Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مُحَلِّل avatar
مُحَلِّل
مُحَلِّل avatar
مُحَلِّل
02.05.202509:46
اگر این روایت را صحیح فرض کنیم که تعویق مذاکرات در اصل به درخواست طرف آمریکایی بوده، دو فرضیه به وجود می‌آید:

۱. آمریکایی‌ها به دنبال تغییرات داخلی و یکدست سازی افراد و استراتژی‌های خود هستند؛ برکناری والتز و انتصاب روبیو و حتی احتمال سپردن امورات به یک تیم از وزارت خارجه نشانه‌های این مورد است؛ صحبت‌های اخیر روبیو را نیز می‌توان در همین چارچوب تحلیل کرد.
۲. حریف قصد اقدامی را دارد که کارت‌های آن را تقویت و موضع ما را تحت فشار قرار دهد.
جمع هر دو مورد، غیرممکن نیست.
نباید اجازه داد زمان به سود آنها سپری شود.

@Muhallell
چگونه باز کنم بال در هوای وصال
که ریخت مرغ دلم پر در آشیان فراق

کنون چه چاره که در بحر غم به گردابی
فتاد زورق صبرم ز بادبان فراق

بسی نماند که کشتی عمر غرقه شود
ز موج شوق تو در بحر بی‌کران فراق
01.05.202515:05
"مذاکرات به شکلی دنبال نشود که طرف مقابل، ایران را نیازمند دنبال کردن آن بداند و عزت کشور و خطوط قرمز مشخص شده سر لوحه کار قرار گیرد."

● بندی دیگر از چارچوب ابلاغی به وزارت خارجه

@Muhallell
در این چند روزی که گذشته دو نتیجه برای ما حاصل شده:
۱. امضای یک توافق جامع بیش از پیش دشوار و چالشی است.
۲. ترامپ عطش یک امضا و توافق را دارد. آخرین پیام واشینگتن به تهران، یک ضرب‌الاجل دو هفته‌ای جدید جهت انعقاد توافق بوده است.

نتیجه هر دو مورد نیز چیزی جز یک توافق موقت شامل توقف سطحی از هسته‌ای و پذیرش برخی نظارت‌ها در قبال تعلیق برخی تحریم‌ها نیست. گفته می‌شود در آمریکا نیز دونالد ترامپ یک توافق موقت را تایید کرده است.

@Muhallell
26.04.202512:16
متاسفانه علاوه بر مصدومین، تعداد جان‌باختگان حادثه بندرعباس نیز قابل توجه است. در شرایط لزوم همدردی و کمک، گمانه زنی برای تعیین علت و عامل و آمر حادثه، سازنده نیست.

@Muhallell
01.05.202522:53
آیا این احتمال وجود دارد که پرونده مذاکرات با ایران نیز از استیو ویتکاف به مارکو روبیو واگذار شود؟

@Muhallell
زبان خامه ندارد سر بیان فراق
وگرنه شرح دهم با تو داستان فراق

دریغ مدت عمرم که بر امید وصال
به سر رسید و نیامد به سر زمان فراق

سری که بر سر گردون به فخر می‌سودم
به راستان که نهادم بر آستان فراق
آمریکا حق دارد عصبانی باشد‌. توئیت عصبی هگزث نیز مشخصاً به همین دلیل است. نبرد دو ساله با یمن تنها محدود به شکست‌های تاکتیکی نیست بلکه پایه‌های دکترین رزم ارتش ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم زیر سوال رفته است و اکنون در اندیشکده‌های پنتاگون یک طوفان فکری جهت تغییر ابزار و شیوه رزم خصوصا در حوزه دریایی در حال تدوین است. یک راهکار پیشنهادی آن‌ها حذف ناوهواپیمابر به عنوان پایه‌های عملیاتی است. بدتر از آن اینکه همه این اتفاقات در برابر دیدگان ایران و چین و روسیه انجام می‌شود؛ هم شکست‌ها و نقاط ضعف و هم نقاط قوت و استفاده از آخرین مدل تسلیحات. به قول خودشان اگر قرار است جلوی یمن از پیشرفته ترین و بروزترین تسلیحات ما استفاده شود‌، در برابر چین یا ایران قرار است از کدام تسلیحات استفاده کنیم؟ نهایتاً باید مراقب سناریوهای خطرناک رسانه‌ای و تروریستی آمریکا نیز باشیم.

@Muhallell
30.04.202522:54
با اینکه مذاکرات شنبه هر هفته برگزار می‌شود، اما دیپلماسی آشکار و پنهانی وجود دارد که باعث شکل دادن به فرم و محتوای مذاکرات بعدی می‌شود.

@Muhallell
خلاصه‌ای از آنچه در لبنان جریان دارد.

@Muhallell
26.04.202512:02
گفتگوهای فنی ناظر به جزئیات تعهدات هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های متناظر آن توسط غرب است که بزودی نتایج آن آشکار می‌شود.

@Muhallell
ز سوز شوق دلم شد کباب دور از یار
مدام خون جگر می‌خورم ز خوان فراق

فلک چو دید سرم را اسیر چنبر عشق
ببست گردن صبرم به ریسمان فراق

به پای شوق گر این ره به سر شدی حافظ
به دست هجر ندادی کسی عنان فراق
01.05.202515:44
مطابق گزارش رسانه های آمریکایی در ساعات اخیر، نامبرده سرنوشتی بهتر از او پیدا نکرد.

@Muhallell
قتل دوم یک شهروند اسقاطیلی در لس‌آنجلس ظرف یک شبانه‌روز

تاجر منی خدیرا، برادر مدیر بازداشتگاه نیتسان، بی‌جان در آپارتمانش پیدا شد. پلیس تحقیق درباره قتل را آغاز کرده اما هنوز مظنونی بازداشت نشده است. یک اسقاطیلی دیگر، الکساندر مودبدزه، در جریان یک سرقت خشونت‌آمیز از خانه‌اش به قتل رسید – سه مظنون گرجی بازداشت شدند.

منی خیدرا، تاجر و برادر معاون گوندار موشه خدرا، مدیر بازداشتگاه نیتسان، بدون علائم حیاتی در آپارتمانش در محله ولی ویلیج لس‌آنجلس پیدا شد. پلیس محلی تحقیق درباره قتل را آغاز کرده است، اما در این مرحله هیچ مظنونی بازداشت نشده است.

افسران ایستگاه ون نویس عصر شنبه به آپارتمان خدیرا در خیابان ریورساید درایو اعزام شدند، پس از آنکه بستگان او نتوانستند با وی تماس بگیرند. پس از ورود به آپارتمان، او را بدون علائم حیاتی یافتند. تیم‌های اورژانس آتش‌نشانی مرگ وی را در محل تأیید کردند.
پلیس تاکنون ماهیت جراحات وارده را که خدیرا از آن‌ها رنج می‌برد اعلام نکرده و مشخص نیست که آیا از سلاح گرم یا سرد استفاده شده است.

مقاماتی در پلیس لس‌آنجلس اعلام کردند که در حال حاضر محققان توصیفی از مظنون ندارند، اما به دلیل شدت حادثه، از مردم خواسته شده است «هشیاری بیشتری» داشته باشند، زیرا بیم آن می‌رود که قاتل مسلح و خطرناک باشد.
افسری از دایره تحقیقات ایستگاه ون نویس در بیانیه‌ای به رسانه‌ها گفت: «در هر موردی که کسی جان دیگری را می‌گیرد و می‌گریزد، ما او را مظنون مسلح و خطرناک تلقی می‌کنیم.»

با این حال، پلیس تأکید کرد که در حال حاضر هیچ هشدار مشخصی درباره تهدید فوری برای ساکنان منطقه وجود ندارد.
جزئیات ماجرا و انگیزه‌های احتمالی همچنان مبهم مانده و تحقیقات در حال انجام است.

مرگ منی خدیرا به قتل دیگر یک اسقاطیلی در همان شبانه‌روز در لس‌آنجلس افزوده می‌شود:
الکساندر مودبدزه، تاجر اسقاژیلی-آمریکایی ۴۷ ساله، در جریان یک سرقت خشونت‌آمیز از خانه‌اش در محله وودلند هیلز در شب بین جمعه و شنبه به قتل رسید.
پلیس لس‌آنجلس بر این باور است که این حمله از پیش برنامه‌ریزی شده بود.

بر اساس بیانیه LAPD، سه مرد گرجی وارد خانه مودبدزه شدند، او را برای ساعت‌ها در خانه نگه داشتند، به شدت کتکش زدند و در نهایت باعث مرگش بر اثر ضربه به سر شدند. سپس خانه را ترک کردند و مقدار زیادی اموال گرانبها را با خود بردند.

سه مظنون ظرف چند ساعت با همکاری واحد FBI دستگیر شدند:

تحقیقات اولیه نشان داد که مودبدزه، که حدود پانزده سال در این منطقه زندگی می‌کرد و چهره‌ای شناخته شده در جامعه اسقلطیلی محلی بود، قربانی تصادفی نبوده است.
شاهدان عینی گزارش دادند که در ساعات پایانی شب چندین چهره مشکوک را در حال ورود به خانه و خروج سریع از آن دیده‌اند.
همسایگان مودبدزه او را فردی اجتماعی توصیف کردند که ظاهراً هیچ درگیری آشکاری با کسی نداشت.

اکنون، در حالی که دو تحقیق موازی درباره مرگ دو اسقاطیلی ظرف کمتر از ۲۴ ساعت آغاز شده، نگرانی در میان جامعه اسرائیلی لس‌آنجلس افزایش یافته است.
مقام‌های تحقیقاتی در حال بررسی این هستند که آیا ارتباطی میان این دو پرونده وجود دارد یا خیر، گرچه در حال حاضر هیچ شواهدی که این ارتباط را تأیید کند، در دست نیست.
چو پیش خاطرم آید خیال صورت خوبت
ندانمت که چه گویم ز اختلاف معانی
27.04.202509:44
به نظر می‌رسد تمرکز بر "سوخت موشک"، یک مقدمه‌ و گرم کردن جهت هجوم افکار عمومی و مطالبه تحویل موشک‌ها است. بسیاری از مردم، موشک‌ را نقطه بازدارندگی و سپر حفاظتی کشور می‌دانند و طبعاً وقتی گفته می‌شود که آمریکا درخواست نابودی موشک‌ها را داشته یک خشم و مقاومت عمومی شکل می‌گیرد چون آنها می‌خواهند ابزار دفاع ما را بگیرند. از نظر دشمن، این ابزار دفاع در اذهان عمومی باید از "یارِ شاطر" تبدیل به "بارِ خاطر" شود.

@Muhallell
26.04.202511:11
این احتمال و آمادگی وجود دارد که گفتگوها تمدید شود.

@Muhallell
اگر به دست من افتد فراق را بکشم
که روز هجر سیه باد و خان و مان فراق

رفیق خیل خیالیم و همنشین شکیب
قرین آتش هجران و هم قران فراق

چگونه دعوی وصلت کنم به جان که شده‌ست
تنم وکیل قضا و دلم ضمان فراق
01.05.202515:16
ترامپ اگر توافق یا دستاوردی می‌خواهد ابتدا باید وضعیت آشفته تیمش را سر و سامان دهد. وی چگونه ادعای رهبری جهان و بازگشت رویای آمریکا و ... را دارد وقتی نه تنها توانایی جمع کردن تیم امنیت ملی خود را ندارد که از نفوذ لابی‌های خارجی بر آنها نیز عاجز است؟ با این حساب چگونه می‌توان توافقی با وی داشت و سرنوشت اجرای آن چه خواهد بود؟ اینکه آنها ابتدا پیغام می‌دهند تنها دو هفته وقت توافق دارید و ما نیز برای توافق موقت آماده‌ایم، بعد وزیر جنگ آنها تهدید کرده و ویتکاف هم آن را ریتوییت می‌کند، ما را دچار تردید جدی می‌سازد. آنها هم باید به اختلافات خود پایان دهند و مواضعشان را مشخص سازند و هم بدانند که با تهدید به جایی نمی‌رسند.

@Muhallell
30.04.202523:09
"با رعایت چارچوب‌های فوق، پیگیری مذاکرات و گفتگو برای تأمین منافع ملی کشور به هر نحوی که ممکن باشد منعی نخواهد داشت."

● بخشی از چارچوب ابلاغی به تیم مذاکره کننده ایرانی

@Muhallell
29.04.202508:05
این بخش از صحبت‌های نتانیاهو را جهت محتوای صحبت‌های وی نگذاشتیم. بلکه قصد داریم این جمله را بررسی کنیم: "گزارش ۸۰ صفحه‌ای را با دقت خواندم". البته در برخی ترجمه ها ذکر شده که "دوبار خواندم".

ما یک تار موی ضعیف‌ترین و بدترین مدیران جمهوری اسلامی ایران را به صدها نتانیاهو نمی‌دهیم اما این جمله وی بهانه‌ یک آسیب‌شناسی مدیریتی در کشور است و آن نخواندن متن است.

متاسفانه یکی از مشکلات اساسی ما این است که مدیران ما تکست نمی‌خوانند. با اینکه روزانه و از نهادها و مراکز مختلف صدها متن تخصصی مختلف به مدیران ارسال می‌شود اما اکثر این متن‌ها مطالعه نمی‌شود با اینکه بخش‌های خلاصه مدیریتی و ... نیز به گزارشات افزوده می‌شود که فایده‌ای ندارد.

البته من منکر این نیستم که حتی بسیاری از این متن‌ها حرف خاصی نیز برای ارائه ندارند و یکسری حرف‌های کلی و تکراری با پیش‌بینی‌های گِرد و مبهم است و نه برآورد دهی دقیق.

یکی از کارشناسان برجسته مطالعات اطلاعاتی و سیاسی تعریف می‌کرد که یکبار گزارشی را در خصوص موضوعی به معاون اول رئیس جمهور رئیسی ارائه کردیم. چند روز بعد از  دفتر آقای مخبر تماس گرفتند و گفتند ایشان با شما کار دارد‌. وی می‌گفت وقتی رفتیم آقای مخبر گزارش را باز کرد و گفت در این موضوع برای من ده‌ها متن آمده اما این متن تیم شما با اینکه تکراری است اما فقط در این صفحه، این جمله جدید را دارد. حالا بگویید منظورتان از این جمله چیست؟

بنابراین به جز بحث عدم سر و کار خودِ مسئولین با متن و کمبود وقت مدیران، این ایراد نیز به افراد و مراکز مختلف وارد است که آیا متون ایشان، برآوردی دقیق و نو است یا صرفاً نکات کلی و گِرد بیان می‌شود.

@Muhallell
26.04.202521:47
اکنون یک هدف و دستورکار مشترک و مهم وجود دارد: انسداد امواج آماج دشمن، امواجی که می‌تواند از همین امروز فازهای بعدی آن آغاز گردد؛ امواجی که بخش قابل توجهی از آنها ماهیت شناختی و رسانه‌پایه خواهد داشت.

@Muhallell
26.04.202507:57
مهم‌ترین بحث مذاکرات امروز، چه در بُعد فنی و چه مقامات عالی، بررسی یک توافق موقت و یا توافق و سند اولیه مانند لوزان برای توافق جامع بعدی است.
پیشنهاد توافق موقت نیز اساسا از ابتدا از سوی ایران مطرح و هدف مهمی برای ما بوده است.
باید دید مرز اختلافات در گفتگوهای فنی به چه میزان است و نتیجه آن در گفتگوهای عالی چه می‌شود. در صورت اختلافات کم، می‌توان یا توافقی موقت را داشت که در آن ایران غنی‌سازی بالا را متوقف و بعضی نظارت‌ها را بپذیرد و در مقابل برخی تحریم‌ها تعلیق و بخشی از دارایی‌ها آزاد شود و در آن مدت، ریز گفتگوهای فنی و همچنین مراحل اعتمادسازی صورت گیرد. همچنین ممکن است که یک بیانیه یا توافق کلی جهت ادامه روند صورت گیرد. این‌ها در صورتی است که آمریکایی‌ها زیاده خواه نباشند، در صورتی که آن‌ها چنین کنند، کل گفتگوها به مرز فروپاشی خواهد رفت.

@Muhallell
Shown 1 - 24 of 400
Log in to unlock more functionality.