Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مجله فن‌زی avatar
مجله فن‌زی
مجله فن‌زی avatar
مجله فن‌زی
🔺روابط عمومی وزارت ارتباطات:
📍وزارت ارتباطات نقشی در ارسال پیامک اخطار بی‌حجابی ندارد


🔹وزارت ارتباطات در پاسخ به گمانه‌زنی‌ها در مورد همکاری وزارت ارتباطات با نهادهایی که پیامک اخطار بی‌حجابی به زنان ارسال می‌کنند، اعلام کرد که نقشی در این موضوع ندارد.

🔹روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شبکه ایکس در این مورد نوشته است:
«رعایت حریم خصوصی و دفاع از حقوق شهروندی،  همواره خط‌ قرمز شخص وزیر ارتباطات و مجموعه وزارتخانه، بوده، هست و خواهد بود. شما بهتر می‌دانید، ارسال این دست پیامک‌ها، (مثل پیامک جرائم رانندگی) متولیان خود را دارد.»


🔹همچنین در همین زمینه معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز دخالت این وزارتخانه در این زمینه را رد کرده است. او در این زمینه در پاسخ به کاربری نوشته است:
اگر با فیلترینگ اینترنت برای "اصلاح فرهنگی" مخالفیم، چطور برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های حجاب راهکار فنی پیشنهاد می‌دهیم؟


🔹در هفته‌های اخیر پیامک‌هایی به زنانی که در سطح شهرهای اصفهان، تهران و شیراز در حال رفت و آمد بوده‌اند، ارسال شده و به آنها اخطار بی‌حجابی داده شده. در این زمینه برخی گمانه‌زنی‌‌ها حکایت از این داشت که این اخطار حجاب از طریق سامانه‌های فنی وزارت ارتباطات ارسال می‌شود.

🔹امروز هم (۱۰ اردیبهشت) سخنگوی دولت درباره پیامک‌های تذکر حجاب
اظهار بی‌اطلاعی کرد. او در این مورد گفت:
«دولت معتقد است حجاب موضوعی از جنس موضوعات فرهنگی و تربیتی است و طبیعتا با کارهای سلبی نمی‌توانیم به نتیجه برسیم. در این راستا حداقل رویکردهای سلبی هم با ملاحظاتی همراه است.»


🧊@FanzyMag
🔴مدیرعامل زیرساخت خبر داد:
یک حمله گسترده و پیچیده سایبری به زیرساخت کشور شناسایی شد


🔹مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت از شناسایی یک حمله سایبری گسترده به زیرساخت‌های کشور خبر داده و گفته اقدامات پیشگیرانه در این خصوص صورت گرفته است.

🔹بهزاد اکبری در این زمینه نوشت:

«باعنایت خداوند و تلاش تیم‌های امنیتی
و فنی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات، روز گذشته یکی از حملات سایبری گسترده و پیچیده علیه زیرساخت‌های کشور شناسایی و اقدامات پیشگیرانه‌ صورت گرفت.»


🔹شرکت ارتباطات زیرساخت چندی پیش گزارشی از میزان حملات DDoSدر زمستان سال گذشته منتشر کرد. طبق این گزارش میزان حملات در زمستان ۱۴۰۳ نسبت به پاییز همان سال، تقریبا دوبرابر شده است. در حالی که در پاییز سال گذشته میزان مقابله با حملات بیش از ۵۷ حمله بوده، این میزان در زمستان به بیش از ۱۰۱ هزار حمله رسیده است.

🔹طبق داده‌های این گزارش بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم ایران از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده و ادعا شده که تمامی این حملات با موفقیت دفع شده است.

🔹این گزارش نشان می‌داد بیشترین حملات به شبکه مخابراتی و زیرساخت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی بوده و بعد از آن هم بیشترین حملات کسب‌وکارهای اینترنتی را هدف قرار داده‌اند.

🧊@FanzyMag
🔺آموزش تپسی به کودکان برای مراقبت از محیط زیست

🔹شرکت تپسی هم‌زمان با «روز جهانی زمین»، اعلام کرد که در همکاری با نشریه قلک، اقدام به انتشار داستان‌هایی با موضوع مراقبت از محیط زیست کرده است. به گزارش روابط عمومی این شرکت، انتشار این داستان‌ها در راستای مسئولیت اجتماعی این شرکت و با هدف آموزش مراقبت از محیط زیست به کودکان 5 تا 9 سال انجام شده است.

🔹نگار عرب، معاون ارتباطات تپسی در این خصوص می‌گوید:
«هر روز در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها، تصاویر ناراحت‌کننده‌ای از آسیب‌هایی که توسط برخی افراد به محیط زیست وارد شده است را می‌بینیم. از ریختن زباله در طبیعت و شهر تا شکستن درختان برای روشن کردن آتش و آلوده کردن آب‌ها و ... . یکی از مهم‌ترین مسائلی که باعث بروز این آسیب‌ها شده است، خلاء آموزش و اقدامات فرهنگی در حوزه مراقبت از محیط زیست است.»


🔹او در ادامه اعلام کرد:‌ «از آنجایی که کودکان، حافظان آینده‌ی زمین هستند و آموزش به آن‌ها در سنین پایین، تاثیر بالایی در شکل‌دهی ذهنیت آن‌ها نسبت به موضوعات دارد، ما تصمیم گرفتیم آموزش به کودکان را به عنوان یکی از اقداماتمان در حوزه مسئولیت اجتماعی، در دستور کار قرار دهیم.»

🔹تپسی پیش از این نیز اعلام کرده بود که برای هر کاربری که 100 سفر با سرویس باهمسفر برود یک درخت خواهد کاشت. باهمسفر، سرویس اشتراکی این شرکت است که می‌تواند به کاهش آلاینده‌ها و ترافیک در شهر کمک کند.


🧊@FanzyMag
🔺احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی در ماه‌های آینده

🔹نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی بر اساس مصوبه شورای شهر تهران از امروز یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش یافت. طبق این مصوبه نرخ کرایه‌های تاکسی 36.8 درصد افزایش پیدا کرد. در این شرایط برای بسیاری از کاربران این سوال مطرح می‌شود که آیا این افزایش کرایه شامل کرایه تاکسی‌های اینترنتی هم خواهد شد.

🔹پیگیری «فن‌زی» از دو بازیگر اصلی بازار تاکسی‌های آنلاین یعنی اسنپ و تپسی نشان می‌دهد که هنوز آنها در این مورد تصمیم نگرفته‌اند، اما احتمالا با توجه به تورم، شرایط اقتصادی و افزایش هزینه‌ها در سیستم حمل و نقل، این پلتفرم‌ها هم برای پاسخ به نیاز کاربران راننده خود مجبور به افزایش قیمت در ماه‌های آینده خواهند شد. همچنین این دو پلتفرم تاکید می‌کنند که افزایش نرخ کرایه‌های آنها مانند شیوه سنتی دستی نیست و به شیوه هوشمند انجام می‌شود.

🔹روابط عمومی اسنپ در پاسخ به پیگیری «فن‌زی» در مورد میزان افزایش نرخ کرایه این تاکسی اینترنتی تنها به این توضیح بسنده کرد که هنوز تصمیمی در این مورد گرفته نشده و در صورت تصمیم‌گیری نهایی، این اتفاق اعلام خواهد شد.
از طرف دیگر روابط عمومی تپسی هم اعلام می‌کند که هنوز اقدام به افزایش قیمت کرایه خود نکرده، اما در ماه‌های آینده ناگزیر به تغییرات تعرفه خود خواهند بود.

🔹روابط عمومی تپسی در این مورد به «فن‌زی» گفت:
«در سال جدید تا امروز تغییر محسوسی روی قیمت‌ها نداشته‌ایم، اما با توجه به بالا رفتن هزینه‌ها در سال جاری، افزایش هزینه‌ی اعلام‌شده از سوی شورای شهر برای تاکسیرانی و افزایش هزینه‌های زندگی رانندگان، به نظر می‌رسد تغییر هزینه در ماه‌های آینده اجتناب‌ناپذیر است. در نهایت همواره تلاش ما بر این است که هزینه‌ی سفر اعلام شده از سمت ما، هم برای راننده و هم برای مسافر صرفه اقتصادی داشته باشد.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996673

🧊@FanzyMag
🔺مدیر هزاردستان خبر داد:
📍بلد برای ادامه همکاری به دنبال شریک تجاری است

🔹حسام آرمندهی، از مدیران هلدینگ هزاردستان اعلام کرده که نقشه و مسیریاب «بلد» باوجود همه فشارهایی که در این سال‌ها با آن روبه‌رو بوده به کار خودش ادامه داده، اما حالا این پلتفرم برای رشد بهتر به دنبال شریکی است.

🔹آنطور که حسام آرمندهی در پستی در شبکه لینکدین خبر داده، در حال حاضر «بلد» بیش از 10 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و تعداد کاربران روزانه‌اش هم بیش از 1.4 میلیون کاربر است. به گفته او «بلد» پس از جدایی از هزاردستان و با وجود فشارهای مالی و عملیاتی، تیم کوچکی با بازطراحی زیرساخت‌ها، حفاظت حداکثری از حریم خصوصی کاربران و کاهش هزینه‌ها، این محصول را زنده نگه داشته است. حالا اما این پلتفرم به دلیل نیاز به منابع جدید برای رشد و مقیاس‌پذیری، به دنبال شریکی است که بتواند آینده‌ای روشن‌تر برای بلد رقم بزند.

🔹او در مورد این هدف جدید برای «بلد» اینطور توضیح داده است:
«هدف ما واگذاری بلد به مجموعه‌ای است که بتواند با استفاده از ظرفیت‌های این محصول، آن را به مرحله بعدی برساند. فرصت محدود است و ما تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ پیشنهادات را بررسی خواهیم کرد.»


🔹او با مورد خطاب قرار دادن سرمایه‌گذاران و شرکای احتمالی نوشته است:‌ «اگر به مالکیت یکی از پایدارترین و محبوب‌ترین محصولات دیجیتال ایران علاقه‌مندید، لطفاً معرفی مختصر مجموعه و اطلاعات تماس خود را به ایمیل sale@balad.ir ارسال کنید. تمام پیشنهادات با دقت بررسی و پاسخ داده خواهند شد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996167

🧊@FanzyMag
🔺وزیر ارتباطات: مذاکرات برای برداشتن گام‌های بعدی فیلترینگ زمان‌بر است

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد وضعیت گام‌های بعدی رفع فیلتر اعلام کرد که برای برداشته شدن گام‌های رفع فیلتر باید اجماع و همگرایی بین نگاه‌های‌های مختلفی که در شورای عالی فضای مجازی است ایجاد شود و به همین خاطر مذاکرات زمان‌بر است.

🔹ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه اولین حضور در حیاط هیئت دولت در مورد سرنوشت گام‌های بعدی رفع فیلتر گفت:
«در بحث دسترسی به سکوهای بین‌المللی مد نظر، همانطور که قبلا هم عرض کرده بودیم حتما امسال مردم شاهد برداشته شدن گام‌های بعدی رفع فیلتر خواهند بود.»


🔹او ادامه داد:
«همانطور که قبلا هم اشاره شد فرایندی تعریف شده (در شورای عالی فضای مجازی) و نگاهی که دولت چهاردهم دارد این است که در بین اعضای شورا اجماع و همگرایی بین نظرات مختلف در این مورد ایجاد شود، طبیعتا فرایند مذاکرات زمان بر است.»


🔹 هاشمی همچنین در پاسخ به این سوال که اینترنت در سال جدید اضافه خواهد شد گفت:‌ «امروز که با هم صحبت می‌کنیم، در شرایطی هستیم که به‌طور کلی وضعیت اقتصادی در حوزه اپراتورها، وضعیت مناسبی برای توسعه نیست. طبیعتاً طراحی‌های انجام‌شده با این نگاه بوده که هزینه‌ها در سبد هزینه‌های مردم قرار نگیرد، اما در زمینه بهینه‌سازی و بهره‌وری، برنامه‌هایی داریم که ان‌شاءالله به محض نهایی شدن، اجرایی خواهد شد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994415

🧊@FanzyMag
🔺انجمن فین‌تک در اعتراض به اولتیماتوم بانک مرکزی به رئیس جمهوری نامه نوشت
📍دستورات بانک مرکزی به فعالان رمزارز غیرقانونی است


🔹بعد از تعیین ضرب‌العجل بانک‌ مرکزی برای صرافی‌های رمزارزی که تعهدنامه جدید این رگولاتور را امضا نکرده‌اند و تهدید به تعطیلی این کسب‌وکارها، انجمن فین‌تک در نامه‌ای به رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی فضای مجازی به درخواست‌های غیرقانونی و غیرمنطقی بانک مرکزی اعتراض کرده است.

🔹انجمن فین‌تک اعلام می‌کند که این اطلاعیه بانک مرکزی دقیقا 26 روز پس از تصویب سند چشم‌انداز رمز‌ارزهای جهانروا در شوارای عالی فضای مجازی و سایر سران قوا و رئیس بانک مرکزی صادر شده که به صراحت مفاد سند مذکور را نقض می‌کند.

🔹انجمن تاکید می‌کند:
هیچ تعریف جهانی، علمی، فقهی، شرعی و در هیچ کشوری از دنیا و حتی سند چشم‌انداز شورای عالی فضای مجازی، رمزدارایی را رمزپول نمی‌داند و در این زمینه تنها بانک مرکزی به این تعریف ناصواب دستاویز غیراصولی بخشیده است.


🔹این انجمن می‌گوید که اعضایش در صورت حذف موارد خلاف قانون تعهدنامه درخواستی بانک مرکزی، مشکلی با امضا این تعهدنامه ندارند، اما با این حال بانک مرکزی نسبت به این راه‌حل فعالان این حوزه بی‌توجه بوده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1000650

🧊@FanzyMag
🔺بیمه مرکزی: صدور بیمه از سوی ایرانسل قانونی نیست

🔹بیمه مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده با توجه به دریافت گزارش‌هایی منبی بر فروش بیمه از سوی ایرانسل، این اپراتور مجوز فعالیت در این زمینه را ندارد. در این اطلاعیه تاکید شده که صدور هرگونه بیمه‌نامه یا عرضه خدمات بیمه‌ای از سوی دفاتر شرکت ایرانسل مغایر قانون است.

🔹در اطلاعیه بیمه مرکزی اعلام شده که بنا بر شواهد برخی دفاتر شرکت ایرانسل بصورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی بدون داشتن مجوزهای قانونی نسبت به عرضه بیمه‌نامه شخص ثالث و غیره اقدام می‌کنند یا در فضای مجازی تبلیغاتی در این خصوص منتشر می شود.

🔹بیمه مرکزی با هشدار به کاربران فضای مجازی و عموم مردم اعلام کرد:
«با عنایت به اینکه اين امر از یک سو مغایر با قوانين و مقررات مربوط از جمله "ماده ۶۶" قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری است که عرضه بیمه را جز از طریق مؤسسات و واسطه‌های بیمه ممنوع کرده و از طرف دیگر تهیه پوشش‌های بیمه‌ای از طریق دفاتر و مراکز غیرمجاز متعاقباً مشكلات حقوقی و مالی فراوانی را برای بيمه‌گذاران در پی خواهد داشت از آنان خواست از تهیه بیمه‌نامه از طریق دفاتر غیرمجاز از جمله دفاتر اپراتورهای تلفن همراه ایرانسل خودداری کنند.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999266

🧊@FanzyMag
🔺رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد:
📍هفت راه جدید برای سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری/ 50 هزار میلیارد تومان برای اجرای برنامه‌های جدید در نظر گرفته‌ایم


🔹رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از طراحی هفت بسته برای «سرمایه گذاری تولید دانش‌بنیان» خبر داد و اعلام کرد که برای عملی کردن این بسته‌ها نزدیک به ۵۰ همت منابع در نظر گرفته شده است.

🔹به گفته محمدصادق خیاطیان با توجه به اهداف صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین شعار امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» سه محور تدوین شده است که در برگیرنده فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان، توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان و تضمین سرمایه‌های مردمی در حوزه دانش‌بنیان می‌شود.

🔹براساس توضیحات خیاطیان، در این هفت بسته که اسم‌های مختلفی هم برایشان در نظر گرفته شده، تلاش می‌شود فرصت‌های جذب سرمایه از بخش‌های مختلف کشور و همچنین مردم رقم بخورد:

برای نمونه بسته «پیوند» روی فرصت‌های دانش‌بنیان‌‌ها برای جذب سرمایه مردمی تمرکز شده است. یا بسته «نوآفرین» سرمایه‌گذاری با هدف ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید را هدف قرار داده است. در این بسته قرار است با همکاری وزارت علوم و مجموعه پارک‌های فناوری، شرکت‌های بالقوه شناسایی و به آن‌ها منابع مالی تعلق گیرد تا مسیر دانش‌بنیانی را طی کنند.


🔹براساس ادعای خیاطیان فعالیت صندوق در سال ۱۳۹۲ با سرمایه ۳ همت آغاز شد در حالی که آن زمان تنها ۵۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال بود. به گفته او حال‌ حاضر بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و در سال ۱۴۰۳ صندوق ۳۶ همت حمایت مالی از دانش بنیان‌ها انجام داده‌ است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-997065

🧊@FanzyMag
🔺با همکاری نارنجی و دیوار
📍«نوشدارو» با هدف مبارزه با کلاهبرداری اینترنتی شروع به کار کرد


🔹بنیان‌گذارن دیوار و کافه‌بازار به کمک موسس وب‌سایت قدیمی نارنجی، پروژه‌ای عام‌المنفعه را با عنوان «نوشدارو» راه‌اندازی کرده‌اند. این وب‌سایت با هدف مبارزه با کلاهبرداری‌های اینترنتی و افزایش سواد دیجیتال در کشور راه‌اندازی شده است. از دیگر اهداف این وب‌سایت ارتقای آگاهی عمومی در حوزه امنیت دیجیتال، شناخت انواع کلاهبرداری‌ها، جرائم آنلاین، حفظ حریم خصوصی و مراقبت از اطلاعات شخصی عنوان شده است.

🔹افراد درگیر در اجرای این پروژه علی اصغر هنرمند (موسس وب‌سایت نارنجی)، حسام آرمندهی (موسس دیوار و هزاردستان) و اشکان آرمندهی (مدیرعامل دیوار) هستند.

🔹نام «نوشدارو» (nooshdaroo.ir) برای این انتخاب شده که به گفته موسسان آن، هیچ راه حل معجزه‌آسایی برای حل مشکلات امنیت دیجیتال وجود ندارد و تنها خود کاربران باید با افزایش آگاهی، مراقب اطلاعات شخصی خود باشند.

🔹بر اساس دسته‌بندی‌های موجود در سایت نوشدارو، این رسانه قصد دارد در محورهای متنوعی از جمله خبر و تحلیل، مبانی امنیت، حریم خصوصی، انواع کلاهبرداری، امنیت در تلفن هوشمند، خرید و فروش آنلاین، معاملات دست دوم، ابزارها و افزونه‌ها و راهنماهای قانونی به کاربران اطلاع‌رسانی کند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996665

🧊@FanzyMag
🔺دبیر شورای عالی فضای مجازی:‌
📍وزارت ارتباطات پیگیر دسترسی به پلتفرم‌های خارجی است

🔹سخنگوی دولت در آخرین اظهار نظر خود در مورد طرح رفع فیلتر گام‌به‌گام از پلتفرم‌های خارجی گفته بود که در این زمینه خبرنگاران باید از شورای عالی فضای مجازی پیگیر باشند.

🔹از طرف دیگر هم وزیر ارتباطات هفته گذشته (۲۷ فروردین) در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد زمان برداشتن گام‌های بعدی فیلتر، او تلوحا گفته بود شورای عالی فضای مجازی در این زمینه تصمیم‌گیر است و مذاکرات برای جلب نظر اعضای آن برای رفع فیلتر ادامه دارد. حالا اما دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده وزیر ارتباطات متولی این امر است.

🔹محمدامین آقامیری،‌ دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی با حضور در برنامه خبری صداوسیمای ملی خبر داد که وزارت ارتباطات در این زمینه ‍پیگیر است. او با شاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی گفت:

«وزارت ارتباطات متولی این امر است و جلسات منسجم و منظمی در این خصوص در حال برگزاری است تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود. امیدواریم در چارچوب‌های تدوین‌شده بتوانیم به نتیجه برسیم.»


🔹به نظر می‌رسد منظور آقامیری از متولی بودن وزارت ارتباطات در مورد دسترسی به پلتفرم‌های خارجی، مذاکره وزارت ارتباطات با پلتفرم‌های فیلتر شده براساس چارچوبی که اعضای شورای عالی فضای مجازی تعیین می‌کنند، باشد.

🔹ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال گذشته در گفت‌وگو با «فن‌زی» گفته بود برخی از اعضای شورا با چارچوب مذاکره با پلتفرم‌های خارجی موافق نیستند و همین روند رفع فیلتر را کند کرده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-995205

🧊@FanzyMag
🔺وزیر ارتباطات:‌ مصوبات نظارت روی پلتفرم‌های دارو به زودی اجرا می‌شود

🔹وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اهمیت نظارت بر عملکرد پلتفرم‌های فروش آنلاین دارو اعلام کرد، سازوکار اجرایی مصوباتی که بتواند دغدغه‌های موجود در مورد فعالیت این پلتفرم‌ّها را برطرف کند، آغاز شده است. به گفته ستار هاشمی طراحی و اجرای درست فعالیت این پلتفرم‌ها به اقتصاد دیجیتال و حوزه دانش‌بنیان کمک خواهد کرد و سبب توسعه اشتغال و تسهیل خدمات برای مردم خواهد شد.

🔹ستار هاشمی امروز ( ۲۶ فروردین) پس از حضور در کمیسیون های بهداشت و درمان و صنایع و معادن مجلس در مورد این جلسه گفت:
«یکی از دغدغه‌های مهم اعضای کمیسیون در حوزه سلامت، موضوع پلتفرم‌های توزیع دارو بود و در این رابطه مصوباتی وجود دارد و سازوکار اجرایی آن هم آغاز شده است؛ این سکوها می‌توانند نقش مؤثری در تسهیل امور مردم و دسترسی آسان‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تر به دارو ایفا کنند.»


🔹او با تأکید بر اهمیت نظارت بر عملکرد این پلتفرم‌ها ادامه داد: «در حوزه سلامت، حساسیت بالایی وجود دارد و به همین دلیل باید علاوه بر توجه به مزایای این سکوها، نظارت کافی و دقیق نیز بر عملکرد آنها اعمال شود. اگر بتوانیم با در نظر گرفتن فرصت‌ها و مخاطرات، طراحی و اجرای این پلتفرم‌ها را به‌درستی انجام دهیم، نه تنها به اقتصاد دیجیتال و حوزه دانش‌بنیان کمک کرده‌ایم، بلکه به توسعه اشتغال و تسهیل خدمات برای مردم نیز یاری رسانده‌ایم.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994128

🧊@FanzyMag
🔺چگونه بدون حکمرانی داده هوش مصنوعی در کشور توسعه پیدا می‌کند؟

📱 مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده دستیابی به هوش مصنوعی مسئولانه، نیازمند حکمرانی داده قوی است

🔹«داده» قلب تپنده تحول دیجیتال و به‌صورت گسترده هوش‌ مصنوعی به حساب می‌آید. هر شهروندی برای هر حاکمیتی،‌ یک منبع بکر داده محسوب می‌شود؛ حتی برخی متخصصان از داده به‌عنوان «نفت» جدید یاد می‌کنند.

🔹در این شرایط کاملا طبیعی است که اگر داده‌ای جمع‌آوری و نگهداری نشود، عملا ایجاد تغییرات بنیاد در اقتصاد دیجیتال صورت نخواهد گرفت و در این شرایط هم حل‌شدن چالش‌های هوش مصنوعی دور از دسترس به نظر می‌رسد.

🔹در همایش‌ها و نشست‌های مختلف با موضوع حاکمیت داده، بارها از سوی فعالان اعلام شده که پیش از جست‌وجوی راهکار برای حل چالش داده برای توسعه فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی باید حاکمیت داده (Data Governance) در سطح کلان کشور حل شود. اگر تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری در اشتراک‌گذاری و استفاده درست از مجموعه داده‌ها انجام نشود، بخش خصوصی نمی‌تواند برای لایه‌های عمیق هوش مصنوعی اقداماتی انجام دهد یا ایده‌های نوآورانه را اجرا کند.

🔹سال‌هاست که در ایران‌ تلاش‌های متعددی در زمینه ساماندهی به جریان داده، شامل نگارش قوانین تا طراحی پایگاه‌های اطلاعاتی نظیر سامانه ملی کاتالوگ و مجموعه داده‌های باز و کاربردی صورت گرفته است؛ اما شواهد نشان می‌دهد که این اقدام‌ها نتوانسته در ساماندهی به فضای داده و اطلاعات در کشور مؤثر واقع شود.

🔹اخیرا هم مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی دراین‌باره اعلام کرده:
در شرایطی که در کشورهای پیشرفته و حتی منطقه، حکمرانی مؤثر داده‌ها رقم خورده که در نهایت باعث رشد اقتصادی این کشورها شده، در ایران به ‌خاطر خلأهای قانونی داده‌ها سرگردان هستند.


🔹حال سؤال این است چگونه وقتی کشوری روی داده‌های خود حکمرانی ندارد، می‌تواند از رشد و توسعه هوش‌ مصنوعی و در نظر گرفتن میلیارد‌ها بودجه برای این بخش صحبت کند؟

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999445

🧊@FanzyMag
🔺گام اول رفع فیلتر چه تاثیر بر بازی‌های داخلی داشت؟
📍رشد آرام بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

🔹حدود ۵ ماه از رفع فیلتر گوگل‌پلی می‌‌گذرد. فیلتر شدن این پلتفرم اوایل آبان‌ ماه ۱۴۰۱ علاوه بر اینکه امنیت گوشی‌ها را در مقابل بدافزارها کاهش داده بود، فعالیت توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ایرانی را هم با مشکل مواجه کرد. در این بین توسعه‌دهندگان بازی بیشتر از دیگران آسیب دیدند، چرا که به خاطر اختلالات اینترنت و پینگ بالا با چالش‌های روزانه روبرو بودند و فیلتر گوگل‌پلی روی درآمدزایی و جذب مخاطبان آنها تاثیر منفی گسترده‌تری ایجاد کرد.

🔹حالا پس از رفع فیلتر از گوگل‌پلی به نظر می‌رسد درآمد بازی‌سازها آرام آرام به پیش از فیلترینگ برمی‌گردد، هرچند بازی‌سازان در گفت‌وگو با «فن‌زی» اعلام می‌کنند که رسیدن به شرایط عادی و استاندارد بسیار زمان‌بر است.

🔹شهریار ازهاریان‌فر، هم‌بنیان‌گذار استودیو نردبان اندیشه، سازنده بازی شناخته‌شده آمیرزا درگفت و گو با «فن‌زی» با بیان اینکه فیلترشدن گوگل‌پلی به صورت میانگین تقریبا ۶۰ درصد درآمد و جذب کاربران تمام صنعت بازی ایران را تحت تاثیر قرار داده بود، می‌گوید:
«در آن ‌زمان جذب کاربر جدید از بین رفته بود و آنهایی که فیلترشکن داشتند، می‌توانستند به بازی‌ها دسترسی داشته باشند، اما بعد از رفع فیلترینگ کاربران ما ۴ برابر بیشتر از قبل شده است و به دوران پیش از فیلترینگ برمی‌گردیم. میزان درآمد هم هرماه بهتر می‌شود.»


🔹محمد زهتابی، مدیر استودیو بازی‌سازی پاییزان نیز در گفت‌وگو با «فن‌زی» هم از آسیبی که فیلترشدن گوگل‌پلی به صنعت بازی وارد کرده بود این چنین توضیح می‌دهد:
«بزرگترین ضربه‌ای که به صنعت بازی‌سازی درسال‌های اخیر وارد شده است، فیلتر شدن گوگل‌پلی بود. اتفاق مثبتی هم که سال گذشته رخ داد، رفع فیلتر گوگل‌پلی بود. این رفع فیلتر باعث شد خیلی از بازی‌سازان در درآمد و جذب مخاطب بین ۱۰ تا ۳۰ درصد رشد را تجربه کنند، ولی هنوز به نرخ قبل از فیلترشدن بازنگشته‌اند و به زمان نیاز دارد.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999217

🧊@FanzyMag
📍رئیس ساترا تغییر کرد؛ رمضان‌نژاد به جای مقیسه نشست

🔹رئیس سازمان صداوسیما در حکمی «جواد رمضان‌نژاد» را به سمت معاون خود و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) منصوب کرد.

🔹ساترا بازوی نظارتی صداوسیما اعلام کرده که رمضان‌نژاد دکتری علوم ارتباطات دارد و استاد دانشگاه است. به گفته ساترا رمضان‌نژاد یکی از مدیران با سابقه در جایگاه‌های تولیدی در حوزه رسانه و سینما است.

🔹از سوابق اجرایی رمضان‌نژاد می‌توان به مدیریت دو شبکه تلویزیون افق و پنج و مدیریت سه ساله مرکزسیما فیلم اشاره کرد.

🔹راه اندازی سریال های «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)»، تولید سریال‌های مانند «زیرخاکی»، «نون.خ»، «خانه امن» و ... تولید فیلم‌سینمایی «موقعیت مهدی»، و کاندیدای ۱۴ سیمرغ در جشنواره فیلم فجر و تولید ده‌ها سریال در مرکز سیما فیلم از جمله فعالیت‌های رمضان‌نژاد در حوزه فرهنگ و هنر اعلام شده است.

🔹پیش از انتخاب رمضان‌نژاد،‌ سعید مقیسه مدیریت ساترا را بر عهده داشت. در زمان مدیریت او بسیاری از مدیران پلتفرم‌های پخش ویدئو آنلاین (VOD) نسبت به سیاست‌های سخت‌گیرانه و انحصاری ساترا اعتراض و انتقاد‌هایی مطرح کرده‌اند.

🔹ساترا از زمان تشکیل در اواسط دهه ۹۰ پیوسته مورد انتقاد از سوی فعلان مستقل بخش خصوصی بوده است، چرا که به باور این فعالان وابسته بودن این سازمان به صداوسیما و مستقل عمل نکردن آن باعث برخوردهای قهری و رفتارهای انحصارطلبانه این سازمان با بخش‌‌خصوصی شده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-997065

🧊@FanzyMag
🔺آیا زیرساخت معاملات آنلاین خودرو تا تابستان تکمیل می‌شود؟
📍وعده بزرگ فراجا و آزمون تیرماه


🔹بازار خودرو در ایران، یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های اقتصادی برای مردم و نهادهای حاکمیتی است. طی دو دهه گذشته، پرونده‌های متعددی در زمینه کلاهبرداری، جعل اسناد، فروش مال غیر و معاملات صوری خودرو شکل گرفته‌اند؛ به‌گونه‌ای که طبق آمارهای غیررسمی، هر ساله بیش از ۱۰۰ هزار پرونده قضایی مرتبط با معاملات خودرو تشکیل می‌شود.

🔹در چنین شرایطی، وعده برخط یا آنلاین شدن فرآیند خرید و فروش خودرو می‌تواند خبری امیدوارکننده باشد، اما تجربه‌های گذشته نشان داده‌اند که هر وعده‌ای، لزوماً به اجرا نمی‌رسد.

🔹در آخرین تحولات این حوزه، پیمان ساعدی نماینده فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، در نشستی خبری که با حضور نماینده معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، وعده داد که زیرساخت‌های لازم برای اجرای ثبت برخط معاملات خودرو، تا اول تیرماه ۱۴۰۴ به طور کامل راه‌اندازی خواهد شد.

🔹به گفته او، فراجا در حال حاضر سامانه‌هایی برای استعلام گارانتی، وضعیت وکالت‌نامه، تخلفات، سوابق بیمه‌ای وغیره راه‌اندازی کرده و با اتصال پلتفرم‌های بخش خصوصی به این پایگاه‌ها، می‌توان انتظار داشت که معاملات خودرو به سمت شفافیت و اطمینان پیش برود.

🔹اما واقعیت آن است که این نخستین‌بار نیست که وعده‌ی «اجرای معاملات برخط خودرو» مطرح می‌شود. اگر به عقب بازگردیم، نخستین طرح‌ها و صحبت‌ها درباره این ایده، به حدود سال ۱۳۹۱، بازمی‌گردد. از آن زمان تاکنون، مسئولان مختلفی از راه‌اندازی سامانه‌هایی برای ثبت قراردادها، کد رهگیری تعویض پلاک، استعلام برخط اصالت خودرو سخن گفته‌اند، اما این وعده‌ها، بارها به دلایل مختلف متوقف یا به تعویق افتاده‌اند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996371

🧊@FanzyMag
16.04.202512:57
🔺گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت نشان می‌دهد:
📍میزان حملات DDoS به زیرساخت‌های کشور دوبرابر شده است
♨️بخش قابل توجه‌ای از این حملات به خاطر آلودگی ایجاد شده توسط فیلتر‌شکن‌هاست

🔹گزارش از حملات منع خدمت توزیع شده (DDoS) علیه زیرساخت‌های کشور در فصل زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد. این گزارش نشان می‌دهد که بخش قابل توجه‌ای از این نوع حملات سایبری به خاطر نصب فیلترشکن‌هایی است که دستگاه کاربران را آلوده می‌کند و در نهایت به وسیله‌ای برای حملات تبدیل می‌شود.

🔹همچنین طبق داده‌های این گزارش میزان حملات در زمستان ۱۴۰۳ نسبت به پاییز همان سال، تقریبا دوبرابر شده است. در حالی که در پاییز سال گذشته میزان مقابله با حملات بیش از ۵۷ حمله بوده، این میزان در زمستان به بیش از ۱۰۱ هزار حمله رسیده است.

🔹طبق داده‌های این گزارش بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم ایران از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده و ادعا شده که تمامی این حملات با موفقیت دفع شده است.

🔹بیشترین حملات:
به شبکه مخابراتی و زیرساخت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی بوده (۲۷.۳۳ درصد شرکت‌های اینترنت ثابت و ۲۲.۶۰ درصد اپراتورهای سیار)‌ و ارتباطات زیرساخت ۱۸۲۰ ساعت صرف مقابله با این حملات کرده است. بعد از آن هم کسب‌وکارهای اینترنتی با ۱۴.۴۵ درصد در مقام سوم بیشترین مقاصد حمله قرار گرفته‌‌اند. صنعت مالی، بانکی و بیمه (۹.۸۹ درصد)، درگاه‌های برخط خدمات عمومی (۶.۴۰ درصد)،‌ پیام‌رسان‌های بومی (۶.۲۵ درصد)، درگاه‌های دولتی (۵.۲۸ درصد) از دیگر مقاصد حمله بوده‌اند.


🔹هزار و ۱۳۰ حمله میانگین حملات روزانه در فصل زمستان ۱۴۰۳ بوده و میانگین مدت زمان حملات هم در این دوره ۵ دقیقه و ۱۸ ثانیه اعلام شده است. بالاترین مدت زمان حمله در زمستان گذشته نیز ۶ روز و ۲۳ ساعت و ۴۰ دقیقه اعلام شده است.

🔹گفته شده که از هر ۱۰۰حمله ۴۷ حمله از طریق شبکه دستگاه‌های آلوده اتفاق افتاده است. همچنین از هر ۱۰۰ حمله ۱۱ حمله با ظرفیتی بیش از ۱۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است. از سوی دیگر این گزارش اعلام کرده که بیش از ۵۷ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور صورت پذیرفته است که روسیه با ۱۴.۸۴ سهم در جایگاه اول قرار دارد.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994546

🧊@FanzyMag
🔺وزیر علوم:
📍وزارت ارتباطات هنوز توافق‌نامه اینترنت طبقاتی به اساتید را امضا نکرده است


🔹وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه یک برنامه در پاسخ به سوالی در مورد نتیجه اختصاص اینترنت طبقاتی به اساتید و دانشجویان اعلام کرد که منتظر پاسخ وزارت ارتباطات در این زمینه هستند.

🔹حسین سیمایی صراف در این مورد گفت:
«به صورت پیشنهادی توافق‌نامه‌ای به وزارت ارتباطات ارسال کرده‌ایم و هنوز وزارت ارتباطات برای امضای این توافق آماده نشده است. »


🔹۱۸ دی ماه ۱۴۰۳ وزیر علوم از رایزنی برای رفع مسدودی یوتیوب برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی خبر داد. سیمایی صراف در آن زمان اعلام کرده بود که رایزنی‌هایی با وزارت ارتباطات انجام شده و امیدوارند این درخواست به نتیجه برسد. این خبر آن زمان با واکنش منفی کاربران همراه شد. همچنین در حالی وزیر علوم این ادعا را مطرح کرده بود که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه یک برنامه خبری به «فن‌زی» گفته بود که «اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»

🔹با بالا گرفتن اعتراض‌ها به حرفهای وزیر علوم در مورد رایزنی با وزارت ارتباطات برای ارائه اینترنت بدون فیلتر یا همان طبقاتی به اساتید، روابط عمومی وزارت ارتباطات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «موضع وزارت ارتباطات و وزیر آن همانی است که در رسانه‌ها اعلام شده است و آن اینکه وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-993568

🧊@FanzyMag
🔺برای تمرکز بیشتر روی «دیوار»:
📍هلدینگ هزاردستان سهام «کارنامه» را واگذار می‌کند


🔹بعد از فروش کافه بازار به تپسل از سوی هلدینگ هزاردستان ،حالا در تصمیم جدید این هلدینگ اعلام کرده در راستای استراتژی خود برای تمرکز بر توسعه و رشد پلتفرم دیوار، تصمیم دارد بخش یا تمامی از سهام خود در «کارنامه» را واگذار کند. چندی پیش هم، هزادستان گفته بود برای پلتفرم دیگر خود یعنی «بلد» به دنبال یک شریک است تا با سرمایه‌گذاری به رشد و توسعه آن کمک کند.

🔹مجید رضوی، مدیرعامل هلدینگ هزاردستان در این باره اعلام کرده است که تصمیم برای واگذاری بخش یا تمامی سهام «کارنامه» با هدف فراهم کردن فرصت و تسهیل رشد مستقل برای کارنامه و همچنین تمرکز بیشتر آنها روی دیوار اتخاذ شده است.

🔹رضوی در این مورد گفت:
«کارنامه طی سه سال گذشته موفق شده هر سال رشدی بیش از ۱۵۰ درصد را تجربه کند و برای ادامه این روند، نیازی به جذب سرمایه جدید ندارد. این شرکت در سال ۱۴۰۳ نیز به سوددهی رسیده و توانسته با اتکا به منابع داخلی خود مسیر رشد را ادامه دهد.»


🔹به گفته او کارنامه در سال گذشته فقط در تهران نزدیک به ۷۰ هزار خودرو را کارشناسی کرده و در معامله ۱۰ هزار خودرو هم به عنوان واسطه یا تامین‌کننده مالی ایفای نقش کرده ‌است.

🔹موج خرید و فروش و واگذاری سهام شرکت‌های استارتاپی از پاییز سال گذشته سیر صعودی داشته است. «فن‌زی» در پرونده شماره هشتم خود به موشکافی این روند پرداخت.

🔹در این پرونده اکثر مدیران و کارشناسان اکوسیستم استارتاپی علت این اتفاق‌ها را خارج از روند طبیعی که در دنیا اتفاق می‌افتد، دانسته بودند. به باور آنها فشارهای امنیتی و محدودیت‌هایی که پای فعالان این کسب‌وکارها گذاشته می‌شود در نهایت باعث می‌شود آنها عطای نوآوری و کمک به اقتصاد دیجیتال در کشور را به لقایش ببخشند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999672

🧊@FanzyMag
24.04.202514:05
🚀معرفی استارتاپ «زی‌رو»:
📱راهی‌برای کاهش آلودگی و فرار از ترافیک شهر

🔹 حل نشدن مشکل آلودگی شهر توسط مسئولان تصمیم‌گیر در چند دهه گذشته، باعث شکل گرفتن استارتاپ‌هایی شده که با راه‌حل‌های نوآورانه تلاش می‌کنند تا به حل مسئله ترافیک و آلودگی هوا کمک کنند. هرچند که در این بین نهادهایی از جمله شهرداری از راه‌های مختلف برای فعالیت‌ آنها چالش ایجاد می‌کنند یا با کپی ایده‌ آنها، برایشان رقیب می‌سازند.

🔹با وجود این شرایط، سید سجاد غرضی و نازلی بهروز سال ۱۴۰۱ با هدف کمک به حمل‌ونقل شهری و استفاده از انرژی‌های پاک و سبز در حمل‌ونقل عمومی شهری، استارتاپ «زی‌رو» را راه‌اندازی کردند.

🔹«زی‌رو» یک سرویس اجاره‌ی آنلاین وسایل حمل‌ونقل برقی است و کاربران می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن آن از موتور و دوچرخه برقی «زی‌رو» برای رفت‌وآمد خود استفاده کنند. هرچند به گفته مدیران این استارتاپ، استفاده از اسکوتر هم به زودی در زی‌رو در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

#استارتاپ

🔗 «فن‌بیز» این هفته را از طریق لینک زیر در شبکه شرق بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-998061

🧊@FanzyMag
🔺 تاثیر مذاکرات روی بازار دیجیتال :
📍قیمت موبایل کاهشی شد


🔹قیمت لوازم دیجیتال و در رأس آن گوشی موبایل در سال گذشته و با اوج‌گرفتن ارزش دلار، روند صعودی عجیبی داشت، تاجایی‌که در انتهای سال گذشته برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که با ادامه روند افزایشی ارزش دلار، قیمت‌ها در بازار دیجیتال بیشتر هم خواهد شد و گروهی به مردم پیشنهاد کردند که قبل از شروع سال ۱۴۰۴ گوشی موبایل بخرند.

🔹حالا با شروع مذاکرات از هفته گذشته ورق برگشته است؛ دلار از کانال ۱۰۰ هزار تومان به کانال ۸۰ هزار تومان رسیده و همین امر بر کاهش قیمت گوشی‌های موبایل تأثیر گذاشته است. قیمت گوشی بین ۵ تا ۱۰ درصد و در برخی مدل‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش قیمت داشته است. با ادامه‌داشتن مذاکرات حالا این سؤال مطرح است که آیا باز هم قیمت گوشی موبایل روند کاهشی خود را ادامه می‌دهد یا این تنها یک حباب موقت است؟

🔹با وجود تأثیری که مذاکرات بر روند کاهشی قیمت گوشی داشته است، اما همچنان خریداران برای خرید گوشی یا دیگر لوازم الکترونیکی تردید دارند. از طرف دیگر افرادی که قصد خرید دارند به راحتی نمی‌توانند گوشی مورد نظر خود را بخرند، چرا که بخش قابل توجه‌ای از فروشندگان به خاطر نوسانات نرخ ارز، تمایلی به فروش گوشی تلفن‌همراه ندارند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996366

🧊@FanzyMag
🔺قصه پر غصه توسعه اینترنت ثابت شیرین خواهد شد؟
🕐 وزیر ارتباطات اعلام کرده که امسال در زمینه توسعه فیبر نوری اتفاق‌های خوبی رخ خواهد داد

🔹تمام دولت‌هایی که در ۸ سال گذشته سر کار آمده‌اند، بارها اعلام کردند که در توسعه اینترنت ثابت غفلت شده و عدم بهسازی زیرساخت‌های اینترنت و انحصاری که در این خصوص شکل گرفته، این عقب‌ماندگی را رقم زده است.

🔹توسعه زیرساخت‌های اینترنت ثابت از ابتدای دهه ۹۰ زده شد، اما تاکنون کمتر از ۱۰ درصد کاربران ایرانی به اینترنت از طریق فیبرنوری دسترسی دارند. حتی عیسی‌زارع‌پور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم که در کنار تمام محدودیت‌هایی که برای اینترنت در زمان مدیریتش به وجود آورد، توسعه فیبرنوری را شعار اصلی کار خود در وزارت ارتباطات قرار داد، با این حال همچنان این پروژه به کندی پیش می‌رود.

🔹در جدیدترین اظهار نظر، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم برنامه مدونی برای توسعه فیبرنوری دارد، اعلام کرده:
«مادامی که تقاضا برای استفاده از ظرفیت فیبرنوری در کشور وجود داشته باشد، درخواست‌های مردم به دلیل کمبود منابع و یا سرمایه‌گذاری متوقف نخواهد شد و قطعا امسال در این حوزه اتفاقات خوبی می‌افتد.»


🔹او به ایرنا گفته است: «در طول سنوات گذشته، بیشتر سرمایه‌گذاری‌های انجام شده با محوریت اینترنت و ارتباطات سیار بوده است، در دولت چهاردهم تمرکز بر توسعه ارتباطات ثابت به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر مطرح است و به طور قطع توسعه فیبر نوری در دولت چهاردهم دنبال خواهد شد.»

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996582

🧊@FanzyMag
سخنگوی دولت: رفع فیلترینگ فقط از مسیر شورای عالی فضای مجازی دنبال می‌شود

🔹در حالی که بسیاری از کارشناسان، مدیران و فعالان اینترنتی سپردن تصمیم‌گیری درمورد رفع فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی از طرف رئیس جمهور را یک اشتباه تاکتیکی می‌دانند و پیشنهاد می‌دهند که تصمیم‌گیری در این خصوص توسط خود مسعود پزشکیان انجام شود، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز (۲۷ فروردین)‌ هیئت دولت گفته است که رفع فیلترینگ تنها از مسیر شورای عالی فضای مجازی انجام خواهد شد.

🔹فاطمه مهاجرانی در این مورد گفت:‌
«همانطور که وزیر ارتباطات هم اعلام کردند، این موضوع در شورای عالی فضای مجازی باید دنبال شود. نمی‌شود که یک موضوع را از محل اصلی آن خارج و به جای دیگر برای تصمیم‌گیری بد. محل قانونی تصمیم‌گیری در این زمینه شورای عالی فضای مجازی است.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-994434

🧊@FanzyMag
12.04.202508:22
🎦 وزیر ارتباطات: کمتر از ۵۰ میلیون دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم

🔹ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در آیین امضای تفاهم نامه حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی اعلام کرد در حالی که کشورهای همسایه میلیاردها دلار در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است.

🔹ستار هاشمی در این مورد گفت:
«کشور ما درحالی در رتبه ۶۰ام دنیا در خصوص هوش مصنوعی قرار گرفته که کشورهای منطقه مثل عربستان و امارات رتبه‌های بهتری دارند. عدد سرمایه‌گذاری در عربستان ۲۰ میلیارد دلار و در امارات ۱.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود. درحالی که در کشور ما زیر ۵۰ میلیون دلار در این خصوص سرمایه‌گذاری انجام شده است.


🔹مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی، در این نشست خبر داد که این صندوق تا کنون 5 و شش دهم همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان در اختصاص داده و در سال 1404 نیز 1.5 هزار میلیارد تومان برای این شرکت‌ها در نظر گرفته شده است.

🔗 جزییات بیشتر:
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-992489

🧊@FanzyMag
Shown 1 - 24 of 147
Log in to unlock more functionality.