Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم avatar
موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم
موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم avatar
موسسه پژوهشی مطالعات و بررسی های سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم
🔴 امیر دبیری‌مهر: اگر مردم کشور، ایده‌های حکومت را قبول نداشته باشند، مشروعیت به کمترین حد می‌رسد

💢مسائل مشروعیت، به منازعات جناحی و سیاسی تقلیل پیدا کرده است

🔸کسانی به مشروعیت نظام لطمه زده‌اند که مطالبات مردم را ندیده‌اند
🔸پس از انقلاب، مسئله‌ی توسعه‌ی ایران به مرور به محاق رفت

🔻فایل کامل گفتگو را در یوتیوب
#ببینید:
https://www.youtube.com/watch?v=iHnhzxuHFJE

+++++++++++++++++
🎧 بدون فیلتر در کست‌باکس
#بشنوید👇
https://castbox.fm/vb/796353662

+++++++++++++++++
❇️ کانال واتساپ #عبدی_مدیا
📸
اینستاگرام
🆔
@AbdiMediaNet I 🌐 www.abdimedia.net
05.04.202511:28
توضیحات شنیدنی اقای دکتر رسول بابایی عضو هیات علمی گروه پژوهشی اندیشه و قلم و کارشناس ارشد برندینگ سیاسی درباره ناگفته های برکناری شهرام دبیری معاون پارلمانی رییس جمهوری
👇👇👇👇

https://t.me/andishehvaghalam/461

https://t.me/andishehvaghalam/462

https://t.me/andishehvaghalam/463
26.03.202510:26
دکتر ماهاتیر محمد معمار و‌ رهبر مالزی جدید در ۹۹ سالگی در اوج عزت و‌افتخار و‌ محبوبیت و‌نیک نامی در بازارچه رمضانی قدم می زند و با مردم خوش ‌و بش می کند و از دیدن رفاه و‌امنیت و‌اسایش مردم مالزی به خود می بالد که‌با سیاستهای درست و تصمیم های عقلانی و علمی و‌تکیه بر تجارب جهانی و‌بدون تنش ، یک ملت بَدَوی را در حدود ۴۰ سال به مدنیتی نوین‌ رساند. خوشا به حال چنین‌ رهبرانی شایسته که رضایت خداوند‌ را در لبخند رضایت خلق خدا می بینند.

https://t.me/andishehvaghalam
‏به فرض اینکه جمهوری اسلامی سر عقل بیاید! و با نرمش قهرمانانه در ۲ ماه پیش رو با خواسته های ۵ گانه ترامپ به شرح زیر موافقت کند

‏1. برچیدن برنامه هسته ای
‏2. توقف غنی سازی اورانیوم
‏3 توقف ارسال سلاح به حوثی ها
‏4 توقف حمایت مالی از حزب الله
‏5. انحلال گروه های حشد الشعبی عراق
گ
‏پرسش اساسی اینه که امریکا چه تضمین قابل اتمایی به ایران می دهد که بعد از ۲ ماه تحریم ها را برداشته و به انزوای ایران پایان می دهد و‌اقدام نظامی علیه ایران بکار نمی گیرد؟این پرسش مهمی است که در پاسخ به نامه ترامپ گنجانده خواهد شد و بدون پاسخ به آن مذاکره منتفی است

https://t.me/andishkadeye_kherad
19.03.202508:35
اطلاعیه خانه اندیشمندان علوم انسانی درباره اتفاقات اخیر

به نام خداوند جان و خرد

در آستانه نوروز و شروع لیالی قدر، تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن و معنویت را به فال نیک گرفته، ضمن تبریک آغاز سال نو و آرزوی خوشبختی و سرافرازی برای ملت شریف ایران در سال ۱۴۰۴، به استحضار هم‌وطنان فرهیخته و شهروندان فرهنگ دوست تهران می‌رساند در طول یک هفته گذشته اخباری دال بر صدور آرایی از طرف محاکم قضایی کشور مبنی بر بطلان قرارداد بهره‌برداری خانه اندیشمندان علوم انسانی از ساختمان واقع در بوستان ورشو منتشر شد که کام بسیاری از علاقه‌مندان به این مجموعه علمی و فرهنگی را تلخ کرد و موجی از نگرانی و ناامیدی در جامعه به‌ویژه در میان اصحاب علم و فرهنگ به وجود آورد.
با توجه به بازتاب گسترده انتشار این اخبار در محافل علمی و فرهنگی و به منظور رفع ابهامات موجود در ذهن برخی از مخاطبین گرامی به استحضار مردم شریف ایران و شهروندان فرهیخته تهرانی که دل‌نگران تعطیلی این نهاد مدنی بوده و هستند، می‌رساند با پیگیری مداوم و رایزنی‌های گسترده جمعی از نیک‌اندیشان، دلسوزان و صاحب‌منصبان فهیم و فرهنگ‌پرور کشور، خوشبختانه فرآیند اجرای آراء فوق که متضمن تخلیه و واگذاری ساختمان فعلی خانه اندیشمندان علوم انسانی بود؛ به تعویق افتاده است. بر همین اساس و با امید به رفع موانع و مشکلات موجود در سال جدید به آگاهی شما مخاطبان گرامی می‌رسانیم برنامه‌های خانه اندیشمندان از همان روزهای آغازین سال طبق روال سابق برگزار خواهد شد. ما عمیقا بر این باوریم خانه اندیشمندان تعطیل شدنی نیست چرا که اساسا اندیشه‌ورزی تعطیل شدنی نیست و فضای فیزیکی و کالبد و ساختمان در تداوم حیات و باروری این شجره طیبه و روشن ماندن این چراغ عامل کلیدی نخواهد بود. 
فرصت را مغتنم شمرده از همه شخصیت‌های فرزانه، نهادهای مدنی و انجمن‌های علمی که طی یک هفته اخیر دغدغه‌مندانه موضوع خانه را پیگیری کرده و به انحاء مختلف از تداوم حیات این مجموعه علمی و فرهنگی حمایت کردند؛ تشکر و قدردانی می کنیم. همچنین از اصحاب شریف رسانه که در تنویر افکار عمومی نقش مؤثر و بسزایی ایفا کردند و نیز از همه دلسوزان کشور که مانع خاموش شدن چراغ این خانه شدند و نشاط و امید را به عموم مردم به‌ویژه جوانان برومند کشور بازگرداندند، صمیمانه سپاسگزاریم. انشاءالله در مجالی دیگر در مورد جزئیات اتفاقات دو سال گذشته به‌ویژه روند پرونده حقوقی خانه به تفصیل با شما سخن خواهیم گفت.
به امید اعتلای ایران و آرزوی آینده‌ای درخشان و پرافتخار برای مردم شریف و فرهنگ دوست کشور

خانه اندیشمندان علوم انسانی
  ۱۴۰۳/۱۲/۲۹

🆔 @iranianhht
05.04.202520:38
مشاهدات  یک ایرانی ساکن آمریکا از چین

هفته پیش برای یک سخنرانی به چین دعوت شده بودم.
نکاتی را که در طی ۸ روز اقامت توجه ام را جلب کرد به شرح زیر است.

۱) علیرغم اینکه جمعیت شهر شنژن حدود ۲۲ میلیون نفر بود، ترافیک سنگینی ندیدم
۲) موتورسوران فراوان بودند، ولی حتی یک موتور بنزین سوز ندیدم. همه برقی بودند
۳) شهر بسیار پاکیزه و بدون هرگونه آلودگی بود.

۴) حتی یک خودروی چینی که در ایران وجود دارد در آنجا ندیدم. وقتی علت را جویا شدم گفتند که ده ها شرکت خودروساز چینی وجود دارد ولی ایران بی کیفیت ترین آنها را می خواهد.
۵) چندین خودرو چینی را سوار شدم. خودروها از نظر زیبایی و راحتی و شتاب بهBMW طعنه می زد
۶) قیمت خودروهای با کیفیت ۲۰۲۴ فول آپشن  را جویا شدم: حدود ۱۳۰۰۰ دلار معادل۱/۳ میلیارد تومان 
۷) هیچ کس برای تفریح بیرون نبود، همه سخت کار می کردند
۸) سرمایه گذاری عظیم خارجی در آنجا صورت گرفته بود

۹) نرخ بهره بانکی حدود ۱ درصد بود.
۱۰) در طی ۸ روز اقامت حتی یک متکدی در خیابان ندیدم.
۱۱) در هیچ سالن همایش یا میدانی ، عکسی از رهبران چین وجود نداشت.
۱۲) نرخ بیکاری به طرز شگفت آوری پایین بود

۱۳) رضایت عمومی از حکومت وجود داشت
۱۴) در همان کنگره، شرکت کننده از بیش از ۵۰ کشور جهان حضور داشتند
۱۵) بسیار قانونمند بودند چه در کار چه در رانندگی
۱۶) به یکی از بیمارستان‌های دولتی سر زدم، تجهیزات در حد فوق العاده مدرن و به روز

۱۷) از تحریم روسیه و ایران استقبال می شد چرا که جای پای چین را در این کشورها بسیار باز کرده است.
۱۸) مشکل زبان انگلیسی غوغا می کرد ولی به یمن سیستم های ترجمه موبایل، مشکلشان را سریع حل می کردند.
۱۹) علیرغم تولید وسیع خودرو، خودروهای وارداتی از ژاپن، المان و آمریکا فراوان وجود داشت.
۲۰) شهری که من در آن بودم ( Shenzhen ) و از نظر آسمان خراش ها دست کمی از نیویورک نداشت تنها در طی ۴۰ سال ساخته شده بود.

این یک نمونه از کشوری است که بجز عقلانیت، ثروت خداداد دیگری ندارد.

https://t.me/andishehvaghalam
05.04.202511:28
‏اگر ⁧ #سرمایه_گذاری_برای_تولید ⁩ شعار نیست و حقیقتا عزمی برای تحقق آن وجود دارد موسسه پژوهشی غیر دولتی اندیشه ‌‌و قلم برای تحقق آن ، سیاست نامه ی مستند و دانش پایه و دست یافتنی در دست تهیه دارد . منتظر اعلام نیاز نهادهای ذی ربط هستیم . ⁦ @MokhberOfficial ⁩
21.03.202516:27
برای آینده سیاسی ترکیه می‌توان دو گزینه را پیش بینی کرد.

اول آنکه دادگستری ترکیه، امام‌اوغلو را به اتهامات ذکر شده محکوم کرده و او را زندانی یا برای چند سال از فعالیت‌های سیاسی محروم می‌کند که در این صورت حزب جمهوریت هیچ نامزدی برای انتخابات ۲۰۲۸ معرفی نمی‌کند و این هماورد سیاسی با کاهش شدید مشارکت مردم (حدود ۴۰ درصد) برگزار می‌شود که نتیجه‌ای جز بی آبرویی در جامعه بین‌الملل نداشته و ترکیه در عرصه دموکراسی، مات خواهد کرد.
پیش بینی دوم ناظر بر رفع اتهام از شهردار استانبول است که در این صورت وی در انتخابات ۲۰۲۸ حضور پیدا کرده و می‌تواند رقیب سرسختی برای اردوغان باشد، حتی وی را شکست داده و به حاکمیت حزب عدالت و توسعه بر ترکیه پایان دهد. به نظر می‌رسد گزینه دوم دور از واقعیت باشد و سرنوشت امام‌اوغلو به زندان یا محرومیت سیاسی خاتمه یابد.
در هر دو صورت، اردوغان بازنده صفحه شطرنج سیاست خواهد بود؛ دستگیری شهردار استانبول توسط سیستم قضایی اردوغان، اثر بومرنگی دارد؛ بومرنگ به حزب مخالف اردوغان اصابت نمی‌کند اما برخورد شدیدی با اردوغان و حزب حاکم خواهد داشت.

https://t.me/andishehvaghalam
10.12.202417:13
🎥 تهدید آینده خاورمیانه از داخل است

🔺افراط‌گرایی در خاورمیانه را باید بحرانی دانست که امنیت انسانی در این منطقه را به خطر انداخته است. بنیادگرایی افراطی در این منطقه مناسبات امنیت در نظام بین‌الملل را هم با چالش‌هایی مواجه کرده است. درواقع خاورمیانه برای عبور از بحران‌های فعلی باید بیش از هر زمانی به اثرات افراط‌گرایی توجه داشته باشد.

🔺علی اکبر امینی استاد دانشگاه در پنل تخصصی کنفرانس بین المللی «الگوهای امنیت و چشم‌انداز ثبات در منطقه غرب آسیا» انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا با اشاره به این موضوع اظهار کرد: آفت بزرگ منطقه غرب نیست، اسرائیل هم کار خود را می‌کند، اما در آینده نه چندان دور افراط‌گرایی و بنیادگرایی است که هم داخل را خراب می‌کند و هم روابط را آسیب‌پذیر می‌کند. بنابراین خطاب به بنیادگرایان باید گفت: «از این مشتی ریاست جوی رعنا هیچ نگشاید/ مسلمانی ز سلمان جوی و درد دین ز بودردا».

تلگرام انجمن ایرانی مطالعات.غ.آ🔻
https://t.me/IranianAWAS
05.04.202511:28
26.03.202522:24
حقیقت این است که بحران هویت با جمهوری ترکیه زاده شده، یک روز ناسیونالیست افراطی ترکی و تغییر خط و پالایش زبان و انکار قومیت ها و ملیت های دیگر،

روز دیگر انکار اسلام و منسوبیت شرقی و در سودای اروپای شدن پشت در اروپایی ها له له زدن،

یک روز هم با فروپاشی شوروی به یاد تبار ترکستانی افتادن و علم پان ترکی بر افراشتن و مردم مظلوم و فقیر آسیای مرکزی و قفقاز را ناجوانمردانه چاپیدن،

روز دیگر در رویای برپایی حکومت عثمانی رگ سنی‌گری کلفت کردن و همه جا علامت رابعه اخوانی نشان دادن،

روز بعد هوس فتح چاه های نفت کشورهای عربی با پرچم داعش کردن و به دنبال آن جهٌال اصول دین نابلد از چهارگوشه جهان جمع کردن و به سوریه و عراق روانه ساختن،

و حالا که حنای هفت رنگ فرزندان کنیززاد عثمان نگرفته، آقای اردوغان می خواهد با زنده کردن خاطره جنگ چاناک قلعه که در جریان جنگ جهانی اول بین حکومت حزب اتحاد و ترقی عثمانی با اروپایی ها به رهبری انگلیس رخ داد و مانع اشغال استانبول شد، جمهوری ترکیه را حاصل مجاهدت امت اسلام از اقوام و ملل مسلمان در جنگ با کفار قلمداد کند. اردوغان آفندی ممکن است مردم بیسواد و ناآگاه و ناتوان از بازخوانی تاریخ آناتولی را با این بیانات اقناع کند یا فریب دهد، اما مردم دنیا را بویژه مردم ایران را که می توانند تاریخ هزار سال قبل خود را به خط و نگارش اولیه بخوانند و بفهمند، بفریبد. اساسا قابلیت چنین امری را ندارد. افندی می داند که حتی فرزندان نابالغ تبریز می توانند به او درس بسیار از تاریخ و فرهنگ و حتی اسلام بیاموزند.

آری، درست است که مردم ایران برغم همه نامردی و نامردمی حکومت عثمانی ، در جنگ جهانی اول از روی حمیٌت اسلامی از حکومت عثمانی در مقابل اروپایی ها حمایت کردند و احتمالا سربازانی از مناطق آذری نشین حکومت عثمانی، مثل قارص، ارزروم، ایغدیر، اردهان و ارزنجان در جنگ چاناک قلعه شرکت کرده و با دشمنان متجاوز اروپایی جنگیده و احتمالا کشته شده باشند، اما این برای ساخت ترکیه ناسیونالیست افراطی یا لائیک نبود بلکه برای دفاع از سرزمین مشترک اسلامی در مقابل متجاوزان خارجی بود. همانگونه اکنون ملت ایران به رغم تمایز مذهبی از روی حمیت دینی و شرافت انسانی از مردم فلسطین در مقابل متجاوزان سفاک دفاع می کند و دیروز هم از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی مردم لبنان و عراق و افغانستان در مقابل متجاوزان شرقی و غربی دفاع کرد.
در حالیکه مدعیان لاف زن و بی غیرت در کسوت مسلمانی هیاهوی این تجاوزات فرصت شمرده درپی عافیت و بدتر از آن در پی پر کردن جیب خود بودند و هستند.

رحمت الله شریفی نیارق
22.03.202513:55
۵. یکی از ترفندهای اردوغان برای ماندن در کرسی اقتدار بمدت بیش از ۲۳ سال که در تاریخ ترکیه بی‌سابقه است، تشکیل لشکر رسانه‌ای است. اغلب روزنامه‌ها، شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی را که عموماً دست لائیک‌ها بود، از جمله روزنامه‌های حریّت، ملیّت، جمهوریّت و کانال های تلویزیونی CNN ترک، خبر ترک، کانال D، کانال A  و ده‌ها و بلکه صدها کانال رادیویی و تلویزیونی دیگر را به همراه با انبوه خبرنگاران و برنامه سازان آنها از طریق شرکت‌ها و هلدینگ‌های اقتصادی طرفدار خود خریده و همه آنها را توسط مشاور رسانه ای اش فخرالدین آلتون برای توجیه و تقویت مواضع دولت و بی اعتبار کردن مخالفان، سازماندهی کرده است. در فعالیت این کانال ها و روزنامه ها بجز خط قرمز سیاسی دولت، مانع دیگری پیش روی رسانه ها نیست. هم اکنون لشکر تبلیغاتی اردوغان متشکل از آکادمسین ها، روزنامه نگاران، کارشناسان امنیتی در میزگرد های چند نفره ساعت های متمادی مباحث روز ترکیه و جهان را در محور تبلیغ حکومت اردوغان مورد بحث و بررسی قرار می دهند و هر بیننده ای را اغوا می کنند و خبر رسانی و تحلیل بی طرفانه را القاء می کنند. تولید انبوه سریال های خوش آب و رنگ با استفاده از هرگونه جذابیت بصری و موضوعات عشقی چند وجهی و بعضاً شرم آور، سازوکار دیگر حزب اردوغان برای تبلیغات است.  در این راستا تولید سریال های تاریخی بسیار پرزرق و برق با لباس ها، لوکیشن ها، چهره ها و گریم های جذاب با تفسیر دلخواه حوادث تاریخی و هویت سازی مطلوب و قرینه سازی تاریخ با مسائل روز حزب حاکم، نقش مهمی در تبلیغات داخلی و بین المللی حاکمان ترکیه دارد.  سریال های ترکیه از آمریکای لاتین تا روسیه فروخته و دیده می شوند..
۶-اردوغان و حزب او در طول ۲۵ سال گذشته علاوه بر مراکز قدرت اقتصادی و تبلیغاتی دیگر ارکان قدرت مثل ارتش، دستگاه قضایی و نهاد امنیتی را تصاحب کرده اند. ارتش بارها مورد تسویه قرار گرفته ژنرال های کودتاگر در سنین کهولت هم به زندان های طویل المدت محکوم شده اند تا دیگر کسی هوس کودتا نکند و نیروهای جدید از میان طرفداران انتخاب شده اند. دستگاه قضایی که نسبتا مستقل یا از لائیک‌ها بودند به مرور و با کنار زدن عناصر نامطلوب و جذب مابقی با دادن امتیازات مادی و معنوی در اختیار حزب حاکم قرار گرفته است. در این میان جذب و به خدمت گرفتن اغلب روزنامه نگاران و روشنفکران مقوله جذاب دیگری است که بماند برای بعد.
۷. نکته مهم دیگر سیاست خارجی اردوغان بویژه در خصوص مسائل منطقه ای از جمله سوریه است که بررسی آن نیز نیاز به فرصت دیگری دارد.
۸. با همه این احوال چنین نیست که اردوغان برای همیشه در قدرت بماند که اگر این سنت برقرار بود قدرتمندان پیش از آن همچنان پایدار می ماندند. قدرتمندان معمولا در اوج قدرت و درست زمانی که خیال می کنند نفس مخالفان را گرفته اند، سقوط می کنند.

https://t.me/andishkadeye_kherad
21.03.202516:22
بازداشت «امام اوغلو»؛ بومرنگی که به «اردوغان» اصابت می‌کند

موسی داداش زاده
کارشناس
ارشد مسایل ترکیه

در سپهر سیاسی ترکیه جمله معروفی وجود دارد که می‌گوید «هر که پیروز انتخابات استانبول باشد، پیروز انتخابات (ریاست جمهوری) ترکیه خواهد بود». این گزاره، بیانگر اهمیت بالای انتخابات در استانبول و اثرگذاری آن بر صندوق رای ریاست جمهوری ترکیه است.
این جمله مصداق عینی هم دارد؛ اردوغان که از سال ۲۰۰۳ تا کنونرئیس دولت آنکارا بوده است، در سال ۱۹۹۴ با رای مردم به مقام ریاست شهرداری استانبول رسید و اساساً مردم ترکیه به دلیل عملکرد خوب او در شهرداری، حزب عدالت و توسعه و شخص اردوغان را به قدرت رساندند.
در اهمیت انتخابات شهرداری استانبول ذکر همین نکته کافیست که بودجه شهرداری استانبول بسیار بیشتر از ۸۰ شهر دیگر ترکیه است و در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۵۱۶ میلیارد لیر (۱۶.۰۵ میلیارد دلار) بود در حالی که بودجه آنکارا، ۹۲ میلیارد لیر (۲.۸ میلیارد دلار) اعلام شده بود.
حزب حاکم تا سال ۲۰۱۸ حضور قدرتمند و بدون رقیبی در انتخابات شهرداری استانبول داشت و توانست به مدت ۲۵ سال بر این جایگاه مهم تکیه بزند اما در سال ۲۰۱۹ سیاستمداری به نام اکرم امام‌اوغلو که از سوی حزب جمهوریت (مهمترین حزب مخالف اردوغان) حمایت شده و سابقه درخشانی در شهرداری بیلیکدوزو (از مناطق غربی استانبول) داشت، در انتخابات ثبت نام کرد و زنگ هشدار برای حزب عدالت و توسعه به صدا درآمد.
اردوغان که صندلی قدرت بر استانبول را در خطر می‌دید به بینالیییلدیریم (نخست وزیر سابق ترکیه) ماموریت داد تا در انتخابات شرکت کند اما نتیجه دلخواه او رقم نخورد و امام اوغلو توانست با پیروزی در انتخابات، به سیطره حزب حاکم بر این کلانشهر پایان دهد. امام اوغلو طی ۵ سال تصدی در شهرداری استانبول اقدامات خوبی در توسعه شهری (توسعه حمل و نقل شهری، توسعه فضای سبز، بهبود خدمات شهری و بهسازی و نوسازی) انجام داد و توانست در انتخابات مارس ۲۰۲۴ بار دیگر نامزد حزب عدالت و توسعه را شکست دهد و اردوغان را به عنوان بازنده انتخابات معرفی کند.
اما در فاصله دو انتخابات شهرداری استانبول (۲۰۱۹ و ۲۰۲۴) رخدادهای مهمی رخ داد و پایه‌های حاکمیت اردوغان بر ترکیه را لرزاند. رخداد اول کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۳ به دور دوم و تزلزل جایگاه اردوغان در بین مردم بود. او که در انتخابات‌های قبلی (۲۰۱۴ و ۲۰۱۸) توانسته بود بیش از ۵۱ درصد آراء را کسب کرده و و در یک مرحله رئیس جمهور شود، این ‌بار ۴۹ درصد آراء را از آن خود کرد و با ائتلاف دو حزب دیگر، پیروز دور دوم انتخابات شد.
رخداد مهم دیگر، تحول بزرگ در حزب جمهوریت بود. اعضای جوان این حزب که همواره منتقد عملکرد ضعیف کمال قلیچداراوغلو (رهبر اپوزیسیون و نامزد شکست خورده در انتخابات ۲۰۲۳) بودند، وی را از کرسی ریاست پایین کشیده و اوزگور اوزل (از مخالفان سرسخت اردوغان) را جایگزین وی کردند. آنها بر این باور بودند که اگر به جای قلیچداراوغلوی۷۵ ساله، امام اوغلوی ۵۳ ساله با سابقه‌ی درخشان در شهرداری استانبول، نامزد انتخابات ریاست جمهوری می‌شد، شکست اردوغان حتمی بود.
با این اتفاقات، صف آرایی جدیدی در صحنه سیاست ترکیه شکل گرفت. در یک سوی میدان، اردوغانی قرار داشت که درصد مقبولیتش به خاطر ضعف دولت در بهبود معیشت مردم و محدودیت آزادی بیان کمتر و کمتر می‌شد و در سوی دیگر امام اوغلویی ایستاده بود که به واسطه اقدامات سازنده‌اش در استانبول و خدمت رسانی به همه طیف‌ها، طرفداران بیشتری پیدا می‌کرد.
اما امروز فضای سیاسی ترکیه در پی رخدادهای چند روز گذشته، شکننده‌تر شده و دوقطبی شدیدی در جامعه شکل گرفته است؛ در فاصله چهار روز مانده به انتخابات داخلی حزب جمهوریت {که نتیجه آن، نامزدی قطعی اکرم امام‌اوغلو برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۸ بود} پلیس ترکیه، شهردار استانبول را دستگیر کرده و دادستان او را به همکاری با گروه تروریستی پ‌ک‌ک و ایجاد یک گروه فساد اقتصادی و تبهکاری متهم کرده است. اقدامی که نتیجه آن برپایی تظاهرات اعتراضی علیه اردوغان و سیستم قضایی ترکیه در شهرهای بزرگی همچون استانبول، آنکارا، ترابوزون و ازمیر است.
دانشگاه استانبول نیز مدرک تحصیلی آقای شهردار را به دلیل غیبت زیاد و اشتباه آشکار در زمان دانشجویی ابطال و او را از نامزدی برای ریاست جمهوری محروم کرد، زیرا مدرک دانشگاهی شرط قانون اساسی برای نامزدی در انتخابات ترکیه است.
حال سئوالی که در افکار عمومی شکل می‌گیرد آنست که چرا در فاصله چهار روز مانده به انتخابات داخلی حزب جمهوریت و اعلام رسمی کاندیداتوری امام اوغلو، دادگستری استانبول علیه وی اقامه دعوی کرده و او را به کمک به تروریسم و ایجاد شبکه فساد مالی متهم کرده است.

ادامه در فرسته بعدی

https://t.me/andishehvaghalam
10.12.202412:56
هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر انقلاب اسلامی ایران بر تطور غرب‎شناسی داریوش شایگان بود. در این راستا، مفهوم سنّت و مدرنیته در اندیشه داریوش شایگان بعد از انقلاب اسلامی ایران براساس ترکیبی از روانکاوی جمعی کارل گوستاو یونگ و نظریه هرمنوتیک مارتین هایدگر بررسی شد که مبنای احیاء معنویت شرقی در مقابل سیطره مدرنیته بر فرهنگ‎های غیراروپایی است. مهم‌ترین مسئله برای شایگان، مواجهه مردم ایران با مسئله سنّت و مدرنیته است. پرسش اصلی پژوهش حاضر این است که وقوع انقلاب اسلامی ایران چه تاثیری بر غرب‎شناسی شایگان داشته است؟ فرضیه پژوهش این است که اگرچه شایگان در مقطعی خواستار بازگشت به سنّت و هویت شرقی و نقد هویت مدرن و مدرنیته بود، و به شدت با تکنولوژی و مدرنیته در تضاد بود، اما پس از انقلاب اسلامی و مشاهده تحولات و تجربه آن، توجه نقادانه به مدرنیته و غرب را در دستور کار قرار داد. شایگان بعد از انقلاب با شایگان پیش از انقلاب تفاوت‌های جدی کرده بود. او که تحت تأثیر هایدگر، نقاد غرب بود و بر این باور بود که غرب از نومن (وجود) جدا شده و به موجود (فنومن) پرداخته و این جدایی در روایت شایگان یعنی فاصله گرفتن از حقیقت و محدود شدن به ساحت پدیدارها. اما در دهه ۷۰ شمسی پس از تمایز بین انقلاب مذهبی و انقلاب سیاسی، این بار شایگان به ایده هویت چهل تکه و همزیستی مسالمت‌آمیز می‌رسد. البته این بدین معنا نیست که شایگان با عبور از انقلاب اسلامی به معنویت پشت می‌کند، بلکه او بر این باور است همانگونه که واتیمو مدعی است که سقوط متافیزیک لاجرم منجر به بازگشت معنویت خواهد شد، جهان پسامدرن شدیداً دغدغه معنویت و بحران معنا را پیش روی انسان می‌گشاید.
کلیدواژه‌ها
داریوش شایگان سنّت مدرنیته انقلاب اسلامی ایران
05.04.202511:28
26.03.202513:54
گزارش جفری گلدبرگ خبرنگاری که اشتباهی به اتاق چت مقامات ارشد امریکایی در شبکه اجتماعی سیگنال دعوت شد که درباره حمله به یمن بحث می کردند


https://www.theatlantic.com/politics/archive/2025/03/trump-administration-accidentally-texted-me-its-war-plans/682151/
22.03.202513:55
در ترکیه چه خبر است؟

رحمت الله شریفی

بی اطلاعی از بافت اجتماعی و  ساخت سیاسی کشور ترکیه سبب می شود که ما در ایران نتوانیم رخدادها را درست تحلیل و روند حوادث را خوب تبیین کنیم.
اعتراض و اجتماع بزرگ معترضین به بازداشت شهردار استانبول باعث شد تصور کنیم مردم ترکیه علیه حکومت شورش کرده اند و حتی ادعا شد که ارتش به مخالفان پیوسته و بسوی کاخ اردوغان هجوم می برند؟!  یک همسان سازی با اعتراضات مردم ایران به حکومت شاه.
چند نکته در ارتباط با مسائل جاری ترکیه شایان توجه است:
۱. حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان اخیرا محبوبیت خود را از دست داده است تا جایی که حزب رقیب جمهوریت توانسته تعداد طرفداران خود را با آن هم سطح کند. هر دو حدود ۳۰ درصد.
۲. علت کاهش محبوبیت حزب حاکم فشار اقتصادی است . تورم بالای ۵۰ درصد، قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده و گذران زندگی را سخت کرده است.  به رغم تحریم‌  ایران و رونق تجارت خارجی ترکیه ارزش لیر ترکیه و ریال ایران در دو دهه به طور همسان کاهش یافته است. لکن پایین بودن قیمت انرژی، درمان و برخی دیگر از کالاها و خدمات اساسی در ایران، فشار اقتصادی را نسبت به ترکیه متعادل کرده است.
۳. در انتخابات شهرداری ها که سال گذشته برگزار شد مخالفان توانستند در شهرهای بزرگ از جمله استانبول، آنکارا، آدانا، ازمیر آرای بیشتری کسب کنند. در انتخابات ریاست جمهوری هم که باز پارسال برگزار شد آقای اردوغان به سختی توانست از رقیب خود پیشی بگیرد که آنهم با ترفندهای انتخاباتی بود. از این رو هیچ بعید نیست و بلکه بسیار محتمل است که در انتخابات آینده احزاب مخالف حزب حاکم را از قدرت برانند.
۴. آقای اردوغان از حالا  تمام توان سیاسی و رسانه‌ای خود را برای جلوگیری از چنان پیش آمدی بسیج و بخط کرده و  اقدامات سیاسی و تبلیغاتی آغاز کرده است؛ مصالحه با بخشی از مخالفان و بی‌اعتبار کردن بخش دیگری از آنها، سیاست تدبیری آقای اردوغان برای انتخابات آتی است. از یک سو با رهبران جریانات سیاسی کُرد از جمله عبدالله اوجالان رهبر زندانی حزب پ ک ک مذاکره و مصالحه، و روند حل مناقشه 50 ساله مسئله  کرد را آغاز کرده است. اوجالان بیانیه داده که حزب کارگران کُرد که سال‌ها با دولت ترکیه در حال جنگ مسلحانه بود، سلاح را زمین گذارد، منحل شود، و کردها مطالبات خود را به روش سیاسی پیگیری کنند. اردوغان امید دارد کردها که حدود ۱۰ درصد آرای انتخاباتی و ۷۰ کرسی مجلس را در اختیار دارند و در انتخابات شهرداری ها در شهرهای بزرگ نقش مهمی در پیروزی حزب مخالف ایفا می کنند، در انتخابات آتی در جبهه حزب حاکم قرار گیرند، در آن صورت سبد رای مخالفان بسیار ضعیف خواهد شد. اردوغان از سوی دیگر پرونده تخلفاتی برای شهردارهای حزب حاکم تشکیل داده و پس از کنار زدن چند شهردار شهرهای کوچک، اکرم امام اوغلو شهردار استانبول را که نامزد حزب جمهوریت برای ریاست جمهوری آینده بود، به اتهام فساد اداری و همکاری با تروریسم همراه با ۱۰۰ نفر دیگر از همکاران و طرفداران رسانه ای اش، بازداشت کرده است.

ادامه در فرسته بعدی

https://t.me/andishkadeye_kherad
19.03.202517:05
دوستان و استادان عزیزم در موسسه مطالعات سیاسی و رسانه ای اندیشه و قلم


با درود
با قلبی امیدوار به دگردیسی امور به بهترین ها ، فرارسیدن بهار و سال نو را به شما دوست عزیز و مهربان شادباش و تبریک عرض می کنم و از خداوند متعال در شبهای قدر امسال که مقارن با تحویل سال جدید است روزگاری به از این برای همگان مسالت دارم.

امیر دبیری مهر
Shown 1 - 19 of 19
Log in to unlock more functionality.