Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
دریاچه ارومیه کاملا قابل احیاست avatar
دریاچه ارومیه کاملا قابل احیاست
دریاچه ارومیه کاملا قابل احیاست avatar
دریاچه ارومیه کاملا قابل احیاست
Reposted from:
Water Online avatar
Water Online
07.04.202516:59
✅ استاندار تهران خبر داد :انتقال آب به پایتخت تا خردادماه

🗓 تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸

🟣استاندار تهران با بیان اینکه بحث انتقال آب به پایتخت تا خردادماه انجام خواهد گرفت، گفت: ۶۲ درصد از مردم استان تهران دو برابر بیشتر از سرانه مصرف آب مصرف می‌کنند و الگوی مصرف رعایت نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمدصادق معتمدیان در گفت‌و‌گو با برنامه تهران بیست افزود: بیشترین مشکل مربوط به مساله کمبود آب است که ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این موضوع اختصاص پیدا کرد تا وزارت نیرو روی این مساله و طرح‌های نیمه تمام کار و مشکل را حل کند.


✅ برداشت آب از سد‌ها و آب‌های زیرزمینی منجر به فرونشست زمین می‌شود
معتمدیان تصریح کرد: ما وارد پنجمین سال خشکسالی در تهران شدیم و امسال ۱۲۵ میلیمتر بارندگی داشتیم و نسبت به بلند مدت ۳۷.۸ درصد کاهش داشتیم و متاسفانه رفتار مصرفی ما هم تغییر پیدا کرده است.
وی گفت: طی سال‌ها برداشت بی‌رویه‌ای از سفره‌های زیرزمینی داشتیم و ۳۸ درصد آب از سد‌ها و ۷۲ درصد از آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود که این منجر به فرونشست می‌شود.

✅جدا سازی آب شرب و غیر شرب در مصارف خانگی نیاز است
استاندار تهران با بیان اینکه ۸۷ درصد استفاده از آب مربوط به مصرف خانگی است، خاطر نشان کرد: جدا سازی آب شرب و غیر شرب در مصارف خانگی نیاز است که در ایران این مساله مدیریت نمی‌شود.

وی تاکید کرد: باید لوله‌های جداکننده در خانه‌ها داشته باشیم. ضمن این‌که هیچ برنامه‌ای برای تقویب سفره‌های زیر زمینی نداریم.


معتمدیان ادامه داد: ۲۰ درصد از آب مصارف خانگی قابل برنامه ریزی است و رسانه‌ها و مردم برای اجرای این برنامه‌ها بسیار تاثیرگذار خواهد بود. به طور مثال کمپین دو درجه کمتر باعث شد در استان تهران ۵ میلیون متر مکعب گاز صرفه جویی شود.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
این کلیپ مثال خوبی برای همه انسانهایی هست که قدرت پذیرش تغییر را ندارند.
08.02.202513:21
#یادداشت_تبریزبیدار

#مهدی_صاغی

روزی که ستاد احیا دریاچه ارومیه تشکیل شد تا امروز که کارگروه ملی نجات دریاچه برای بار دوم با مسئولیت استاندار آذربایجان‌غربی تشکیل می‌شود ۱۰ سال می‌گذرد و تراز دریاچه طی این مدت با کاهش نیم متری به 1270.13 متر رسیده است. در این دهه صدها برنامه، نشست، همایش، طرح، پروژه و هزینه‌های کلان و افتتاح‌های مختلف انجام شده اما چرا تفاوتی حاصل نشده و مشکل کجاست؟

مشکل دریاچه ارومیه در عین سادگی بسیار پیچیده است و در اصطلاح علمی به آن مسئله بدقلق گفته می‌شود چون با مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... درهم تنیده شده است. این نوع مسائل متغیرهای زیادی دارند که تغییر هر کدام تاثیر غیرمستقیم و غیرقابل پیش‌بینی در سایر بخش‌ها می‌گذارد. برای همین راه‌حل مشخص هم ندارد و هر راه‌حل احتمالی پیامدهای مثبت و منفی خودش را دارد. از طرفی ذی‌نفعان مختلف نظرات و منافع متضادی دارند که حل مسئله را پیچیده‌تر هم می‌کند. بخصوص که حقابه دریاچه از رودخانه‌های سه استان آذربایجان‌شرقی و غربی و کردستان تامین می‌شود.

برای مواجهه با این نوع مسائل به یک تفکر سیستمی با رویکرد مشارکتی همراه با شفافیت و انعطاف‌پذیری نیاز داریم تا با یک سیاستگذاری اصولی بین بخش‌های مختلف هماهنگی لازم شکل بگیرد. اما گذر از ستاد احیا و تنزل به سطح کارگروه در سال‌های اخیر، حاکی از عدم شناخت صحیح مسئله دریاچه ارومیه در سطح تصمیم‌گیرندگان ملی و مشاوره غلط کارشناسان به پزشکیان است.

احیای دریاچه نیازمند مدیریت کلان و هماهنگی گسترده ستادی است نه تمرکز صرف روی پروژه‌های سخت‌افزاری خاص در سطح کارگروه که اغلب منابع مالی کافی برای تکمیل ندارند. تجربه فعالیت در سطح کارگروه نجات ملی با مسئولیت استاندار آذربایجان‌غربی در سه سال گذشته نشان داد این کارگروه باوجود پیگیری و افتتاح برخی پروژه‌های نیمه‌تمام، در گرفتن حقابه دریاچه ناتوان بود. چون وزارت‌های نیرو و کشاورزی نقش اصلی را در اختصاص حقابه دریاچه دارند و تصمیم‌های مهم این چنینی که اغلب با برنامه‌های این سازمان‌ها در تضاد است حتما باید در سطح وزیر ابلاغ شود تا ضمانت اجرایی داشته باشد.

یکی از مسائل پراهمیت که در سال‌های اخیر به آن پرداخته نشده، اشتغال جایگزین کشاورزی در مناطق خاص حوضه دریاچه است این طرح با عنوان طرح نکاشت یکی از کلیدی‌ترین برنامه‌های ستاد احیای سابق بود که در اثر فشارها در همان ابتدا توسط رئیس جمهور وقت کنار گذاشته شد و طرح به‌کاشت جایگزین آن شد این طرح هم در عمل هیچ وقت به کاهش مصرف منجر نشد.
06.01.202519:41
بخش کوتاهی از سخنرانی محمد درویش در مورد سد سازی و دریاچه اورمیه
https://t.me/urmialake_restoration
Reposted from:
Water Online avatar
Water Online
✅🗞 عیسی کلانتری در گفت‌وگو با «شرق» با انتقاد از سیاست‌های محیط‌زیستی دولت عنوان کرد:با وضعیت مدیریتی فعلی امیدی به احیای دریاچه ارومیه نیست (لينك)

✅....ایشان که رئیس‌جمهور شد، من خوش‌بین بودم که احیای دریاچه ارومیه جزء کارهایی خواهد بود که مثل دکتر روحانی جزء اولویت‌هایش قرار خواهد داد؛ ولی بعد از مدتی که وقت تلف شد و کار را به دست آقای دکتر عارف سپرد، من دیگر تصور کردم زمان دکتر رئیسی دارد تکرار می‌شود، به خصوص از زمانی که آقای دکتر عارف استاندار آذربایجان غربی را مسئول ستاد احیا معرفی کردند،‌ یقین حاصل کردم که در دوران آقای پزشکیان هم مثل دوران آقای دکتر رئیسی با دریاچه بازی خواهد شد. الان با اینکه حدود پنج ماه است که از فصل آبی گذشته و شاید پرآب‌ترین زمان‌های سال هم هست، هنوز ظرفیت آب دریاچه به وضعیت مناسب نرسیده است.



من فکر می‌کنم آقای دکتر پزشکیان اگر در وضعیت دریاچه تجدیدنظری نکند، چه در مورد مسئولیت آقای دکتر عارف و چه در مورد مسئولیت آقای استاندار آذربایجان غربی که خودش (یعنی خودِ شخصیت حقوقی‌اش را عرض می‌کنم، با شخصیت حقیقی‌اش کاری ندارم) یکی از مصرف‌کنندگان و هدردهندگان اصلی آب دریاچه است، من خیلی امیدوار نیستم که دریاچه روزگار خوشی داشته باشد.....


....والا من پیشنهاد دادم آقای چیت‌چیان را که وزیر نیروی سابق بود و علاقه‌مند هم بود و کار کمتری هم داشت، به عنوان دبیر ستاد احیا بگذارند که از قرار آقای عارف نپسندیده و آقای رحمانی، استاندار ارومیه را به عنوان مسئول ستاد احیا گذاشتند.


✅ من با خانم انصاری صحبت کردم و گفتم که حتما مسئولیت اجرائی احیای دریاچه را سازمان محیط زیست به عهده نگیرد، برای اینکه سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی است. حالا من که در ستاد احیا مسئول بودم، چون قبل از اینکه به محیط زیست بروم مسئول بودم، گفتم رئیس ستاد احیا باید با رئیس برنامه و بودجه درگیر شود، با وزیر نیرو درگیر شود، با خزانه درگیر شود، با بانک مرکزی درگیر شود، با وزیر جهاد کشاورزی درگیر شود و... کار شما نیست؛ چون اگر بخواهید با همه اینها درگیر شوید، کار محیط زیست‌تان زمین می‌ماند. بنابراین خانم انصاری خیلی عاقلانه و آگاهانه خودش را کنار کشید....

✅ ... اگر آقای رئیس‌جمهور بخواهد، قابلیت احیا دارد. اگر آقای رئیس‌جمهور بخواهد به آقای عارف پاس بدهد و آقای عارف هم به استاندار آذربایجان غربی پاس بدهد، امیدی برای احیای آن وجود ندارد. ولی راه‌حل علمی اجرائی برای احیای آن وجود دارد و خوشبختانه تقریبا 90 درصد سرمایه‌گذاری‌ها برای احیا را گرفته و فقط کارهای نرم‌افزاری برای 10 سال آینده است که به 14.7 میلیارد مترمکعب برسد.
نه، اگر آقای رئیس‌جمهور بخواهند، قطعا احیا می‌شود، ولی با این وضع احیا نخواهد شد. با آقای عارف و آقای رحمانی احیا نخواهد شد.


#درياچه_اروميه
#عيسي_كلانتري
#روزنامه_شرق

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
14.02.202511:35
نمیدانم چرا مردم در مقابل علم‌ مقاومت می کنند شایع کردن این دستگاهها و دستکاری اب و هوا و کمتریل و... سرپوش گذاشتن برای خشکاندن دریاچه و وادار کردن مردم به سکوت و به حاشیه کشاندن علت خشک شدن دریاچه و اثرات آن است. تا با این طریق مردم علت را بجای اثرات خشک شدن دریاچه در دستگاهها و ... جست و جو کنند و اونها با خیال راحت به کار خود ادامه دهند.
11.01.202508:54
شروع احداث سد حسنلو، در سال ۱۳۷۵ و باهدف توسعه کشاورزی و آبیاری مراتع و زمین های کشاورزی اطراف بوده و با توجه به اینکه کاربری سد حسنلو صرفا کشاورزی بوده و آب شربی از آن برداشت نمیشود، مطابق قانونی که در سال ۱۳۹۶ در مجلس شورای اسلامی در رابطه با حفظ، احیا و مدیریت تالاب های کشور تصویب شده است، نه تنها انحراف رودخانه گادار به سمت سد حسنلو تخلف هست، بلکه عدم رهاسازی آب پشت سد هم تخلف دیگری محسوب میشود
**
جناب آقای دکتر رحمانی، استاندار محترم آذربایجان غربی، لطفا به فریاد دریاچه ارومیه برسید
**
#دریاچه_اورمیه #ارومیه #محیط_زیست #سد #حسنلو #نقده #دریاچه_ارومیه_جان_ماست #در_طبیعت_زباله_نریزیم #محسن_قاصد #آب_و_هوا #ایران_من #saveenvironment #saveurmialake #save_urmia_lake #urmia #urmialake
06.01.202514:35
خشک شدن دریاچه ارومیه؛ عوامل، پیامدها و راهکارهای احیا

دکتر احمد #بایبوردی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان #آذربایجان_شرقی در گفتگو با خبرگزاری آنادولو با اشاره به اینکه روند #خشک شدن دریاچه #ارومیه تحت تاثیر عوامل مختلفی از دهه 70 شمسی آغاز شده است، تصریح کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته، عوامل انسانی نقش 70 درصدی و عوامل اقلیمی نقش 30 درصدی در خشک شدن دریاچه ارومیه داشته اند

بایبوردی با بیان اینکه تبدیل باغات #انگور به باغات #سیب، حفر چاه‌های مازاد در اطراف دریاچه، ساخت چندین سد‌ در مسیر رودخانه‌های تغذیه کننده دریاچه و ساخت میان گذر بر روی آن بر روند خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر داشته اند، توضیح داد: از سوی دیگر میزان تبخیر آب #دریاچه نیز زیاد است. مثلا جاده میان گذر ساخته شده میزان تبخیر را افزایش می‌دهد. در صورتی که موفق به جلوگیری از تبخیر نشویم، دریاچه ارومیه حتی در صورت افزایش ورودی آب نیز احیا نخواهد شد
منبع ؛ انادولی فارسی
حفره بارشی و پراکندگی ابرها بر بالای دریاچه و اطرافش امروز ۲۳ فوریه
14.02.202509:58
از این واضحتر که ابرها بالای دریاچه و بعد گذشتن از روی دریاچه در حوضه شرقی دریاچه ناپدید می شوند؟ اگر باد شرقی هست اگر مازوت هست اکر دستکاری هست نقش دریاچه این وسط چی هست؟ چرا بعد رسیدن بالای دریاچه تجزیه میشوند. شما هنوز از طبیعت درک درستی نداشته اید نمیدانید که خشک کردن دریاچه چه ضررهایی به اقلیم می زند. این فیلم را با دقت نگاه کنید ببینید چطور ابرها با رسیدن به بالای دریاچه پودر می شوند.
اگر شماها دو سال است که پی به عدم بارش در اطراف دریاچه برده اید بنده از ۱۵ سال قبل به این موضوع پی برده ام بر طبل دستکاری و کمتریل و ... نکوبید این موضوع عدم بارش در اطراف دریاچه مخصوصا شدت آن از دهه ۸۰ که دریاچه شروع به خشکیدن کرد شروع شده است با شدت گرفتن خشکی دریاچه این بی بارشی که در ابتدا فقط در اطراف دریاچه بوده گسترش یافته و مردم تازه به این موضوع پی برده اند در حالیکه بیش از ۱۵ سال است که پراکندگی ابرها در بالا و اطراف دریاچه اتفاق می افتد و سال به سال با شدت گرفتن خشکی دریاچه بر وسعت عدم بارش در حوضه افزوده میشود‌. علت نمک و گازهای حاصل از نمک و عدم رطوبت و افزایش حرارت در بالای دریاچه است والسلام.
لعنت بر کسی که باعث و بانی خشک شدن دریاچه اورمیه هست
مدل هواشناسی اروپا برای پیش بینی ده روزه برف و باران . به اطراف و بالای دریاچه اورمیه با دقت نگاه کنید. هنوزم باور ندارید! چندین ساله که فریاد میزنیم دریاچه خشک مانع بارش میشود هنوز هم انکار میکنید! هنوز هم فکر میکنید کار هارپ و دکل هست!
ای مردم چشمهایتان را باز کنید دریاچه خشک مانع بارندگی میشود مانع بارندگی میشود #دریاچه_خشک_اورمیه_مانع_بارندگی_میشود
حفره بارشی اطراف دریاچه اورمیه ماجرای تکراری همه موجهای بارشی
23.02.202506:58
🎥دعوت رحمانی از NGO ها برای احیای دریاچه اورمیه

رضا رحمانی؛ دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه اورمیه:
ما به دنبال استفاده از تحقیقات دانشگاه‌های تبریز و اورمیه برای بهبود وضعیت دریاچه‌ها هستیم. از تمام عزیزانی که در NGOها فعالیت دارند و دغدغه دریاچه‌ها را دارند، دعوت می‌کنیم تا نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارند.
این نظرات توسط اساتید دانشگاه مطالعه و استفاده خواهد شد.
Reposted from:
Water Online avatar
Water Online
09.02.202516:45
⏹️ تبریز پایتخت «محیط زیست کشورهای آسیایی» در سال ۲۰۲۵ شد.

🗓 یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

✅شهردار تبریز از انتخاب این کهن‌شهر به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: کلانشهر تبریز و شهر آنتالیای ترکیه به صورت مشترک به عنوان شهرهای محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ انتخاب شدند.

یعقوب هوشیار در گفت‌وگو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: در پی فراخوان چند ماه گذشته مجمع شهرداران آسیایی برای انتخاب پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، کلانشهر تبریز نیز برای کسب این عنوان اعلام نامزدی کرده بود.

هوشیار با اشاره به شرایط آب و هوایی خاص تبریز و ویژگی‌های برجسته زیست‌محیطی این شهر اعلام کرد: تبریز از دیرباز شرایط آب و هوایی خاصی داشته و پاکترین و پاکیزه‌ترین شهر ایران برای دهه‌های متمادی بوده است.

وی ادامه داد: همچنین اقدامات زیرساختی کلانشهر تبریز در حوزه محیط زیست، مجمع شهرداران آسیایی را برای انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی قانع کرده است.

شهردار تبریز با بیان ضرورت صیانت از این دستاورد مهم بین‌المللی خاطرنشان کرد: این دستاورد بزرگ در سایه اقدامات زیست‌محیطی شهرداری تبریز و سایر نهادها و سازمان‌های مرتبط به دست آمده و صیانت از آن وظیفه تمامی نهادهای مسئول در حوزه محیط زیست است.

وی انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا را فرصتی برای مطالبات این حوزه دانست و افزود: این انتخاب فرصت مناسبی برای مطالبه‌گران است تا حذف مازوت‌سوزی در نیروگاه تبریز را درخواست و پیگیری کنند.

هوشیار ضمن تبریک انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا که همزمان با اعیاد شعبانیه و سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی رخ داده است، این انتخاب را سرآغاز توجه بیشتر مسئولان و شهروندان به حوزه محیط زیست معرفی کرد.

مجمع شهرداران آسیایی، پس از انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی، با صدور پیامی این دستاورد چشمگیر را تبریک گفته و کسب این عنوان را گواهی بر تعهد، نوآوری و تلاش این شهرها در مسیر تعالی در حوزه‌های مربوطه دانسته است. این مجمع همچنین اعلام کرده است مشتاقانه منتظر ادامه پیشرفت همکاری میان شهرهای آسیایی برای ساخت آینده‌ای روشن‌تر و پایدارتر برای همگان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، همچنین طبق اعلام این مجمع تبریز به دلیل سیاست‌های نوآورانه دوستدار محیط زیست و ابتکارات اجتماعی در حوزه محیط زیست، الگویی پایدار در آسیا و فراتر از آن به شمار می‌آید.

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
این هم ببینید ، وقتی فساد آنقدر قدرتمند است که دولت میخرد و دولتمرد می فروشد تنها چیزی که ممکن است آینده این سرزمین را نجات دهد مردمی است که آگاهانه آگاه تر میشوند ، یعنی خودشان تصمیم می گیرند که به سبک زندگی منفعت طلبانه شان ادامه ندهند یا حداقل در کنارش به قدرتمندتر شدن نهادهای مردمی کمک کنند

این ویدئو را برای دوستانتان بفرستید تا بدانند سواحل مکران چه خبر است (در واقع در حاکمیت چه خبر است )

https://t.me/urmialake_restoration
Shown 1 - 15 of 15
Log in to unlock more functionality.