Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مشق نو avatar

مشق نو

وب‌سایت «مشق نو» با گرایش اصلاح‌طلبانه و رویکردی تحلیلی تلاش دارد در یادداشت‌ها، مقالات و گفت‌و‌گوهای خود، نگاهی نظری با جنبه‌های آموزشی را دنبال کند.
🔸ارتباط با ما:
🌐mashghenow.com
📧mashghenow@gmail.com
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateSep 27, 2018
Added to TGlist
Feb 12, 2025

Records

15.03.202523:59
7KSubscribers
17.03.202504:00
100Citation index
28.02.202515:50
3.2KAverage views per post
09.02.202508:47
3.2KAverage views per ad post
31.01.202523:59
5.37%ER
09.02.202517:16
46.08%ERR

Popular posts مشق نو

02.04.202515:31
📝📝📝تهدید و حمله

🔻🔻🔻یادداشتی از علی‌رضا علوی‌تبار منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

📌گزیده‌ای از نوشتار پیش رو

🖊رئیس‌جمهور امریکا، بدون پرده‌پوشی و ابهام اعلام کرده است که اگر ایران با امریکا مذاکره و توافق نکند، به ایران حمله نظامی خواهد کرد. به‌نظر می‌رسد نظامِ جهانیِ سلطه دیگر احتیاجی به توجیه و زیباسازی ظاهر اقدام‌های خود ندارد. ما در موقعیتی نیستیم که بتوانیم تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر نظام حاکم بر جهان بگذاریم، از این‌رو بهتر است که از زاویه خودمان به موضوع نگاه کنیم.

🖊اقلیت حاکم سخت از «مذاکره» با «دیگران» می‌ترسد. می‌ترسد فریب بخورد، می‌ترسد با «خیانت» همراهان مواجه شود، می‌ترسد به «خیانت» متهم گردد و… . آن‌قدر می‌ترسد که فلج می‌شود. فقط زیر لب فحش می‌دهد و غر می‌زند. از «مهرورزی» و «بخشش» و «رحمت» سخن می‌گوید اما می‌‌خواهد کشور را براساس کینه و عقده اداره کند.

🖊با رواداری بسیار با همراهان‌شان برخورد می‌‌کنند، اما در برخورد با دیگران سخت‌گیر و مطلق‌گرا هستند. مجموعه‌ای از گرایش‌های متضاد در درون اقلیت حاکم وجود دارد که موجب می‌شود آن‌ها قادر به حل هیچ مشکلی نباشند. مشکلات پدید می‌آیند و ماندگار می‌شوند و بعد از مدتی به‌‌صورت بخشی از زندگی روزمره ما درمی‌آیند.

🖊تاریخ معاصر ایران نشان می‌دهد که، «ایران» هیچ‌گاه از مذاکره و گفت‌وگو ضرر نکرده است. در همه مذاکرات شفاف و رسمی که انجام داده‌ایم، یا چیزی به‌دست آورده‌ایم یا این‌که جلوی زیان بیشتر را گرفته‌ایم.

🖊البته، همه می‌دانیم که مذاکره زمینه‌های خود را می‌خواهد و تنها زمانی به موفقیت می‌انجامد که بستر لازم برای پیگیری خواسته‌ها فراهم باشد. عقلانیت در اداره امور، برخورداری از حمایت مردم، قدرت متناسب با خواسته‌ها، آرمان‌گراییِ واقع‌بینانه و… شرط‌های لازم یک مذاکره موفق‌اند. این‌که اقلیت حاکم این ویژگی‌ها را ندارد، دلیل قانع‌کننده‌ای برای فرار از مذاکره نیست.

🔸متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید یا روی Instant View کلیک کنید
mashghenow.com/?p=6229

#علیرضا_علوی_تبار #ایران #سیاست_خارجی

🔸نشانی تلگرام «مشق نو»:
t.me/mashghenowofficial
26.03.202509:35
📝📝📝آدام اسمیت و سیاست؛ درس‌هایی برای ایران امروز

🔻🔻🔻مقاله‌ای از حسین هوشمند منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

📌گزیده‌ای از نوشتار پیش رو

🖊آدام اسمیت، به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران علم اقتصاد، اغلب با کتاب مشهورش «تحقیق درباره ماهیت و علل ثروت ملل» شناخته می‌شود. اما او علاوه بر این، فیلسوفی برجسته در حوزه اخلاق بود و کتاب «نظریه احساسات اخلاقی» را سال‌ها پیش از «ثروت ملل» نوشته است.

🖊اسمیت در مقام استاد فلسفه اخلاق، به بررسی مسائل اقتصادی پرداخت و این دو حوزه را به هم پیوند داد. اگرچه امروزه دستاوردهای او در علم اقتصاد بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، اما خوانش آثارش در چارچوب فلسفه اخلاق او می‌تواند بینش‌های تازه‌ای به ما بدهد، به‌خصوص در مواجهه با چالش‌های سیاسی معاصر.

🖊یکی از رایج‌ترین تفسیرها از اندیشه‌های اسمیت این است که او طرفدار بازار آزاد، دولت حداقلی و مالیات‌های کم است. این دیدگاه، که اغلب به «اسمیتی‌هایِ راست‌گرا» نسبت داده می‌شود، بر آزادی اقتصادی و کاهش مداخله دولت تأکید دارد. آنها ادعا می‌کنند که ما نیز باید به این اصول پایبند باشیم.

🖊در مقابل، برخی دیگر از اندیشمندان، یعنی «اسمیتی‌هایِ چپ‌گرا» بر جنبه‌های انسانی و عدالت‌محور تفکر اسمیت تأکید می‌کنند و می‌گویند که ما باید از اسمیت اهمیت توجه به فقرا و محرومین را بیاموزیم. برای مثال، اسمیت در «ثروت ملل» از قوانینی دفاع می‌کند که به نفع کارگران هستند و معتقد است چنین قوانینی «عادلانه و منصفانه» هستند، در حالی که قوانین به نفع اربابان لزوماً این‌گونه نیستند. از این نتیجه گرفته می‌شود که ما باید هر کاری را که به نفع فقرا است، انجام دهیم.

🖊سموئل فلای شَکِر- فیلسوف سیاسی معاصر و اسمیت‌شناس برجسته که آثار متعدد ارزشمندی درباره او منتشر کرده- کوشیده است به‌جای تمرکز بر دوگانگی مذکور، به جنبه‌هایی از تفکر اسمیت توجه کند که فراتر از تقسیم‌بندی‌های راست و چپ قرار می‌گیرند. او در کتاب‌ها و مقالات‌اش، درس‌هایی کلیدی از اسمیت را مطرح می‌‌کند که افراد از هر دو جناح چپ و راست می‌توانند از او بیاموزند.

🖊در این نوشته، گزارشی درباره شش درسی که می‌توانیم از اسمیت برای اتخاذ یک جهت‌گیری کلی نسبت به سیاست و سیاست‌گذاری عمومی بیاموزیم، ارائه شده است. در شرایطی که جامعه‌ی ما با شکاف‌ها و قطبی‌‌شدن‌‌های عمیق روبه‌رو است، درس‌های اسمیت می‌توانند برای فائق آمدن بر این اختلافات بسیار آموزنده باشند.

🔸متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید یا روی Instant View کلیک کنید
mashghenow.com/?p=6222

#حسین_هوشمند #ایران #آدام_اسمیت

🔸نشانی تلگرام «مشق نو»:
t.me/mashghenowofficial
25.03.202510:36
📝📝📝شیرازه‌بندی مادرانه‌ی نوروز؛ این‌سوی قزل اوزن، آن‌سوی ارس

🔻🔻🔻یادداشتی از نادر صدیقی منتشر شده در وب‌سایت #مشق_نو

📌گزیده‌ای از نوشتار پیش رو

🖊ایران از دید روشنفکران ارگانیک کودتا باید به معنی دقیق کلمه «ساخته شود» که مفهومی فراتر از راه‌آهن ساختن و یا بیمارستان و تأسیس رادیو و غیره داشت.

🖊این بار خود ایرانیت و هویت ایرانی بود که می‌باید از خلال کنش‌های تفاوت‌زدایی و تکثرزدایی فرهنگی و از همه مهم‌تر «مشترکات‌زدایی» با جهان همسایگانی و اسلامی و امت، به معنی دقیق کلمه «ساخته می‌شد».

🖊از مشروطه که استبداد را تبدیل به «مسئله» کرده بود و حل آن را در گرو پاسخگوسازی قدرت و پارلمان و انتخابات آزاد و مجلس و قانون اساسی و نهادینه‌ساختن اصل خودمدیری در قالب انجمن‌های ایالتی و ولایتی می‌دانست، رسیدیم به نقطه‌ای که لباس «تفاوت‌های ظاهری و باطنی» و زبان و فرهنگ اقوام ایران بدل به «مسئله» شد.

🖊این جماعت وقتی از «موضوع ایران» سخن می‌گویند و هنگامی‌که اسلام و امت و عرب و ترک و اقوام ایرانی و مشترکات و درهم تنیدگی ایران با همسایگان را بدل به «مسئله» می‌کنند، در واقع ازخود ایران بداهت‌زدایی کرده و از «ایران» به «مسئله ایران» عبور می‌کنند.

🔸متن کامل این نوشتار را در لینک زیر بخوانید یا روی Instant View کلیک کنید
mashghenow.com/?p=6215

#نادر_صدیقی #ایران #نوروز

🔸نشانی تلگرام «مشق نو»:
t.me/mashghenowofficial
Log in to unlock more functionality.