Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Bidar avatar
Bidar
Bidar avatar
Bidar
درسگفتار (آنلاین و آفلاین)
فرجام‌شناسی و انقلاب: الهیات آینده‌ معوّق
به‌هدایت ابراهیم رنجبر
‌‌یکشنبه‌ها‌ ۱۹ تا ۲۱ ( ۶ جلسه)
از ۲۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴

در این درس‌گفتار به بررسی تاریخ تکوینِ هستی‌شناسی فرجام‌شناسانه خواهیم پرداخت و نشان می‌دهیم که تصور هر گونه تغییر کلی و البته ناگهانی، هر گونه تحول بنیادین، از دل ایده‌های مختلفی هم‌چون هزاره‌باوری، آخرت‌شناسی، منجی‌گرایی و فرجام‌شناسی پدیدار شده است. در طول تاریخ الهیات نیز جدال‌هایی صورت گرفته است که نشان می‌دهد انتظار آینده‌ای که هرگز نخواهد آمد، همواره موجب شده نیروهای گروه‌ها از تغییر در وضع کنونی باز بماند و در وضعیت حیاتی کاملا خنثی قرار بگیرد.
  
اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/861
25.04.202511:52
https://youtu.be/wDfcU9-IwO0
گفتگوی امیرعلی قاسمی با آناهیتا نوروزی
تاریخ گفتگو: فروردین ۱۴۰۴
#هنر_در_گفتگو
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
درباره‌ سیاست استتیک؛
۵- رهایی؛ موضوع بازشناسی یا عدم توافق؟
به‌هدایت مهسا اسداله‌نژاد
‌سه‌شنبه‌ها‌ ۱۸ تا ۲۰ ( ۵ جلسه)
از ۱۶ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴

غایت اندیشه‌ انتقادی دست‌یابی به رهایی‌ است. حتی اگر غایت‌اش هم نباشد، اندیشه‌ انتقادی جز به چیستی و چگونگی مبارزاتِ رهایی‌بخش نمی‌اندیشد. اما ناهم‌گونی در اندیشه‌ انتقادی از آن جایی برمی‌آید که پرسش‌هایی درباره‌ این‌که «رهایی چیست؟» و «چه کسانی»، به «چه شکلی» می‌توانند به آن دست پیدا کنند، پاسخ‌های متفاوتی می‌یابند. در سال‌هایِ اخیر، شاید با رُشد جنبش‌های خُرد اجتماعی که دیگر سودایِ «رهایی همگان» را در سر ندارند، بازشناسی‌شدن یا به‌رسمیت‌ شناخته‌‌شدن (Recognition) موضوع رهایی شده است. به نظر می‌رسد هر صدایی از هر جایی که بلند می‌شود، یا می‌کوشیم تا بلند شود، یک سودا در سر می‌پروراند: می‌خواهم به رسمیت شناخته شوم، می‌خواهم دیده شوم، می‌خواهم هویتم تأیید شود و به حقوق خود دست پیدا کنم؛ منِ جزئی با مختصاتِ روشن و تاریخ روشنم می‌خواهم آزاد شوم.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/849
متن‌خوانی (حضوری، آنلاین و آفلاین)
تأملی بر مفهوم «ادغام» در مارکس
به‌هدایت آیدین کیخایی
‌شنبه‌ها‌ ۱۷ تا ۲۰ ( ۴ جلسه)
از: ۱۳ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴

در جهان بحران‌زده‌ای زندگی می‌کنیم که در آن تنها امر مسلمْ ناگزیر بودن تغییر و تحول اساسی است. اما به چه سمت و سویی؟ آیا ماجرا صرفا به سرانجام رسیدنِ رویاهای نئولیبرالیسم است، یا گذار از نئولیبرالیسم به بربریت سرمایه‌دارانه‌ دیگری؟ آیا رشد پرشتاب تکنولوژی‌های دیجیتال صرفا گامی است در ادامه‌ روند طولانی اتوماسیون و «ادغام واقعی» کار در سرمایه، یا قضیه اساسا نه گذار به بربریت سرمایه‌دارانه‌ دیگر، که حرکت به سوی بربریت مطلقا دیگری مثلا از نوع «تکنوفئودالیسم» است؟‌ و این‌ها همه برای «ما»ی ایرانی دلالتی مضاعف نیز دارد، چون اگرچه از یک سو به نظر می‌رسد که زمان‌مندی تغییر اساسی در این جغرافیای ملی بسیار کوتاه‌تر و پرشتاب‌تر از تحولات جهانی باشد، از سوی دیگر، این هم هست که بسته به سمت و سوی این تحولات، فاشیسم دینی ممکن است نه پدیده‌ای متعلق به یک گذشته‌، که تصویری پیش‌گویانه و نمونه‌وار از جهانِ فاشیستیِ آینده از کار درآید.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/840
15.04.202508:19
هنرمندان منتخب:
بی‌تا رضوی / آناهیتا نوروزی / شیرین فتحی/ نیاز ساغری / رها رئیس‌نیا

امیرعلی قاسمی هنرمند رسانه، کیوریتور و مدرس بینا‌رشته‌ای و مؤسس آرشیو ویدیویی پارکینگ، جامعه‌ی نیومدیا در تهران و محل تردید در برلین است. آثار او در تقاطع عکاسی و ویدئو و پروژه‌های تصویر‌محور با تمرکز بر حافظه‌ی فرهنگی، مسائل زیست‌محیطی و روایت‌های تاریخی‌سیاسی‌ست. فعالیت کیورتوریال او حول همکاری‌های میان‌رشته‌ای، آموزش و ایجاد بستر گفتگو میان رسانه‌ها و بافتار‌های مختلف می‌گردد. او در تهران و برلین آموزش دیده است و در برلین کار و زندگی می‌کند. 

برای شرکت در این مجموعه نشست ‌ها به‌صورت آنلاین با ما تماس بگیرید:
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
مدرسه بیدار در همکاری با
خانه‌موزه‌ هایده چنگیزیان برگزار می‌کند:

۳- اجرا/پنل
جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۸:۳۰، خانه‌موزه هایده چنگیزیان

اجرای۱: آنتِم‌ها برای ویلن/ آرش اسدنژاد
اجرای۲ : ۱۲ نُتاسیون‌ برای پیانو /کارن سلاجقه
پنل:‌ «تنش میان دو تعبیر از مفهوم
سیستم در اندیشه‌ بولِز با تأکید بر درس‌گفتارهای کولژ دوفرانس؛ استنتاج ریاضیاتی‌-منطقی یا توجیه‌سازی ارگانیسم؟» / سینا صدقی

 
در رخداد پایانی یا اختتامیه‌ پروژه‌ «بولِز در متن آثار» که به بررسی آثار و اندیشه‌ بولز اختصاص یافت، برخی آثار کلیدی این آهنگساز اجرا خواهد شد و دستاوردهای اندیشه‌ او مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در ابتدا آرش اسدنژاد «آنتم‌ها برای ویلن» و کارن سلاجقه «۱۲ نُتاسیون برای پیانو» را اجرا خواهند کرد و سپس سینا صدقی در یک جمع‌بندی نظری، سخنرانی خود را تحت عنوان «تنش میان دو تعبیر از مفهوم سیستم در اندیشه‌ بولِز با تأکید بر درس‌گفتارهای کولژ دوفرانس؛ استنتاج ریاضیاتی‌-منطقی یا توجیه‌سازی ارگانیسم؟» ارائه خواهد نمود.
علاقه‌مندان به شرکت در این اجرا/پنل می‌بایست با خانه‌موزه‌ هایده چنگیزیان تماس حاصل کنند و بلیت تهیه نمایند.

👇اطلاعات بیشتر
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
خوانش هستی و زمان؛
۲- «در جهان بودن، مسأله این است»
به‌هدایت احسان پویافر
روزهای ‌‌دوشنبه‌ ۱۸ تا ۲۰ ( ۵ جلسه)
شروع دوره: ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴

 در این دوره تلاش داریم بند نه تا بیست و هفتم «هستی و زمان» را خوانش و شرح دهیم؛

جلسه‌ی اول: مروری بر مقدمه‌ی کتاب( هشت بند اول) و شرح وظیفه‌ی یک تحلیل بنیادینِ تمهیدی از دازاین.
جلسه‌ی دوم: در-جهان- بودن به مثابه قوام بنیادین دازاین.
جلسه‌ی سوم: جهانیت جهان (ارجاع و نشانه-درگیری و دلالت‌مندی).
جلسه‌ی چهارم: حیث‌پیرامونی جهان‌پیرامونی، مکان‌مندی و دازاین.
جلسه‌ی پنجم: در-جهان-بودن به‌مثابه هم‌بودی، خودْ بودن و هم‌گنان.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/859
25.04.202511:00
درباره‌ی نویسنده‌ی رساله:
 اعظم ده‌صوفیانی، متولد ۱۳۶۰، دانش‌آموخته‌ی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رشته‌ی علوم ارتباطات از دانشگاه علامه طباطبایی است. علاقه‌مندی او به مطالعات فرودستان، به عنوان گروه‌هایی که هژمونی جایگاه آنها را ناچیز کرده است و از هر نقش بامعنایی در نظام قدرت حذف شده‌اند و گروه‌های محذوفی که جایگاهی برای سخن گفتن ندارند، منجر به پژوهش‌های مختلفی در حوزه‌های زنان، کودکان، قومیت‌ها، مهاجران، کودکان کار، افراد بی‌خانمان و افراد دارای معلولیت (با تمرکز بر بازنمایی رسانه‌ای، کلیشه‌ها و ارتباطات استیگما) و نگارش چند کتاب و مقاله و همچنین فعالیت‌‌های مدنی و ان‌جی‌ایی در این حوزه‌ها شده است. از رساله‌ی ارائه شده در این نشست دو مقاله‌ی"انگ و محتواهای رسانه‌ای؛ نشانه‌شناسی برنامه‌های رادیویی مرتبط با کارتن‌خوابی" در شماره ۸۸ فصل‌نامه‌ی رفاه اجتماعی و "تصویر زندگی فرودستان در اینستاگرام؛ مطالعه‌ی موردی زنان بی‌خانمان بهبود‌یافته" در شماره ۲۳ فصل‌نامه مطالعات رسانه‌های نوین منتشر شده است.

درباره‌ی گرداننده جلسه:
عباس وریج کاظمی (متولد ۱۳۵۲) جامعه‌شناسِ ایرانی و دانشیار مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی و مدیر گروهِ مطالعاتِ فرهنگی در این مؤسسه است. او تحصیلاتِ خود را در دانشگاه تهران دنبال کرده است. پایان‌نامه‌یِ دکتریِ او در رشته‌یِ جامعه‌شناسی با عنوانِ  پرسه‌زنی و زندگی روزمره‌ی ایرانی: تأملی بر مصرف مراکز خرید منتشر شده است که می‌کوشد زندگی روزمره‌یِ ایرانِ دهه‌یِ هشتاد را با نگاهی انتقادی بدل به مسئله کند.
کاظمی در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ پژوهشگر مهمان در دانشگاه نیویورک و ترینیتی کالج در آمریکا بود. در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ مدیرگروه مطالعات فرهنگی در دانشگاه علم و فرهنگ شد. در این دوره او با انتشار کتابِ امر روزمره در جامعه‌ی پساانقلابی به پیگیریِ مطالعاتِ اشیا پرداخت و مجموعه‌ی تاریخ اجتماعیِ اشیا به هدایت و ویرایش او و به همتِ نشر اگر به انتشار رسید. از دیگر آثار او می‌توان به «دانشگاه: از نردبان تا سایبان، تهران»، «سفر نظریه‌ها» اشاره کرد. مطالعاتِ فرودستی محورِ مطالعاتی است که کاظمی در اواخر دهه‌ی ۹۰ شمسی، هنگام تدریس در دانشگاهِ علم و فرهنگ و تربیت‌مدرس، آغاز و پیگیری کرد. رساله‌های پیشنهادی او در مجموعه‌ی «رساله پس از دانشگاه» بیانگر این دغدغه و محور مطالعاتی هستند.

🔻جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:
@public_yekchand

🔻حلقه‌ی مطالعاتی یک‌‌چند
@halghe_yekchand

🔻مدرسه هنر و ادبیات بیدار
@bidarschool
@bidarcourses

📌آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
عناصر و نظریه‌های شعر؛
از کلاسیک تا معاصر
به‌هدایت پروین سلاجقه
روزهای ‌سه‌شنبه‌ ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ ( ۶ جلسه)
شروع دوره: ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴
  
هدف این کارگاه معرفی و آموزش عناصر اصلی شعر و شناخت ماهیت و‌ چگونگی نقش و کارکرد آنها در زبان شاعرانه  است. همچنین در این کارگاه، عمده‌ی مباحث مهم نظریه‌های شعر، از کلاسیک تا معاصر در دو حوزه‌ی غرب و شرق، به شکل اجمالی مطرح می‌شود. درسگفتارها در این کارگاه به شکلی ارائه می‌شوند که به غیر از منتقدان شعر و پژوهش‌گران این حوزه، برای کسانی که ذوق آفرینش شعر دارند نیز مفید باشد. بنابرین ارائه‌ی مباحث به‌گونه‌ای‌ست که چگونگی کارکرد عناصر زبان شاعرانه به روش عملی در کارگاه‌ها نمایش داده ‌شود تا میزان و معیاری باشد در دست منتقدان شعر برای نقد اشعار، و در دست شاعران برای شناخت بهتر عناصر شعر و ظرفیت‌های آن، و افزودن به غنای زبان شعری خود.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/847
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
پژوهش‌های یک سگ فنلاندی؛
کائوریسماکی و تمثال پانک
به‌هدایت صالح نجفی
چهار‌شنبه‌ها‌ ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ ( ۴ جلسه)
از ۱۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴

سینمای کائوریسماکی ترکیب متناقضی است از رادیکالیسم و محافظه‌کاری که ریشه در روحیه‌ پانک‌های اواخر دهه‌ ۱۹۷۰ دارد که در آنِ واحد می‌خواستند موسیقی پاپ را با قسمی مینی‌مالیسم به تراز فُرمی ناب برگردانند و هم‌زمان قسمی حیات‌باوریِ ضد نظام مسلط داشتند که نقدی بود بر جریان اصلی سیاست در جهانی که بر مدار دولت‌گرایی می‌گردید.
 
در این چهار جلسه سینمای او را بر اساس سرفصل‌های زیر بررسی می‌کنیم:

۱- تثلیث چاپلین-برسون-پازولینی: معجون غریبِ فنلاندی
۲- سیاستِ آناکرونیسم: علیه وضع موجود و نظم مستقر
۳- کولی‌مآبِ نوستالژیایی: هوای برگ‌های ریخته
۴- شوبرتِ راک — چایکوفسکی در ایستگاه اتوبوس: بیراهه‌های امید

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/838
 درسگفتار (آنلاین و آفلاین)
منظومه‌ی جامعه‌شناختی آدورنو
به‌هدایت هادی قلی‌پور
روزهای دو‌شنبه‌ ۱۹ تا ۲۱ ( ۶ جلسه)
شروع دوره: ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴

آیا می‌توان «جامعه‌شناسی» آدورنو را ضمن روشی موسوم به «منظومه» (constellation)، فارغ از تقدم و تأخرِ نظریه‌های او، به‌صورت درونمایه‌ای (thematic) و مفهومی (conceptual) خوانْد؟ به این اعتبار، و تا جایی که به بنیادهای شکننده‌ی زندگی اجتماعی مربوط است، آیا می‌توان از کُدگُشاییِ (decoding) هیروگلیفِ اجتماعی (social hieroglyphics) نزد آدورنو سخن گفت؟ این جامعه‌شناسی بحران (crisis)، چگونه «نقد»ی (critique) ست؟ آیا چنین نقدی، می‌تواند آن تجربه‌های متافیزیکی را که هنوز آلوده‌ یک دنیای اجتماعی و اداره‌شده، نشده‌اند، نجات دهد؟

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/834
02.04.202507:32
♦️دوره‌های آفلاین (ضبط‌شده) / به‌هدایت امیر کمالی

🔹مورّخ خانه‌های ابری؛ تأملاتی در شکل و محتوای رخداد نیمایی/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/62

🔹هراس از شکستن فرمان؛ الهیات سیاسی شعر فارسی از آغاز تا مشروطه / ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/142


🔹قلم عقل بر کتابت؛ درآمدی بر ساز‌و‌کار اثر ادبی نزد هگل / ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/193


🔹مارکسیسم و نقد ادبی؛ ۱- چینش مهره‌های سیاه؛ نخستین مواجهات سنت چپ با امر ادبی/ ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/236


🔹مارکسیسم و نقد ادبی؛ ۲- قناری در معدن زغال‌سنگ؛ نسخه‌های فرانکفورت و استعداد ادبیات/ ۴ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/284


🔹مارکسیسم و نقد ادبی؛ ۳- امید به خیال در عصر ایمان‌های متحد؛ ادبیات، جامعه و انقلاب / ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/336


🔹مارکسیسم و نقد ادبی؛ ۴- خطاب به خوانده‌ی ریاکار؛ الهیات و سیاستِ اثر ادبی در مارکسیسم متأخر /۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/386


🔹فریفتن به شعر روان؛ گفتگویی انتقادی با سنت شعر فارسی در قرائت برخی مفاهیم مهجور/ ۶ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/441


🔹ملال‌نامه‌ی نقش‌ها؛ «ادای شهادت» در نقاشی و رمان/ ۶ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/490

🔹تاریخ نو شعر قدیم؛
۱-قرون سوم تا ششم / ۷ جلسه

https://t.me/bidarcourses/756


در صورت تمایل به تهیه هر یک از این دوره‌ها‌‌، لطفا از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
درباره‌ نظریه‌های توطئه:
دیگری فریبکار و آنان که فریب نمی‌خورند
به‌هدایت جواد گنجی
‌‌دوشنبه‌‌ها ۱۹ تا ۲۱ ( ۴ جلسه)
از ۲۲ اردیبهشت‌

نظریه‌های توطئه از جهان حاشیه‌ای و تاریک پیشین خود به در آمده‌اند و پا به فضای عمومی و حتی عرصه‌ سیاست‌های رسمی گذاشته‌اند و اینک صدای خود را واضح و بلند به گوش همگان می‌رسانند. بازار نظریه‌هایی از جنس نظریه‌ توطئه هیچگاه چنین رونقی را تجربه نکرده است. علل و عوامل گوناگونی را می‌توان برشمرد که ممکن است در نگاه اول توضیحی بسنده برای پدیده «نظریه توطئه» به نظر رسند. واقعیت‌هایی چون سلطه‌ علم و تکنولوژی، تجزیه‌ پیوندهای اجتماعی، بیرون ‌افتادن جماعت عظیمی از آدمیان از نظام‌های اجتماعی و خارج شدن‌شان از حلقه‌ تصمیم‌گیری‌های سرنوشت‌ساز، احساس عجز و ناتوانی عمومی، بی‌ثباتی اقتصادی، بحران‌های زنجیره‌ای و گسترده و نظایر این‌ها، همه ممکن است تا حدی به کار تبیین نظریه‌های توطئه آیند و زمینه‌های بحث درباره آن‌ها را روشن کنند، اما هیچ‌یک برای تحلیل منطق حاکم بر این نظریه‌ها کافی و رسا نیست.
 
اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/856
25.04.202510:58
 مسائلی نظیر توجه به گروه‌های اقلیت و فرودستان، اهمیت بازنمایی رسانه‌ای و ارتباطات میان‌فردی، ارتباطات استیگمایی میان افراد عادی و کارتن‌خواب، و تناقض‌های ارتباط افراد عادی و کارتن‌خواب، من را بر آن داشت که در این پژوهش به دنبال شناخت ارتباطات و تعاملات کارتن‌خوابی باشم و این ایده را مطرح کنم که ارتباطات و تعاملات کارتن‌خوابی مجموعه‌ای متشکل از رفتارها، باورها، عقاید، رویکردها، عملکردها، نهادها و سازمان‎هایی‌ست که تحت روابط قدرت و منافع عمل می‌کند و حاصل آن چیزی نیست جز حفظ وضع موجود (استمرار کارتن‌خوابی و یا حتی افزایش آن).
 
پس از مروری تاریخی بر پدیده‌ی کارتن‌خوابی و استیگما، تجارب پیشین داخلی و خارجی را در دو حوزه‌ی کارتن‌خوابی و استیگما، با تمرکز بر پژوهش‌هایی که به جنبه‌های رسانه‌ای و تعاملات افراد کارتن‌خواب و عادی پرداخته‌اند بررسی کردم. در مرور مفهومی، به میانجی‌گری رسانه‌ای، ارتباطات استیگما، فرودستی و فروطبقه، و کارتن‌خوابی پرداختم و سپس پیوند میان این مفاهیم را مطرح کردم. در مرور نظری به نظریات اروینگ گافمن، جاشوا میروویتز، برونو لاتور، پی‌یر بوردیو، گایاتری اسپیواک و جیمز سی.اسکات پرداختم.

«گروه‌های فرودست، ارتباطات استیگما و میانجی‌گری رسانه‌ای؛ مورد مطالعه: کارتن‌خواب‌های شهر تهران» که در سال ۱۴۰۱ به عنوان رساله‌ی دکتری در رشته‌ی علوم ارتباطات نوشته شده، به بررسی و تحلیل برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و مطالب روزنامه‌ها و روایت‌های کارتن‌خواب‌های بهبودیافته می‌پردازد و تلاش می‌کند نشان دهد در هر تعاملی، قدرت و منافع شکل ارتباط را تعیین می‌کند و وابستگی تعاملات به موقعیت‌ها به اندازه‌ای است که ما نمی‌توانیم به واقعیت یا حقیقت محضی درباره‌ی تعاملات برسیم. بررسی ارتباطات درون‌رسانه‌ای و برون‌رسانه‌ای برای ما آشکار کرد که تعاملات بی‌خانمانی عرصه‌ی بازیگران گوناگون است که به واسطه‌ی حضور این بازیگران، تعامل پیچیده‌‌تر می‌شود.

بازیگران عبارت‌ند از سازمان‌ها و نهادها (رسانه‌ها، خیریه‌ها، مراکز درمانی، بهزیستی، نیروی انتظامی، شهرداری، زندان)، نهادهای زیرمجموعه آنها، افراد مرتبط با هر یک از این سازمان‌ها در سطوح مختلف رده بالا تا پایین، خانواده (پدر، مادر، همسر، فرزندان، خواهر و برادر، خانواده همسر)، دوستان، همکاران، هر کدام از این‌ها باور، رفتار و عملکردی دارند. از سوی دیگر، مکان نیز به عنوان بازیگری اثرگذار در تعاملات نقش دارد: مکانی که فرد را آزار می‌دهد به گونه‌ای که خیابان را به آن ترجیح می‌دهد و منافعی که فرد را به سمت خیابان می‌کشاند (خانه‌ای که از آن طرد می‌شود، شهری که خاطرات تلخ ازدواج ناموفق دارد، شهری که از آبرویش می‌‌ترسد، شهری که او را می‌کُشند، محله‌ی وحشتناک دروازه غار، اتاق‌‌های ترسناک محله‌ی دروازه غار، مراکزی که برای بهبودی است). 

وقتی عملکرد این بازیگران را بررسی می‌کنیم به نظر می‌رسد به کار بردن مفهوم عامل اجتماعی (agent) که بوردیو استفاده می‌کند درست‌‌تر باشد. «عوامل اجتماعی کسانی هستند که گماشته شده‌اند تا بر واقعیت اثر بگذارند، تا واقعیت را خلق کنند. یعنی هم کنشگر هستند و هم نیستند، بلکه عاملانی هستند که مأمور به این کنش‌ها هستند» (بوردیو، 1380: 16) و به این ترتیب می‌توانیم تعاملات کارتن‌خوابی را عرصه‌ی بازیگران و عاملان اجتماعی بدانیم و در این تعاملات، ما نه با قهرمان بلکه با آدمی معمولی بودن، نه با کارتن‌خوابی بلکه با کشف دوباره‌ی فقر، نه با استیگما بلکه با خشونت، نه با نقاب بلکه با مقاومت، و نه با نهاد مدنی بلکه با نهادی تام سر و کار داریم.
اطلاعات بیشتر👇
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
نابرابری، دمکراسی و ذهنیت روزمره
به‌هدایت علی راغب
‌دوشنبه‌ها‌ ۱۶ تا ۱۸ ( ۴ جلسه)
از ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴
 
در این دوره با پرداختن به بحث نابرابری (با تمرکز بر نابرابری اقتصادی) و تأثیر آن در زندگی روزمره و سپهر سیاست، اذهان عمومی را برمی‌انگیزیم و در جهت فهمی عمیق‌تر از «روشنگری برابری‌طلبانه» قدم برمی‌داریم.
 
جلسه‌ اول: تعریف نابرابری، آمار و پیامدهای آن در زندگی روزمره
   
جلسه‌ دوم: نظریه‌ها و اندیشمندان حوزه‌ نابرابری با تمرکز بر عدالت توزیعی
 
جلسه‌ سوم: سازوکارهای ذهنی پذیرش و بازتولید نابرابری و ستم در زندگی روزمره

جلسه‌ چهارم: نابرابری و دموکراسی

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/845
16.04.202509:43
 آناهیتا نوروزی آثارش را در قالب‌های متنوعی از جمله مجسمه‌سازی، چیدمان، عکاسی و ویدئو شکل می‌دهد و در آنها به بررسی دیدگاه‌های گوناگون فرهنگی  سیاسی از مفهوم «دیگر ‌انگاری» می‌پردازد. او در این مجموعه‌ها، تعامالت پیچیده‌ی میان وضعیت متناقض انسان‌ها، گیاهان و اشیای تاریخی جابه‌جا شده به اجبار را به تصو‌یر می‌کشد و نقش نهادهای میزبان را برجسته می‌سازد. آثار نوروزی در سطح بین‌المللی به نمایش درآمده‌اند، از جمله در بینال سور، دوسالانه‌ی بین‌المللی هنر معاصر آمریکای جنوبی (بوئنوس آیرس)، گالری ملی کانادا (اُتاوا)، موزه‌ی هنرهای زیبای مونترال، موزه‌ی سلطنتی انتاریو )تورنتو)، و موزه‌ی ملی هنرهای زیبای کِبِک.

او موفق به دریافت جوایز و بورسیه‌های متعددی شده است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به جایزه‌ی بنیاد گرانتهام، جایزه‌ی صندوق هنرمندان لیز کراکفورد و بورسیه‌ی شایستگی مرکز استودیوی ورمونت اشاره کرد. نوروزی برنده‌ی جایزه‌ی هنر معاصر موزه‌ی ملی هنرهای زیبای کِبِک در ۲۰۲۳، اقامت هنری در موزه‌ی هنرهای زیبای مونترال در ۲۰۲۲، و فینالیست جایزه‌ی هنر‌ی صُبی در ۲۰۲۳ بوده است.

درباره گرداننده:
امیرعلی قاسمی هنرمند رسانه، کیوریتور و مدرس بینا‌رشته‌ای و مؤسس آرشیو ویدیویی پارکینگ، جامعه‌ی نیومدیا در تهران و محل تردید در برلین است. آثار او در تقاطع عکاسی و ویدئو و پروژه‌های تصویر‌محور با تمرکز بر حافظه‌ی فرهنگی، مسائل زیست‌محیطی و روایت‌های تاریخی‌سیاسی‌ست. فعالیت کیورتوریال او حول همکاری‌های میان‌رشته‌ای، آموزش و ایجاد بستر گفتگو میان رسانه‌ها و بافتار‌های مختلف می‌گردد. او در تهران و برلین آموزش دیده است و در برلین کار و زندگی می‌کند. 

برای شرکت در این نشست به‌صورت آنلاین با ما تماس بگیرید:
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
عطش امحا؛ درآمدی بر شتاب‌گرایی
به‌هدایت محمد جواد سیدی
روزهای سه‌شنبه‌ ۱۶ تا ۱۸ ( ۸ جلسه)
شروع دوره: ۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴

درست در دورانی که فلسفه‌های فرانسوی در آستانه‌ی تصرف‌شدن توسط آکادمی‌های انگلو-امریکن، و در حال مسخ در چنبره‌ی «چرخش زبانی» و «تفاوت فرهنگی» به سلیقه‌ی کاپیتالیسم متأخر بودند، فیلسوفی دیوانه، از سنخ نیچه و باتای،تنها تک‌نگاری خود را نوشت و چند سال بعد برای همیشه از آکادمی کناره گرفت: نیک لند، بنیانگذار آنچه شتاب‌گرایی خوانده شد، کار خود را با متنی جنون‌آمیز به نام «عطش امحا: باتای و نیهیلیسم زهرآگین» آغاز کرد تا از همان ابتدا نشان دهد که فلسفه‌ی معاصر چگونه می‌تواند خود واقعیت را در ژرفای شیزوئیدی آن لمس کند.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/832
31.03.202514:05
♦️دوره‌های آفلاین (ضبط‌شده) / به‌هدایت سیکا سعدالدین

🔹 تاریخ اجتماعی سیاسی حکومت‌داری در خاورمیانه
۱-از عهد باستان تا امپراتوری‌های ترکی-ایرانی / ۸ جلسه

https://t.me/bidarcourses/686

🔹 تاریخ اجتماعی سیاسی حکومت‌داری در خاورمیانه
۲-از صفویان تا عصر پهلوی/ ۷ جلسه

https://t.me/bidarcourses/570

در صورت تمایل به تهیه هر یک از این دوره‌ها‌‌، لطفا از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
درسگفتار (حضوری، آنلاین و آفلاین)
پارالوژی‌های کانتی؛
بررسی شرح استراوسون از نظریه‌ «نفس» در کانت
به‌هدایت پوریا‌ گل‌شناس
‌‌شنبه‌‌ها ۱۸ تا ۲۰ ( ۴ جلسه)
از ۲۰ اردیبهشت‌

یکی از بنیادی‌ترین دستاوردهای فلسفه‌ نقادی کانت زمانی آشکار می‌گردد که با «من می‌اندیشم» دکارتی رویارو می‌شود. «نفس» (soul) یا «خود» (self) در این فلسفه‌ نقادی چه جایگاهی دارد؟ او در این بخش، انگاره‌ دکارتی «من» به‌سان جوهر نفسانیِ بسیط و نامادی و دارای هویت شخصی را به‌سان «پارالوژی‌ها» یا «دلیل‌ورزی‌های نادرست» پیش می‌نهد و امکان اثبات نفس دکارتی و روان‌شناسی عقلانی را از نگرگاه فلسفه‌ نقادی و در سپهر خردِ نگرورز انکار می‌کند و روان‌شناسی تجربی را به‌جای آن می‌نشاند.

استراوسون که خوانشی تجربه‌گروانه از کانت پیش می‌نهد، پارالوژی‌ها را گواهی گویا می‌یابد برای اثبات بنیاد شرح بازسازانه‌ خودش از فلسفه‌ کانت که آن را به‌سان یک تجربه‌گرایی پیچیده تفسیر می‌کند و ایده‌گروی ترافرازنده‌ کانت را از رهگذر همین خوانش نقد می‌کند.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/854
پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت، ساعت ۱۷ تا ۱۹
مدیر جلسه: عباس کاظمی
نویسنده‌ی رساله : اعظم ده‌صوفیانی

گروه‌های فرودست، ارتباطات استیگما و میانجی‌گری رسانه‌ای: مورد مطالعه‌ی کارتن‌خواب‌های شهر تهران

کارتن‌خوابی (بی‌خانمانی) در دو دهه‌ی اخیر توجه بسیاری از نهادهای دولتی و مدنی و پژوهشگران را به خود جلب کرده است. نگرانی‌های جامعه برای مسئله‌ی بی‌خانمانی و نرسیدن به راهکاری برای رفع آن، روی آوردن به استیگما را به دنبال داشته است. خشونت‌های ضد بی‌خانمان‌ها، جرم انگاشتن، نامرئی بودن و اصطلاحاتی مانند ولگرد و معتاد متجاهر، از جمله استیگماهایی است که اثرات آن تا پس از بهبودی نیز همراه افراد بی‌خانمان است. رسانه‌ها نیز با بازتاب تصویر این گروه، نقش مهمی در این میان دارند.

#رساله_پس_از_دانشگاه
اطلاعات بیشتر👇
کارگاه (حضوری، آنلاین )
هنر در متن؛ کارگاه زبان تخصصی
به‌هدایت سامان طاهری
‌دوشنبه‌‌ها ۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ ( ۱۰ جلسه)
از ۱۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴
 
در دنیای هنر، زبانْ همچنان بنیادی‌ترین واسطه برای آغاز گفت‌وگو با جهانیان است. از رهگذر زبان، می‌توان مفاهیمِ تازه‌ای را دریافت، آثار هنری را نقد کرد و تاریخ هنر را در پویاترین شکل خود دنبال نمود. ما به‌وسیله‌ زبانْ آثارِ خود را به نهادهای هنر در جهان، معرفی و عرضه می‌کنیم. دانستن زبان ما را یاری می‌کند تا بتوانیم به ادبیات روزآمد هنرِ معاصر و چه بسا تفسیرهای معاصر از آثار کلاسیک بپردازیم. همین مواجهه با گفتمان هنری است که می‌تواند به ارتقای هنر در ایران و خلاقیت هنرمندان این سرزمین بینجامد.
 
با توجه به پویایی دنیای هنر، در این دوره، زبان انگلیسیِ ویژه‌ هنرمندان، دانشجویان هنر و علاقه‌مندان به آن را به گونه‌ای کاربردی و بنیادی آموزش می‌دهیم و با تکیه بر متون نگاشته شده در حوزه‌ هنر، از جمله تاریخ هنر، نظریه‌های هنر و حتی نمایشِ ویدیوهای مرتبط، از وجوه گوناگون، به تقویت زبان انگلیسی ویژه‌ هنرمندان می‌بپردازیم.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/843
هنر در گفتگو | نشست با هنرمندان امروز
گفتگوی امیرعلی قاسمی با آناهیتا نوروزی
شنبه ۳۰ فروردین، ساعت۱۹ (آنلاین)

آناهیتا نوروزی هنرمندی چندرسانه‌ای است که از سال ۲۰۱۸ در مونترال فعالیت می‌کند. او دارای مدارک عالی در رشته‌های هنرهای زیبا و طراحی گرافیک از دانشگاه کنکوردیا در مونترال است. رویکرد هنری نوروزی بر پایه‌ی پژوهش و واکاوی در رویدادهای تاریخی است که در روایت‌های رسمی به حاشیه رانده شده‌اند. او در کارهایش بر میراث اکتشافات گیاه‌شناسی و حفاری‌های باستان‌شناسی، به خصوص در مقاطعی که پژوهش‌های علمی با بهره‌کشی استعماری در خاورمیانه گره خورده است تمرکزی ویژه دارد.

اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarschool/1878
04.04.202513:17
آرش اسدنژاد متولد سال ۱۳۶۹، نوازنده‌ی ویلن، فارغ‌التحصیل هنرستان موسیقی تهران و مقطع کارشناسی‌ارشد از دانشگاه تهران است. او نوازندگی ویلن را از ۱۱ سالگی نزد استاد قنبری‌مهر شروع کرد و نزد اساتیدی چون‌ ستاره بهشتی، بردیا کیارس، پدرام و پانیذ فریوسفی و دامیانو جورانا به فراگیری این ساز ادامه داد. از فعالیت‌های هنری او می‌توان به عضویت در ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر ملی، ارکستر مجلسی پارسیان، ارکستر فیلارمونیک تهران، ارکستر مجلسی تهران و همکاری با ارکستر جوانان جهان اشاره کرد. او در رسیتال‌های متعددی در تالار رودکی، انجمن‌ آلمانی‌ها، موزه‌ی هنرهای معاصر، موزه‌ی موسیقی و غیره تک‌نوازی‌های متعددی داشته و برای اولین بار در ایران و در نخستین دوره از فستیوال موسیقی معاصر، کنسرتو‌ ویلن شماره ۲ فیلیپ گِلس «چهارفصل آمریکایی» را به همراه آنسامبل کانتوس به‌روی صحنه برده است. او در ۱۳۹۵ بورس تحصیلی بنیاد رودکی را دریافت کرد و جهت گذراندن مسترکلاس‌های ویلن، دوره‌های موسیقی‌شناسی و آنسامبل، به کنسرواتوار سانتاچیچی‌لیا و دانشگاه ساپیئنزا در شهر رم ایتالیا اعزام شد. او هم‌اکنون بنیان‌گذار استودیو زهی جریان، سرپرست و‌ ویلن اولِ کوارتت زهی ر‌ِسپینا، کاپل‌مایستر ارکستر زهی کامرفیلارمونی تهران و مدرس هنرستان موسیقی دختران تهران است.

کارن سلاجقه آهنگساز و نوازنده‌ی پیانو است. او پس از گذراندن تحصیلات معماری در دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران، در دانشگاه هنر تهران در رشته‌ی نوازندگی پیانو (زیر نظر رافائل میناسکانیان) و در کنسرواتوارِ س‌.آر.آر پاریس در رشته‌ی آهنگسازی (زیر نظر اِدیت کنَ دوشیزی و استفان دو ژراندو) تحصیل کرده است. او برنده‌ی جایزه‌ی اول تک‌نوازی و جایزه‌ی دوم آنسامبل از سومین دوسالانه‌ی نوازندگی پیانو در ۱۳۸۷ تهران بوده و سابقه‌ی اجراهای متعددی به صورت تک‌نوازی و آنسامبل، به خصوص با آنسامبل زروان، از رپرتوار موسیقی کلاسیک تا آثاری از آهنگسازان معاصر را دارد و در فستیوال‌هایی چون جشنواره‌ی فجر، فستیوال موسیقی از کلاسیک تا معاصر و فستیوال موسیقی معاصر تهران آثار گوناگونی را اجرا کرده است. همچنین کارهایی از او توسط آنسامبل‌ها و نوازندگانی در فرانسه، آلمان و ایران اجرا شده اند. سلاجقه همچنین از سال ۱۳۸۹ تجربه‌ی تدریس پیانو و مبانی آهنگسازی در آموزشگاه‌های تهران را دارد.
 
سینا صدقی در سال ۱۳۶۸ در سنندج به دنیا آمد. آهنگسازی را زیر نظر علیرضا مشایخی آموخت و فراگیریِ پیانو را با رزیتا شاکر آغاز کرد. در ادامه، دوره‌های آهنگ‌سازی را زیر نظر مارک آندره ادامه داد و همزمان با آن در سمینارهای آزاد پروفسور دکتر هِلومت گاندِر در دانشگاه آلبرت‌ ـ‌ لودویگ فرایبورگ شرکت کرد و پدیدارشناسی و فلسفه‌ی پیشاسقراطی خواند. از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷ عضو «گروه موسیقیِ تهران» و «ارکسترِ موسیقیِ نو» بود و در سال ۱۳۹۲، همکاریِ خود را با این گروه به‌ عنوانِ آهنگساز و سُلیستِ پیانو گسترش داد. او آثاری را از علیرضا مشایخی با همراهیِ «ارکستر موسیقیِ نو» به‌ رهبریِ سعید علیجانی ضبط کرده است که توسط مؤسسه‌ی فرهنگی‌ـ‌هنری ماهور منتشر شده‌اند. او از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ عضو هیئت تحریریه و شورای نویسندگان «فصل‌نامه‌ی مقام موسیقایی؛ نخستین کتاب فصل موسیقی در ایران» و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ عضو نویسندگان مجله‌ی «زنگار» بود. سینا صدقی در سال ۱۳۹۵ کتابی با عنوان «پنجره‌یی با شیشه‌های کوچک رنگی؛ مقد‌مه‌یی بر چندفرهنگ‌گرایی در آثار علیرضا مشایخی» تألیف کرد که در مهرماهِ همان سال به‌عنوانِ «کتاب سال در بخش پژوهش» برگزیده شد. همچنین او از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ دستیار علیرضا مشایخی و مدیر اجراییِ پروژه‌ی «موسیقیِ نو در ایران» بود. 

علاقه‌مندان به شرکت می‌بایست با خانه‌موزه‌ چنگیزیان تماس حاصل کنند و بلیت تهیه نمایند.
0903 4911281
0935 5466029

@bidarschool
@bidarcourses
30.03.202508:26
♦️دوره‌های آفلاین (ضبط‌شده) / به‌هدایت پروین سلاجقه

🔹 کارگاه تحلیل متن/ ۸ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarschool/166


🔹 کارگاه داستان‌نویسی؛ ۱- از ایده تا سامان‌دهی طرح / ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarschool/158



🔹 کارگاه داستان‌نویسی؛ ۲- از گسترش میانه‌ی داستان تا کنترل طرح / ۴ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarschool/203


🔹 کارگاه داستان‌نویسی؛ ۳- پایان‌بندی و چند اصطلاح کلیدی / ۳ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarschool/307

🔹 جدال هستی و عدم؛ درسگفتارهایی در شناخت و تحلیل غزلیات بیدل دهلوی/ ۵ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/107


🔹کارگاه نقد ادبی / ۶ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/492


🔹کارگاه نقد ادبی پیشرفته / ۶ جلسه ۲ ساعته

https://t.me/bidarcourses/554

در صورت تمایل به تهیه هر یک از این دوره‌ها‌‌، لطفا از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره‌ی تماس و واتس اپ: ۰۹۳۸۱۳۶۰۶۹۴
۰۲۱-۸۸۸۹۱۸۴۳
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
تلگرام: t.me/bidarschool
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی
@bidarschool
@bidarcourses
Shown 1 - 24 of 53
Log in to unlock more functionality.