Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
(ولایت قریب) avatar

(ولایت قریب)

از خرافه بیزار و حقیقت اسلام را جستجوگریم، بر همان میثاق اول پایبند و تنها به ثقلین تمسک میکنیم، ولایت تنها برازنده پیامبر و ائمه‌معصوم علیهم‌السلام است، پس ما مخالف ولایت‌غیرمعصومیم و در انتظار ولایت‌قریب، و باور داریم «جاءَ الحَقُّ و زَهَقَ الباطِلُ» را
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateApr 28, 2022
Added to TGlist
Nov 30, 2024

Records

31.01.202523:59
6.4KSubscribers
02.04.202523:59
200Citation index
25.02.202508:25
2.3KAverage views per post
25.02.202508:25
2.3KAverage views per ad post
25.02.202503:24
6.32%ER
30.11.202423:59
33.45%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
DEC '24JAN '25FEB '25MAR '25APR '25

Popular posts (ولایت قریب)

31.03.202508:58
🚫اشتباه کردیم...

💠اشتباه کردید و بخاطر اشتباه شما سرنوشت و آینده‌ی چند نسل نابود شد و کشوری دربند استبداد شد و باور به دین و آیین و مذهبی، هزینه‌ی اشتباه شما شد.

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
21.04.202516:46
🚫مذاکرات، جنگ، جانشینی

💠در این نشست صدیقه وسمقی، حاتم قادری و مصطفی مهرآئین از مذاکرات جمهوری‌اسلامی با آمریکا سخن گفته و تحلیل خود را از این مذاکرات ارائه می‌دهند
اینکه آیا این مذاکره باعث بقای بیشتر جمهوری‌اسلامی است و یا منافع آن متوجه مردم ایران است، اینکه آیا جنگی در خواهد گرفت یا نه، اینکه این مذاکرات چه ارتباطی با موضوع جانشینی رهبری در جمهوری‌اسلامی خواهد داشت؟

پارت اول این نشست تقدیم شما عزیزان

#ولایت_قریب
#مذاکره #گفتگو
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
31.03.202507:27
🚫مضرات حکومت آخوندی در نظر یک فقیه بزرگ

💠یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین مباحث دهه‌های اخیر، بحث بر سر ورود یا عدم ورود روحانیت به عرصه حکومت و تکیه زدن بر أریکه قدرت و تشکیل حکومت اسلامی است، بحثی که تا به امروز موافقان و مخالفان فراوانی را درگیر خود کرده و از سوی دیگر بحثی که در طول تاریخ[بعد از غیبت کبری] طرفدار چندانی در بین فقهای بزرگ شیعه نداشته و فقها عموماً مخالف دخالت روحانیت در مسائل سیاسی بوده‌اند.
متن پیشِ‌روی شما عزیزان، بخشی از مذاکرات و مکاتباتِ مرحوم آخوند خراسانی(مرجع بزرگ شیعه در دوران مشروطه) با مرحوم میرزای‌نائینی(از شاگردان آخوند و از مراجع بزرگ پس از ایشان) درباب همین موضوع است.
دلایلی که مرحوم آخوندخراسانی در مضرات حاکمیت اهل حوزه برمی‌شمارد بسیار ارزنده و قابل تامل است که امروز به عینه مشاهده می‌کنیم
دقت بفرمایید که شخصیتی چون آخوندخراسانی صد و اندی سال پیش در مخالفت با ورود روحانیت به عرصه حکومت چه دلایلی را مطرح و چه مشکلاتی را پیش‌بینی کرده که امروز به وضوح میتوان آنها را در کشور ایران با حاکمیت روحانیت دید و حس کرد.

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
01.04.202506:58
🚫رفراندوم ۱۲ فروردین؛ واقیعت‌ها و وعده‌ها

س.ح.افضلی

💠رفراندوم ۱۲ فروردین ۵۸، نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران به‌شمار می‌رود که با شعار «جمهوری اسلامی آری یا نه» برگزار شد.
این رفراندوم، با پیروزی قاطع جمهوری اسلامی، به پایان دوران پهلوی و آغاز جمهوری‌اسلامی منجر شد.
اما بررسی دقیق‌تر این تجربه‌ی تاریخی ملت ایران، ابهامات و سوالاتی را به وجود می‌آورد که نمی‌توان به راحتی از کنار آنها گذشت.
شاید یکی از مهم‌ترین انتقاداتی که متوجه این رفراندوم است، عدم وجود فضای آزاد و دموکراتیک برای برگزاری آن بود، موضوعی که البته در آن روز‌ها به دلیل شرایط احساسی جامعه که متأثر از کاریزمای آیت‌الله خمینی بود، برای عموم مردم اهمیت چندانی نداشت.
در شرایطی که ایران پس از انقلاب۵۷ همچنان درگیر آشفتگی‌های پسا‌انقلابی بود و گروه‌های مخالف و یا منتقد شکل حکومتی جمهوری‌اسلامی سرکوب می‌شدند، سخن از برگزاری انتخاباتی آزاد و رقابتی، کمی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. حتی بسیاری در آن شرایط در نوع انتخاب خود تحت فشار بودند و امکان بیان آزادانه دیدگاه خود را نداشتند.
جمله‌ای از آیت‌الله خمینی دهان به دهان نقل می‌شد با این مضمون که جمهوری‌اسلامی؛ نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر
حتی به عنوان تمسخر تصویری از مرحوم مهندس بازرگان منتشر شده بود که در حال رأی دادن به گزینه‌ی جمهوری‌اسلامی است اما در اندیشه‌ی جمهوری دموکراتیک.
البته اندک افرادی هم بودند که دیدگاه مخالف خود را اعلام کردند، که تعدادشان زیاد نبود
از مرحوم آیت‌الله سیدرضا صدر نقل است که به آیت‌الله خمینی پیشنهاد داد از مدل جمهوری‌اسلامی صرف‌نظر کند، اما عملی نشد(برای‌ اطلاع بیشتر از این ماجرا کلیک کنید)
ناگفته نماند که اساساً انتخاب بین دو گزینه «جمهوری اسلامی» و «سلطنت پهلوی» نیز انتخابی کاملا سیاه و سفید و حتی مضحک بود، گویی کسی که از خوردن ماهی متنفر است را بین خوردن مرغ و ماهی مخیر کنید، مشخص است که او برای لب نزدن به ماهی، به خوردن مرغ پناه خواهد برد
وعده‌های داده شده در جریان تبلیغات رفراندوم نیز لازم به بیان نیست که تا چه حد با آنچه در عمل به حقیقت پیوست، فاصله‌ی زیادی دارد.
وعده‌های آرمان‌شهری از آزادی، عدالت، رفاه و دمکراسی که با واقعیت‌های سالیان بعد همخوانی نداشت.
سال‌هاست از این رفراندوم می‌گذرد و بسیاری از مردم با مشکلاتی از قبیل فقر، تبعیض، کاهش آزادی‌های فردی و اجتماعی، نقض آشکار حقوق بشر و آینده‌ای نامعلوم مواجه بوده و هستند. عدم تحقق آن وعده‌ها، روز به روز سبب سرخوردگی بسیاری از مردم و از بین رفتن اعتماد عمومی به نظام شد.
آن هم نظامی که رهبرش همین روز گذشته در جریان خطبه‌های عید فطر سال ۱۴۰۴ بدون کوچکترین توجهی به مشکلات گوناگون مردم تحت حاکمیتش، همچنان نگران مردم غزه و فلسطین است و بدون کوچکترین اشاره‌ای به ملت ایران و گرفتاری‌های آنان، همچنان از مظلومیت دیگر ملت‌های منطقه دم می‌زند و نوای دشمن دشمن سر می‌دهد، برای حل برخی مشکلات و کاهش برخی فشار‌ها حاضر به توافق نیست و برای اصلاح روی خوشی نشان نمی‌دهد؛ بگذریم...
خلاصه که می‌توان گفت، رفراندوم ۱۲ فروردین۵۸، در شرایطی پیچیده و پر از التهاب برگزار شد و با اینکه به شکل رسمی باعث تغییر نظام سیاسی در ایران شد، اما انتقادات جدی به آن وارد بوده و هست.
اما اینکه تا چه میزان بتوان نتیجه این رفراندوم را انعکاس حقیقی اراده‌ی ملت ایران دانست، نکته‌ای است که نیازمند بررسی دقیق‌تر و بدون حب و بغض است.

والسلام
س.ح.افضلی

#ولایت_قریب
#جمهوری_اسلامی #رفراندوم
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
01.04.202507:15
🚫بحران عقلانیت

💠مهدی پازوکی(مدرس دانشگاه):
« دینی که دنیای شما را نتواند درست کند، آخرت شما را نیز درست نمی‌کند.
شما با روش و مدیریت سنتی نمی‌توانید به سمت توسعه بروید.»

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
@velayategharib
31.03.202507:41
🚫جلسه بیستم نقد فقهی ولایت‌مطلقه‌فقیه

💠ناقد: استاد اکبرنژاد
💠موضوع جلسه بیستم: دینداری در حکومت سکولار بهتر است یا در جمهوری‌اسلامی؟
💠محوریت بحث: اثر آیت‌الله خمینی در باب ولایت‌فقیه


#ولایت_قریب
#ولایت_فقیه #نقد #روشن‌فکر_متدین
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
🚫به سوی پیشرفت

💠تکه‌ای از سخنان محمدرضاشاه پهلوی در کتاب خویش با نام بسوی تمدن بزرگ، در باره‌ی چشم‌انداز او نسبت به آینده ایران و برنامه‌ای که برای پیشرفت و توسعه داشت:
« ما شاهد راه پیمایی تاریخی ملت ایران  از تاریکی به روشنایی و از انحطاط به عظمت هستیم..
طبق برنامه ها و پیش بینی های ما جامعه ایرانی در آخرین دهه قرن بیستم یا سال 1370 خورشیدی پا به دوران این تمدن خواهد گذاشت.
با این حساب راه پیمایی تاریخی ملت ایران از تاریکی به روشنایی و از انحطاط به عظمت تنها مستلزم گذشت دو ثلث یک قرن یعنی کمتر از حد متوسط طبیعی عمر یک نسل بوده است.
برای یک ایرانی که در روزهای پیش از اسفند 1299 خورشیدی در یکی از بدبخت ترین و ضعیف ترین کشورهای جهان دیده به هستی گشوده ..
امکان آن وجود دارد که در همین سرزمین به عنوان یکی از سعادتمند ترین و پیشرفته ترین ممالک دنیا چشم از جهان فرو بندد..»

عده‌ای از منورالفکران امروز و انقلابی‌های دیروز معتقد هستند، اگر مردم ۱۰ سال تحمل کرده و وقایع ۵۷ رقم نمیخورد، ملت ایران شاهد چنین روزهایی بود(والله‌العالم)

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
31.03.202507:22
🚫 جمهوری‌اسلامی، جایی که قرآن قربانی قرآن میشود

س.ح.افضلی

💠اگر قرار باشد یک تعریف جامع و کلی از مفهوم دین ارائه داد باید گفت دین برنامه‌ای است تدوین شده از سوی خداوند برای حیات و توقف کوتاه انسان در این جهان و آماده شدن برای یک حیات ابدی، یعنی برنامه‌ریزی برای زندگی در این جهان، منتها مبتنی بر یک حیات ابدی برای انسان در جهانی دیگر.
مهم‌ترین نکته در این میان نیز اختیاری است که خداوند برای قبول و به کارگیری این برنامه به انسان عنایت کرده.
برخلاف تصور عده‌ی زیادی از افراد جامعه، این برنامه که تحت عنوان دین شناخته میشود، در مجموعه‌ای از باید‌ها و نباید‌ها و احکام به اصطلاح فقهی خلاصه نمیشود، چراکه از شش هزار و دویست و سی و شش آیه از آیات قرآن، تنها نزدیک به حدود پانصد آیه مربوط به این احکام فقهی و باید و نبایدهاست و مابقی مجموعه‌ای است از آیات اخلاقی، حِکمی، معرفتی، تاریخی، جامعه‌شناسی، روانشناسی، پزشکی، الهیاتی، نجومی و غیره.
اینکه چرا این ابعاد گسترده‌ی قرآن و اسلام ناشناخته مانده پرسشی است که باید اهل حوزه پاسخگوی آن باشند.
اما چرا امروز و در این عصر چنین تصوری در جامعه ما شکل گرفته که دین تنها محدود به همین باید و نبایدهاست؟
پاسخ به این پرسش را میتوان در مفهومی به نام حکومت اسلامی ایران در این عصر جستجو کرد که از قضا از دل همان حوزه بیرون آمده‌.
طبق آموزه‌های اصیل اسلامی، آنچه کمال مطلوب در سیاست و امر حکومت‌داری محسوب میشود، تبعیت حکومت از دین در تمام ابعاد آن و اراده به اجرایی کردن تمامی آرمان‌ها، ارزش‌ها و قوانین دینی است.
حالا اینکه چه مقدار توان این عمل را داشته و تا چه حد موفق خواهد شد، سخن دیگری است، اما مهم اراده خالصانه‌ی آنها در به ثمر رساندن این مهم است  تا جایی که حجت بر جامعه تمام شود که حاکمیت اراده‌ی تحقق مطلق عدالت در تمام عرصه‌ها و اراده‌ی تحقق آنچه کمال مطلوب اسلام در عرصه‌ی حکمرانی اسلامی است را دارا میباشد و در این جهت تمام تلاش خود را نیز به کار گرفته است.
البته در اندیشه‌ی دینی مبتنی بر دیدگاه ثقلین، تنها کسی که اراده و توان این عمل را دارد همان کسی است که منصوب الهی و عارف به تمامی زوایای پیدا و پنهان دین بوده و آن نیز امام معصوم است.
اما آنچه در جمهوری‌اسلامی به عنوان حکومت دینی به رهبری غیرمعصوم شکل گرفته، حاکمیتی است که تمام تکیه‌ی خود را بر همان آیات و احکام فقهی استوار کرده و حاکمیتی با قوانین و ظاهری اسلامی را به عنوان تعریف حکومت دینی ارائه و برپا داشته است که مبتنی بر یک/دوازدهم از آیات قرآن است.
حال با تکیه بر حدود پانصد آیه از شش هزار و اندی آیات قرآن، رنگ تقدس هم بر این حکومت به ظاهر دینی میخورد، چراکه چنین حکومتی با حفظ ظواهر اسلامی خود را نماینده مستقیم خداوند در تبیین و اجرای این احکام و این باید و نباید‌ها می‌داند.
در چنین وضعیتی حفظ رژیمی که عنوان مقدس حکومت دینی با پانصد آیه از قرآن را به خود گرفته، مهم‌ترین هدف و فریضه تلقی شده و طبیعی است که برای وصول به چنین هدفی استفاده از هر ابزاری مباح شده و دیگر این حکومت نیست که تابع دین است، بلکه دین به تبعیت از حاکمیت پرداخته و احکام الهی و ارزش‌های دینی و بدیهی‌ترین اصول عقلی و اخلاقی دین، فدای اراده و مصلحت حکومت میشود.
و اینجاست که نزدیک به پنج‌هزار و پانصد آیه از آیات قرآن، قربانی پانصد آیه‌ی دیگر میشود.

والسلام
س.ح.افضلی

#ولایت_قریب #حکومت_دینی #حکومت_اسلامی #ولایت_فقیه #ثقلین #قرآن #فقه
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
02.04.202510:07
🚫سوم شوال یادآور چه روزی است؟

س.ح.افضلی

💠سوم شوال، یادآور مرگ متوکل عباسی، خلیفه‌ای است که دوران حکومتش با سخت‌گیری و ظلم به شیعیان همراه بود.
او که در سال ۲۴۷ هجری قمری به هلاکت رسید، مسبب مصائب بسیاری برای اهل بیت و پیروان ایشان بود.
در زمان خلافت او، بارگاه ملکوتی امام حسین علیه‌السلام در کربلا تخریب شد و زیارت قبر ایشان ممنوع گردید.
متوکل، نه تنها به آزار و اذیت شیعیان پرداخت، بلکه به ترویج فساد و خوش‌گذرانی نیز مشغول بود.
مرگ او، پایانی بود بر دوران سیاهی که بر شیعیان گذشت و بارقه‌ای از امید را در دل آنان روشن کرد.

با این حال، نباید فراموش کرد که تاریخ، همواره شاهد ستمگری‌ها و جنایت‌هایی بوده است که به نام دین و مذهب انجام شده است.
یادآوری این وقایع، نه برای کینه‌توزی، بلکه برای عبرت‌آموزی و جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته است.
باشد که با درس گرفتن از تاریخ، جامعه‌ای عادلانه‌تر و انسانی‌تر بنا کنیم.

والسلام
س.ح.افضلی

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
30.03.202517:35
🚫تولدی دوباره(به مناسبت عید فطر)

س.ح.افضلی

💠در جامعه اسلامی پایان ماه مبارک رمضان و اولین روز ماه شوال عید فطر قرار گرفته
عید از ریشه (عود) و به معنای بازگشت گرفته شده
این کلمه تنها یک بار در قرآن ذکر شده آن‌هم در آیه ۱۱۴ سوره مائده.
زمانی که حواریون حضرت عیسی علیه‌السلام برای تکمیل ایمان خود از حضرت تقاضای مائده‌ای از سوی خدا می‌کنند، حضرت عیسی علیه‌السلام برای تقاضای این مائده خدا را اینگونه خطاب قرار می‌دهد :
«ٱللَّهُمَّ رَبَّنَآ أَنزِلۡ عَلَيۡنَا مَآئِدَةٗ مِّنَ ٱلسَّمَآءِ تَكُونُ لَنَا 👈عِيدٗا لِّأَوَّلِنَا وَءَاخِرِنَا وَءَايَةٗ مِّنكَۖ وَٱرۡزُقۡنَا وَأَنتَ خَيۡرُ ٱلرَّٰزِقِينَ»
«بار خدايا اى پروردگار ما فرو فرست بر ما خوانى آراسته از آسمان كه بوده باشد از براى ما عيدى از براى اول ما و آخر ما و نشانى از تو و روزى ده ما را و توئى بهترين روزى دهندگان»
از آنجا که روز نزول مائده روز بازگشت به یقین و ایمان به خدا بوده است، حضرت مسیح آن را عید نامیدند.
فطر نیز در لغت به معنای شکافتن یا شکافت است، برخی آن را به معنای سرشت نیز گرفته‌اند
خداوند در قرآن می‌فرماید
«فَأَقِمۡ وَجۡهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفٗاۚ فِطۡرَتَ ٱللَّهِ ٱلَّتِي فَطَرَ ٱلنَّاسَ عَلَيۡهَاۚ ...»
«پس فرا بدار روی خود را به سوی دینْ حق‌گرایانه، سرشت خدا که سرشته است مردم را بر آن...»

از همین رو "عید فطر" را میتوان روز بازگشت به سرشت نامید.
روز بازگشت به سرشت پاک آدمی که خدا در آغاز انسان را به پاکی و طهارت بِسِرِشت.
ماه رمضان فرصتی شد برای انسانِ روزه‌دار، تا در کنار امساک از خوردن و آشامیدن، امساک کند از هرآنچه قلب آدمی را به سیاهی کشد و روح آدمی را به پلیدی بَرَد و افسار تقوا زند بر نفس طغیانگر تا سرکشی آن را فرو نهد و رامش سازد.
ماه رمضان ماهی بود تا انسان روزه‌دار زنگال از قلب بزداید و پشت کند به هر آنچه او را از محبوب غافل کند و بازگردد به سوی کسی که هم بسیار بازگشت‌کننده است و هم دوست‌دار بازگردندگان.
لیالی قدر فرصتی بود تا انسان که همواره در مقابل معبود دستانش خالی بود، سیاهی و پلیدی خود را در زیر سایه قرآن پنهان کند و چهارده نور را جبران تاریکی خود کند و از معبود طلب عفو و یاری کند
عفو بابت کم‌کاری و غفلت گذشته و یاری بابت جهاد اکبر و ستیز با نفس و ابلیس در آینده
و حالا این انسان روزه‌دار به پاکی رسیده
به طهارت، به سلامت
حالا روز عید فطر است
روز بازگشت به سرشت پاک آدمی
روزی که گویی آدمی از نو خلق شده
روزی که آدمی از نو متولد شده
قلبش سلامت، روحش متعالی، جسمش نورانی
فرصتی است تا از نو آغاز کند، از اول شروع کند
باید قدر بداند این فرصت دوباره را، این پاکی و سلامت را
روز تولدش صاحب نعمت حیات شد
و در این آفرینش دوباره صاحب طهارت
پس قدر بدانیم این بازگشت مبارک را
این طهارت و سلامت را
این تولد را «تولدی دوباره»

🌹‌🌹عید فطر، این بازگشت دوباره به طهارت و سلامت روح و جسم بر همه شما سروران ارجمند مبارک بادا🌹🌹

#ولایت_قریب
🌹با ما همراه باشید
https://t.me/velayategharib
Log in to unlock more functionality.