دی ماه 1403 گفتم که هر روز از ریاست جمهوری ترامپ بگذره، خلا بزرگ گفتمانی که ساختم بیشتر حس میشه و بیشتر مورد توجه قرار میگیره و رشد می کنه.
اینکه به فاصله 2 ماه، رهبر جمهوری اسلامی، از مذاکره شرافتمندانه و عاقلانه نیست رسیدند به موضع کنونی، اینکه حالا شعارهای مرگ بر آمریکا داره پاک میشه و پرچم امریکا روی زمین لگد نمیشه و توی صداوسیما مجری برنامه از مهمان میپرسه شعار مرگ بر امریکا رو چیکار کنیم و اون میشه میشه حذفش کرد امریکا دشمنی رو کنار بذاره و ...
و اینکه طیف وسیعی از افراد موسوم به ارزشی و رادیکال که خوراک ایدئولوژیکشون امریکا ستیزی و امپریالیسم ستیزی بود این روزها ناراضی هستند و ...
همه و همه نشون میده جمهوری اسلامی از جمهوری اسلامی بودن گذشته اش مجبور شده فاصله بگیره و این فاصله به جایی میرسه که شباهتی به قبلش نداشته باشه. با از دست رفتن سوریه و لبنان و به زودی یمن و تهدید نظامی جدی بیخ گوش خودش مجبور شده دیگه جمهوری اسلامی سابق نباشه.
اما اگه قرار باشه شکل قبلی که اساسش بر ایده های سوسیالیستی و مقاومتی و عدالت اجتماعی مارکس بود نباشه، چه گفتمانی رو میتونه داشته باشه؟
قطعا اون گفتمان، گفتمان اصلاح طلبان هم نیست. چون اصلاح طلبان هم همگی سوسیالیست و سوسیال دموکرات محسوب میشن و فرق چندانی با کمونیسم اسلامی امثال جبراییلی و علیزاده و جلیلی ندارند.
تنها و تنها و تنها یک گفتمان باقی می مونه که به تازگی سبزی اون از خاک بیرون زده: نظریه آزادی و دین که سال گذشته تکمیل کردم.
نظریه آزادی و دین من به درد 2 نفر فعلا بیشتر نمیخوره. رهبر جمهوری اسلامی اگر به دنبال تغییر واقعی ایران به سمت رشد و بالندگی باشه و کشور از هم گسیخته نشه و پهلوی اگر میخواد روزی که اومد بدنه دین دار ایران به ستیز باهاش نپردازند.
اما در هر دو صورت، غالب شدن نظریه آزادی و دین که برای اولین بار در تاریخ 1400 سال اخیر ازش رمزگشایی کردم، سعادت و بالندگی و توسعه رو برای ایران خواهد آورد. هرکدام از این دو نفر که زودتر این نظریه رو درک کنند، برنده این رقابت خواهند شد.
ایران به یک سوسیالیسم زدایی گسترده نیاز داره.
امروز ایران به یک خلا گفتمانی رسیده، گفتمانی که همه مردم رو چه ایران دوستان و چه دین دوستان رو زیر یه پرچم بیاره. طبیعتا سوسیالیست ها که ایران رو فدای امت یا خلق می کنند یا دین رو به قرائت مارکس، افیون توده می دونند و اونایی که به غلط و به شکل غیر ممکنی، دین و سوسیالیسم رو ترکیب کردند تا وضعیت کنونی حاصل بشه، علاقه ای به این نظریه و این پرچم مشترک ندارند. آن ها نهایتا دنبال تجزیه ایران یا دین زدایی گسترده در ایران هستند.
اما بررسی های میدانی من نشون میده، بالای 90 درصد کسانی که این نظریه رو یک بار کامل شنیدند، بدون هیچ مقاومتی اون رو شاه کلید آینده ایران دونستند.
بررسی های کارشناسی هم با یکی از ایران گرایان مشهور اپوزیسیون، یک مرجع تقلید شیعه، یک روحانی مشهور و آکادمیک، یکی از افراد موثر اقتصادی و تعداد زیادی فعالان رسانه ای طیف اصطلاحا ارزشی و یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، همگی اذعان کردند که این نظریه شاه کلید آینده ایران است که تصویرم با برخی رو منتشر کردم و برخی رو ترجیح دادم نام نبرم فعلا.
به گفتمان جدید آینده ایران سلام کنید. با دولت ترامپ، ایران ناگزیر است به این سمت حرکت کند. چه بسا این حرکت در همین جمهوری اسلامی رخ دهد.
@jannatkhah