مرحوم داوودی؛ دغدغهمند استقلال و عدالت
روایت یک همکاری
🔹سال ۱۳۹۷، این فرصت برای من ایجاد شد تا زیر نظر مرحوم دکتر داوودی به فعالیت کارشناسی در حوزه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام بپردازم. در آن مقطع ایشان رئیس حوزه ریاست بودند و دو معاهده مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی بود.
موضوع FATF در آن زمان موضوعی نسبتاً جدید و کمتر شناختهشده در فضای کشور محسوب میشد.
مرحوم داوودی با دقتنظر و عمق تحلیلی که داشتند، اهمیت و خطرات این موضوع را بهخوبی درک کرده بودند و با همین دغدغه، توان کارشناسی دفتر را برای بررسی این موضوع تقویت کردند.
🔸به شخصه شاهد بودم که ایشان علاوه بر دغدغهی فراوان نسبت به منافع ملی و مسائل مهم کشور، وقت ویژهای برای بررسی این موضوع اختصاص میدادند و با حوصله فراوان به بحثهای کارشناسی گوش میسپردند و با دانش عمیق خود در حوزه اقتصاد، به آنها غنا و جهت میبخشیدند. مرحوم داوودی شخصیت ساده و بدون تکلفی داشت و در جلسات کارشناسی هیچ مانعی برای بیان نظرات به ایشان وجود نداشت. کسی که سابقه معاون اولی در کارنامه خود داشت، هیچگاه روحیه معلمی خود را کنار نگذاشت.
🔹در کنار این، دکتر داوودی در جلسات مرتبط با FATF و سایر جلسات، حضوری بسیار فعال و موثری داشت. ایشان در انتقال مطالب کارشناسی به سایر اعضا، تلاش فراوان میکردند و در دعوت از اعضای مجمع برای شنیدن مباحث تیم کارشناسی حوزه ریاست، همواره پیشگام بودند. به خاطر دارم در همان سال ۱۳۹۷، هنگامی که معاهدهی پالرمو در دست بررسی بود، با پیگیریهای ایشان، جلسهای خدمت شهید آیتالله رئیسی در آستان قدس رضوی رسیدیم و مطالب کارشناسی خود را بهصورت مفصّل به ایشان ارایه کردیم. شهید رئیسی نیز در جلسهی کمیتهی تخصصی حقوقی قضایی بسیار فعال بود و نکات مهم و مؤثری را مطرح کردند که در نهایت، کمیسیون با اکثریت قاطع رای منفی به پالرمو داد.
🔸دکتر داوودی بهخوبی پیامدهای خطرناک اجرای استانداردهای FATF را برای اقتصاد تحریم شده کشور درک کرده بود. او شناخت عمیقی از اقتصاد ایران و مشکلات ساختاری آن داشت و در مقابل دروغهای جریان غربگرا که حل مشکلات اقتصادی را در پیوستن به دو معاهده مذکور بیان میکردند، به طور جدی ایستاد. به همین خاطر ایشان هدف تخریبهای رسانهای زیادی قرار گرفت اما آن تخریبها در مسیر او خللی وارد نکرد.
🔻مرحوم داوودی روابط فساد قدرت و ثروت را خوب فهمیده بود و سرشار از دغدغه عدالت بود و به معنای واقعی دشمن بیانضباطی نظام بانکی خصوصا بانکهای خصوصی بود. روحش شاد و یادش گرامی باد.
✍ مسعود براتی
روزنامه عصر ایرانیان، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴