Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
تاریخ‌شناسی (حسن حضرتی) avatar
تاریخ‌شناسی (حسن حضرتی)
تاریخ‌شناسی (حسن حضرتی) avatar
تاریخ‌شناسی (حسن حضرتی)
🔵 کانون جهان ایرانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

ویژهٔ دانشجویان تاریخ.

📚 دورهٔ آموزشی پروپوزال نویسی در رشته تاریخ
به شکل حضوری

🧑‍🧒‍🧒 مدرس: دکتر حسن حضرتی
استاد تاریخ دانشگاه تهران

📍 مکان: دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تهران.
⏳️ زمان: یکشنبه‌ها، ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰
نخستین جلسه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در ۶ جلسه.

شهریهٔ دوره: ۶۰۰ هزار تومان
هزینهٔ آزمون پایانی و مدرک: ۲۰ هزار تومان

۲۰٪ تخفیف برای دانشجویان تاریخ‌ دانشگاه تهران.


📝 برای نام نویسی و آگاهی بیشتر به شناسه زیر در تلگرام پیام بگذارید:
@jahaneiraniut
🔰پیشنهاد مطالعه حسن حضرتی برای نوروز 1404؛
کتاب «درس‌هایی درباره ظهور اسلام» از مرحوم عباس زریاب خویی را می‌خوانم


🔸حسن حضرتی، دانشیار تاریخ دانشگاه تهران گفت: من یک قفسه انتظار در کتابخانه‌ام دارم که هر کتابی را که تهیه کردم در آن قفسه قرار می‌دهم تا در فرصت مناسب مطالعه کنم. من کتاب «درس‌هایی درباره ظهور اسلام» را که به تازگی از مرحوم عباس زریاب خویی منتشر شده است، برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم.

🔸به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حسن حضرتی، دانشیار تاریخ دانشگاه تهران و مترجم کتاب «عثمانی در آستانه تجدد» به عنوان پیشنهاد مطالعه برای روزهای تعطیل نوروز ۱۴۰۴ گفت: زریاب خویی استاد برجسته‌ای بود و به نظر من حق مطلب درباره ایشان ادا نشده است. استاد زریاب خویی آثار کمی منتشر کرده اما تمام آثار او بسیار ارزشمند است، من کتاب «درس‌هایی درباره ظهور اسلام» را که به تازگی از مرحوم عباس زریاب خویی منتشر شده است، برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم.

🔻مشروح گفت وگو:

ibna.ir/x6xmG

@ibna_official
Reposted from:
نشر یام
🎨 نمایی از اجرای هنرهای نمایشی بر روی دریا
📖 برگرفته از: سورنامه همایون

#نقاشی
#مینیاتور
#سورنامه_همایون
🆔@Yaam_pub
12.01.202522:11
📝مقاله مشترک دانشجو-استاد و لزوم پای‌بندی به اخلاق حرفه‌ای

✍🏻 حسن حضرتی

آنچه در فضای علمی دانشگاهی کشور حاکم است و البته دور از واقعیت هم نیست، این است که خیلی از به اصطلاح استادان دانشگاه، رزومه علمی خود را فقط و فقط با مقالات مشترک دانشجویی پر کرده‌اند و می‌کنند. دریغ از یک مقاله اختصاصی تک‌اسمی از خودشان. حتا برخی دانشگاه‌ها با مصوبات من‌درآوردی اجبار کرده‌اند که دانشجو باید حتما علاوه‌بر نام استاد راهنما، نام استادان مشاور را هم در مقاله مستخرج از رساله خود قید کند. به یک مقاله هم اکتفا نکرده‌ و دانشجو را موظف کرده‌اند که دو و حتا در مواردی سه مقاله از رساله خود استخراج و با نام استادان راهنما و مشاور خود به چاپ برساند. یعنی هر استاد راهنما و مشاور به راحتی از یک رساله دانشجو حداقل یک و حداکثر سه مقاله کاسب می‌شود. چقدر خوب! خدا بده برکت. بسیاری از استادنماها از این طریق به راحتی دانشیار و استاد تمام (و یا به تعبیر یکی از همین استادنماها، "استاد کامل") شده‌اند.
اینکه برخی از استادان دانشگاه برای مقالات مشترک با دانشجویان وقت زیادی صرف می‌کنند و پابه‌پای دانشجو، به معنای واقعی کلمه او را راهنمایی می‌کنند و خود در تهیه مقاله نقش مهمی بازی می‌کنند، شکی نیست ولی شوربختانه فضای مسلط بر نظام آموزشی دانشگاهی کشور چنین نیست و پخته‌خواری خیلی از استادان سکه رایج و مسلط امروز ماست. در این میان نقش مخرب وزارت علوم نیز انکارناپذیر است که با آیین‌نامه‌هایی بستر چنین وضعیتی را فراهم نمود و خدمتی بزرگ به استادنماها کرد.
این بنده به حسب وظیفه کوشیده‌ است با دانشجویانی که استاد راهنمای‌شان بود و موضوع پایان‌نامه و یا رساله آنها در حوزه تاریخ‌نگاری ایران و اسلام و یا تاریخ آسیای صغیر بوده، به معنای واقعی همکاری مشترکی داشته و مقاله دو اسمه چاپ کند.
برخی از دانشجویان عزیز که من راهنمای پایان‌نامه و یا رساله‌شان بوده‌ام و موضوع آنها خارج از حوزه پژوهشی بنده بودند و به اجبار و یا اصرار گروه علمی و یا خود دانشجو مسئولیت راهنمایی را پذیرفته بودم، از چاپ مقاله مشترک مستخرج از رساله با آنها خودداری کرده و از ایشان خواسته‌ام که مقاله مشترک خود را با استاد مشاورشان چاپ کنند. دانشجویان دکتری ارجمندی مانند سعید خنافره، احسان صادقیان، ذوالفقار علی، اسد عباس، حسین منظور و... نمونه‌ای از این دست دانشجویانی هستند که به رغم نگارش رساله خوبی در موضوع مورد علاقه خود، مقاله مشترکی با این عزیزان چاپ نکردم. دلیل اصلی آن فقط این بود که موضوعی که آنها کار می‌کردند در حوزه تخصص و طرح جامع پژوهشی من نبود.
اما با تاسف فراوان باید بگویم، در این میان با برخی از دانشجویان روبه‌رو بوده‌ام که به‌رغم مخالفت بنده و بدون اینکه خبری و اطلاعی بدهند، اقدام به درج نام من در مقاله مستخرج از رساله خود نموده‌اند‌. مجلات دانشگاهی مربوط هم در تخلفی آشکار و بدون اخذ تاییدیه مبادرت به درج نام استاد کرده‌اند. کاری بسیار غیراخلاقی که شوربختانه چند بار برای بنده اتفاق افتاده است.
هر از چند گاهی به نورمگز سر می‌زنم تا ببینم آیا باز از این رفتارهای غیرحرفه‌ای رخ داده و دانشجو و مجله‌ای بدون اجازه و اطلاع، مقاله‌ای با نام من منتشر کرده‌اند یا خیر؟
امشب به مقاله پیوست این یادداشت برخوردم. دانشجویی که بنده به‌رغم میل باطنی‌ و به اصرار یکی از استادانم در دانشگاه آزاد استاد راهنمای رساله دکتری‌شان بودم، بدون اجازه من این مقاله مشترک را چاپ نموده و جالب اینکه نویسنده مسئول هم بنده را ثبت کرده‌اند، آن هم با ایمیلی جعلی. مجله مربوط هم بدون هیچ‌گونه استعلامی به چاپ آن اقدام کرده است. پس از انتقال اعتراض خود به متولیان نشریه، به آنها عرض کردم که برای مقابله با این نوع بداخلاقی‌ها و براساس روال نشریات علمی، این مقاله باید از مجله حذف و در صفحه اول سایت مجله علت آن توضیح داده شود. در کمال تعجب اما کاری که مسئولان مجله "پژوهشنامه تاریخ" انجام دادند فقط حذف نام بنده از مقاله بوده است، بدون هیچ‌‌گونه برخوردی با دانشجوی خاطی و سردبیر مجله که چنین خطایی را مرتکب شده‌اند. متولیان نشریه توجه ندارند که این مقاله منتشر شده و در همه جا مانند نورمگز همراه با اسم بنده ثبت و بارگذاری شده است و این اقدام آنها مشکلی را حل نمی‌کند.

🔻رزیتا ناظری؛ حسن حضرتی (نویسنده مسئول)؛ حمید کرمی‌پور؛ «بررسی نقش و عوامل همراهی زرتشتیان با افغان‌ها در سقوط اصفهان»، پژوهشنامۀ تاریخ (بهار 1403). 19 (74)، صص 149-169

📌 متن کامل مقاله در پوشه پیوست

🆔@Hassanhazrati50
Reposted from:
نشر یام
🎨 مینیاتوری از صنعت جنگ‌افزارسازی در عثمانی

#عثمانی
#تاریخ_نظامی
#مینیاتور
🆔@Yaam_pub
Reposted from:
نشر یام
29.01.202508:51
🔻نام ایران بر کتیبۀ سنگ‌مزار نخستین قاضی استانبول

✅ در این کتیبه که به‌سال ۸۶۳ ق./۱۴۵۹م. نگاشته شده، از خضربک، نخستین قاضی استانبول، با عناوینی همچون «مفتی ایران‌زمین» و «خضربک ایران» یاد شده است.

📑 خضربک مفتی ایران‌زمین
✍️ محمدجواد جدی
📄 بخارا، شمارۀ ۱۶۲، خرداد و تیر ۱۴۰۳

📌 متن کامل مقاله در پوشۀ پیوست

#مقاله
#تاریخ_ایران
#تاریخ_عثمانی

📲 ما را به دوستانتان معرفی کنید

🆔@Yaam_pub
Reposted from:
نشر یام
06.02.202512:47
📚 آثار نشر یام را می‌توانید با ۱۵ درصد تخفیف و به‌صورت برخط از ایران کتاب تهیه کنید.

📕ایران در عثمانی؛ برگ‌هایی از تجددگرایی نهادی ایرانیان
✍️ به‌کوشش حسن حضرتی و محمدحسین صادقی
📖 تهران: یام، ۱۴۰۳
📚 ۲۱۷ صفحه، شومیز

🌐https://www.iranketab.ir/book/153715-iran-in-the-ottoman-empire

📕عثمانی در آستانه تجدد
✍ اریک یان زورشر
✍ ترجمه حسن حضرتی
📖 تهران: یام، ۱۴۰۳
📚 ۲۵۶ صفحه، شومیز

🌐https://www.iranketab.ir/book/57094-turkey-a-modern-history#p-153714

🆔 نشر یام در اینستاگرام
🆔 نشر یام در تلگرام

📲 ما را به دوستانتان معرفی کنید.

🆔@Yaam_pub
27.01.202506:55
Shown 1 - 10 of 10
Log in to unlock more functionality.