Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
سید یاسر جبرائیلی avatar
سید یاسر جبرائیلی
سید یاسر جبرائیلی avatar
سید یاسر جبرائیلی
03.05.202509:20
✨صدای چکمه‌های سربازان صندوق می‌آید...

بانک مرکزی جمهوری اسلامی از صندوق بین‌المللی پول برای در زمینه «هدفمندی یارانه‌های انرژی» درخواست کمک فنی کرده و IMF نیز موافقت کرده است.
در همین ایام، هفته نامه تجارت فردا رسما به اجرای پروژه بچه‌های شیکاگو در ایران و تکرار تجربه شیلی اعتراف و افتخار کرده است.
برادر و خواهر هم‌وطن! اگر حتی به انقلاب اسلامی و ولایت فقیه اعتقادی ندارید، اگر در دل‌تان ذره‌ای مهر ایران هست، تاریخچه اجرای سیاست‌های IMF در جهان را بخوانید؛ پروژه بچه‌های شیکاگو و نتایج فاجعه‌بار آن در شیلی دوران دیکتاتوری پینوشه را بخوانید.

🔺تجربه سقوط دولت شیخ حسینه واجد را نیز تقدیم می‌کنم به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دستگاه‌های امنیتی کشور که مسئولیت حفظ نظام را بر دوش دارند:

✨ رد پای IMF در سقوط دولت شیخ حصینه
‎#بازنشر
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانه‌های وابسته به جریان سرمایه‌داری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر می‌گذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوری‌های اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمت‌های انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحران‌زده ارائه کرد. بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی می‌شود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخست‌وزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانه‌ها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول‌سازی یارانه‌های انرژی منابع مالی را برای هزینه‌های توسعه‌ای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمت‌ها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینه‌های مختلف را برای کاهش تدریجی یارانه‌های برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورش‌های اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاش‌ها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می‌نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا IMF اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 6 مهر 89 صندوق درباره اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها در ایران برایتان نقل می‌کنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
@sydjebraily
27.04.202519:03
حادثه غم‌انگیز و جان‌سوز بندر شهید رجایی که جمعی از فرزندان تلاشگر و شریف این مرز و بوم را به کام مرگ و آسیب کشاند، دل هر ایرانی را به درد آورد. این ضایعه تلخ را صمیمانه به خانواده‌های داغدیده، مردم نجیب هرمزگان و همه فعالان عرصه دریا و بندر تسلیت عرض می‌کنم. از درگاه خداوند مهربان برای عزیزان از دست‌رفته غفران و رحمت واسعه و برای مصدومان شفای عاجل و برای بازماندگان صبر و آرامش مسئلت دارم.
@sydjebraily
فرزندان خامنه‌ای، انقلاب خمینی را احیا خواهند کرد...

@sydjebraily
اسلام مخالف ‎#مزدور بودن است. مخالف این است که کارگر عصاره عمر خود را به کارفرما تقدیم کند و خودش بدون عزت زندگی کند| حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی
@sydjebraily
«فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة»
@sydjebraily
18.03.202512:21
از آقای شاهین چراغی و برخی دیگر از عوامل نشر اکاذیب و افترا شکایت شد.
@sydjebraily
01.05.202513:49
در جامعه‌ای که روشنفکرانش برای خوش‌آمد اصحاب قدرت و ثروت سکوت کنند تا فاجعه، دستاورد معرفی شود، تکرار فاجعه اجتناب‌ناپذیر است.
پس از گران‌سازی ارز و افزایش قیمت خوراک دام، آقای قائنی به دلیل ناتوانی مالی در تامین خوراک ناچار شده بخش عمده دام خود را به ثمن بخس فروخته و پولش را صرف خرید خوراک کند| امروز، سرآب چمبران- نیشابور
@sydjebraily
فقط محبوبیت شهید رئیسی کاهش نیافت. سرمایه اجتماعی نظام ریزش کرد، مردم از جریان انقلابی رویگردان شدند، و گزینه منسوخ مذاکره به عنوان تنها مسیر نجات اقتصاد احیا شد.
@sydjebraily
سرمایه‌داری نئولیبرال، انسان را که ارزشمندترین موجود روی زمین است، تبدیل به بی‌ارزش‌ترین کالا کرده است.
می‌گویند قیمت محصولات فولادی و پتروشیمی و پالایشی و جدیدا انرژی باید به دلار محاسبه شود، اما دستمزد انسان باید ریالی باشد.
این سطح از استثمار، در عصر برده‌داری هم مشاهده نشد.
@sydjebraily
این از جمله بلاهایی است که «شناورسازی نرخ ارز» و «دلاری فروشی مواد اولیه» بر سر ‎#سرمایه‌گذاری_در_تولید آورده است.
@sydjebraily
🔹نفتی که به دلار آمریکا به ملت ایران فروخته می‌شود، ملی نیست.
@sydjebraily
17.03.202517:36
🔻Every bullet fired by Zionists in this region is from the US. To avoid the consequences of its crimes, America should pack up and leave. Trump should remember the Millennium Challenge 2002 wargame & be more cautious. Today’s Iran is not the Iran of 2002.
@sydjebraily
تا بود عشقت میان جان ما
جان ما در پیش ما ایثار ماست

آرامگاه شهید عطار نیشابوری| امروز
@sydjebraily
24.04.202510:46
موریس داب می‌گوید «علم اقتصاد به هنجارها و اهداف توجه ندارد. علم اقتصاد تنها به ساخت الگوهایی به جهت انطباق مناسب ابزار کمیاب با اهداف معین توجه دارد». ایزابلا وبر نیز به درستی این نکته را به تعریف فوق اضافه می‌کند که «علم اقتصاد ارزش چندانی برای حل مشکلات عملیاتی در حوزه سیاست اقتصادی ندارد».
ساحت سیاست از ساحت کارشناسی جداست. نه سیاستمدار باید جای کارشناس نشسته و بحث تخصصی کند، نه کارشناس باید بر کرسی سیاستگذاری تکیه زند و به ترسیم اهداف و تبیین هنجارها بپردازد.
فهم این مهم، گام اول اصلاحات در نظام مدیریتی کشور است.
@sydjebraily
عید فطر مبارک...
@sydjebraily
«از اختیارات امام ـ علیه‌السلام ـ و ولیّ مسلمین است که براساس مصالح مسلمانان در مورد تثبیت قیمت و صنعت و محدود نمودن تجارت و غیره از اموری که مربوط به مصلحت جامعه و نظام اجتماعی است، اقدام نماید»| تحریر الوسیله امام خمینی(قدس سره)
@sydjebraily
19.03.202512:48
نئولیبرال‌ها باید پاسخ دهند که نتیجه سیاستهایی چون خصوصی‌سازی دارایی‌های عمومی، خصوصی‌سازی آموزش و سلامت، جهانی‌سازی قیمت‌ها، افزایش پیوسته نرخ ارز، اعطای امتیاز خلق پول به بانکهای خصوصی، کاهش مخارج عمومی دولت به ۱۰ درصد GDP و... جز فربه‌سازی الیگارشی و فقیرسازی ملت چه بوده است؟
این جماعت در کمال وقاحت، به پشتوانه پول‌های بادآورده‌ای که به دست آورده‌اند، فضای رسانه‌ای شور را نیز به دست گرفته‌اند و به جای پاسخگویی، طلبکاری می‌کنند.
مقابله با این شارلاتانیسم اقتصادی فقط یک راه دارد و آن اینکه هر انسان دلسوز و وظیفه شناس و ایران دوستی، به سلاح آگاهی مجهز شود و هر چقدر می‌تواند ولو به اندازه یک نفر، مردم را آگاه کند.
@sydjebraily
17.03.202516:23
📌‏هر تیری که صهیونیست‌ها در این منطقه شلیک کرده‌اند، از طرف آمریکا شلیک شده است. آمریکا اگر می‌خواهد از تبعات جنایاتش در امان بماند، جل و پلاسش را جمع و گورش را گم کند.
ترامپ، تجربه رزمایش چالش هزاره ۲۰۰۲ را مرور کند تا محتاط‌تر سخن گوید.
ایران امروز، قابل قیاس با ایران ۲۰۰۲ نیست.
@sydjebraily
در نظام سرمایه‌داری، زرسالاری با قرابت اصحاب قدرت و ثروث آغاز می‌شود و با از میان رفتن مرز سیاستمداری و سرمایه‌داری به اوج خود می‌رسد. چه، پای ثروت اگر به سیاست باز شد، سرمایه‌دار جز به فتح کامل قدرت رضایت نخواهد داد.
@sydjebraily
دلیل اینکه برای یک مصوبه فرهنگی در هیئت دولت، وزیر اقتصاد نیز حق رای دارد یا برای یک مصوبه صنعتی، وزیر خارجه هم صاحب رای است، این است که اداره کشور یک امر کاملا سیاسی و فرابخشی است، نه یک امر کارشناسی و بخشی؛ و وزیران، مقامات سیاسی هستند نه کارشناس. خلط این دو جایگاه، ریشه بسیاری از مصائب کشور است.
@sydjebraily
روایت آیت‌الله صفایی بوشهری از اعتراض برخی علما به رئیس جمهور شهید بابت حذف ارز ۲۸۵۰۰ و گرانی برخی کالاها و پاسخ شهید، شنیدنی است.
@sydjebraily
‏به نوبه خودم از موضع عالمانه و حکیمانه حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی قدردانی می‌کنم.
ارز، کالا نیست که برای آن بساط خرید و فروش ایجاد شود.
@sydjebraily
18.03.202517:21
اکونومیست در نقد سیاست تضعیف دلار با هدف توسعه صادرات نوشته است از آنجاکه تولیدات آمریکایی به مواد وارداتی وابسته‌اند، تاثیر تضعیف ارزش پول ملی بر توسعه صادرات کمرنگ است.
در ایران مواد اولیه ملی را به داخل کشور به دلار می‌فروشند و با تضعیف ریال انتظار افزایش صادرات دارند!
‎#خودکشی
@sydjebraily
16.03.202516:16
این جدول را ببینید. فلسفه این ردیف‌ها می‌دانید چیست؟ در این ردیف‌ها فی‌المثل اگر برای کارگر «حق» مسکن گذاشته‌اند، یعنی کارگر «حق» دارد که از محل حقوقی که می‌گیرد، بتواند جایی برای سکونت اختیار کند. آیا با ۹۰۰ هزار تومان در ماه، کارگر می‌تواند مسکن تهیه کند؟
@sydjebraily
Shown 1 - 24 of 43
Log in to unlock more functionality.