Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مجله نقد اندیشه avatar

مجله نقد اندیشه

➕لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
➕توئیتر
twitter.com/naghdeandisheh
➕اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️پیگیری سفارشات
0936 449 7552
TGlist rating
0
0
TypePublic
Verification
Not verified
Trust
Not trusted
Location
LanguageOther
Channel creation dateFeb 08, 2017
Added to TGlist
Mar 29, 2025

Latest posts in group "مجله نقد اندیشه"

شعله‌ور شدنِ روحِ ملی
با چنین تمدنی نباید به ستیز برخاست

جغرافیای فرهنگی و قلمرو سرزمینی ایران در طول تاریخ برای اعراب رشک‌برانگیز بوده است، اما در سه سده گذشته اغلب تلاش‌هایشان برای مصادره هویت #خلیج_فارس و دیگر میراث تمدنی ایران شکست خورده است.
#نقشه_ایران_فرهنگی که در شماره اول مجله نقد اندیشه (بهار ۱۴۰۲) و با همکاری موسسه گیتاشناسی منتشر شد، نشانگر پهنه گسترده هویت ایرانی و #ایرانیت_عام ماست که از مرزهای کشورهای عربی گذر کرده و یک تمدن کهن را ساخته است.
نقشه ایران فرهنگی در چهار رنگ بنفش، آبی، سبز و نارنجی، چهار مرز کلیدی شامل جغرافیای فرهنگی نوروز، زبان‌های ایرانی، مرزهای طبیعی و جغرافیای ایران کهن را نشان می‌دهد؛ مرزهایی که گویای محوریت یک تمدن زنده بر بسیاری از مناطق سرزمینی و غیر سرزمینی خود است. تمدن ما در طول تاریخ با روح ملی‌ شعله‌ورش، #ایران_فرهنگی را حفظ کرده و از خلیج فارس به مثابه قلب تپنده و پوینده آن پاسداری کرده است. با چنین تمدنی نباید به ستیز برخاست.

🔺نقشه ایران فرهنگی
https://zarinp.al/497894
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh 
@naghdeandisheh
🎥 قلمرو استراتژیکِ خلیج فارس

پروفسور جوزف نای چندی پیش از درگذشت در گفت‌وگوی تفصیلی با مجله نقد اندیشه پیرامون استراتژی، قدرت و فلسفه در تاریخ جنگ‌ها سخن گفت. او در بخشی از این گفت‌وگو که متن کامل آن در شماره جدید مجله منتشر می‌شود، به اهمیت استراتژیک قلمرو خلیج فارس برای ایران پرداخت:

🔺تفاوت تفاسیر سنی و شیعه از اسلام، مشخصاً بخشی از جنگ ایران و عراق بوده است، اما جنبه دیگری نیز در این جنگ وجود داشته و آن کنترل قلمرو و تسلط بر #خلیج_فارس است. پس جنگ، فقط به دلیل اختلاف سنی و شیعه نبود، بلکه درباره این بود که چه کسی منابع را در راس این حوزه کنترل می‌کند.

🔺حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ از نظر قدرت سخت موفقیت‌آمیز بود؛ چند ماه بیشتر طول نکشید که نیروهای صدام شکست خوردند، اما برای قدرت نرم آمریکا بسیار گران تمام شد و به همان اندازه که در جهان عرب نامحبوب بود، در اروپا هم نامحبوب شد.

🔺یک رهبر باید به هزینه‌ای که از نظر اقتصادی و قدرت نرم نیز می‌پردازد، فکر کند.

✍️فرناز هداوندخانی، محمد طاها جهاندیده

▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
پروفسور جوزف نای در ۸۸ سالگی درگذشت

نای از مشهورترین دانشمندان علوم سیاسی آمریکا، رئیس پیشین دانشکده جان اف. کندی در دانشگاه هاروارد و خالق نظریه قدرت نرم است که آثارش به زبان فارسی نیز خوانندگان فراوانی دارد.

به زودی آخرین گفت‌وگو با این نظریه‌پرداز فقید در شماره جدید مجله «نقد اندیشه» و فیلم و پادکست آن نیز در شبکه‌های مجازی ما منتشر خواهد شد.

@Naghdeandisheh
🔰 مجله نقد اندیشه یکی از نشریه‌های فاخر این روزهای ایران است.

ادامه از پیام قبلی


مجله نقد اندیشه با مدیر مسئولی و سردبیری پیام فضلی‌نژاد منتشر می‌شود. فضلی‌نژاد در فضای مطبوعاتی ایران رشد کرده و باید این مجله را عصاره تکاپوی او در طول حیات مطبوعات‌اش دانست.

من شماره ۲ و ۳ نقد اندیشه را خوانده‌ام. این نشریه برای پسند مخاطب و فروش بیشتر نمی‌نویسد، بلکه یک طرح فکری منسجم و درخور را برای خود در نظر گرفته است و آن را پیش می‌برد. اتفاقا در لابه‌لای صفحات خود جامعه مخاطب و خریدار نشریه را نیز می‌نوازد.

شورای نویسندگان یا در واقع هیات علمی این مجله صاحب نظر و اثر هستند. فضلی نژاد از نویسندگان صاحب رای جهانی و منطقه‌ای نیز بهره می‌برد. اسامی مانند حسین نصر، ژیژک، خالد ابولفضل، دونالد رابرتسون، مبلغی، جوادی آملی، فدایی مهربان، امین رضوی، موثقی گیلانی، جنیدی و... گواهی بر کار حرفه‌ای و غنی این مجله است.

عناوینی مانند: انحطاط طبقه دانایان، آیا امروزه قدرت تفکر مردم در معرض نابودی است؟ متفکران فقیر، انحطاط الیگارشی نخبگان و... که با مقالات و گفتگوهای غنی همراه است نشان می‌دهد که این مجله اتفاقا دنبال نقد ساحت اندیشه و حاملان و مصرف‌کنندگان اندیشه است که طبقه متوسط خوانده می‌شوند. در روزگاری که انواع شبکه‌های اجتماعی همه مسائل را سطحی می‌بیند و حتی مردم دیگر نمی‌توانند متن بلند بخوانند یا فیلم طولانی تلاش کنند، و همه منتقد همه چیز شدند، چنین مجله‌ای نشان می‌دهد که اولا اندیشه و تفکر و نظریه پردازی و... امری عمیق و پیچیده و تخصصی و نیازمند ممارست است، ثانیا شطحیات موجود در جامعه جز ترهاتی نیست.

بررسی پرونده‌هایی با عناوین: مخمصه شریعت اسلامی، خیزش زنان مفسر، تراژدی حقوق اسلامی، بن‌بست تئوری حکومت، نوسازی فلسفه فکر، فلسفه ملت میهن نشان می‌دهد که یک طرح فکری و ذائقه ساز در مدیریت مجله نقش دارد.

این مجله دنبال این نیست که ببیند مخاطبانش چه می‌خواهند تا به آنها عرضه کند، بلکه برای خود شان ذائقه ساز و سازمان بخش تفکر و ایده و مطالعه قائل است. مغلوب اندیشه غربی و حکومت‌داری غربی نیست و تفکر را به ما هو تفکر قدر می‌نهد.

به نظرم پرونده فلسفه، ملت، میهن بسیار آموزنده بود و هر آنکه می‌خواهد آشنایی اولیه با فلسفه ایرانی داسته باشد، می‌تواند از آن بهره ببرد.

پرونده نوسازی فلسفه فکر با سوال آیا امروز قدرت تفکر مردم در معرض نابودی است؟ یک اقدام شجاعانه برای نقد جامعه است. امروز نقد جامعه سبک‌سر از نقد حکومت‌ گران‌تر است.

به طور کلی نویسندگان و مصاحبه شوندگان افراد فاضل و صاحب نظر و اثر و متخصصی هستند و مطالعه این نشریه می‌تواند آشنایی خوب و عمیق و ارجاع دهنده‌ای با مطالب و متفکران ایجاد کند.

#مجلات
#کتاب


⭕️ @IslamicEast
🔰 مجله "نقداندیشه" یکی از نشریه‌های فاخر این روزهای ایران است.

اگر نقد اندیشه را که یکی از نشریه‌های عمومی محسوب می‌شود و توزیع کیوسکی دارد، به عنوان فاخرترین مجله این روزهای ایران بدانیم، بیراه نگفته‌ایم.

امروز نقد جامعه گران‌تر از نقد حکومت‌ است!


جواد میرگلوی‌بیات

#مجلات
#کتاب

ادامه 👇
وزیر فرهنگ در پاسخ به نقد اندیشه: سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان با رویکرد «ایران فرهنگی» است

دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار مجله نقد اندیشه در نشست خبری با رسانه‌ها گفت: در دیپلماسی فرهنگی، کشورهای همسایه از اهمیت جدی برخوردار هستند و طبعا ایران فرهنگی در این منطقه زمینه‌های بیشتری را داشته و دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هم سفرهای رئیس‌جمهور دولت سیزدهم و هم سفرهای جناب آقای دکتر پزشکیان به کشورهای منطقه با همین نگاه بوده است؛ از جمله سفر آخر هفته ایشان به تاجیکستان و سفر قبلی به ترکمنستان. 

دکتر صالحی در خاتمه گفت: گفت‌وگوهای خوبی درباره فرصت‌های ارتباط فرهنگی صورت گرفته که می‌تواند مبنایی برای اقدامات آینده باشد.

▫️شبکه‌های اجتماعی مجله
x.com/naghdeandisheh
instagram.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
به زوال و انقراض فلسفه ایرانی معتقد نیستم

گفت‌وگوی مجله نقد اندیشه با پرفسور الیور لیمن، مورخ شهیر فلسفه:

🔺من معمولا به همه دوستانم می‌گویم «تهران» تنها جایی است که کتاب‌فروشی‌ای دارد که کتب فلسفی می‌فروشد. شما این پدیده را در لندن، نیویورک و لس‌آنجلس پیدا نخواهید کرد.

🔺به نظرم «فلسفه ایرانی» در حال شکوفایی و رشد است. من به طور مداوم با فلاسفه ایرانی ملاقات می‌کنم و آن‌ها مانند سایر فلاسفه در مرتبه بالایی قرار دارند و فلسفه ایرانی دارد کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.

🔺تقریباً هیچ‌کدام از فلاسفه اسلامی، عرب نبودند و اکثراً ایرانی محسوب می‌شدند و شاید این مسأله‌ای است که به زبان مرتبط می‌شود، زیرا عربی فاقد هر نوع فعل اسنادی است، اما زبان فارسی آن را دارد. بنابراین، انجام دادن کار فلسفی به زبان عربی تا حدودی دشوار است. ایرانیان فلسفه را به عنوان یک فرم طبیعی از تجلی فرهنگ دریافته‌اند.

🔺من فکر نمی‌کنم زرتشت تأثیر زیادی بر مدل‌های اندیشه ایرانی داشته و اصلاً فایده‌ای در بازگشت به زرتشتی‌گری وجود داشته باشد. گرچه استدلال می‌شود که تمامی ادیان ابراهیمی و فلاسفه منشعب از آیین زرتشت‌اند، اما به نظر من پیوند دادن فلسفه به یک کشور یا فرهنگ باعث ایجاد مشکل خواهد شد.

🔺بسیاری از هنرمندان دین را به مثابه چیزی که تحمیل کننده ‌است در نظر می‌گیرند و آن‌ها می‌خواهند از دین رها شوند. آن‌ها دین را وسیله‌ای می‌دانند که آن‌ها را به صورت ثابت در نظر می‌گیرد. به نظرم این مایه خجالت است، زیرا در اروپا و آمریکا بسیاری از هنرمندان به دین به مثابه یک پیش‌زمینه غنی و حاصل‌خیز می‌نگرند که می‌تواند در آثار هنری دارای تشخص شود.

🔺نمی‌توان برای فلسفه ایرانی هیچ ذاتی قائل شد. نظریه محبوبی میان همکاران من از جمله سیدحسین نصر و هانری کربن وجود دارد که به نظریه حکمت جاودان معتقدند و «ذاتی روحانی» را برای همه مکاتب فلسفی قائل می‌شوند و از فلسفه ایرانی تا فلسفه مسیحی، همگی در این ذات مشترک قرار داشته و در یک مسیر مشخص نیز پیشرفت می‌کنند. من فکر نمی‌کنم که این صحیح باشد.

🔺من فکر می‌کنم محدوده‌هایی از فلسفه ایرانی و اسلامی وجود دارد که هیچ ربطی به دین ندارند. آن‌ها در تقابل با دین نیستند و دین نقشی در آن‌ها نداشته و این اشتباه است اگر دین را به فلسفه ایرانی یا اسلامی بیش از حد نزدیک‌ بدانیم. اگر شخصی استدلال خود را به دلیل در نظر گرفتن دین تغییر دهد، او فیلسوف بدی است.

✍️محمدطاها جهاندیده، گفت‌وگو با الیور لیمن، مجله نقد اندیشه، شماره دوم و سوم، صص ۲۵۴-۲۵۷

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
به زوال و انقراض فلسفه ایرانی معتقد نیستم

🔺گفت‌وگوی مجله نقد اندیشه با پرفسور الیور لیمن، مورخ شهیر فلسفه:

من معمولا به همه دوستانم می‌گویم تهران تنها جایی است که کتاب‌فروشی‌ای دارد که کتب فلسفی می‌فروشد. شما این پدیده را در لندن، نیویورک و لس‌آنجلس پیدا نخواهید کرد.

به نظرم «فلسفه ایرانی» در حال شکوفایی و رشد است. من به طور مداوم با فلاسفه ایرانی ملاقات می‌کنم و آن‌ها مانند سایر فلاسفه در مرتبه بالایی قرار دارند و فلسفه ایرانی دارد کار خود را به خوبی انجام می‌دهد.

✍️محمدطاها جهاندیده، گفت‌وگو با الیور لیمن، مجله نقد اندیشه، شماره دوم و سوم، صص ۲۵۴-۲۵۷

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
بعید نیست که شمس تازه‌ای ظهور کند

جناب استاد محمدحسن ناصرالدین صاحب‌الزمانی، متفکر ۹۴ ساله کشورمان که در میان مردم با کتاب مشهور خط سوم (درباره شخصیت و اندیشه شمس تبریزی) بیشتر شناخته شده‌، سال‌هاست که خلوت‌گزینی را بر حضور عمومی ترجیح داده است.

او ضمن تسلط بر علوم قدیمه، از اندیشمندان موسس و پیشرو در زمینه‌های گوناگون علوم انسانی جدید مانند روانکاوی، منطق و روش اندیشه و تاریخ آن به شمار می‌رود که همواره «فکر ایران» برای نجات از عقب‌ماندگی در کانون تاملاتش بوده است.
این اشراف چندجانبه، آثار استاد صاحب‌الزمانی را همواره از نگرشی تازه و بدیع برخوردار کرده که جلوه کامل آن را می‌توان در کتاب خط سوم دید. انتشار این کتاب در ابتدای دهه ۱۳۵۰ انقلابی در نوع تفسیر شخصیت و تفکر شمس تبریزی به عنوان چهره‌ای رازآلود به پا کرد؛ کتابی که به سرعت نایاب شد و ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نسخه قانونی و غیرقانونی از آن به چاپ رسید.

این کتاب پیشرو، برای اولین‌بار اصطلاح «خط سوم» را به متن گفتارهای شمس تبریزی افزود؛ جایی که شمس می‌گوید: «آن خطاط سه گونه خط نوشتی: یکی او خواندی، لا غیر! یکی را هم او خواندی هم غیر! یکی نه او خواندی نه غیر او! آن [خط‌ سوم] منم که سخن گویم. نه من دانم، نه غیر من!»

اصطلاح «خط سوم» در متن سخنان شمس نیامده و دکتر صاحب‌الزمانی با تفسیرش از عدد سه در جمله «آن خطاط سه گونه خط نوشتی»، آن را ابداع کرد و در میان کلمات شمس قرار داد.
استاد در این کتاب ۸۹۱ صفحه‌ای، سخن شمس را نه تنها آینه شخصیت او، بلکه «گواه انحطاط زمان» می‌داند و می‌نویسد:

«جهان شمس، جهان اختلاف‌ها و تضادهاست. او به هر طرف که می‌نگرد، تضاد - تضاد طبقات، تضاد افراد، تضاد اقوام و حتی تضاد میان همکیشان و پیروان یک دین - می‌بیند. جنگ از میان هفتاد و دو ملت نیز سر فرا برده است… مردان راستین در گرسنگی و تنگدستی به سر می‌برند و مالکان بزرگ، مردمان را آن چنان از سر راه خود می‌رانند که گویی کوی و برزن و شاهراه‌های عمومی را نیز به قباله گرفته‌اند.»

قلم دکتر ناصرالدین صاحب‌الزمانی در این اثر، تاب حبس شدن در تاریخ را ندارد و به نحوی سحرآمیز، گذشته را به زمان حال آورده است. در گفت‌وگویی که با ایشان داشتم تاکید می‌کنند «در شرایط ما بعید نیست که شمس دیگری و یا شمس‌های دیگری، ظهور کنند.»

خط سوم، تنها یک فصل کوتاه از زندگی این متفکر عالی‌قدر است. جوشش فکری‌ای که او از دهه ۱۳۳۰ در میان دانشوران برانگیخت، شاگردانی که در دانشگاه تهران و دیگر مراکز پرورش داد، تحقیقاتی که پایه‌گذاری کرد، تالیفاتی که پدید آورد، برنامه‌‌های مشهور رادیویی او که از پرشنونده‌ترین‌ها بود، همه گواه می‌دهند که ناصرالدین صاحب‌الزمانی به آرمان خود، یعنی «فکر ایران و نجات کشور از عقب‌ماندگی‌ها» وفادار بوده و هست.
وجود استاد از هر گزندی محفوظ باد.

✍️ پیام فضلی‌نژاد

▪️اینستا
instagram.com/reel/DDl9WfyNeOm/?igsh=cmkzNmJnZzdrOTV4
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh

@naghdeandisheh

Records

29.03.202523:59
3.5KSubscribers
08.05.202523:59
100Citation index
09.05.202520:17
12.5KAverage views per post
09.04.202517:04
12.5KAverage views per ad post
11.05.202507:38
0.73%ER
09.05.202503:45
364.37%ERR
Subscribers
Citation index
Avg views per post
Avg views per ad post
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25MAY '25

Popular posts مجله نقد اندیشه

شعله‌ور شدنِ روحِ ملی
با چنین تمدنی نباید به ستیز برخاست

جغرافیای فرهنگی و قلمرو سرزمینی ایران در طول تاریخ برای اعراب رشک‌برانگیز بوده است، اما در سه سده گذشته اغلب تلاش‌هایشان برای مصادره هویت #خلیج_فارس و دیگر میراث تمدنی ایران شکست خورده است.
#نقشه_ایران_فرهنگی که در شماره اول مجله نقد اندیشه (بهار ۱۴۰۲) و با همکاری موسسه گیتاشناسی منتشر شد، نشانگر پهنه گسترده هویت ایرانی و #ایرانیت_عام ماست که از مرزهای کشورهای عربی گذر کرده و یک تمدن کهن را ساخته است.
نقشه ایران فرهنگی در چهار رنگ بنفش، آبی، سبز و نارنجی، چهار مرز کلیدی شامل جغرافیای فرهنگی نوروز، زبان‌های ایرانی، مرزهای طبیعی و جغرافیای ایران کهن را نشان می‌دهد؛ مرزهایی که گویای محوریت یک تمدن زنده بر بسیاری از مناطق سرزمینی و غیر سرزمینی خود است. تمدن ما در طول تاریخ با روح ملی‌ شعله‌ورش، #ایران_فرهنگی را حفظ کرده و از خلیج فارس به مثابه قلب تپنده و پوینده آن پاسداری کرده است. با چنین تمدنی نباید به ستیز برخاست.

🔺نقشه ایران فرهنگی
https://zarinp.al/497894
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh 
@naghdeandisheh
08.05.202516:42
🎥 قلمرو استراتژیکِ خلیج فارس

پروفسور جوزف نای چندی پیش از درگذشت در گفت‌وگوی تفصیلی با مجله نقد اندیشه پیرامون استراتژی، قدرت و فلسفه در تاریخ جنگ‌ها سخن گفت. او در بخشی از این گفت‌وگو که متن کامل آن در شماره جدید مجله منتشر می‌شود، به اهمیت استراتژیک قلمرو خلیج فارس برای ایران پرداخت:

🔺تفاوت تفاسیر سنی و شیعه از اسلام، مشخصاً بخشی از جنگ ایران و عراق بوده است، اما جنبه دیگری نیز در این جنگ وجود داشته و آن کنترل قلمرو و تسلط بر #خلیج_فارس است. پس جنگ، فقط به دلیل اختلاف سنی و شیعه نبود، بلکه درباره این بود که چه کسی منابع را در راس این حوزه کنترل می‌کند.

🔺حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ از نظر قدرت سخت موفقیت‌آمیز بود؛ چند ماه بیشتر طول نکشید که نیروهای صدام شکست خوردند، اما برای قدرت نرم آمریکا بسیار گران تمام شد و به همان اندازه که در جهان عرب نامحبوب بود، در اروپا هم نامحبوب شد.

🔺یک رهبر باید به هزینه‌ای که از نظر اقتصادی و قدرت نرم نیز می‌پردازد، فکر کند.

✍️فرناز هداوندخانی، محمد طاها جهاندیده

▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
07.05.202521:12
پروفسور جوزف نای در ۸۸ سالگی درگذشت

نای از مشهورترین دانشمندان علوم سیاسی آمریکا، رئیس پیشین دانشکده جان اف. کندی در دانشگاه هاروارد و خالق نظریه قدرت نرم است که آثارش به زبان فارسی نیز خوانندگان فراوانی دارد.

به زودی آخرین گفت‌وگو با این نظریه‌پرداز فقید در شماره جدید مجله «نقد اندیشه» و فیلم و پادکست آن نیز در شبکه‌های مجازی ما منتشر خواهد شد.

@Naghdeandisheh
29.04.202516:25
🔰 مجله "نقداندیشه" یکی از نشریه‌های فاخر این روزهای ایران است.

اگر نقد اندیشه را که یکی از نشریه‌های عمومی محسوب می‌شود و توزیع کیوسکی دارد، به عنوان فاخرترین مجله این روزهای ایران بدانیم، بیراه نگفته‌ایم.

امروز نقد جامعه گران‌تر از نقد حکومت‌ است!


جواد میرگلوی‌بیات

#مجلات
#کتاب

ادامه 👇
29.04.202516:25
🔰 مجله نقد اندیشه یکی از نشریه‌های فاخر این روزهای ایران است.

ادامه از پیام قبلی


مجله نقد اندیشه با مدیر مسئولی و سردبیری پیام فضلی‌نژاد منتشر می‌شود. فضلی‌نژاد در فضای مطبوعاتی ایران رشد کرده و باید این مجله را عصاره تکاپوی او در طول حیات مطبوعات‌اش دانست.

من شماره ۲ و ۳ نقد اندیشه را خوانده‌ام. این نشریه برای پسند مخاطب و فروش بیشتر نمی‌نویسد، بلکه یک طرح فکری منسجم و درخور را برای خود در نظر گرفته است و آن را پیش می‌برد. اتفاقا در لابه‌لای صفحات خود جامعه مخاطب و خریدار نشریه را نیز می‌نوازد.

شورای نویسندگان یا در واقع هیات علمی این مجله صاحب نظر و اثر هستند. فضلی نژاد از نویسندگان صاحب رای جهانی و منطقه‌ای نیز بهره می‌برد. اسامی مانند حسین نصر، ژیژک، خالد ابولفضل، دونالد رابرتسون، مبلغی، جوادی آملی، فدایی مهربان، امین رضوی، موثقی گیلانی، جنیدی و... گواهی بر کار حرفه‌ای و غنی این مجله است.

عناوینی مانند: انحطاط طبقه دانایان، آیا امروزه قدرت تفکر مردم در معرض نابودی است؟ متفکران فقیر، انحطاط الیگارشی نخبگان و... که با مقالات و گفتگوهای غنی همراه است نشان می‌دهد که این مجله اتفاقا دنبال نقد ساحت اندیشه و حاملان و مصرف‌کنندگان اندیشه است که طبقه متوسط خوانده می‌شوند. در روزگاری که انواع شبکه‌های اجتماعی همه مسائل را سطحی می‌بیند و حتی مردم دیگر نمی‌توانند متن بلند بخوانند یا فیلم طولانی تلاش کنند، و همه منتقد همه چیز شدند، چنین مجله‌ای نشان می‌دهد که اولا اندیشه و تفکر و نظریه پردازی و... امری عمیق و پیچیده و تخصصی و نیازمند ممارست است، ثانیا شطحیات موجود در جامعه جز ترهاتی نیست.

بررسی پرونده‌هایی با عناوین: مخمصه شریعت اسلامی، خیزش زنان مفسر، تراژدی حقوق اسلامی، بن‌بست تئوری حکومت، نوسازی فلسفه فکر، فلسفه ملت میهن نشان می‌دهد که یک طرح فکری و ذائقه ساز در مدیریت مجله نقش دارد.

این مجله دنبال این نیست که ببیند مخاطبانش چه می‌خواهند تا به آنها عرضه کند، بلکه برای خود شان ذائقه ساز و سازمان بخش تفکر و ایده و مطالعه قائل است. مغلوب اندیشه غربی و حکومت‌داری غربی نیست و تفکر را به ما هو تفکر قدر می‌نهد.

به نظرم پرونده فلسفه، ملت، میهن بسیار آموزنده بود و هر آنکه می‌خواهد آشنایی اولیه با فلسفه ایرانی داسته باشد، می‌تواند از آن بهره ببرد.

پرونده نوسازی فلسفه فکر با سوال آیا امروز قدرت تفکر مردم در معرض نابودی است؟ یک اقدام شجاعانه برای نقد جامعه است. امروز نقد جامعه سبک‌سر از نقد حکومت‌ گران‌تر است.

به طور کلی نویسندگان و مصاحبه شوندگان افراد فاضل و صاحب نظر و اثر و متخصصی هستند و مطالعه این نشریه می‌تواند آشنایی خوب و عمیق و ارجاع دهنده‌ای با مطالب و متفکران ایجاد کند.

#مجلات
#کتاب


⭕️ @IslamicEast
Log in to unlock more functionality.