tapswap community
tapswap community
Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
tapswap community
tapswap community
Notcoin Community
Notcoin Community
Whale Chanel
Whale Chanel
ذرّه بین تاریخ avatar

ذرّه بین تاریخ

کم گفته‌های تاریخ
⭕️ همه‌ی منقولات مندرج در این کانال، معتقدات و نظرات شخصی بنده نیست.
👈 ارتباط با مدیر: @sman110
آدرس ما در اینستاگرام:
zarrehbinetarikh1211
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateDec 21, 2022
Added to TGlist
Mar 06, 2025

Latest posts in group "ذرّه بین تاریخ"

⭕️ لعن شیخ صدوق بر کسانی که در اذان اشهد ان علیا ولی الله می‌گویند.

👈 شیخ صدوق در من لا یحضره الفقیه، شهادت به حضرت علی (ع) در اذان را کار مفوضه دانسته، روایات ادعایی را موضوعه می‌داند و این گروه را لعن می‌کند.

👈 وی بعد از بیان فرازهای اذان گوید:
به هر حال اذان صحیح همین است بی کم و زیاد؛ ولی مفوضه _ لَعَنهُم الله قد وضعوا اخبارا و زادوا فی الاَذان: خداوند لعنتشان کند که اخبار جعلی ساختند و در اذان افزودند _ اخباری ساخته‌اند و به موجب آن در اذان افزوده‌اند که باید دو بار گفت: محمد و آل محمّد خير البرية ، يعنى  محمد و آل محمد بهترین خلایق خدایند؛ و نیز در پاره‌ای از روایات خود پس از اشهد ان محمدا رسول الله آورده‌اند که باید دو بار گفت اشهد ان علیّا ولیّ الله ...
و همچنین بعضی از ایشان به جای این عبارت، روایت کرده‌اند که دو بار باید گفت: اشهد ان عليّا امیر المؤمنين حقا، هر چند تردید نیست دراینکه على عليه السلام ولی خدا است ...
لکن هیچ یک از اینها در اصل اذان نیست و من آنها ،( روایات موضوعه ) را بدان سبب ذکر کرده‌ام که به وسیله‌ی این افزودنهای ساختگی، مفوضه و آنان که به تدلیس خود را از شیعیان و جزء ما می‌دانند شناخته شوند. 

منبع:
من لا يحضره الفقيه، نشر دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
متن اصلی: ج۱ ص ۲۹۰
ترجمة غفاری ومحمد جواد و بلاغی، صدر: ج۱، ص ۴۴۱

https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ زمان تشییع استاد حشمت‌پور
بسم‌الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تاسف و اندوه شدید با خبر شدیم حضرت استاد محمد حسین حشمت پور رضوان الله تعالی علیه دار فانی را وداع گفته و به دیار باقی شتافت تا از نعمت لقای حضرت دوست بهره مند شده و در جمع قدسیان از نواله ها خاص و لقمه های راز برخوردار گردد. این جانب ارتحال ملکوتی این استاد کم نظیر را که در منقول و معقول تدربی ویژه داشت و سالیانی را چه در حوزه علمیه مشهد مقدس رضوی و چه در حوزه مبارکه قم منور معصومی خالصانه و دور از هر گونه تکلف و تصنعی به تدریس و تعلیم اشتغال داشت و جمع کثیری را از شمع وجود خویش بهره مند می ساخت به تمام شاگردان و علاقه مندان ایشان خصوصا بیت مکرم و صبورشان تسلیت عرض نموده و برایشان صبر جمیل و اجر جزیل و برای آن استاد فرهیخته و وارسته و به حق پیوسته رحمت و غفران ویژه الهی را از درگاه حضرت احدیت درخواست می کنم .
حسن رمضانی خراسانی
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
برابر با ۱۲ ذی القعده ۱۴۴۶



بسم الله الرحمان الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

استاد برجسته و متخلق، حکیم الهی محمدحسین حشمت پور که زهد و تواضع و سخت کوشی وی زبانزد همگان بود، در روز میلاد امام رئوف و انیس النفوس علی‌بن‌موسی‌الرضا دار فانی را وداع گفتند و به دار باقی شتافتند.
ارتحال این استاد بزرگوار که فخر حوزویان بود را به خانواده، شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می‌کنیم و حشر ایشان را با اولیا طاهرینش از خداوند متعال مسئلت داریم.

سید یدالله یزدان‌پناه
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲ ذی‌قعده ۱۴۴۶


https://t.me/zarrebinetarikh
انا لله و انا الیه راجعون

https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ چند کلمه پیرامون پیام رهبری برای صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه‌ قم

✳️ آقای خامنه‌ای در پیام خود، به موضوعات متنوع و بعضا خوبی اشاره کردند که البته تازگی نداشت.

✍ حرف در این باره بسیار است، لیکن به بیان چند نکته بسنده می‌کنم:

👈 چرا رهبر پیرامون یکی از مهمترین وظایف مرجعیت و فقهاء و علماء، که همان نقدِ حاکمیت و امر به معروف و نهی از منکرُ رهبران و حاکمان است چیزی نفرمودند؟!

ایشان امام خمینی و سیاست تقابلِ ظلم ستیزانه‌ی او با حاکمیت پهلوی را می‌ستایند، لیکن همان وظیفه و روحیه را برای مرجعیتِ پس از انقلاب تسری نمی‌دهند!!! و اگر هم سرایت دهند عملا برای مرزهای بیرون از کشور جایز می‌دانند.

👈 چنین به نظر می‌آید که در عمل، کارکرد اصلی روحانیت و مراجعِ حکومتی در پس از انقلاب، بیشتر حول توجیه افکار عمومی و به میدان آوردن عموم مردم جهت همکاری و مدارا با حکومت چرخ می‌زند
و آمیختگی دین و سیاست برای روحانیونی است که در عرصه «بلاغ مبین» دغدغه‌ی نهضت و مبارزه و انقلاب و حمایت و دفاع از جمهوری اسلامی را دارند نه طلابِ منتقد حکومت که در این صورت اَنگ انگلیسی و بی بصیرت بودن به آنان می‌چسبانند و گفتارشان را در عداد القائات مغرضانه‌ محسوب می‌کنند.

👈 ایشان یکی از وظایف حوزه‌‌ی علمیّه را در درجه‌ی اوّل، ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی و سپس تبیین و ترویج و فرهنگ‌سازی آن در جامعه می‌دانند حال آنکه پس از گذشت حدود نیم قرن از انقلاب، با توجه به آنکه تمام قدرت‌های سیاسی و نظامی و اقتصادی و فرهنگی و... در دستانشان بود، نتوانستند شمه‌ای از تمدن اسلامی را در همین ایران‌ خودمان به منصه ظهور برسانند و طعم خوش اسلام‌مداری حقیقی که در عدالت اجتماعی و آزادی بیان متبلور هست را به کام اندیشمندان و مردم عادی جامعه بچشانند.

👈 در همین راستا، ایشان که مدعی‌اند منطق جمهوری اسلامی و مبانی فکری امام خمینی در امر سیاسی و تشکیل حکومت اسلامی حق است و می‌توانند مستدلا پاسخگوی انتقادات و شبهات درین زمینه باشند، چگونه‌ است که در عرصه چند ساله رهبریشان، از برگزاری مصاحبه‌ی علنی و آزاد با خبرگزاری‌ها و اندیشمندان جهان ( که می‌تواند پیام انقلاب و امام را شفاف‌تر و رساتر به دنیا مخابره کند ) پرهیز می‌کنند.

👈 چرا با آنکه به حسب ظاهر خود مشوق طرح نقد از رهبری بودند، یک‌بار هم که شده مثل دیدار با شعرا، جلسه‌ای برای دیدار با ناقدان ( البته بی فیلتر و گزینش ) برگزار نکردند و همواره از آن استنکاف ورزیدند؟!

👈 چرا با آنکه عملکرد امام و انقلاب و خویشتن را قابل دفاع می‌دانند، و معتقدند اصل جمهوری اسلامی با آورده‌هایش بر حق است، و در ضمن موافق کرسی آزاد اندیشی هستند، شبکه‌ای رادیویی یا تلویزیونی در این خصوص تاسیس نمی‌کنند که در آن مباحث مختلف حکومتی در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و... مطرح، و توسط مخالفین و موافقین ( با تاکید مجدد مبنی بر اینکه افراد و حزب‌ها گزینشی نباشند ) به بوته نقد و نظر گذاشته شود؟!

👈 جالب است که ایشان از راه دور، قلّه‌های ثروت در کنار درّه‌های فقر و گرسنگی؛ زورگویی شیفتگان قدرت به هر آن کس که بتوان به او زور گفت را در جهان رصد می‌کنند، لیکن از رویت همین فاجعه در بیخ گوش خود عاجزند و یا می‌بینند و به روی خود نمی‌آورند و آن را در پیام خود به حوزه و طلاب منعکس نمی‌کنند.
چیزی که هم خودشان و هم مرادشان امام راحل در پیش از انقلاب بازگو نمودن آن را جزو رسالت‌های دینی خود می‌دانستند.


https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ متاسفانه در این شبها که مصادف با گرامیداشت شخصیت حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها است، و درحرم مطهر و مسجد اعظم و مسجد جمکران برنامه‌های خوب و باکیفیتی برگزار می‌شود، این حجم از کار به خوبی پوشش داده نمی‌شود، لذا علاوه بر خیل عظیمی از مردم مشتاق ایران و خارج از کشور، مردم خود شهر قم هم (که به دلایل مختلفی نمی‌توانند در حرم حاضر شوند) از مشاهده‌ی این برنامه‌ها محروم می‌مانند.

شبکه قم که اساسا ول معطل، و از زمانه عقب است و ابتکار عمل و قدرت ارائه‌ی برنامه‌های ناب را ندارد ( شاید هم نمی‌گذارند و آزادی عمل ندارد)

در این میان شبکه قرآن هم نصف و نیمه عمل می‌کند و ظرفیت پوشش بیشتر را ندارد.


❇️ گفتنی است شهر قم با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های بسیار بالایی که دارد می‌تواند در زمینه‌های مختلف، آن‌هم به طور ۲۴ ساعته برنامه ارائه دهد و در جهت دهی جامعه بسیار موثر باشد.

❇️ بخشی از زمینه‌ها و فضاهایی که می‌شود در بستری مستقل ( بدون اتکاء به شبکه قم )، از شهر قم ارائه داد بدین شرح‌اند:

👈 پخش مستقیم از نمای حرم‌ و مساجد بزرگ شهر به همراه برنامه‌های متنوعی که در آنها برگزار می‌شود.

👈 پخش دروس علمای بزرگ البته به این شرط که در انتخاب اساتید، سلیقه‌های شخصی و سیاسی اِعمال نشود.
(علمای حوزوی و دانشگاهی در قم و دیگر شهرها، متصدی تدریس کتب فقه و اصول و تفسیر و عقائد و فلسفه و عرفان و نجوم و طب و اخلاق و .... هستند )

👈 ارائه مناظرات و کرسی‌های آزاد اندیشی واقعی نه تصنعی.

👈 ارتباط بیشتر و نزدیک‌تر هسته اصلی روحانیت و مرجعیت با مردم.

👈 بیان شفاف و بی‌واسطه حقایق دین، و تیشه زدن به ریشه خرافات و اکاذیب.

👈 پاسخ‌دادن به شبهات روز، به طور مداوم و کارآمد.
و...

https://t.me/zarrebinetarikh
🔵 یکی از باورهای غلط او، قائل بودن به سهو النبی -ص- است که این پندار، از سوی علمای بزرگ شیعه مورد نقد و رد قرار گرفته است.

🔴 از جمله ناقدین شیخ صدوق در عرصه‌های مختلف، شاگرد بزرگ او، جناب شیخ مفید است و در باب موضوع سهو النبی -ص- رساله‌ای تحت عنوان 《 عدم سهو النبی 》 منتسب به اوست که در آن مرحوم مفید بی مهابا به جناب صدوق تاخته، پا را از دائره‌ی عفت کلامی و علمی بیرون می‌نهد. ( جلد ۱۰ موسوعه شیخ مفید )

🟣 در چاپ‌هایی که از این رساله شده و به تحقیق برخی متتبعان انجام پذیرفته، نام شیخ مفید ذیل این رساله درج شده و غالبا آن را از مرحوم مفید می‌دانند.

🟡 طبق ادعا، وی درباره شیخ صدوق چنین می‌گوید:
او ( صدوق ) ناقص العقل، ضعیف الرای، و قریب الی ذوی الآفات مسقطة عنهم التكليف ( نزدیک به دیوانه‌هاست) والله المستعان، وهو حسبنا ونعم الوكيل.

🟢 با توجه به این مباحث، شیخ جواد مروی در پایان درس خارج فقه روز چهارشنبه، 98.09.27 نکاتی در نقد انتساب رساله‌ی مذکور ( عدم سهو النبی صلی الله علیه و آله و سلم ) به مرحوم شیخ مفید، بیان فرمودند که برای اطلاع می‌توانید به این آدرس مراجعه کنید:
https://ostadmarvi.ir/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4/%D9%86%D9%82%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%B3

🟢 آقا محمد جواد فاضل لنکرانی
در بررسی مسأله سهو النبی(ص) گفته:
"مرحوم شیخ مفید(اعلی الله مقامه الشریف) نیز رساله‌ای دارد در عدم سهو نبی، که این رساله ردّ کلام صدوق در من لا یحضره الفقیه است و جزء رسائل و مؤلّفات شیخ مفید چاپ شده، و همینطور در النُکت الاعتقادیه ایشان چاپ شده است؛ مباحث اعتقادی‌ای که مرحوم شیخ مفید دارد، یکی همین رساله‌ در عدم سهو نبی است و یکی هم رساله‌ای در ایمان ابیطالب است و رساله‌های دیگر."

https://fazellankarani.com/persian/lessons/3233

🔵 با توجه به سنگین بودن تعابیر درج شده علیه شیخ صدوق، حسن انصاری هم رساله را از جناب مفید نمی‌داند:
"رساله رد سهو النبی از شیخ مفید و یا شریف مرتضی؟
رساله رد سهو النبی که علامه مجلسی و شیخ علی صاحب حاشیه در آثارشان نقل کرده اند با وجود آنکه احتمال داده شده تألیفی از شیخ مفید باشد از او نباید باشد. استاد سید محمد رضا جلالی این اثر را بدون تردید در انتساب آن به شیخ مفید منتشر کرد اما به نظر من این اثر نمی تواند از او باشد. نوع تعابیرش نسبت به شیخ صدوق به قدری تند است که بسیار بعید است آن را شیخ مفید که از روایان شیخ صدوق بود نوشته باشد. نویسنده در این رساله تندترین عبارات ممکن را درباره شیخ صدوق به کار برده و معلوم است هیچ ارادتی به او ندارد. این رساله را به شریف مرتضی هم نسبت داده اند. درست است که چنین رساله ای از مرتضی گواهی نشده (چه ذیل این عنوان و چه ذیل عنوان دیگر آن: جواب اهل الحائر) اما خوب چنین عناوینی به شیخ مفید هم نسبت داده نشده است. تعابیر تند کتاب نسبت به شیخ صدوق با روحیه و دیدگاههای کلامی شریف مرتضی موافق است. او در جاهای دیگر هم انتقادات سختی از قمیان کرده است. از دیگر سو در این رساله قلم و نفس شریف مرتضی کاملا واضح است و اگر کسی با نوشته های او آشنا باشد تردیدی در درستی انتساب نمی کند. خاصه که هم از موضعی کلامی به این بحث پرداخته و هم موضع رساله نسبت به خبر واحد همانی است که در آثار شریف مرتضی می بینیم. این موضع با موضع شیخ مفید تفاوت هایی دارد و خواننده این متن اگر هر دو موضع را بشناسد تردید نمی کند که رساله از شیخ مفید نیست. در آغاز رساله هم نویسنده از شیخ صدوق نه به عنوان شیخ خود بلکه ظاهرا به عنوان شیخ سائل که از حائر بدو نوشته یاد می کند و این نشان می دهد که رساله نمی تواند از شیخ مفید باشد. مانا که سائل خود از شاگردان شیخ صدوق بوده.

با وجود آنکه این رساله از شریف مرتضی است اما نباید آن را بخشی از المسائل الرملیات مرتضی دانست که یکی از مسائل آن در موضوع عصمت رسول از سهو بوده است. آن مسئله بخشی از مسائل رملیات بوده در حالی که رساله ما رساله ای است مستقل. با همین استدلال نباید این رساله را بخشی از اجوبه مسائل حائریات ابو یعلی جعفری دانست. آقا بزرگ در الذریعه (ج ۵ ص ۱۷۶) با توجه به عبارتی از شریف مرتضی در تنزیه الانبیاء رد انتساب این رساله به شریف مرتضی را قابل بحث می داند. این در حالی است که نظر شریف مرتضی در آن کتاب درباره سهو در زمینه احکام شرعی مانند نماز نیست. موضع رساله کاملا با مواضع کلامی مرتضی سازگار است.

هرچه هست باید به کلی انتساب این رساله را به شیخ مفید مردود دانست. این رساله از شریف مرتضی است.
يكشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۱ "

https://ansari.kateban.com/post/3917?post=3917

🔸🔹🔸🔹🔸🔹

https://t.me/zarrebinetarikh
⭕️ آیا شیخ مفید، شیخ صدوق را
ناقص العقل، ضعیف الرای،و دیوانه‌ قلمداد کرده؟!



🟠 شیخ صدوق یکی از اعاظم علمای شیعه است و طوایف مختلف، از محدث و محقق و متکلم گرفته تا عرفا و صوفیه به او احترام گذاشته، قدردانش بوده و هستند.

🟤 جناب صدوق اشتباهاتی نیز داشتند که در طول تاریخ مورد نقد علما قرار گرفته است.


https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ خاطراتی از آقای حسینی آملی، استاد فلسفه و عرفان حوزه

🔵 انضباط و ادب در تحصیل

🔴 در صف شهریه تذکر می‌دادند نوبت جبهه رفتن شماست


https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ آیت الله العظمی رستگار جویباری

🟠 ابومحمد یعسوب‌الدین مشهور به رستگاری (زادهٔ کلاگرمحله (کوزه‌گر) محله‌ای شهرستان جویبار مازندران در ۱۳۱۹ خورشیدی)

🟢 اساتید:
 ادیب نیشابوری 
حاج میرزا حبیب‌الله گلپایگانی  
سید هادی میلانی 
 سید محمدکاظم شریعتمداری 
سید محمدرضا گلپایگانی 
سید محمد صادق روحانی 
سیدمحمد محقق داماد 
میرزا هاشم آملی 

🟡 تفسیر البصائر یکی از آثار ایشان است که مجلداتش بالغ بر شصت جلد می‌شود.

وی بعد از نوشتن «تفسیر البصائر» مدعی شد که "چنانچه می‌دانست اجل مهلت می‌داد هر آیه از قرآن کریم را در یک جلد تفسیر می‌کرد". در همین حال و برای پاسخگویی به اشکال مخالفین با این مطلب؛ سورهٔ والعصر را در سه جلد بنام «تفسیر سورهٔ والعصر یا منشور جهانی دین مبین اسلام» به قلم تفسیر درآورد.


🔴 بازداشت‌ها و زندانی‌ها پس از انقلاب:

در ۱۳۶۲ به دلیل انتشار مطلبی در انتقاد از نظریهٔ ولایت فقیه بازداشت شد و به گفتهٔ فرزندش شش ماه در زندان انفرادی به سر برد.

دومین بار در سال ۱۳۶۵ به دلیل برگزاری مراسم برای درگذشت سید محمدکاظم شریعتمداری بازداشت شد.

در سال ۱۳۸۳ نیز به دلیل نگارش کتاب «حقیقت وحدت در دین» بازداشت شد و به زندان رفت. دادسرای ویژهٔ روحانیت علت بازداشت آیت الله جویباری را «توهین به مقدسات و باورهای بنیادی اهل سنت» اعلام کرد. این کتاب در بیست هزار نسخه منتشر شد.


🟣 تالیفات:

از تألیفات ایشان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تفسیر البصائر
مفتاح البصائر
تبصره البصائر
حماسه‌ای از تفسیر البصائر
حبل‌المتین من فقه آل یاسین
خلاصه الاصول
تبویب عناوین نهج‌البلاغه
روحانیت و روحانی
اصول پنجگانهٔ دین مبین اسلام
فروع ده‌گانهٔ دین مبین اسلام
ابوالفضل العباس حامی ولایت و مظهر شهامت و استقامت
خاطرات هزار و یکصد و شصت روزه
مازندران پس از طوفان نوح تاکنون


🟤 ویکی پدیا ( مازندرانی ):

یعسوب‌الدین رستگار جویباری اتا مازرونی ملا هسته که شیعه مرجع تقلید بیه. وه فقیه ولایت نظریه جه مخالف هسته. رستگار اهل سنت جه هم دکّل مشکل دارنه و ات کش وشون فحش-کتره باتن وسّه زندون دکته. وه اتی کتاب هم «مازرون تاریخ، نوح طیفون په» وسّه بنویشته.

https://fa.m.wikipedia.org/wiki/%DB%8C%D8%B9%D8%B3%D9%88

https://rastgarjoybar.blogsky.com/

🔻🔸🔻🔸🔻🔸

https://t.me/zarrebinetarikh

Records

02.05.202523:59
2.1KSubscribers
01.05.202523:59
100Citation index
07.02.202500:01
745Average views per post
06.02.202522:15
745Average views per ad post
09.03.202511:32
4.16%ER
06.02.202522:15
36.68%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
APR '25MAY '25

Popular posts ذرّه بین تاریخ

14.05.202506:21
⭕️ لعن شیخ صدوق بر کسانی که در اذان اشهد ان علیا ولی الله می‌گویند.

👈 شیخ صدوق در من لا یحضره الفقیه، شهادت به حضرت علی (ع) در اذان را کار مفوضه دانسته، روایات ادعایی را موضوعه می‌داند و این گروه را لعن می‌کند.

👈 وی بعد از بیان فرازهای اذان گوید:
به هر حال اذان صحیح همین است بی کم و زیاد؛ ولی مفوضه _ لَعَنهُم الله قد وضعوا اخبارا و زادوا فی الاَذان: خداوند لعنتشان کند که اخبار جعلی ساختند و در اذان افزودند _ اخباری ساخته‌اند و به موجب آن در اذان افزوده‌اند که باید دو بار گفت: محمد و آل محمّد خير البرية ، يعنى  محمد و آل محمد بهترین خلایق خدایند؛ و نیز در پاره‌ای از روایات خود پس از اشهد ان محمدا رسول الله آورده‌اند که باید دو بار گفت اشهد ان علیّا ولیّ الله ...
و همچنین بعضی از ایشان به جای این عبارت، روایت کرده‌اند که دو بار باید گفت: اشهد ان عليّا امیر المؤمنين حقا، هر چند تردید نیست دراینکه على عليه السلام ولی خدا است ...
لکن هیچ یک از اینها در اصل اذان نیست و من آنها ،( روایات موضوعه ) را بدان سبب ذکر کرده‌ام که به وسیله‌ی این افزودنهای ساختگی، مفوضه و آنان که به تدلیس خود را از شیعیان و جزء ما می‌دانند شناخته شوند. 

منبع:
من لا يحضره الفقيه، نشر دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
متن اصلی: ج۱ ص ۲۹۰
ترجمة غفاری ومحمد جواد و بلاغی، صدر: ج۱، ص ۴۴۱

https://t.me/zarrebinetarikh
07.05.202509:30
❇️ چند کلمه پیرامون پیام رهبری برای صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه‌ قم

✳️ آقای خامنه‌ای در پیام خود، به موضوعات متنوع و بعضا خوبی اشاره کردند که البته تازگی نداشت.

✍ حرف در این باره بسیار است، لیکن به بیان چند نکته بسنده می‌کنم:

👈 چرا رهبر پیرامون یکی از مهمترین وظایف مرجعیت و فقهاء و علماء، که همان نقدِ حاکمیت و امر به معروف و نهی از منکرُ رهبران و حاکمان است چیزی نفرمودند؟!

ایشان امام خمینی و سیاست تقابلِ ظلم ستیزانه‌ی او با حاکمیت پهلوی را می‌ستایند، لیکن همان وظیفه و روحیه را برای مرجعیتِ پس از انقلاب تسری نمی‌دهند!!! و اگر هم سرایت دهند عملا برای مرزهای بیرون از کشور جایز می‌دانند.

👈 چنین به نظر می‌آید که در عمل، کارکرد اصلی روحانیت و مراجعِ حکومتی در پس از انقلاب، بیشتر حول توجیه افکار عمومی و به میدان آوردن عموم مردم جهت همکاری و مدارا با حکومت چرخ می‌زند
و آمیختگی دین و سیاست برای روحانیونی است که در عرصه «بلاغ مبین» دغدغه‌ی نهضت و مبارزه و انقلاب و حمایت و دفاع از جمهوری اسلامی را دارند نه طلابِ منتقد حکومت که در این صورت اَنگ انگلیسی و بی بصیرت بودن به آنان می‌چسبانند و گفتارشان را در عداد القائات مغرضانه‌ محسوب می‌کنند.

👈 ایشان یکی از وظایف حوزه‌‌ی علمیّه را در درجه‌ی اوّل، ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی و سپس تبیین و ترویج و فرهنگ‌سازی آن در جامعه می‌دانند حال آنکه پس از گذشت حدود نیم قرن از انقلاب، با توجه به آنکه تمام قدرت‌های سیاسی و نظامی و اقتصادی و فرهنگی و... در دستانشان بود، نتوانستند شمه‌ای از تمدن اسلامی را در همین ایران‌ خودمان به منصه ظهور برسانند و طعم خوش اسلام‌مداری حقیقی که در عدالت اجتماعی و آزادی بیان متبلور هست را به کام اندیشمندان و مردم عادی جامعه بچشانند.

👈 در همین راستا، ایشان که مدعی‌اند منطق جمهوری اسلامی و مبانی فکری امام خمینی در امر سیاسی و تشکیل حکومت اسلامی حق است و می‌توانند مستدلا پاسخگوی انتقادات و شبهات درین زمینه باشند، چگونه‌ است که در عرصه چند ساله رهبریشان، از برگزاری مصاحبه‌ی علنی و آزاد با خبرگزاری‌ها و اندیشمندان جهان ( که می‌تواند پیام انقلاب و امام را شفاف‌تر و رساتر به دنیا مخابره کند ) پرهیز می‌کنند.

👈 چرا با آنکه به حسب ظاهر خود مشوق طرح نقد از رهبری بودند، یک‌بار هم که شده مثل دیدار با شعرا، جلسه‌ای برای دیدار با ناقدان ( البته بی فیلتر و گزینش ) برگزار نکردند و همواره از آن استنکاف ورزیدند؟!

👈 چرا با آنکه عملکرد امام و انقلاب و خویشتن را قابل دفاع می‌دانند، و معتقدند اصل جمهوری اسلامی با آورده‌هایش بر حق است، و در ضمن موافق کرسی آزاد اندیشی هستند، شبکه‌ای رادیویی یا تلویزیونی در این خصوص تاسیس نمی‌کنند که در آن مباحث مختلف حکومتی در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، هنری و... مطرح، و توسط مخالفین و موافقین ( با تاکید مجدد مبنی بر اینکه افراد و حزب‌ها گزینشی نباشند ) به بوته نقد و نظر گذاشته شود؟!

👈 جالب است که ایشان از راه دور، قلّه‌های ثروت در کنار درّه‌های فقر و گرسنگی؛ زورگویی شیفتگان قدرت به هر آن کس که بتوان به او زور گفت را در جهان رصد می‌کنند، لیکن از رویت همین فاجعه در بیخ گوش خود عاجزند و یا می‌بینند و به روی خود نمی‌آورند و آن را در پیام خود به حوزه و طلاب منعکس نمی‌کنند.
چیزی که هم خودشان و هم مرادشان امام راحل در پیش از انقلاب بازگو نمودن آن را جزو رسالت‌های دینی خود می‌دانستند.


https://t.me/zarrebinetarikh
25.04.202515:18
⭕️ آیا شیخ مفید، شیخ صدوق را
ناقص العقل، ضعیف الرای،و دیوانه‌ قلمداد کرده؟!



🟠 شیخ صدوق یکی از اعاظم علمای شیعه است و طوایف مختلف، از محدث و محقق و متکلم گرفته تا عرفا و صوفیه به او احترام گذاشته، قدردانش بوده و هستند.

🟤 جناب صدوق اشتباهاتی نیز داشتند که در طول تاریخ مورد نقد علما قرار گرفته است.


https://t.me/zarrebinetarikh
25.04.202515:20
🔵 یکی از باورهای غلط او، قائل بودن به سهو النبی -ص- است که این پندار، از سوی علمای بزرگ شیعه مورد نقد و رد قرار گرفته است.

🔴 از جمله ناقدین شیخ صدوق در عرصه‌های مختلف، شاگرد بزرگ او، جناب شیخ مفید است و در باب موضوع سهو النبی -ص- رساله‌ای تحت عنوان 《 عدم سهو النبی 》 منتسب به اوست که در آن مرحوم مفید بی مهابا به جناب صدوق تاخته، پا را از دائره‌ی عفت کلامی و علمی بیرون می‌نهد. ( جلد ۱۰ موسوعه شیخ مفید )

🟣 در چاپ‌هایی که از این رساله شده و به تحقیق برخی متتبعان انجام پذیرفته، نام شیخ مفید ذیل این رساله درج شده و غالبا آن را از مرحوم مفید می‌دانند.

🟡 طبق ادعا، وی درباره شیخ صدوق چنین می‌گوید:
او ( صدوق ) ناقص العقل، ضعیف الرای، و قریب الی ذوی الآفات مسقطة عنهم التكليف ( نزدیک به دیوانه‌هاست) والله المستعان، وهو حسبنا ونعم الوكيل.

🟢 با توجه به این مباحث، شیخ جواد مروی در پایان درس خارج فقه روز چهارشنبه، 98.09.27 نکاتی در نقد انتساب رساله‌ی مذکور ( عدم سهو النبی صلی الله علیه و آله و سلم ) به مرحوم شیخ مفید، بیان فرمودند که برای اطلاع می‌توانید به این آدرس مراجعه کنید:
https://ostadmarvi.ir/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4/%D9%86%D9%82%D8%AF-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%B3

🟢 آقا محمد جواد فاضل لنکرانی
در بررسی مسأله سهو النبی(ص) گفته:
"مرحوم شیخ مفید(اعلی الله مقامه الشریف) نیز رساله‌ای دارد در عدم سهو نبی، که این رساله ردّ کلام صدوق در من لا یحضره الفقیه است و جزء رسائل و مؤلّفات شیخ مفید چاپ شده، و همینطور در النُکت الاعتقادیه ایشان چاپ شده است؛ مباحث اعتقادی‌ای که مرحوم شیخ مفید دارد، یکی همین رساله‌ در عدم سهو نبی است و یکی هم رساله‌ای در ایمان ابیطالب است و رساله‌های دیگر."

https://fazellankarani.com/persian/lessons/3233

🔵 با توجه به سنگین بودن تعابیر درج شده علیه شیخ صدوق، حسن انصاری هم رساله را از جناب مفید نمی‌داند:
"رساله رد سهو النبی از شیخ مفید و یا شریف مرتضی؟
رساله رد سهو النبی که علامه مجلسی و شیخ علی صاحب حاشیه در آثارشان نقل کرده اند با وجود آنکه احتمال داده شده تألیفی از شیخ مفید باشد از او نباید باشد. استاد سید محمد رضا جلالی این اثر را بدون تردید در انتساب آن به شیخ مفید منتشر کرد اما به نظر من این اثر نمی تواند از او باشد. نوع تعابیرش نسبت به شیخ صدوق به قدری تند است که بسیار بعید است آن را شیخ مفید که از روایان شیخ صدوق بود نوشته باشد. نویسنده در این رساله تندترین عبارات ممکن را درباره شیخ صدوق به کار برده و معلوم است هیچ ارادتی به او ندارد. این رساله را به شریف مرتضی هم نسبت داده اند. درست است که چنین رساله ای از مرتضی گواهی نشده (چه ذیل این عنوان و چه ذیل عنوان دیگر آن: جواب اهل الحائر) اما خوب چنین عناوینی به شیخ مفید هم نسبت داده نشده است. تعابیر تند کتاب نسبت به شیخ صدوق با روحیه و دیدگاههای کلامی شریف مرتضی موافق است. او در جاهای دیگر هم انتقادات سختی از قمیان کرده است. از دیگر سو در این رساله قلم و نفس شریف مرتضی کاملا واضح است و اگر کسی با نوشته های او آشنا باشد تردیدی در درستی انتساب نمی کند. خاصه که هم از موضعی کلامی به این بحث پرداخته و هم موضع رساله نسبت به خبر واحد همانی است که در آثار شریف مرتضی می بینیم. این موضع با موضع شیخ مفید تفاوت هایی دارد و خواننده این متن اگر هر دو موضع را بشناسد تردید نمی کند که رساله از شیخ مفید نیست. در آغاز رساله هم نویسنده از شیخ صدوق نه به عنوان شیخ خود بلکه ظاهرا به عنوان شیخ سائل که از حائر بدو نوشته یاد می کند و این نشان می دهد که رساله نمی تواند از شیخ مفید باشد. مانا که سائل خود از شاگردان شیخ صدوق بوده.

با وجود آنکه این رساله از شریف مرتضی است اما نباید آن را بخشی از المسائل الرملیات مرتضی دانست که یکی از مسائل آن در موضوع عصمت رسول از سهو بوده است. آن مسئله بخشی از مسائل رملیات بوده در حالی که رساله ما رساله ای است مستقل. با همین استدلال نباید این رساله را بخشی از اجوبه مسائل حائریات ابو یعلی جعفری دانست. آقا بزرگ در الذریعه (ج ۵ ص ۱۷۶) با توجه به عبارتی از شریف مرتضی در تنزیه الانبیاء رد انتساب این رساله به شریف مرتضی را قابل بحث می داند. این در حالی است که نظر شریف مرتضی در آن کتاب درباره سهو در زمینه احکام شرعی مانند نماز نیست. موضع رساله کاملا با مواضع کلامی مرتضی سازگار است.

هرچه هست باید به کلی انتساب این رساله را به شیخ مفید مردود دانست. این رساله از شریف مرتضی است.
يكشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۱ "

https://ansari.kateban.com/post/3917?post=3917

🔸🔹🔸🔹🔸🔹

https://t.me/zarrebinetarikh
❇️ زمان تشییع استاد حشمت‌پور
29.04.202519:24
❇️ متاسفانه در این شبها که مصادف با گرامیداشت شخصیت حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها است، و درحرم مطهر و مسجد اعظم و مسجد جمکران برنامه‌های خوب و باکیفیتی برگزار می‌شود، این حجم از کار به خوبی پوشش داده نمی‌شود، لذا علاوه بر خیل عظیمی از مردم مشتاق ایران و خارج از کشور، مردم خود شهر قم هم (که به دلایل مختلفی نمی‌توانند در حرم حاضر شوند) از مشاهده‌ی این برنامه‌ها محروم می‌مانند.

شبکه قم که اساسا ول معطل، و از زمانه عقب است و ابتکار عمل و قدرت ارائه‌ی برنامه‌های ناب را ندارد ( شاید هم نمی‌گذارند و آزادی عمل ندارد)

در این میان شبکه قرآن هم نصف و نیمه عمل می‌کند و ظرفیت پوشش بیشتر را ندارد.


❇️ گفتنی است شهر قم با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های بسیار بالایی که دارد می‌تواند در زمینه‌های مختلف، آن‌هم به طور ۲۴ ساعته برنامه ارائه دهد و در جهت دهی جامعه بسیار موثر باشد.

❇️ بخشی از زمینه‌ها و فضاهایی که می‌شود در بستری مستقل ( بدون اتکاء به شبکه قم )، از شهر قم ارائه داد بدین شرح‌اند:

👈 پخش مستقیم از نمای حرم‌ و مساجد بزرگ شهر به همراه برنامه‌های متنوعی که در آنها برگزار می‌شود.

👈 پخش دروس علمای بزرگ البته به این شرط که در انتخاب اساتید، سلیقه‌های شخصی و سیاسی اِعمال نشود.
(علمای حوزوی و دانشگاهی در قم و دیگر شهرها، متصدی تدریس کتب فقه و اصول و تفسیر و عقائد و فلسفه و عرفان و نجوم و طب و اخلاق و .... هستند )

👈 ارائه مناظرات و کرسی‌های آزاد اندیشی واقعی نه تصنعی.

👈 ارتباط بیشتر و نزدیک‌تر هسته اصلی روحانیت و مرجعیت با مردم.

👈 بیان شفاف و بی‌واسطه حقایق دین، و تیشه زدن به ریشه خرافات و اکاذیب.

👈 پاسخ‌دادن به شبهات روز، به طور مداوم و کارآمد.
و...

https://t.me/zarrebinetarikh
16.04.202507:19
❇️ خاطراتی از آقای حسینی آملی، استاد فلسفه و عرفان حوزه

🔵 انضباط و ادب در تحصیل

🔴 در صف شهریه تذکر می‌دادند نوبت جبهه رفتن شماست


https://t.me/zarrebinetarikh
10.05.202508:02
انا لله و انا الیه راجعون

https://t.me/zarrebinetarikh
10.05.202508:03
بسم‌الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تاسف و اندوه شدید با خبر شدیم حضرت استاد محمد حسین حشمت پور رضوان الله تعالی علیه دار فانی را وداع گفته و به دیار باقی شتافت تا از نعمت لقای حضرت دوست بهره مند شده و در جمع قدسیان از نواله ها خاص و لقمه های راز برخوردار گردد. این جانب ارتحال ملکوتی این استاد کم نظیر را که در منقول و معقول تدربی ویژه داشت و سالیانی را چه در حوزه علمیه مشهد مقدس رضوی و چه در حوزه مبارکه قم منور معصومی خالصانه و دور از هر گونه تکلف و تصنعی به تدریس و تعلیم اشتغال داشت و جمع کثیری را از شمع وجود خویش بهره مند می ساخت به تمام شاگردان و علاقه مندان ایشان خصوصا بیت مکرم و صبورشان تسلیت عرض نموده و برایشان صبر جمیل و اجر جزیل و برای آن استاد فرهیخته و وارسته و به حق پیوسته رحمت و غفران ویژه الهی را از درگاه حضرت احدیت درخواست می کنم .
حسن رمضانی خراسانی
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
برابر با ۱۲ ذی القعده ۱۴۴۶



بسم الله الرحمان الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

استاد برجسته و متخلق، حکیم الهی محمدحسین حشمت پور که زهد و تواضع و سخت کوشی وی زبانزد همگان بود، در روز میلاد امام رئوف و انیس النفوس علی‌بن‌موسی‌الرضا دار فانی را وداع گفتند و به دار باقی شتافتند.
ارتحال این استاد بزرگوار که فخر حوزویان بود را به خانواده، شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می‌کنیم و حشر ایشان را با اولیا طاهرینش از خداوند متعال مسئلت داریم.

سید یدالله یزدان‌پناه
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲ ذی‌قعده ۱۴۴۶


https://t.me/zarrebinetarikh
Log in to unlock more functionality.