Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
ایکس شبهه avatar
ایکس شبهه
ایکس شبهه avatar
ایکس شبهه
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (10:37 دقیقه)

پرسش:
👈 پسر 16 ساله‌ام می‌پرسد: «بسیاری از دانش‌آموزان نماز نمی‌خوانند، پس چرا آنان در کارهایشان موفق‌ترند؟!»

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ نوجوان 16 ساله، چگونه و بر چه اساسی داوری نمود و از کجا دانست که آنها در همه کارهایشان موفق‌ترند؟! شما باید به او ملاک‌های درست سنجش را بدهید.

✔️ نکات بسیار مهمی وجود دارد که هم خود باید بدانیم و هم به فرزندان و دیگران بیاموزیم:

الف - عالَم هستی، علیمانه و حکیمانه خلق شده است و مقدرات (اندازه‌ها) و نظام علّیت، بر همه چیز غالب است؛ لذا خطاست دانش‌آموز گمان نماید که اگر به جای درس، نماز بخواند، با سواد می‌شود و نمره‌های خوبی می‌آورد - یا بزرگسال گمان نماید که اگر به جای کار و تلاش، دعا بخواند، روزی و رفاه او تأمین خواهد شد! چنان که تحصیل، کار و تلاش نیز جایگزین نماز، تلاوت قرآن کریم و دعا نمی‌گردند و ... .

ب - باید توجه داشته باشیم که "موفقیت" یعنی چه و چیست؟! آیا می‌توان به یک نتیجۀ موقت، زودگذر و بدون تداوم نیز "موفقیت" گفت؟! ... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/etc/13777.html


@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (10:18 دقیقه)

پرسش:
👈 معنی "فطرت" و "فطری بودن خداپرستی" یا "فطری بودن دین" چیست و چگونه به اثبات می‌رسد و اگر خداپرستی فطری است، چرا بسیاری کافر، مشرک و بی‌دین می‌باشند؟!

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ "فطرت" از ریشه "ف ط ر"، به معنای گشودن، باز کردن، یا همان "ایجاد اولیه و به وجود آوردن بدون واسطه" می‌باشد و به چگونگی خلقت گفته می‌شود.

✔️ برخی از فطریات عقلی و برخی دیگر قلبی می‌باشند. به عنوان مثال: این که آدمی می‌داند هر چیزی علّتی دارد و هیچ چیزی خود به خود پدید نمی‌آید، از فطریات عقلی می‌باشد؛ و این که آدمی با حقیقت محبّت آشنا می‌باشد، از فطریات قلبی اوست؛ یعنی کسی اصل دوست داشتن و بد آمدن را به آدمی تعلیم نداده است.

✔️ ریشۀ تمامی انحرافات و پیدایش تفاوت دیدگاه‌ها، گرایشات و اختلافات، "بدل‌سازی" و جایگزینی "این به جای آن" می‌باشد؛ یعنی تفاوت در مصداق‌ها می‌باشد، نه در اصل گرایش... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/belief/13770.html

@X_shobhe
پرسش:
👈 در مورد وضعیت اقتصادی امریکا، اخبار ضد و نقیض بسیار است و حتی از ورشکستگی می‌گویند! چگونه می‌توانیم به اطلاعات دقیقی دست یابیم و تحلیل درستی بنماییم؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ اطلاعات و آمار دقیق و به دور از شعارهای تبلیغاتی از وضعیت اقتصادی امریکا را می‌توان از گزارشات رسمی خودشان به دست آورد و سپس یک تحلیل علمی نمود.

✔️ آمار و ارقام ایفادی در این گزارش که همه از منابع رسمی اخذ شده، مربوط به سال 2024 می‌باشد، چرا که سال 2025 هنوز به پایان نرسیده است.

بیشتر را اینجا بخوانید: 👇

https://www.x-shobhe.com/etc/13757.html

@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:49 دقیقه)

پرسش:
👈 یکی از اعضای انجمن حجتیه می‌گوید: «یک حدیث در ضرورت جنگ و جهاد علیه امریکا و اسرائیل بیاروید!»

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ انصافاً آیه و حدیث به چه کار کسی می‌آید که "عقل" ندارد؟! کسی که نمی‌فهمد دشمنان به او هجوم آورده‌اند و می‌گوید: «یک حدیث بیاورید که باید ایستادگی و مقابله کنم!»، از آیه و حدیث چه می‌فهمد؟! ...

✔️ آیا برای ذلت، پذیرش سلطۀ کفار، استعمار و استثمار نیز حدیث خوانده‌اند؛ یا فقط ... ؟!

✔️ سابقۀ "انجمن حجتیه"، در تفسیر به رأی، سوء استفاده از آیات و احادیث، تقطیع، استناد به برخی از آیات و احادیث و پوشاندن و کتمان برخی دیگر، برای توجیه اهداف، امیال و مواضع نادرست خود، به قدمت تأسیس این انجمن می‌باشد!

✔️ آیا انجمنی‌ها، تا کنون آیات جهادی در قرآن کریم را تلاوت ننموده‌اند؛ یا چون آیات صراحت دارد، دنبال حدیث هستند! یا می‌گویند: «حتماً باید نام امریکا، انگلیس، اسرائیل در آنها آمده باشد؟!»...

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/jihad/13750.html

@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (11:45 دقیقه)

📝 یادداشت
👈 واجباتی که برخی آنها را مستحب می‌پندارند و بر انجامش عزم، همّت و اصراری ندارند؛ لذا در دنیا گرفتار و در آخرت معذب می‌گردند!

✍️ حقیقت «واجب و مستحب» و نیز «حرام و مکروه»، با آن چه اذهان عمومی گمان می‌نمایند، بسیار متفاوت است! کدام مستحبی، به هنگام ضرورت انجامش، واجب نمی‌شود و کدام مکروهی، هنگام ضرورت دوری از آن حرام نمی‌شود؟!
به عنوان مثال: سیراب نمودن تشنه، به خودی خود مستحبّ شمرده می‌شود، اما آیا اگر امکان داشته باشید و تشنه‌ای ببینید، سیراب نمودن او واجب است یا مستحبّ؟!...

✔️ موضوع بحث اموری است که خداوند متعال در قرآن کریم، به انجام آنها امر نموده، اما برخی آنها را از مستحبات می‌شمارند که به سه مورد به عنوان نمونه اشاره می‌شود:

💕 یک - برخی گمان دارند که اگر کم یا زیاد، به یتیمی رسیدگی نمودند و او را مورد لطف و مهربانی خود قرار دادند، عمل مستحبّی را به انجام رسانده‌اند، اما خداوند سبحان، رسیدگی و محبّت به یتیمان را به عنوان یک واجب، امر نموده است ... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/note/13737.html

@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 9:28 دقیقه

📖 درس اخلاق از قرآن مجید | ۱۰۲

👈 فراموش نکنیم که مسافریم و سفر دیر یا زود، به پایان می‌رسد؛ سالم و کامل رسیدن به مقصد مطلوب، ضروریاتی دارد که از جمله آنها، "انفاق" می‌باشد.

📖 سوره المنافقون، آیات ۹ تا ۱۱

✍️ اگر جزو ایمان آورندگان می‌باشیم، باید خود را به اخلاق الله متخلق نماییم و ... .

🔸 "یاد کردن - ذکر"، صرفاً یک تصور یا تخیل ذهنی نیست، بلکه نوعی ارتباط و اتصال بین جان آدمی با کسی که یادش می‌کند برقرار می‌نماید و ... .

🔸 "یاد خدا"، یادآور بازگشت به سوی او [معاد] می‌باشد که با فرا رسیدن "مرگ" رخ می‌دهد؛ لذا یاد خدا، مرگ را به خاطر می‌آورد و یاد مرگ، بازگشت را متذکر می‌گردد.

🟡 اگر چه "انفاق" را بیشتر در اموال مادی مثل پول یا ارزاق گفته‌اند، اما فرمود: «‌وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ»
از آنچه به شما روزی داده‏‌ايم انفاق كنيد.

🟢 لذا هر چه خداوند داده، از جمله عقل سالم، علم، اخلاق، توان و سایر دارایی‌های غیر مادی را نیز شامل می‌شود.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Munafiqoon/13730.html

💠 @X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:48 دقیقه)

پرسش:
👈 آیا بهشت و جهنم از هم اکنون خلق شده‌اند؟ آیات و روایاتی را خوانده‌ام، اما به اطمینان نرسیدم، چون می‌شود فرض نمود که هنوز خلق نشده باشند.

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ امکان "فرض نمودن"، دلیل نمی‌شود تا آدمی در حقایق و واقعیات عقلی، علمی، شهودی، تجربی و یا آن چه در وحی بدان تصریح شده، تردید نماید؛ چرا که آدمی قادر است در ذهنش، هر چیزی را فرض نماید.

✔️ خداوند متعال، از نتیجه یا آینده‌ای که هنوز نیامده، خبر می‌دهد؛ مانند خبر از نتایج مواضع و اعمال؛ اما آیا به چیزی که هنوز خلق ننموده، توجه می‌دهد و نسبت به آن وعده و وعید می‌دهید، و به نزدیکی یا دوری از آن بشارت یا انذار می‌دهد؟!

✔️ هدایت، به سوی مقصدی معلوم صورت می‌پذیرد، آیا خداوند به سوی جایی که هنوز نیافریده، هدایت می‌نماید؟!
✔️ آیا آدمی می‌تواند به سوی بهشتی رود، یا از جهنمی دوری گزیند که هنوز خلق نشده‌اند؟! ... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/etc/13775.html

@X_shobhe
👈 تأمل در انفجار بندر شهید رجایی
امام خامنه‌ای: «حادثه دردناک آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی موجب اندوه و نگرانی است. مسئولان امنیتی و قضائی موظفند با بررسی کامل، هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و بر طبق مقررات پیگیری کنند.» (07/02/1404)
✍️ امام خامنه‌ای نیز عمدی بودن این انفجار را بعید ندانستند!
ما نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم که این انفجار در این سطح، ربطی به مذاکرات با امریکا دارد؛ اما نه تنها انفجار بندر بیروت، بلکه وقوع این انفجارها را در سراسر کشور و حتی در تهران، هنگام مذاکرات برجام، فراموش نکرده‌ایم! نه تنها استراتژی امریکا و صهیونیسم بین الملل در مذاکرات، مبتنی بر تشدید حملات و تحریم‌ها می‌باشد؛ بلکه همیشه هنگام رسیدن به نتایج مفید یا مضر، برای اذهان عمومی مشغولیت‌های دیگری ایجاد شده است تا اخبار دیگری در صدر قرار گیرند و توجهات منحرف گردند!

●- ضمن عرض تسلیت، از خداوند متعال، برای جان باختگان مغفرت و رحمت، برای مجروحان، بهبودی کامل و برای بازماندگان صبر جمیل مسئلت می‌نماییم.

www.x-shobhe.ir



@x_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:57 دقیقه)

پرسش:
👈 برنامۀ زندگی پس از زندگی، شبهات بسیاری ایجاد نموده است؛ آیا مشاهدات درست است و باید باور نمود؟! در مورد روح و خروجش از بدن، اطلاعش از دنیا، ارتباطش با خانواده و ... توضیح دهید.

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ وقتی با صراحت تأکید شده که «جز اندكی از دانش به شما داده نشده است»، یعنی هر چه خارج از وحی و احادیث دربارۀ روح بگویند، مبتنی بر حدس و گمان، تخیلات و حتی دروغ برای ایجاد انحراف در افکار عمومی می‌باشد؛ چنان که می‌گویند: «روح آدمی، خودش جنسیتش را انتخاب می‌کند که به صورت مؤنث به دنیا بیاید، یا مذکر»! اینها همان باورهای تناسخی است که به این شکل القا می‌شود و البته با وحی نیز منافات دارد!

✔️ در همین دنیا نیز این ارواح می‌باشند که با یکدیگر "ارتباط" برقرار می‌کنند، می‌گویند، می‌شنوند، به دیدار می‌روند؛ منتهی به وسیلۀ بدن؛ چرا که حقیقت وجود انسان، همان "روح" اوست و بدن فقط وسیله‌ای مادی می‌باشد... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/etc/13755.html

@X_shobhe
15.04.202512:48
👈 جنگ نظامی، ترور، جنگ اقتصادی و جنگ نرم 💻

✍️ در جنگ نظامی، همگان کشته نمی‌شوند، در عملیات تروریستی نیز سالانه فقط چند نفر هدف قرار می‌گیرند؛ اما در دو جنگ، همگان هدف قرار می‌گیرند که عبارتند از: «جنگ اقتصادی و جنگ نرم».

✔️ اگر کشوری دچار بحران اقتصادی شود، نه تنها رشد نمی‌کند، بلکه ملّت نیز در فشار قرار می‌گیرند و زمینه برای تهاجم دشمنِ سلطه‌گر، مساعد می‌گردد!

✔️ اما در جنگ نرم که بار فرهنگی دارد، میلیون‌ها نفر و از جمله نوجوانان و جوانان و بسیاری از اقشار دیگر کشته می‌شوند؛ و این در حالی است که شهدای جنگ نظامی، سبب رویش و خیزش می‌گردند، اما مجروحان و کشتگان جنگ نرم، دیگران را نیز به مسلخ می‌کشانند!

✔️ "جنگ نرم و تهاجم فرهنگی"، جبهه‌ها، ابزار و روش‌های متفاوتی دارد؛ اما ابتدا باید اذهان عمومی را در فرهنگ و باورهای خود متزلزل کنند که این هدف به دو شیوه محقق می‌گردد که عبارتند از:
1- ضد تبلیغ گسترده، تحقیر، سیاه‌نمایی و القای ناامیدی؛ 2- فرافکنی شبهات گوناگون در هر موضوعی، از جمله: اعتقادی و سپس سیاسی!

✔️ فرهنگ و اعتقادات، ریشۀ هر گونه موضع‌گیری در برابر هر امری می‌باشند.

www.x-shobhe.ir
📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام) - 52
📃 فرازهایی از دعای سیزدهم، با شرحی مختصر
👈 آدابی در چگونگی درخواست از خداوند منّان، که دعا را به اجابت نزدیک‌تر می‌نماید.

✍️ مقصود از «هیچ آدابی و ترتیبی مجو - ...»، این نیست که هر کسی با هر موضعی، مثلاً متکبرانه و طلبکارانه او را بخواند ... .
✔️ آیا بلند صحبت کردن با رسول خدا صلوات الله علیه و آله، سبب از بین رفتن تمامی کارهای خوب ‌شود، اما بی‌ادب سخن گفتن با خداوند سبحان، نه تنها سبب نابودی اعمال نمی‌شود، بلکه سبب لطف ویژۀ او می‌گردد؟!
✔️ دعا به زبان امامان علیهم السلام، چه به لحاظ معرفتی و چه به لحاظ ادب، کامل‌ترین و بهترین دعاها می‌باشند.
بیان باورها، مقولۀ دیگری است. در این دعا می‌گویی: «من درک نموده‌ام و فهمیده‌ام که بردن حاجت نزد دیگران، لغزشی است که گناهکاران دچار آن می‌شوند، لذا حاجاتم را به سوی تو آوردم».

✔️ برخی، به خداوند منّان سوء ظنّ دارند که فرمود از کفر و نفاق دل آنهاست، اما تو در این دعا می‌گویی: «من به تو حُسن ظنّ دارم، لذا با شوق و امید، به سوی تو آمدم»... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/prayer/13735.html

@X_shobhe
🔆 سیزدهم فروردین
🌿روز طبیعت است، نه سیزده بدر! ☄

✍️ ملّت‌ها، فرهنگ‌هایی دارند که برخی از آنها، با عقل و شرع نیز منافاتی ندارند و چه بسا پسندیده نیز باشند؛ که از جمله اول فروردین را ابتدای سال قرار دادن و رفتن به طبیعت در روز سیزدهم فروردین، در فرهنگ ایرانی می‌باشد.

🔴 همیشه فرهنگ‌های اصیل دینی و ملّی، با نفوذ، شیوع و القای خرافات، هدف حملات تخریبی قرار گرفته‌اند؛ چنان که نام رفتن به طبیعت را «سیزده بدر» گذاشته‌اند، یعنی: روز نحسی است و باید بدر شود!

😈 این خرافه‌ها، همه اسرائیلیات و القائات فراماسونی (شیطان‌پرستی) می‌باشد؛ هیچ یک از اعداد و هیچ یک از روزهای خدا نحس نیستند، مگر این که کسانی این اعداد و روزها را برای خودشان نحس کنند!

🎋 به همراه خانواده یا دوستان، به طبیعت برویم، به شادی سالم بپردازیم تا با نشاط شویم و خداوند منّان را برای نعماتش، سپاس بگذاریم. 🤲

www.x-shobhe.ir

💠 @x_shobhe
Reposted from:
ایکس شبهه avatar
ایکس شبهه
"عَلّمَهُ البَیان"


روز معلم مبارک که هر روز، روز اوست.





💠 @x_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:51 دقیقه)

📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام) - فرازهایی از دعای 21، با شرحی مختصر - دعا به هنگام هجوم مشکلات، مصائب و غم‌ها - توجه به عللِ پیدایش معلول‌ها!

✍️ متأسفانه مشغله‌ها و مشکلات زندگی روزمره، به ویژه مشکلات اقتصادی و سختی تأمین معاش لازم برای گذران زندگی، سبب شده تا هنگام دعا به درگاه ربوبی نیز نگاه ماده‌گرایانه و سطحی غالب شود و فقط همان نیاز مادی درخواست شود و دعا کننده مرتب بگوید: «خدایا! این را بده، آن را بده»!

✔️ دشواری‌ها به اضافۀ سطحی‌بینی و ساده‌نگری، سبب می‌شود تا بسیاری، بدون توجه به "علّت یا علل"، طالب اصلاح "معلول‌ها" باشند که البته هرگز به مطلوب نمی‌رسند! ... .

✔️ خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «وقتی روزی آنها تنگ می‌شود، می‌گویند: خدایم مرا خوار کرده!» در حالی که چنین نیست، بلکه این تنگناها معلول می‌باشند و عللی دارند که تبیین نموده است ... .

✔️ خواستن هر خیری، باید با نخواستن هر شرّی همراه باشد. اثبات، باید با نفی همراه باشد؛ ...

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/prayer/13768.html

@X_shobhe
17.04.202510:55
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (7:07 دقیقه)

پرسش:
👈 آیا "آینده"، به افراد عادی نیز الهام میشه و اگر الهام بشه، میشه آن را تغییر داد؟ و اینکه از کجا بفهمیم خدا الهام کرده؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ مهم است که بدانیم مقصود از "الهام" و نیز از "آینده" چه می‌باشد؟ قطعاً مقصود این نیست ناگهان، یک الهامی چون کتاب یا فیلم مقابل دید انسان قرار دهند و به او بگویند: «آیندۀ تو این است!» اما آیندۀ دنیوی و اخروی همگان، در کتاب وحی، تبیین شده است.

✔️ "آینده"، نتیجۀ دیروز و امروز است، و قطعاً قابل تغییر می‌باشد؛ وگرنه تاریخ ثابت و بی‌تحرک می‌ماند! ... .

✔️ خداوند سبحان، پس از موهبت عقل، فطرت و وحی؛ به آدمی قوۀ اختیار در انتخاب داد تا بتواند آیندۀ خودش را بسازد یا متغیر نماید... .

📖 در آموزه‌های قرآنی، پس از تفکر، تعقل، هدفگذاری، برنامه‌ریزی، عزم و اهتمام به اجرا، افزایش علم و معرفت (شناخت)، ازدیاد ایمان، تقویت تقوا، انجام عمل صالح، و عباداتی چون نماز، روزه و سایر واجبات، تلاوت قرآن کریم، توکل، توسل، دعا، نیکی به پدر و مادر و دیگران، رسیدگی به یتیمان، پرداخت زکات‌ها، صدقه و خیرات، همگی برای ساختن و تغییر "آینده" می‌باشد.... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13753.html

@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (8:20 دقیقه)

پرسش:
👈 چرا در زیارت عاشورا، در برخی فرازها یکباره از مخاطب حاضر به غایب رفته؟ مانند سلام مستقیم به ایشان و سپس 4 سلام با ضمیر غایب‌؟ آیا از نظر لغوی و ادبی درست است؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ بله، نه تنها در ادبیات عرب، بلکه در ادبیات فارسی یا زبان‌های دیگر نیز جایز و متداول است که شما شخص یا اشخاص حاضر و غایب را مخاطب قرار دهید، مانند آن که بگویید: «سلام بر شما، و تمامی کسانی که سخن مرا می‌شوند» ...
✔️ در سلام پایانی زیارت عاشورا، ابتدا سلام به مخاطب حاضر است: «السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبا عَبْدِاللّٰهِ» و سپس می‌گویید: سلام من بر ارواح آنان که با تو بودند: «وَعَلَى الْأَرْواحِ الَّتِي حَلَّتْ بِفِنائِكَ» - که باز هم مخاطب شخص ایشان می‌باشند ...
📖 دقت شود که زیارت عاشورا، مانند زیارت سایر اهل بیت، یا حتی زیارت مطلقۀ امام حسین علیهم السلام نمی‌باشد ...؛ در زیارت عاشورا، ضمن اعلام مواضع خود را به امام، برترین‌ها را نیز برای خودتان می‌خواهید... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/Pilgrimage/13742.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:40 دقیقه)
پرسش:
👈 دربارۀ «کُن فَیَکون...، که خدای متعال می‌گوید: باش‌، پس موجود می‌شود»، آیا [به لحاظ فلسفی]، آیا ممکن است چیزی از عدم، وجود و هستی یابد؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ "قول خدا"، همان "فعل خدا" است، لذا «می‌گوید باش»، یعنی به محض اراده و بدون نیاز به هیچ چیز دیگری، وجود (هستی) می‌بخشد و خلق می‌نماید.

✔️ ماده‌گرایان، درباره چگونگی آغاز پیدایش عالَم، به "نمی‌دانیم" می‌رسند! اما، موحدان می‌دانند که عالم را خداوند سبحان به وجود آورده است ... .

✔️ خداوند سبحان، ابتدا به "خالق" اشاره دارد و سپس به "مخلوق"؛ و متذکر شده که همه چیز را من هستی بخشیده‌ام! پس، چیزی از عدم پدید نیامده است.

✔️ همه چیز مخلوق اوست، اما در نگاه به چگونگی خلقت، به دو دسته تقسیم می‌شوند: 1- آن چه از عالَم امر پدید آمده؛ 2- و آن چه از عالَم خلق پدیده آمده؛ مانند جسم و روح، که جسم از عالَم خلق است، با واسطه و به تدریج به وجود آمده؛ اما روح از عالَم امر است، به امر او، و بدون واسطه و دفعی پدید می‌آید ... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/Ya-Sin/13733.html

@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:16 دقیقه)


📝 یادداشت:

👈 آیا می‌خواهی همچون حضرت ابراهیم علیه‌السلام، بُت شکنی کنی و آتش بر تو نیز سرد و سلام و تبدیل به گلستان گردد؟


✍️ ابتدا باید توجه نماییم که آن چه به انبیای الهی داده شده، به دیگران نیز داده شده است، هر چند به تناسب ظرفیت وجودی و نیز تکالیف محوله، شدت و ضعف مرتبه داشته باشند.

🔸 بی‌تردید، اگر صفتی یا چیزی به پیامبران داده شده باشد و به دیگران داده نشده باشد، دیگران نمی‌توانند آن را درک و فهم کنند و از آن پیروی نمایند.

🕋 اگر به حضرت ابراهیم علیه‌السلام فرمود که خانه مرا برای طواف کنندگان و رکوع و سجود کنندگان، تطهیر کن؛ همین امر را به ما نیز فرموده است تا خانه دل را که حرم‌الله و بیت‌الله است، از وجود بُت‌ها، پاک نماییم.

🪓 با تبری محکم، اکنون می‌توانی و باید وارد این "بیت‌الله" شوی و بُت‌هایی که در آن جای گرفته را ببینی!

🗿 ابتدا، بُت بزرگی را می‌بینی که نامش "تکبر" است و سایر بُت‌ها، چون حرص و طمع، متکی به آن چیده شده‌اند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/note/13728.html

💠 @X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (8:37 دقیقه)

پرسش:
👈 آیا نمازهای صبح و ظهر و عصر و مغرب و عشا، همه گناهان صغیره و کبیره را محو می‌کنند؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ باید اذعان نماییم که متأسفانه به رغم دسترسی همگان به قرآن مجید و احادیث، نه تنها معلومات عموم از چگونگی قیامت، سؤال و جواب، پاداش و عذاب، و بهشت و جهنم، و چه بسا در برخی موارد، بسیار خطاست؛ بلکه در شناخت‌ها، معلومات و باورهای درست و منطبق با آیات و احادیث نیز تأمل و تفکر لازم صورت نمی‌پذیرد!

●- به عنوان مثال در این مطلب: همه می‌دانیم که "اسلام از مطهرات و پاک کننده است"! یعنی اگر کافری اسلام بیاورد، از تمامی گناهانش پاک می‌شود. حال می‌پرسیم: «آغاز اسلام آوردن با گفتن "شهادتین" می‌باشد؟!»
حال چگونه ممکن است که گفتن «أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا ٱللَّهُ و أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ ٱللَّهِ‌»، سبب پاک شدن کافر از تمامی گناهان گذشتۀ او و حتی کفر و شرکش بشود، اما اگر مسلمان روزی چندین بار در اذان‌ها، اقامه‌ها و نمازها به آن اقرار نماید، پاک نشود؟! ...

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/etc/13773.html

@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (13:25 دقیقه)
موضوع:
👈 امروزه، جریان‌های فکری و اعتقادی منحرف در دوران حضرت امام صادق علیه السلام، با شدت و گسترۀ بیشتری فعالند و حتی در رسانه‌ها تبلیغ می‌شوند!

یادداشت:
✍️ مردم در هر جامعه‌ای، از تفکرات، گرایشات، اعتقادات، مواضع و حتی رویکردها و عملکردهای متفاوتی برخورداند؛ اما خطر آنجاست که انحرافات تبدیل به یک جریان سازماندهی شده شوند!

✔️ ابتدا توجه به این مهم ضروری است که هیچ جریان و رویکردی در گذشته ایجاد نشده که امروزه تداوم نداشته باشد ... .

✔️ در این مختصر، به سه جریان یا نحلۀ فکری و اعتقادی منحرف اشاره می‌شود که امروزه با سارماندهی گسترده‌تر و با شدت بیشتری فعالیت دارند ... .
✔️ کار امام صادق علیه السلام، صرفاً تبیین احکام (فقه) نبود، بلکه مبارزه با این انحرافات فکری و اعتقادی بود؛ لذا شیعیان و به ویژه طلاب، دانش پژوهان و محققان نیز باید ابتدا به مواضع و عملکرد ایشان در مقابله با این جریانات انحرافی توجه نمایند.

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/note/13766.html

@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (9:09 دقیقه)

پرسش:
👈 آیا باور به خدای ادیان ابراهیمی موجه است؟ این سوال یک‌ خداناباور و مدرس فیزیک‌، دانش‌آموخته و مدرس فلسفه می‌باشد.

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ به "خدا ناباور"، چه ربطی دارد که "باور خدایان ادیان ابراهیمی، موجه است یا خیر؟!»؛ یا می‌خواهد مخاطبش را منفعل سازد و بازی دهد؟! ... .

✔️ یک "خدا" بیشتر وجود ندارد: «لا إلهَ إلاَّ اللَّه وحْدهُ لاَ شَرِيكَ لهُ»؛ و هیچ یک فرستادگان إلهی، به خدای دیگری دعوت ننموده‌اند؛ لذا «خدای ادیان ابراهیمی»، گزاره‌ای نادرست است و مصداقی ندارد ... .
✔️ بنابراین، اگر کسی خداوند متعال را واحِد، احد، بی‌مثل و مانند، بی‌همتا، خالق و مالک و ربّ هر چه هست بداند و برای او چه در بُعد نظری و اعتقادات و چه در بُعد عملی بندگی) شریکی قائل نشود، و به بازگشت به سوی او [معاد]، شناخت و ایمان داشته باشد، خداشناسی و خداپرستی‌اش مقبول است و در غیر اینصورت، کفر و شرک است... .

بیشتر را اینجا بخوانید با بشنوید: 👇

https://www.x-shobhe.com/monotheism/13751.html

@X_shobhe
08.04.202510:56
🖌نوشتار و صوت 🎤 (6:39 دقیقه)

پرسش:
👈 ارث نبردن فرزندان پسری که پیش از پدر وفات نموده، از چالش‌هایی است که در فضای مجازی، بسیار فرافکنی می‌شود؛ و البته با جملات احساسی! پاسخ چیست؟

پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ همگان می‌دانند، یا دست کم باید بدانند که هدف از این فرافکنی‌ها و هوچی‌گری‌ها، ارث بردن فرزندان فرزندی که پیش از پدر یا مادر وفات نموده نیست؛ بلکه مخالفت با "احکام إلهی" می‌باشد که خداوند سبحان وضع نموده است؛ حال فرقی هم ندارد که موضوع "ارث" باشد، یا "حجاب"، یا سایر احکام! و این در حالیست که هوچی‌گران و معاندان، هیچ مطالعاتی در حقوق ندارند، چه رسد به این که حقوق [فقه و احکام] اسلامی را بدانند و از آن نیز عبور کرده باشند و به "فلسفۀ حقوق"، یعنی "حکمت‌ها و چرایی‌ها" برسند! و البته چون هیچ منطق و استدلالی ندارند، سعی می‌کنند با انشاء‌های احساسی، مانند: "یتیمانِ نیازمند و ..."، اذهان عمومی را منفعل سازند!
1- قاعدۀ "ارث"، همیشه و همه‌جا این بوده و می‌باشد که "ارث به بازماندگان زنده می‌رسد؛ نه به اموات و گذشتگان". مگر می‌شود کسی برای افرادی که پیش از او وفات یافته‌اند، ارث بگذارد؟! آیا کسی می‌تواند برای مادر بزرگ خود که سالها پیش از او وفات یافته، ارث بگذارد و اگر به فرض چنین کند، آیا قابل اجرا می‌باشد؟! ارث رسیدن به نوه‌های زنده نیز در صورتی که در اولویت باشند، محقق می‌گردد... .
✔️ نمی‌گویند: «چرا پدر بزرگ، در زمان حیاتش به یتیمان فرزندش چیزی نداد، یا چرا وصیت ننمود که از ثلث مالش به آنها بدهند؟! بلکه فقط می‌گویند: «چرا به آنها ارث نمی‌رسد؟!» ... .

بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید:


https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13740.html

@X_shobhe
04.04.202502:34
🌹 دقایقی تشرف و خلوت، با امام مهدی علیه السلام 🌹

«السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ الَّذِى يَهْتَدِى بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ.»
👈 سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش، سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش، سلام بر تو ای نور خدا که ره‌جویان به آن نور ره می‌یابند و به آن نور از مؤمنان اندوه و غم زدوده می‌شود.

✍️ امروز، حتی شده برای چند دقیقه، با سلامی به خدمت امام علیه السلام مشرف شو. زود نگو: «ای آقایم! من گرفتار و محتاجم، این را بده و آن را بده»؛ بلکه بگو: «مولایم! امر بفرما که از من به غیر از دعا، چه خدمتی برمی آید که به انجام رسانم - چه وظیفه‌ای دارم؟»

🤲 سپس، نیازهای خودت را هم بگو؛ اما مردم مظلوم جهان، به ویژه در غزه، لبنان، سوریه، یمن و ... را مقدم بدار و زیارت و دعاهایت را با صلوات به آخر برسان!

www.x-shobhe.ir
🖌نوشتار و صوت 10:32 دقیقه🎤

پرسش:
👈 فرمود: «سخنان را بشنوید و بهترین را تبعیت کنید»؛ ما که نمی‌توانیم تمامی ادیان و مکاتب را مطالعه کنیم تا بفهمیم کدام حق است؛ پس چگونه دین حق را بشناسیم؟!

پاسخ:

✍️ اگر آیه کامل خوانده شود، معلوم می‌شود که نه تنها نفرموده که هر سخنی را بشنوید، بلکه فرموده:
«ابتدا از هر طغیان‌گری دوری گزینید، سپس به سوی خدا روی آورید، و سپس در هر سخن، دعوت یا مشورتی، بهترین را پیروی نمایید».

✅ بی‌تردید خدایی که فرموده: سخن لغو، باطل، دروغ، غیبت را نشنوید و تبعیت ننمایید، هرگز نمی‌فرماید: «بروید تمامی سخن‌ها را بشنوید، سپس بهترین را انتخاب کنید»!
اولین پرسشی که برای ذهن هر عاقلی، این است که: آیا عالَم هستی، خالق، مالک و ربّی دارد یا خیر؟!

💎 برای به پاسخ، نیازی به مطالعه کتب نیست، بلکه "عقل" پاسخ می‌دهد که هیچ چیزی خود به خود پدید نمی‌آید؛ پس عالَم هستی، خالقی علیم، حکیم و قادر دارد.

⁉️ چهار پرسش اساسی دیگر نیز برای ذهن پیش می‌آید که عقل به همه پاسخ می‌دهد؛ اما...

ادامه مطلب را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/monotheism/13726.html



💠 @X_shobhe
Shown 1 - 24 of 27
Log in to unlock more functionality.