🔷موبد مهربان فیروزگری، موبد بزرگ زرتشتیان، چشم از جهان فروبست
🔶موبد مهربان فیروزگری، موبد بزرگ جامعه زرتشتیان ایران، آدینه 17 اسفند ماه 1403 درگذشت.
وی در محله دستوران یزد در سال ۱۳۱۴ زاده شد. پدرش خدامراد موبد دینیار موبد وفادار و مادرش گوهر موبد خداداد بود. وی یازدهمین فرزند خانواده از جمع 12 نفری خواهر و برادرانش بود.
موبد مهربان فیروزگری دوران تحصیل خود را در یزد گذراندند. سپس به همراه پدر راهی بمبئی هند شد تا در دبیرستان «کاما آتورنان» به فراگیری دانش و فنون دینی بپردازد اما به دلایلی پذیرفته نشد. پس از آن وی به فراگیری علم و دانش تشویق شد. برای ادامه تحصیل به سختی کار می کرد و درس هم می خواند.
در بمبئی زبان های انگلیسی و گجراتی آموخت و سپس در دانشگاه در رشته علوم تحصیل کرد و به مدت ۳ سال در کالج Hind Jai در رشته الکترونیک ادامه تحصیل داد. پس از آن جذب شرکت معتبر مهندسی پارسی در هند شد و در راس مدیریت فنی آن قرار گرفت. ده سال به کار در شرکت مشغول بود و سپس در سال ۱۳۴۷ به ایران بازگشت.
ایشان بلافاصله در شعبه ایرانی شرکت IBM در تهران مشغول به کار شد و پروژه های مهمی را در این شرکت مدیریت کرد. ایشان در طول ۴۲ سال عمر کاری خود برای سه شرکت معتبر خارجی و ایرانی دیگر به عنوان مشاور فنی و یا مدیریت خدمات پس از فروش ابزار دقیق و اتوماسیون فعالیت کرد.
وی در سال 1355، جذب انجمن موبدان شد و در کلاسهای دینی روانشاد موبد فیروز آذرگشسب و موبد رستم شهزادی شرکت نمود و یسنا خوانی را از موبدان روانشاد هرمزدیار خورشیدیان و خدامراد یزشنی فراگرفت و اطلاعات دینی خود را چنان افزایش داد و به تحقیقات اوستایی پرداخت. تا اینکه در سال ۱۳۶۶ نوزوت شد و تاکنون موبد جامعه زرتشتی بود.
موبد مهربان فیروزگری پس از انقلاب تلاش بسیار زیادی برای احیا انجمن موبدان و آموزش موبدان و موبدیاران و احیای کلاسهای موبدی انجام داد و با وجود مشغله کاری در مراسم جشن خوانی مختلف و مراسم و آیین ها شرکت و به اوستاخوانی پرداخت. آوای خوش و دلنشین اوستای ایشان زبانزد همگان است و از سال های دور به تدریس اوستا برای موبدان و موبدیاران می پرداخت.
وی همچنین مسئول دفتر ثبت ازدواج تهران نیز هستند و در کنگره های دینی زیادی مانند کنگره لندن و بمبئی شرکت و سالهای زیادی از عمر پر برکت خود را صرف آموزش دینی کرد.
در سال 1396 و در پنجمین جشنواره علمی زنده یاد دکتر مینا ایزدیار از موبد مهربان فیروگری به عنوان چهره نام آور زرتشتی سپاسداری شد. همچنین در سال 1398 نیز موبد فیروگری اعلام کرد که پیکرش را پس از مرگ به دانشگاه علوم پزشکی اهدا می کند. در شماره 33 ماهنامه پارس نامه نیز با این موبد ارزشمند جامعه زرتشتی گفتگویی خواندنی به چاپ رسیده است.
سایت برساد درگذشت موبد مهربان فیروزگری را به جامعه زرتشتی و بازماندگان آرامش باد می گوید، روانش شاد و بهشت برین جایگاهش باد.
🆔@Berasad