته نخست و گروه ۲-۳ از دسته سوم هستند. این گروه مذاکره برایشان اهمیتی ندارد و ممکن است با آن مخالف هم باشند اما از آن صحبت کرده و پیگیر آن هستند چون نفس مذاکره جمهوری اسلامی را #شکست آن در برابر الزام آمریکا برای مذاکره دانسته و به نوعی از این شکست #خرسند هستند، زیرا خود را آسیب دیده و رنج کشیده از شیوه‌های حکمرانی این نظام و سیاست مبارزه با آمریکای آن می‌دانند. این دسته بخش زیادی از جامعه را در برمی‌گیرد، شامل طبقه متوسط فقیر شده، از زنان و مردان، بیشتر از گروه‌های سنی بالاتر از ۴۰ سال و از هر دو طیف باورمندان دینی و غیردینی.

۵- دسته پنجم، بخشی از جامعه که نسبت به موضوع مذاکرات، بی تفاوت بوده و اساسا گویی این رخداد وجود ندارد. اخبار آن را دنبال نمی کنند و در فهرست مسائل و موضوعات مورد علاقه و اولویت دار ایشان نیست. بیشتر این گروه زنان و مردان از گروه سنی جوانی هستند از طبقه متوسط به بالا که از نظام جمهوری اسلامی، عبور کرده‌اند.

۶- دسته ششم شامل بخشی از جامعه است که موضوع مذاکرات برایشان، جدی و مهم است. اخبار آن را دنبال می‌کنند و درباره‌ی آن تحلیل و تفسیر ارائه می‌دهند. اما خیلی موافقتی با انجام مذاکرات ندارند و معتقدند با وجود جمهوری اسلامی و سیاست‌هایش در یک سوی این مذاکرات، هیچ نتیجه‌ی مطلوبی برای جامعه ایران بدست نخواهد آمد. و تنها دستاورد خروجی این گفت‌وگو، مصالحه با  واگذاری امتیازات فراوان به آمریکا به قیمت بقای نظام حکمرانی فعلی در ایران است. افراد این گروه بیشتر فعالین سیاسی، استادان دانشگاه، فعالین رسانه‌های داخل و خارج از کشور هستند.

✍️ فریبا نظری
۳۱ فروردین ۱۴۰۴



#مذاکره_مستقیم
#مذاکرات_ایران_و_آمریکا
#اعتماد_اجتماعی




https://t.me/Sociologyofsocialgroups
10.04.202518:20
‍ ‍🌎«جامعه‌شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی‌ است»

اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در شاخه‌های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده‌است. با انتشار آن در کانال‌های مختلف، به ترویج بینش جامعه‌شناختی یاری برسانیم.

🌸🌱پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۱🌱🌸

✍عادل سجودی
🌸جستاری در جامعه شناسی
🆔@GILsociologist

✍بی‌تا مدنی
🌸مطالعات فمینیستی با رویکرد تفسیری پرگمتیستی
🆔@sociology_of_sport

✍علی نوری
🌸خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔@iranian_familyy

✍اصغر ایزدی جیران
🌸مردم‌نگار
🆔@Mardomneghar

✍گیتی خزاعی
🌸جامعه‌شناسی محیط زیست، خانواده و سیاست‌گذاری اجتماعی
🆔@EnvironmentalSociology

✍ح.ا. تنهایی
🌸جامعه‌شناسی تفسیری‌پرگمتیستی، نظری و درمانی
🆔@hatanhai

✍مسعود زمانی مقدم
🌸نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
🆔@masoudzamanimoghadam

✍مصلح فتاح پور
🌸تحلیل آسیب های اجتماعی
🆔@Analysisisocialproblems

✍مسعود زمانی مقدم
🌸روش و پژوهش کیفی
🆔@qualitative_methodology

✍سعید معدنی
🌸هفت اقلیم
🆔@Saeed_Maadani

✍محمدحسن علایی
🌸آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔@sociologicalperspectives

✍نعمت الله فاضلی
🌸تحلیل فرهنگی جامعه ایران
🆔@Drnematallahfazeli

✍آرش احدی مطلق
🌸جامعه شناسی و اخلاق
🆔@Sociology_of_Ethics

✍فاطمه كبيرنتاج
🌸گاه نوشت- فاطمه كبيرنتاج
🆔@fatemehkabirnataj

✍کاوه فرهادی
🌸انسان‌شناسی یاریگری، توسعه پایدار و زیست‌بوم‌داری
🆔@kaveh_farhadi

✍فریبا نظری
🌸جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔@Sociologyofsocialgroups

🔻Click here to join us:

🌸@madanibita
🌸@dr_shirinvalipouri
🌸@Mohamadzeinaliunari
03.04.202507:48
📝📝« با سعید مدنی، جامعه‌شناس زندانی بیشتر آشنا شویم »/ ۱

👈بخش نخست


✏️در میان تصاویر نوروزی سال۱۴۰۴، عکسی است که خانواده جامعه‌شناس زندانی دکتر سعید مدنی برایش سفره هفت سین در پشت شیشه کابین ملاقات چیده بود.
این تصویر برایم به‌عنوان یک دانش‌آموخته جامعه‌شناسی و پژوهش گر این میدان، معنای بسیاری دارد:
عشق، قدرت بی صدایان، هم‌کنشی صمیمانه، همبستگی با نوروز، مقاومت مدنی خشونت پرهیز، هزینه انتقادی بودن جامعه‌شناسی، فرادستان قدرت مدار ناشکیبا، آرامش درون، و شور زندگی.
 
🔹در این روزها زیاد به سعید مدنی، کنش های جامعه‌شناختی او، برخورد متولیان حاکم با هشدارها و تحلیل های وی و آزادی پس از بیان برای یک دانشمند علوم اجتماعی؛ می‌اندیشم. و اینکه جامعه ما، چقدر سعید مدنی را می‌شناسد؟ 

به بهانه‌ی ۱۴ فروردین، روزی که دکتر سعید مدنی پس از سپری کردن حدود یکسال از دوره ۹ ساله* محکومیت خود از زندان اوین به زندان دماوند انتقال داده شد، بر آن شدم تا کمی وی، آثار و پژوهش هایش را به دوستان و خوانندگان همراه معرفی کنم:

👈 سعید مدنی متولد ۱۳۳۹ جامعه شناس، جرم شناس و پژوهشگر اجتماعی است که به عنوان کنشگری با مسئولیت اجتماعی در عرصه عمومی و البته همواره با رویکرد جامعه‌شناسانه شناخته می شود. او چند رشته‌ای درس خوانده ( ریاضیات، روان شناسی، علوم تربیتی، جامعه‌شناسی و جرم شناسی) و حاصل‌ کاوش جامعه‌شناختی او درباره‌ی ایران؛ آثاری دقیق و عمیق از موقعیت نظام اجتماعی در چند دهه‌ی اخیر است.
وی عضو گروه مسائل و آسیب‌های اجتماعی انجمن جامعه‌شناسی ایران و استاد و عضو گروه پژوهشی رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، سردبیر فصلنامه علمی-پژوهشی رفاه اجتماعی و از بنیان‌گذاران نشریه توقیف شده ایران فردا بوده است.
مدنی نخستین بار در اسفند ۱۳۷۸ همراه با برخی از اعضای شورای فعالان ملی- مذهبی بازداشت و به تحمل حبس محکوم شد و پس از آن در چند نوبت مجددا بازداشت و محکوم به زندان شده است.

🔹حسن رفیعی، دانشیار بازنشسته دانشکده علوم توانبخشی و سلامت روانی که سابقه همکاری چندین‌ساله با سعید مدنی داشته چنین می‌گوید:
« سعید مدنی در حالی بازداشت و زندانی است که پژوهش‌های او می‌توانست مانع از رخ‌دادن رویداد‌های کنونی در ایران شود. این روز‌ها همه از خشونت می‌نالند و می‌گویند چه بر سر جامعه ایرانی آمده که به این روزگار دچار شده و این در حالی است که چند سال قبل سعید مدنی در پژوهش‌هایی درباره خشونت نسبت به این مسئله هشدار داده بود. آن پژوهش‌ها در زمان خودش اجازه انتشار نیافتند و حالا کار به جایی رسیده که همه از خشونت می‌نالند. ویژگی استادانی همچون سعید مدنی این بود که رویداد‌هایی را پیش‌تر می‌دید که کسی نمی‌دید و درباره آن هشدار می‌داد. به جای شنیدن این هشدار‌ها در زمان مناسب، اما مدام تلاش شد چهره‌هایی مانند او محدود شوند»( فرارو، دی ۱۴۰۱).

این نکته‌ای است که محمود بهزادی‌راد، وکیل سعید مدنی نیز به آن اشاره می‌کند: «سعید مدنی در زمان بازداشتش تاکنون سه بار محل مشورت ضابطان و مدیران بلند‌پایه یک وزارتخانه برای کنترل خشونت قرار گرفته و از او درباره خشونت‌های موجود در جامعه چاره‌جویی کردند و مدنی هم در پاسخ گفته ابتدا باید خشونت دولتی متوقف شود و برای معترضان حقی در نظر گرفته شود»( همان).

✏️برخی از ویژگی‌های سعید مدنی به‌عنوان یک جامعه‌شناس و پژوهش گر: 

۱- پژوهش محور بودن در مطالعات و تحلیل ها
۲- رعایت بی‌طرفی علمی و نداشتن سوگیری
۳- توصیف و تحلیل مسایل و پدیده‌های نظام اجتماعی ایران بر اساس داده‌های عینی و مشاهدات میدانی
۴- جسارت و شجاعت واکاوی مسائل و پدیده‌های اجتماعی تابو و ممنوعه و تبدیل آن‌ها به موضوعات پژوهشی و قابل بررسی اجتماعی مانند: روسپی‌گری، خشونت علیه کودکان، اعتیاد
۵- توانمندی و مهارت رعایت اخلاق حرفه‌ای در پژوهش‌های گروهی
۶- ایران دوستی و نگرانی برای این کشور
۷- آگاهی بخشی عمومی با زبان پژوهشی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به منظور بهبود و سلامت جامعه
۸- هشدار به حاکمیت و متولیان سیاست‌گذار برای نجات ایران با زبان علم انتقادی جامعه‌شناسی
۹- کنش و رفتار بر اساس رواداری، خشونت پرهیزی، فروتنی و منطق گفت‌وگو
۱۰- دوری از هیاهو و رفتارهای هیجانی، و کنش‌گری معطوف به هدف و عقلانیت

✍️ فریبا نظری
۱۴ فروردین ۱۴۰۴


🔺ادامه مطلب را در فرسته بعد بخوانید 👇👇


#سعید_مدنی
#جامعه‌شناسان_زندانی
#هشدارهای_یک_جامعه‌شناس



https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1316
*جامعه‌شناسان زندانی ایرانی سده اخیر از پهلوی اول تاکنون


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
30.03.202507:33
🔻بازخوانی آرای اریش فروم
▫️به بهانه زادروز
۲۳ مارس ۱۹۰۰– ۱۸ مارس ۱۹۸۰
• روانکاو، جامعه‌شناس
• چهره شاخص مکتب فرانکفورت
• سوسیال دموکرات آلمانی
• فیلسوف مکتب اومانیسم

🖍️عباس نعیمی جورشری


مهمترین آثار


۱. هنر عشق ورزیدن
(The Art of Loving)
این کتاب به بررسی مفهوم عشق می‌پردازد و آن را به عنوان یک هنر معرفی می‌کند که نیازمند تمرین و یادگیری است. فروم عشق را به عنوان یک فعالیت فعال و خلاق توصیف می‌کند که شامل احترام، مسئولیت، شناخت و مراقبت از دیگران است. او بر این باور است که عشق تنها یک احساس نیست، بلکه یک عمل است که نیاز به تلاش و تعهد دارد.

۲. فرار از آزادی
(Escape from Freedom)
در این اثر، فروم به تحلیل آزادی و ترس از آن می‌پردازد. او استدلال می‌کند که در جوامع مدرن، با افزایش آزادی فردی، افراد ممکن است احساس تنهایی و بی‌معنایی کنند و به همین دلیل به سوی دیکتاتوری‌ها یا ساختارهای اجتماعی وابسته برگردند. این کتاب به بررسی چگونگی تأثیر آزادی بر روان انسان و تمایل او به وابستگی می‌پردازد.

۳. داشتن یا بودن
(To Have or to Be?)
فروم در این کتاب دو حالت وجودی را بررسی می‌کند: حالت «داشتن» و حالت «بودن». او معتقد است که فرهنگ مدرن بیشتر بر روی «داشتن» تمرکز دارد، که منجر به مصرف‌گرایی و رقابت می‌شود. در مقابل، حالت «بودن» بر تجربه‌های عمیق انسانی، خلاقیت و ارتباطات معنادار تأکید دارد. فروم پیشنهاد می‌کند که برای دستیابی به خوشبختی واقعی، باید به حالت «بودن» روی آورد.

۴. انسان برای خویشتن
(Man for Himself)
این کتاب به بررسی نیازهای انسانی و چگونگی برآورده شدن آن‌ها در جامعه می‌پردازد. فروم بر این باور است که انسان‌ها باید به دنبال تحقق خود و رشد شخصی باشند و نه صرفاً برآورده کردن نیازهای مادی. او همچنین به مسائلی مانند فردیت و هویت اجتماعی توجه می‌کند.

۵. جامعه سالم
(The Sane Society)
در اینجا فروم به نقد جامعه مدرن می‌پردازد و مشکلات روانی ناشی از زندگی در جوامع صنعتی را بررسی می‌کند. او بر این باور است که بسیاری از بیماری‌های روانی ناشی از ناهماهنگی بین نیازهای انسانی و شرایط اجتماعی است. فروم پیشنهاد می‌کند که برای ایجاد یک جامعه سالم، باید بر روی روابط انسانی و ارزش‌های انسانی تمرکز کرد.

۶. زبان از یاد رفته
(Forgotten Language)
کتاب به بررسی زبان ناخودآگاه و نمادهای موجود در خواب و رویا می‌پردازد. فروم بر این باور است که خواب‌ و نمادهایی که در آن‌ وجود دارد، می‌توانند به ما اطلاعات عمیق‌تری درباره خودآگاهی، نیازها و احساسات‌مان ارائه دهند.

۷. آناتومی ویرانسازی انسان
(The Anatomy of Human Destructiveness)
در این اثر، فروم به تحلیل ریشه‌های خشونت و تخریب در انسان می‌پردازد. او تلاش می‌کند تا نشان دهد که رفتارهای مخرب نه تنها ناشی از غریزه‌های حیوانی بلکه تحت تأثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی نیز قرار دارند.

مهمترین
نقدها

۱. نقدهای فلسفی
برخی منتقدان بر این باورند که فروم به طور کلی به انسان به عنوان موجودی ذاتاً خوب و مثبت نگاه می‌کند و این دیدگاه ممکن است ساده‌انگارانه باشد. آن‌ها معتقدند که این رویکرد نمی‌تواند به طور کامل پیچیدگی‌های رفتار انسانی و انگیزه‌های منفی را توضیح دهد.

۲. نقدهای روانشناختی
برخی روانشناسان به انتقاد از عدم استفاده کافی فروم از روش‌های علمی و تجربی در تحلیل‌های خود پرداخته‌اند. آن‌ها بر این باورند که نظریات او بیشتر بر اساس فلسفه و نظریه‌های عمومی است تا تحقیقات تجربی و بالینی.

۳. نقدهای اجتماعی
منتقدان اجتماعی ممکن است به این نکته اشاره کنند که فروم در تحلیل‌های خود به شدت بر روی فردیت تأکید دارد و ممکن است از تأثیرات ساختاری و اقتصادی بر رفتار انسان‌ها غافل باشد. این دیدگاه ممکن است در برخی موارد، تحلیل‌های او را محدود کند.

۴. نقدهای فرهنگی
برخی از منتقدان بر این باورند که فروم در نقد فرهنگ مدرن و مصرف‌گرایی، به نوعی تعمیم‌زده عمل کرده و نمی‌تواند به تنوع فرهنگی و تجربیات مختلف انسان‌ها توجه کافی داشته باشد.

۵. نقدهای سیاسی
برخی منتقدان ادعا می‌کنند که فروم در تحلیل‌های خود درباره دیکتاتوری و آزادی، نتوانسته است به خوبی تفاوت‌های تاریخی و فرهنگی میان جوامع مختلف را لحاظ کند. آن‌ها ممکن است به این نکته اشاره کنند که راه‌حل‌های او برای مشکلات اجتماعی، عملی و قابل اجرا نیستند.

۶. نقدهای مربوط به عشق و روابط انسانی
برخی نسبت به دیدگاه فروم در مورد عشق و روابط انسانی انتقاد دارند و معتقدند که او ممکن است بیش از حد بر روی عشق بعنوان یک هنر تأکید کند و از پیچیدگی‌ها و چالش‌های واقعی روابط انسانی غافل شود.

👈در یک جمع بندی اهمیت نظریات او در ترکیبی است که از روانکاوی فروید، مارکسیسم و فلسفه اگزیستانسیالیسم ارایه داد.

https://t.me/abbasnaeemi
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
19.03.202519:26
📝📝« نوش دارو پس از مرگ سهراب ؟!»



✏️در خبرها خواندم که آیت الله سید مصطفی محقق داماد، از مجتهدین حوزه علمیه قم ،حقوقدان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم در گفت و گویی راجع به #حجاب می گوید:
 در عصر رسول خدا، حجاب اجباری نبود.
 حکومت اسلامی موظف به ملزم کردن خانم ها به حجاب نیست.
وی می گوید که بسیاری از احکام در شرع وجود دارند که ضمانت اجرای آنها با خود خداست و حکومت اسلامی نمی تواند اجرای همه واجبات را در قانون بیاورد( خبرآنلاین، ۲۴ اسفند ۱۴۰۳).
البته این موضع گیری صرفاً به ایشان و این زمان محدود نمی‌شود و به‌ویژه پس از خیزش/ جنبش #زن‌زندگی‌آزادی بسیاری از روحانیون و اندیشمندان علوم دینی با صراحت از نبود اجبار در حجاب زنان در عصر پیامبر اسلام و اختلاف در استحباب یا وجوب آن برای زنان مسلمان( چه رسد به زنان غیر مسلمان) ؛ سخن گفته و می‌گویند. 
پیشتر نیز مرحوم احمد قابل با صراحت از چنین تفسیر و نظری سخن گفته بود که چون نظر ایشان در مقاله طولانی و مفصلی آمده است تنها به یک جمله جمع‌بندی ایشان اشاره کرده و علاقمندان را به مطالعه کامل آن دعوت می‌کنم:

https://3danet.ir/hejab-ghabel/
… از مجموع این بررسی، روشن می‌شود که مساله، اختلافی است و اجماع مسلمانان در این امر ( پوشش سر و گردن ) محقق نشده است …( مقاله: در مورد حجاب، احمد قابل، ۸۴/۴/۲۲، تاجیکستان)

✏️چه بیست سال پیش که نخستین بار زنده یاد احمد قابل به‌عنوان دین پژوه چنین صریح از نبود اجماع بر الزام پوشش سر و گردن سخن گفت و چه از سال ۱۴۰۱ تا امروز کسانی چون جناب محقق داماد حکومت را فاقد شایستگی الزام و اجبار حجاب بر زنان می‌داند، برخلاف بسیاری از دین باوران، از این اعلام موضع نه تنها ذوق زده و خرسند نشدم بلکه متعجب و اندوهگین گشتم و اکنون دلایلم را با شما دوستان و خوانندگان درمیان می‌گذارم:

۱- چرا این تشخیص دین پژوهانه و فقهی، این همه سال با تأخیر؛ اعلام و آشکار می‌شود؟!

۲- تکلیف این همه شهروند ایرانی که پنج دهه در این سرزمین زندگی کردند و با بهانه حجاب اجباری به انواع آزار روانی و جسمی و مالی و حیثیتی ازسوی حکومت، گرفتار آمدند؛ چیست؟

۳- چه کسی یا کسانی پاسخ‌گوی رنج و زیان های این زنان و مردان و خانواده های شان بوده و هست؟!

۴- عالم و پژوهش‌گر دین، چگونه تاخیر خود را در بیان آشکار حقیقتی که کتمان آن لطمات جبران ناپذیری به پایه و اساس باورهای دینی زده و از سوی دیگر حق انتخاب و آزادی زندگی شهروندان ایران را سلب و سرکوب کرده ؛ در پیشگاه پروردگار و خلق، جبران مافات می‌کند؟!

۵- چه عوامل و دلایلی در این سکوت و تاخیر طولانی اعلام حقایق دینی و سنت و سیره پیامبر در تاریخ اسلام، دخالت داشته و چنین حق الناس سترگی بر عهده این دین پژوهان و اندیشمندان علوم دینی نهاده است؟!

۶- من که یک فرد عادی جامعه بدون تحصیلات و القاب ویژه در علوم دینی هستم، از همان ابتدا که با مطالعه و بررسی پوشش اختیاری را حقیقت پنداشته و باور کردم، این را هم یقین دانستم که در این موضوع اجبار و الزامی برای همگان نیست و ازاین رو همواره برای اطرافیان دور و نزدیک خویش این حق را قائل بوده و هستم که همچون من حقیقت و معنای زندگی خود را انتخاب کنند و هر یک برای هم احترام و حق حیات به شیوه تشخیص خویش روا بداریم؛ امروز چگونه بپذیرم که عالمان و دانش آموختگان مدارج بالای علوم دینی این حقیقت را تشخیص نداده و اکنون بدان رسیده‌اند؟! و این همه سال تسلیم یک خوانش فرادست در قدرت، بوده‌اند؟

آیا این نوش‌دارو پس از مرگ سهراب نیست؟!
نوش‌دارویی پس از شرحه شرحه شدن باورهای دینی و حق یک زندگی معمولی برای زنان و مردان و خانواده‌هایی که از آن محروم شدند ..‌.

✏️ دین پژوهان و اندیشمندان علوم دینی!
شما مسئول ذبح دین در پای قدرت در این سرزمین هستید در کنار حاکمان سیاست‌گذار حجاب اجباری و فرادستان قدرت مدار !

حق زندگی معمولی سلب شده زنان ایرانی با کتمان حقیقت الزامی نبودن حجاب چه در زمان پیامبر اسلام و چه پس از آن تا امروز که اکنون فاش می‌گویید، بر ذمه شماست!
در این شب ها چاره‌ای برای این حق الناس و دین به پستو رفته بیندیشید…

✍️ فریبا نظری
۲۹ اسفند ۱۴۰۳



#زن‌زندگی‌آزادی
#پوشش_اختیاری
#احمد_قابل
#محقق_داماد
#ذبح_دین
#زندگی_معمولی
#فرادستان_قدرت‌مدار
#حق‌الناس
#زنان_ایران


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
15.03.202519:22
📝📝« غوغای خودی‌ها و سوءاستفاده از نام مردم، دین و قانون »



✏️چند روز پیش تعدادی اندک با نام مردم، به اسم دین و با مدعای اجرای فرمان شبه قانونی به نام عفاف و حجاب؛ در پناه رانت ویژه و همیشگی خودی‌ها، مقیم خیابان روبروی خانه ملت شدند.
گرچه در این وانفسای #فقر و #نابسامانی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی نظام اجتماعی و در آستانه امیدواری به #روشنایی و سبزی #نوروز باستانی و بارش برکت و غلبه آن بر کاستی و تیرگی اهریمنان سیاه پسند، سخن گفتن از دغدغه رانت بازان و غوغا سالاران بیراهه است؛ اما توجه به چند نکته نغز و طنز در آن خالی از لطف نیست:
۱- مایه خرسندی است که فرهنگ #مطالبه‌گری از جامعه مدنی به کاربران رانت‌های ویژه و اعضای گروه‌های فشار، تسری پیدا کرده است.

۲- تعداد بسیار اندک این گروه پس از مدت‌ها تبلیغ، درخواست، هماهنگی و نبود موانع مشابه امنیتی و انتظامی تجمعات دیگر، به خوبی آشکار می‌کند که اینان نمی‌توانند چنان که ادعا دارند؛ خود را نماینده مردم بدانند.
بنظر می‌آید این گروه بیشتر به دنبال حفظ نقش و کارکرد خود به‌عنوان گروه فشار در سپهر سیاسی کشور است.

۳- تأکید بر قانون‌گرایی با رهسپاری گروهی بدون مجوز قانون اساسی موجود و از مصادر متولی؛ ناسازگار با این مدعا، غیرقابل قبول و اقدامی غیرقانونی و برهم زننده امنیت عمومی است.

۴- وجوب یا استحباب حجاب دارای گوناگونی استنباط است و این نکته‌ی محوری و اساسی است که در شبه قانون مورد تاکید این گروه مورد غفلت قرار گرفته و محل اعتراض بسیاری از مردم، اندیشمندان حوزه‌های مختلف علوم دینی و انسانی است که اعتراض و مخالفت خود را به صورت کنش عملی یا در قالب تحلیل و بیانیه و گفت‌وگو نشان داده و می‌دهند.

۵- از نتایج دیگر این تجمعات با تعداد اندک و غیرقانونی تحت پوشش امتیاز و رانت خودی‌ها، نفرت پراکنی و قطب بندی میان گروه‌های مختلف جامعه است که محل تجدید نظر و توبه به درگاه احدیت است و با روح و گفتمان هیچ دین و اصول اخلاقی هیچ مکتبی، سازگار نیست.

🔹برای تجمع کنندگان محترم آرزومند بهره‌های زیر در روزها و شب‌های تفکر و خلوت درون هستم:
- شناخت و آگاهی دقیق و کامل از احکام و باورهای دینی
- منطق پذیرش دوران هنجارهای جدید تحولات نظام اجتماعی در ایران
- شناخت قانون و تفاوت آن با شبه قانون و فرمان، و آشنایی با کارکردهای اجتماعی و انسانی و امنیتی شهروندان جامعه 
- کسب معرفت و حقیقت بهره‌مندی از هدیه زندگی در میان کائنات
- توجه به توصیه اولیا و اوصیا در ادیان و اندیشه‌های مختلف مبنی بر رواداری و پرهیز از خشونت و نفرت پراکنی در میان مردم

✍️
فریبا نظری 
۲۵ اسفند ۱۴۰۳


#پوشش_اختیاری
#قانون‌گرایی
#رواداری
#فرهنگ_مطالبه‌گری
#شبه_قانون_عفاف_و_حجاب
#سواستفاده_از_مردم_دین_قانون
#تحولات_هنجارهای_جدید_نظام_اجتماعی
#نوروز_مبارک


📍
توجه دوستان و خوانندگان را به بیانیه جمعی از جامعه‌شناسان ایران در اعتراض به مصوبه‌ی عفاف و حجاب در آذر ماه ۱۴۰۳ جلب می‌کنم👇👇
https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1821


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
19.04.202516:56
📝📝« مفاخر، سرمایه‌های انسانی گرانسنگ ایران زمین »


✏️ در روز علوم اجتماعی سال ۱۴۰۲، بنا بر ضرورت و دلایلی، پیشنهاد تشکیل چند گروه علمی تخصصی در انجمن جامعه شناسی ایران را مطرح کردم:
https://t.me/Sociologyofsocialgroups/1303
یکی از این گروه‌ها جامعه شناسی مفاخر و مشاهیر ایران است.

 در هفته‌ای که گذشت یکی از اندیشمندان و مفاخر ایران را که از دیار بیرجند در خراسان جنوبی بود از دست دادیم و از آن سو به همت بنیاد نخبگان در مراسمی از خدمات ارزشمند و انسانی یکی از مفاخر دیگر ایران از دیار سبز لاهیجان در گیلان تکریم و قدردانی به عمل آمد.

👈اندکی با این دو سرمایه انسانی ایران آشنا شویم:
۱- دکتر علی محمد ولوی، اندیشمندی جستجوگر، با اخلاق و رفتاری نیکو که به ویژه در زمینه اندیشه و تاریخ سیاسی و دینی؛ بسیاری از دانشجویان و افرادی که با او همکار بودند را به افق‌های روشن و گسترده‌ای رهنمون ساخت. 
با موافقت ایشان در سال ۱۳۷۲ به حوزه پژوهش و تحقیقات بنیاد شهید دعوت شدم. به جرات می‌توانم بگویم در یک سال و اندی که به عنوان کارشناس در خدمت این استاد ارجمند و آگاه به عنوان مدیر کل دفتر پژوهش‌های فرهنگی بودم، گویی در کلاس درس رفتار سازمانی و کاربرد دانش پژوهشی حضور داشتم. ایشان روزنه‌ای از روشنی به سوی حقیقت جویی، دوری از تحریف‌های پژوهشی، دقت و سخت‌گیری در مطالعه و انتخاب مستندات، رواداری در هم‌کنشی با باورهای متکثر، و ادب و صداقت در گفتار را به من و همکاران دفتر پژوهش هدیه کرد.
دکتر علی محمد ولوی میان رشته‌ای تحصیل کرده بود، دانش‌آموخته دکترای علوم اجتماعی و دکترای تاریخ بود. مسلط بر علم کلام، حدیث، الهیات، و عرفان با احاطه بر زبان‌های فرانسه، انگلیسی و عربی و منابع و مآخذ دست اول در این زمینه. وی بنیان‌گذار مرکز اسناد و آثار شهدای جنگ ویران‌گر هشت ساله ایران و عراق با پیشنهاد استانداردهای مراکز آرشیوی کشته‌شدگان جنگ در کشورهایی چون فرانسه، و نیز از مدیران برنامه‌ریز اجرای طرح ملی فرهنگ اعلام شهدا در ایران بود که فرهنگنامه‌ای منحصر بفرد در میان تمامی کشورهایی که درگیر جنگ‌های جهانی اول و دوم و سایر جنگ‌های معاصر بوده‌اند، شمرده می‌شود؛ از منظر گزینه‌های اطلاعات زیست نامه‌ای، رعایت شیوه‌ نامه‌های نگارش بدور از آرایه‌های ادبی کلیشه‌ای و ایدئولوژیک، و نبود تبعیض در معرفی زیست نامه‌ی شهدا از حیث سمت، تحصیلات، جایگاه سیاسی و نظامی و دینی و مذهبی.
افسوس که متولیان وقت بنیاد شهید، اندیشمند آگاه و مدیر توانمندی چون ایشان را برنتافته و پس از یک سال و اندی او را با بهانه‌های گوناگون از مدیریت و فعالیت در دفتر پژوهش‌های فرهنگی بنیاد، برکنار نمودند.
ایشان استاد دانشگاه‌های تربیت مدرس و الزهرا بود و افزون بر کتاب ها و مقالات پژوهشی، دانشجویان و استادان بسیاری را به‌عنوان سرمایه‌های انسانی پس از خود به یادگار گذاشته است. روانش شاد و یادش مانا.

۲- دکتر محمد صادق پیروز لاهیجی یکی دیگر از مفاخر متخصص و نیک کردار ایران است، که در کنار فعالیت‌های تخصصی پزشکی به عنوان یک کنش‌گر اجتماعی و یک نیکوکار گرانمایه در استان گیلان شناخته می‌شود‌.
ایشان به زادگاهش شهر لاهیجان بسیار علاقه داشته و دارد، از این رو بناهایی هم‌چون درمانگاه و مدرسه و بیمارستان بزرگ دکتر پیروز را با سرمایه خود به همشهریان خویش هدیه داده است.
وی بخشی از اموال خود در گیلان و تهران را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان قرار داده است.
باور به ارزش‌هاي اخلاقی در پزشكي، ياري سالمندان و حرمت استقلال ایران از توصيه‌های دکتر پيروز است.
ایشان ساخت مدرسه و درمانگاه و بیمارستان را عبادت می‌داند.
 دکتر پیروز، چشم پزشکی حاذق است که سال‌ها در بیمارستان فارابی به درمان بیماران و آموزش پزشکان پرداخت. وی هم از کلاس درس استادان نام‌آوری چون پروفسور شمس و دکتر قریب بهره برده‌ و هم شاگردان متخصص و توانمندی در کسوت پزشک به سرمایه‌های انسانی ایران افزوده‌ است.
نام و یاد ایشان در کنار بزرگانی چون دکتر محمد معین، محمدعلی مجتهدی گیلانی، آذر اندامی، عنایت اله رضا، آرسن میناسیان؛ بر آسمان مفاخر این سرزمین همواره می‌درخشد.
سلامتی و عزت ایشان، مستدام باد.

✍️ فریبا نظری
۳۰ فروردین ۱۴۰۴



#علی_محمد_ولوی
#محمد_صادق_پیروز
#مفاخر
#سرمایه‌های_انسانی
#بیرجند_خراسان_جنوبی 
#لاهیجان_گیلان
#ایران


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
06.04.202508:51
📝📝« نقدی بر یک بیانیه »



✏️ دو روز پیش، از سوی چند صد تن از استادان دانشگاه، روزنامه نگاران، فعالین مدنی و سیاسی در حوزه‌های مختلف، بیانیه‌ای صادر شد در قالب نامه به رئیس سازمان ملل و البته مخاطبان دیگری چون مجمع عمومی و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، دولت و ملت آمریکا و افکار عمومی جهانیان.
موضوع این بیانیه اعتراض به تهدیدات رئیس جمهور آمریکا مبنی بر بمباران و حمله به ایران است.
به عنوان یک شهروند ایرانی و یک کنشگر جامعه شناس در این کشور، نقدی در قالب چند نکته بر این بیانیه/نامه به ذهنم می‌رسد که لازم است در این شرایط پر اضطراب برای مردمان این سرزمین با شما دوستان و خوانندگان و نیز نویسندگان این بیانیه در میان بگذارم:

۱- به طور آشکاری منطقی و معنادار است مخاطب اصلی این نامه یا بیانیه نه متولیان خارج از کشور که حاکمیت جمهوری اسلامی و متولیان نظام حکمرانی داخل کشور باشد. این بزرگترین و #نخستین_اشتباه فاحش در صدور این نوشته است.
علت این وضوح آشکار در انتخاب اشتباه مخاطب بیانیه، عاملیت حاکمیت نظام جمهوری اسلامی با سیاستگذاری‌های کلان آن در رساندن و کشاندن ایران به شرایط و وضعیت فعلی است.‌
شرایطی که برای ساکنان این کشور، دو سرنوشت اجباری رقم زده است؛ یکی زندگی در انسداد و اضطراب و بی‌عزتی و فراموشی رفاه و آسایش، و دیگری مهاجرت و فرار از این کشور در آرزوی رسیدن به رفاه و عزت و آسایش برای یک زندگی معمولی. سرنوشت اجباری به شیوه پناهندگان در داخل یا خارج از کشور برای قشرهای زیادی از مردمان این سرزمین. 
و البته شکل‌گیری طبقه‌ای که از این وضعیت، دچار سودهای فراوان شده و در کمال آسایش و رفاه با امید به تداوم این شرایط، زندگی خود را پیش می‌برد.

۲- گفتمان این بیانیه نه گفتمان جامعه مدنی که بسیار نزدیک به گفتمان رسمی نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است.
 همان گفتمانی که وضعیت و شرایط فعلی کشور را بر ما ایرانیان تحمیل نموده است و این مهم، #دومین نکته‌ی پرسش برانگیز نوشتاری است که با نیت و باور وطن دوستی و نگرانی برای ایران شکل گرفته است.

۳- #سومین نکته‌ی مکتوم مانده و فراموش شده در این بیانیه که باید با گفتمان جامعه مدنی و شهروندان معترض و منتقد این کشور خطاب به حاکمیت و متولیان نظام حکمرانی جمهوری اسلامی با قاطعیت و یادآوری گناهی نابخشودنی در پیشگاه این ملت در این نوشتار بیان می‌شد؛ اشاره به سرمایه‌های انسانی و زیست محیطی و فرهنگی و تمدنی ایران به‌عنوان نیروی نگاهبان و بازدارنده و حافظ تمامیت ارضی این سرزمین و استقلال و توسعه همه‌جانبه آن در برابر هر دولت یا کشور زیاده خواه و قلدر در سطح منطقه و جهان نسبت به ایران ماست نه اصرار بر توانمندی نظامی و هسته‌ای که وضعیت کنونی را برایمان رقم زده و از سوی دیگر تمامی آن سرمایه‌های واقعی اشاره شده را به ورطه‌ی بحران و زخم های فراوان رسانده است.

✏️ ما ایرانیان مثل هایی نغز داریم که می‌گوید: آقا آقا از خانه بلند می‌شود یا حرمت امامزاده به متولی آن است!

استادان و کنشگران مدنی گرامی و وطن دوست نویسنده و امضا کننده این بیانیه!


اگر نظام حاکم در کشور ما با سیاست‌گذاری‌های کلان منطقی و مدبرانه و تکیه بر سرمایه‌های انسانی و زیست محیطی و فرهنگی و تمدنی ایران عزیز و پهناور، حرمت این سرزمین و شهروندان آن را در طی چند دهه گذشته رعایت می‌کرد و پاس می‌داشت؛ اکنون هیچ قدرت در قالب دولت یا کشوری نمی‌توانست ما را در چنین وضعیت بغرنج و پراضطرابی،
#تهدید نماید.
شما نشانی اشتباه داده‌اید و عاملیت این وضعیت بغرنج و بحرانی این سرزمین را نادیده انگاشته و از مسئولیت و پاسخگویی، و جبران این‌همه زیان و آسیب به ملت، کنار گذاشته‌اید!
این همان چیزی است که شما باید بدان اعتراض می‌کردید و نکردید.

✍️ فریبا نظری
۱۷ فروردین ۱۴۰۴




#نقد_یک_بیانیه
#سرمایه‌های_انسانی
#سرمایه‌های_فرهنگی
#سرمایه‌های_تمدنی
#سرمایه‌های_زیست_محیطی
#گفتمان_حاکمیت
#نشانی_اشتباه
#ناترازی_در_عقلانیت_و_تدبیر_حکمرانی



https://t.me/Sociologyofsocialgroups



📍متن بیانیه را در لینک زیر بخوانید 👇
https://khabaronline.ir/xnpTm
02.04.202508:43
#یاد_مفاخر
#جادوی_موسیقی


#مرضیه و #بنان
#بوی_جوی_مولیان  (چنگ رودکی)
آهنگ  #روح_الله_خالقی
شعر  #رودکی

بوی جوی مولیان آید همی
یاد یار مهربان آید همی
ریگ آموی و درشتی راه او
زیر پایم پرنیان آید همی
آب جیحون از نشاط روی دوست
خنگ ما را تا میان آید همی
ای بخارا! شاد باش و دیر زی
میر زی تو شادمان آید همی
میر ماه است و بخارا آسمان
ماه سوی آسمان آید همی
میر سرو است و بخارا بوستان
سرو سوی بوستان آید همی
آفرین و مدح سود آید همی
گر به گنج اندر زیان آید همی

🌱🌿🍃☘️🍀🌳


#نوروز_مبارک
#سیزده_بدر_مبارک


@Avaye_fariba
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
26.03.202506:25
✅ جایزه بهترین حکمرانی جهان در سالی که گذشت را به چه کسی تقدیم کنیم؟

🖍️حامد پاک طینت

اجازه دهید جایزه بهترین حکمرانی در سالی که گذشت را مشترکا به این سه شخصیت تقدیم کنیم

📌نارندرا مودی
نخست وزیر هند - حکمرانی که ۷% رشد اقتصادی پایدار برای یک کشور ۱.۵ میلیارد نفری در سال گذشته را بعنوان سریعترین اقتصاد جهان، در کارنامه خود ثبت کرد. حاکمی که توانست از طریق ایجاد توازنی هوشمندانه در رابطه کشورش با دنیا، با سبقت از بریتانیا به پنجمین اقتصاد جهان تبدیل شود و برنده جذب سرمایه گذاری و آغاز یک برنامه مفصل گلوبال تحت عنوان Make in India از طریق توافق های تجاری گسترده با اروپا ، کشورهای عربی و همزمان با روسیه و آمریکا شود. هند تحت حکمرانی او در سالی که گذشت با رکورد ماهانه ۱۴۰ میلیارد دلار، معادل ۴۰% از تراکنشهای مالی دیجیتال، افتخار عنوان پادشاهی سیستم پرداخت دیجیتال در دنیا را کسب کرد و با ۹۱۱ میلیون کاربر اینترنت و روزی ۵ میلیون کاربر جدید دومین جامعه آنلاین جهان شد. هند تحت حکمرانی این مرد در سالی که گذشت توانست با فقط ۷۵ میلیون دلار و در حد ساختن یک فیلم بدون آسیب به بودجه آبادانی کشور، یکی از مهمترین برنامه های فضایی جهان را اجرایی کند. هند توانست با ۱۰۰ شرکت استارتاپی یونیکورن( ارزش هر یک بیش از ۱ میلیارد دلار) پس از آمریکا و چین در مقام سوم جهان قرار بگیرد . مودی در سالی که گذشت پروژه ۵۰۰ گیگاوات انرژی خورشیدی را که معادل نصف مصرف فعلی اروپاست بعنوان بزرگترین میزبان سرمایه گذاری خورشیدی از طریق خارجی ها کلید زد و با بودجه های مازاد در دست ۵۰۰ میلیون نفر هندی را تحت پوشش بیمه کامل قرار داد

📌لی هسینگ لونگ
نخست وزیر سنگاپور - حکمرانی که به رغم بحرانهای منطقه ای و جهانی موفق به کاهش تورم به زیر ۴% همزمان با یک رشد اقتصادی ۳% برای مردم کشورش شد.او توانست با ایجاد یک مملکت امن برای سرمایه گذاری، سنگاپور را بعنوان قطب فناوری، نوآوری و مالی آسیا به جهانیان معرفی کند تا این کشور موفق به جذب بیشترین سرمایه از بزرگترین شرکتهای فناوری جهان شود. سنگاپور تحت مدیریت این شخصیت با ذخایر ارزی ۳۵۰ میلیارد دلار معادل ۷۰ هزار دلار به ازای هر شهروند بالاترین ذخایر ارزی دنیا را دارد و موفق شد با سرانه ۸۳ هزار دلار به رتبه سوم جهان در سرانه تولید ناخالص ملی برسد. سنگاپور امروز بعنوان یکی از امن ترین نقاط دنیا برای تجارت به دومین بندر شلوغ جهان تبدیل شده و در سهولت کسب و کار مقام اول دنیا را دارد. سنگاپور تحت مدیریت این رهبر جوان تبدیل به کم فساد ترین کشور آسیا و سلامت ترین کشور جهان شد و امید به زندگی مردمش را به دومین رتبه جهان رساند. لونگ توانست در بحران عمیق آبی که مواجه شده بود با شروع یک پروژه منحصر به فرد، ۴۰% از آب آشامیدینی مردم کشورش را از فاضلاب بازیافت کند و با وجود تراکم شهری نیمی از این کشور را سبز کند. سنگاپور در سالی که گذشت با نرخ قتل ۰.۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر پایین ترین نرخ جرمهای شدید در دنیا را داشت و تحت رهبری او مفتخر به عنوان بهترین سیستم آموزشی جهان شد

📌کلودیا شینباوم
رئیس جمهور مکزیک- شیرزنی که بالاترین رشد اقتصادی در کشورهای آمریکای لاتین را برای کشورش به ارمغان آورد و توانست از فرصت همسایگی با آمریکا، بزرگترین بازار جهان، برای مردمش تولید، اشتغال و رفاه بیافریند و برغم تهدیدات ترامپ با تدبیر و متانت و در آرامی از او برای مردمش امتیاز بگیرد. مکزیک تحت رهبری او تبدیل به بزرگترین صادرکننده جهان به آمریکا شد، بزرگترین صادرکننده خودروی جهان شد و توانست ۶۳ میلیارد دلار توسط شهروندانش به شکل حواله از آمریکا به کشورش دلار جذب کند. مکزیک تحت مدیریت او تبدیل به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده آووکادو و آبجوی دنیا شد و برغم تمام چالشهایی که داشت موفق به جذب ۴۰ میلیون گردشگر و درآمد ۳۰ میلیارد دلار در سال گذشته شد. شینباوم توانست در سالی که گذشت مکزیک را به هشتمین صادرکننده قطعات هوافضا تبدیل کند. بوئینگ و ایرباس امروز مشتریان مکزیک هستند

زنده باد، این سه حکمران بزرگ!



#بهترین_حکمرانی
#نارندرا_مودی
#لی_هسینگ_لونگ
#کلودیا_شینباوم
#رشد_اقتصادی
#هند
#سنگاپور
#مکزیک  


https://t.me/iran_economy_online
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
18.03.202515:30
#معرفی_کتاب


📚📚« پیشنهاد مطالعه کتاب در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴»



1️⃣ تاریخ موسیقی گیلان، کریم کوچکی زاد، نشر گیلکان، ۱۳۸۹( پژوهشی در زندگی موسیقی دانان منطقه گیلان)

2️⃣ سفرنامه حاج سیاح، نویسنده: محمدعلی سیاح، گردآوری و تدوین: علی دهباشی، انتشارات سخن، ۱۳۹۹( زندگی نامه  و خاطرات)

3️⃣ واویشکا، فردین علیخواه، انتشارات فرهنگ ایلیا، ۱۴۰۳ ( مجموعه داستان)

4️⃣اندیشه‌های فلسفی در پایان هزاره دوم، نویسنده: محمد ضیمران/ محمدرضا ارشاد، نشر هرمس، ۱۳۹۳( نقد و نظر فلسفی)

5️⃣ علیه افسردگی ملی، ژولیا کریستوا، ترجمه مهرداد پارسا، ناشر: شوند، ۱۴۰۳( گفت‌وگوی اجتماعی- سیاسی)

6️⃣ نقش زن در موسیقی مناطق ایران، هوشنگ جاوید، انتشارات سوره مهر، ۱۳۹۵
(پژوهش در موسیقی)

7️⃣ نگاه شیشه‌ای، خاطرات حسن آذری موفق به کوشش محسن مطلق، انتشارات سوره مهر، ۱۳۸۱( تاریخ شفاهی )

8️⃣ تهران مخوف، مرتضی مشفق کاظمی، انتشارات امید فردا، ۱۳۹۸( رمان )
 
✍️ فریبا نظری
۲۸ اسفند ۱۴۰۳

📚📚📚📚📚📚📚


#نوروز_مبارک
#تعطیلات_نوروز


https://t.me/Sociologyofsocialgroups
15.03.202506:21
🔰🔰 از کلژ دو فرانس پاریس تا خانه اندیشمندان تهران

🖍️مهران صولتی


#اپیزود_اول: حدود پانصد سال از ایجاد کالج‌ای در پایتخت فرانسه که به نماد آزاداندیشی و خردورزی در غرب معروف شده است می‌گذرد. کلژ دو فرانس در این پنج قرن خانه اندیشمندانی در تراز جهانی مانند فوکو، بوردیو، بارت، و لوی اشتراوس بوده است.

#اپیزود_دوم: حدود سیزده سال پیش خانه اندیشمندان علوم انسانی با هدف فراهم آوردن امکانی برای گردهم‌آیی اندیشمندان حوزه‌های مختلف علوم انسانی تاسیس و طی این مدت توانست به مکانی برای گفت‌و‌گوی اصحاب اندیشه تبدیل شود. این خانه اخیرا و با رای دیوان عدالت اداری به تملک شهرداری تهران درآمد.

از کالجی پانصد ساله که هم‌چنان فعال است تا خانه‌ای سیزده ساله که تعطیل شده چقدر فاصله وجود دارد؟ شاید این مثال بهترین اشاره  به دو مفهوم جامعه بلند‌مدت و جامعه کوتاه‌مدت مورد اشاره همایون کاتوزیان باشد. اما چرا شهرداری تهران نتوانست خانه اندیشمندان را تحمل کند؟

1️⃣ چتر گسترده سیاست: در کشوری که حکومت هیچ حوزه مستقلی را به رسمیت نشناخته و سیاست هیمنه خود را بر عرصه‌های اقتصاد، فرهنگ، دین و خانواده افکنده است بدیهی است که اندیشمندان هم خود را خانه خراب احساس کنند. در چنین سیستمی سیاست می کوشد که منطق خود (قدرت) را بر منطق حوزه فرهنگ (گفت‌و‌گو) تحمیل نموده و آن‌را کنترل‌پذیر و تحت انقیاد خود در آورد.

2️⃣ مخالفت با علوم انسانی: در دوران پس از انقلاب عداوت با علوم انسانی و اجتماعی وجهی هدف‌مند و سیستماتیک یافته است. نظام سیاسی مایل نیست شاهد بالندگی دانش‌هایی باشد که نه تنها شناخت مردم از نارسایی‌های حکم‌رانی را تعمیق می‌بخشند بلکه واجد نگاه انتقادی به رابطه حکومت با جامعه هستند. تعطیلی خانه اندیشمندان نیز از چنین رویکردی پیروی می‌کند.

3️⃣ بی‌اعتنایی نسبت به تحولات اجتماعی: جامعه ایران در روزگار تکثر رسانه‌ها و تنوع سلیقه‌ها به چنان سطحی از رشد آگاهی‌ها رسیده است که اقداماتی از این‌دست فقط موجبات انزجار هر چه بیشتر از عاملان را فراهم می‌آورد. بی‌اثر شدن پدیده فیلترینگ، مطالبات انباشته، ناکارآمدی حکومت، جامعه جنبشی، و ریزش چشم‌گیر هواداران از جمله واقعیت‌هایی هستند که  اصحاب قدرت هم‌چنان مایل به دیدن آن‌ها نیستند.

4️⃣ نکته پایانی: در حالی‌که شهرداری‌ها در کشورهای توسعه یافته می‌کوشند تا با ایجاد فضاهای عمومی در خیابان‌ها و پارک‌ها امکان مواجهه و گفت‌و‌گوی میان شهروندان را هر چه بیشتر فراهم آورند شهرداری تهران تنها چراغ هم‌اندیشی اصحاب علوم انسانی کشور را خاموش کرده است. شهردار کنونی که پیش از این در مصاحبه‌ای از رساندن تهران به افق‌های بی‌سابقه سخن گفته بود آیا تعطیلی این خانه را هم به لیست دستاوردهای خود خواهد افزود؟!


#کلژدوفرانس
#خانه_اندیشمندان
#شهرداری_تهران


https://t.me/solati_mehran
https://t.me/Sociologyofsocialgroups
Shown 1 - 24 of 43
Log in to unlock more functionality.