Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
آب و جامعه avatar

آب و جامعه

موضوع کانال آب وجامعه؛ پرداختن به رابطه بین آب و جامعه به عنوان یک رابطه درهم تنیده تاریخی،دیرپا و پیچیده می باشد. این کانال وبلاگ شخصی مهتا بذرافکن دکتری جامعه شناسی تغییرات اجتماعی و مطالعات hydrosocial است.
وب سایت:
آموزشیار آب
Irwatereducation.com
Рэйтынг TGlist
0
0
ТыпПублічны
Вертыфікацыя
Не вертыфікаваны
Надзейнасць
Не надзейны
Размяшчэнне
МоваІншая
Дата стварэння каналаКвіт 06, 2024
Дадана ў TGlist
Жовт 14, 2024

Рэкорды

25.04.202523:59
1.2KПадпісчыкаў
31.12.202423:59
700Індэкс цытавання
05.03.202511:40
1.5KАхоп 1 паста
05.03.202515:21
1.5KАхоп рэкламнага паста
20.02.202523:59
6.47%ER
05.02.202500:01
141.41%ERR

Папулярныя публікацыі آب و جامعه

20.04.202509:59
🎥 قسمت دوم/ مستند سمفونی حیات

🔹️ این مستند به تاثیرات اجتماعی ایجاد #سامانه_گرمسیری بر زندگی مردم منطقه غرب کشور، هفت‌سال پس از وقوع  زلزله مرگبار و تلخ در شهرستان سرپل ذهاب و ازگله می‌پردازد.

🔹️ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با هدف مهار و هدایت بخشی از آب‌های مرزی کشور به منظور ارتقای سطح معیشت مرزنشینان در دو استان کرمانشاه و ایلام، توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در حال اجراست.

📍 هفت سال بعد...

💧 @water_news_network | 🔗 Link
13.04.202510:45
سهم اتباع بیگانه از آب رایگان شرب ایران سالی 1 میلیارد متر مکعب!!

تامین آب شرب جمعیت بیش از 8 میلیون نفری اتباع بیگانه در ایران بیش از 1 میلیارد متر مکعب است!!
طالبان نه تنها 800 میلیون متر مکعب حقابه ایران را نمی‌دهد بلکه با آبگیری سر پاشدان فشار آبی بر ایران را افزایش داده‌است.
اگر سرانه آب هر نفر 1000 متر مکعب حساب شود سرانه آب این تعداداتباع بیگانه در کشور چند برابر می‌شود.

افغانستان امن است و اتباع افغان باید به کشورشان برگردند. اما نه تنها خبری از کاهش تعداد آنها نیست بلکه با صدور رگباری روادید سیاحتی و تمدید پی در پی آن تعدادشان روز به روز افزایش یافته است!!

🔷 @WaterForUs
روز صفر استان گلستان..


✅به گزارش رسانه‌ها در ایران، بحران آب در استان گلستان وارد مرحله قرمز شده و شهرهای گرگان و گنبدکاووس با کمبود شدید آب شرب مواجه‌اند.

استاندار گلستان اعلام کرده که ۹۵ درصد آب شرب استان از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود و خشکسالی‌های اخیر این منابع را به‌شدت تحت فشار قرار داده است.

در حال حاضر، برخی مناطق گرگان و گنبدکاووس روزانه بیش از ۱۰ ساعت قطعی آب دارند. خانوارهای برخوردار با خرید تانکر و پمپ، و دیگران با پر کردن دبه، آب مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند.



🔷 @WaterForUs
🫧 با جمع‌آوری و تصفیه آب خاکستری (مانند آب حاصل از شست‌وشوی دست‌ها، دوش و لباس)، می‌توان این منبع ارزشمند را مجدداً مورد استفاده قرار داد و برای آبیاری فضای سبز به‌کار گرفت. این روش نه‌تنها به کاهش مصرف آب شرب کمک می‌کند، بلکه گامی مؤثر در مدیریت پایدار منابع آب و حفظ محیط‌زیست به شمار می‌رود.

💧 @water_news_network
20.04.202517:09
از یانگ تسه تا گوهررود و زرجوب: ایکاش ما هم کمی چین داشتیم

▪️چینی ها شهر سی میلیونی چونگ چینگ (Chongqing) را در کنار رودخانه یانگ تسه در این چهل پنجاه سال اخیر توسعه داده اند، ولی رودخانه ای که از شهر میگذرد را اینگونه تمیز نگه داشته اند.

▪️مقایسه کنید با توان مسئولین خردمند ایرانی در پاکیزه نگه داشتن رودخانه ها. مثلا شهری مانند رشت فقط حدود هفتصد هزار نفر جمعیت دارد ولی آلوده ترین رودخانه های دنیا ( زرجوب و گوهررود) از آن میگذرد. نیم قرن هم هست، هر نوع مسئولی با هر گرایش فکری برای استان گیلان آمده است وضعیت آنها بهبود که پیدا نکرده که هیچ، هر روز بدتر و بدتر شده و شهر را غرق در تعفن کرده اند (لینک ویدیو)

▪️متاسفانه وضعیت بقیه رودخانه های شهری در ایران هم بهتر از رودخانه های استان پر آبی مثل گیلان نیست و عموما به عنوان زباله دانی و محل تخلیه فاضلاب‌های شهری و بیمارستانی به آنها نگاه میشود

@mahdi_motagh
عجیب اما واقعی و تاسف بار..
در خارج از مرز طالبان آب بر روی ما بسته، در داخل هم اتباعش آب‌های زیرزمینی مان را غارت می کنند..
احسنت به این حکمرانی



🔷 @WaterForUs
ساخت صابون‌های گیاهی در روستاها
صابون گیاهی که درروستاها تولید میشه یک بیزنس لوکس هست دراروپا و امریکا. نمونه یک مغازه مخصوص صابون فروشی در آلمان
درایران تجاری سازی این صنعت ظریف و کم سرمایه نا دیده گرفته میشه و تبدیل به اقتصاد تاثیر گذار در زندگی روستایی نمیشه.
توریست‌ها مشتری پروپاقرص این محصولات هستند و به عنوان گیفتهای سوغات چند دلار و یورو فروخته میشه.
علاوه بر اروپا و آمریکا تایلند نیز اقتصاد بزرگی باصابون سنتی داره که سالیانه صدهاهزار دلاربرای فعالان این صنعت که ترکیبی ازهنر و مهارتو دانش بومیه درآمد داره.

این مسیرها، راه مطلوب سازگاری با کم آبی و اشتغال زایی است،، چرا که اگر بخشی ازمعیشت روستابه منابع آب وابسته نباشد، با تنوع شغلی فشار روی منابع آب کم میشود، علاوه بر این، بااین صنایع جذاب می توان روستاها را پایدار نموده و گردشگری روستایی را شکوفا کرد.
به امید آینده..
سازگاری با کم آبی فقط ساختن سد، انتقال آب و آب شیرین کردن نیست، بلکه قطع وابستگی بخشی از معیشت روستاییان از منابع آب وخلق ثروت و درآمد پایدار است.


🔷 @WaterForUs
01.04.202518:03
🔻شیوخ عرب بلای جان خلیج فارس

🔹«خلیج فارس در ۲۰ سال گذشته ۱.۵ برابر شورتر شده و فروپاشیِ تنوع زیستیِ منطقه را در آغوش می‌کشد». این را معاون اسبق سازمان حفاظت محیط زیست گفته.

🔹نشریهٔ علمیِ Scientific Reports از فعالیت شدید کشورهای عربی در نمک‌زداییِ آب دریا ابراز نگرانی کرده و هشدار داده که رهاسازیِ شورابهٔ سامانه‌های نمک‌زدایی اثرات مخرب گسترده‌ای بر زیست‌محیط دریاییِ خلیج‌فارس دارد که انسان‌ها هم از آن در امان نخواهند بود.

🔹امارات، عربستان، کویت و قطر ۴ کشوری هستند که تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب آب خلیج فارس، معادل کل مصرف آب شرب و صنعت یک سال مردم ایران را نمک‌زدایی کرده و شورابهٔ آن را به دریا می‌ریزند.

🔹رهاسازیِ شورابه به دریا در کنار تغییرات اقلیمی و افزایش تبخیر، ۲ عامل مؤثر بر شورشدن خلیج فارس و بروز فاجعهٔ زیست‌محیطی در منطقه است.


🔷 @WaterForUs
20.04.202509:59
🎥 مستند سمفونی حیات/ قسمت اول

🔹️ این مستند به تأثیرات اجتماعی ایجاد #سامانه_گرمسیری بر زندگی مردم منطقه غرب کشور، هفت‌سال پس از وقوع زلزله مرگبار و تلخ در شهرستان سرپل ذهاب و ازگله می‌پردازد.

📍سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با هدف مهار و هدایت بخشی از آب های مرزی کشور به منظور ارتقای سطح معیشت مرزنشینان در دو استان کرمانشاه و ایلام، توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در حال اجراست.

(۲۱ آبان ۱۳۹۶- ساعت ۲۱:۴۸)
آن شب سیاه سرپل ذهاب


💧 @water_news_network
13.04.202515:50
سوئیس کشوری مبتنی بر روستاست. در کشور سوئیس روستا را عامل مهم پایداری تعریف کرده و همه امکانات و زیرساخت‌ها با حفظ فرهنگ روستایی مهیا کرده اند و از قضا مورد اقبال توریست‌ها هم شده.
این را مقایسه کنید با شهر کردن روستاهای ایران بر اساس مولفه جمعیت و منهدم کردن ساخت روستا با سیمان و بتن و فولاد و .. !!


🔷 @WaterForUs
زنان حوضه آبخیز
Women of the Watershed
این فیلم نقشی را که زنان در حفاظت از اورگلیدز فلوریدا ایفا کرده اند برجسته می کند که از قرن بیستم از طریق بازدیدهای روشنگرانه با دانشمندان، مدافعان و هنرمندانی که به طور فعال در فعالیت های حفاظتی مدرن درگیر نو شروع شد.
در این فیلم بیننده سفر کلویی بارنت که در امتداد ساحل عظیم آبی از شبه جزیره فلوریدا به سمت خلیج فلوریدا دنبال شد. هدف او تعامل با زنانی است که فعالانه در فعالیت‌های حفاظتی در سراسر حوضه آبخیز مشارکت دارند تا چالش‌های آبی را که اکنون با آن روبرو هستیم درک کنند.
پارک ملی اورگلیدز تنها بخشی از کل سیستم اورگلیدز را نشان می‌دهد که شامل آبراه‌های مختلفی است که از حوضه رودخانه کیسیمی، دریاچه اوکیچوبی، اورگلیدز جنوبی و خلیج فلوریدا می‌گذرد. کلوئه تجربیات خود را در مورد بازسازی مرجان ها به همراه مشکلات سفید شدن مرجان ها که اکنون بقای این سیستم صخره های مرجانی را تهدید می کند، بازگو می کند. در پایان او در حالی که به سمت بالادست و سمت سرچشمه ای که کل سیستم اورگلیدز هدایت می کند رفته و با زنان ساکن حوضه آبخیز دیدار می کند.

#معرفی_فیلم

🔷 @WaterForUs
31.03.202505:43
۱. حکمرانی آب در نظم آینده چگونه باید باشد؟
چه مدلی باید جایگزین ساختار متمرکز و ناکارآمد کنونی شود؟ آیا الگوی غیرمتمرکز، مشارکتی و شفاف—با محوریت شوراهای محلی، جوامع بومی و نهادهای ناظر مدنی—در نظر گرفته شده؟ نقش مردم در تصمیم‌سازی‌ها کجاست؟

۲. آیا بُعد امنیتی بحران آب را جدی گرفته‌ایم؟
در شرایطی که کمبود آب می‌تواند به نارضایتی اجتماعی، مهاجرت گسترده، درگیری محلی و فرسایش مشروعیت منجر شود، این بحران چه جایگاهی در سیاست‌گذاری‌های کلان دارد؟

۳. چه برنامه‌ای برای آگاهی‌بخشی و آموزش نسل جوان داریم؟
آیا نظام آموزشی و رسانه‌ای کشور آمادگی دارد نسل آینده را برای مشارکت در حکمرانی منابع طبیعی تربیت کند؟ یا همچنان در بی‌توجهی به مسوولیت‌پذیری ‌محیط زیستی غرق شده‌‌ایم؟

۴. نقطه هدف کجاست و مسیر رسیدن به آن چیست؟
آیا چشم‌اندازی برای نجات آبخوان‌ها، توقف فرونشست، و تعادل‌بخشی به مصرف و منابع ترسیم شده؟ یا همچنان گرفتار مدیریت واکنشی، بی‌برنامه و پراکنده‌ایم؟

۵. آیا بر اساس ظرفیت‌های واقعی جامعه، برنامه‌ای امیدآفرین و عمل‌پذیر تدوین شده است؟
یا همچنان گفت‌وگوها انتزاعی، تکراری و بریده از واقعیت‌های میدانی باقی مانده‌اند؟

۶. آیا باز هم به‌نام تأمین آب، محیط زیست را قربانی خواهیم کرد؟
یا بالاخره خواهیم پذیرفت که توسعه بدون ارزیابی محیط‌زیستی، خیانتی است به آینده و نسل‌ها؟

۷. آیا از تجربه‌های جهانی درس خواهیم گرفت؟
یا همچنان به کپی‌برداری بی‌تفکر از الگوهای ناهماهنگ ادامه می‌دهیم؟ آیا حاضر به استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان و کارشناسان متخصص ایرانی داخل و خارج کشور هستیم؟
Пераслаў з:
آب و محیط زیست avatar
آب و محیط زیست
از آخرین کاریز‌ (قنات)های فعال ایران در کویر ابرکوه. تخمین زده می‌شود حدود پنجاه‌هزار رشته کاریز در ایران وجود دارد و اگر متوسط طول هر کاریز (قنات) را ۷ کیلومتر در نظر بگیریم، طول کل کاریز‌های ایران به ۳۵۰۰۰۰ کیلومتر (نزدیک به فاصله زمین تا کره‌ی ماه) می‌رسد.

فیلم از اشکان رضایی

🌳  @Wateriran_Env 💧🇮🇷
🔹برترین کانال آب و محیط زیست ایران 👆
دیدن این ویدئو و دعوای دو فرد سالمند بر سر زباله دا هر ایرانی را خون می کند. این نسل همان نسلی بودند که هزار امید «به بوی گل و سوسن و یاسمن آمد» دل بسته بودند.. اما چه شده که این شده سرنوشت شان؟
این همان رفاهی است باید به آن افتخار کنیم؟
#آب_و_جامعه

تلاش‌های جهانی برای احیای جنگل‌ها با وعده‌هایی مبنی بر مبارزه با تغییرات آب و هوایی، حفظ تنوع زیستی و بهبود معیشت به سرعت در حال افزایش است. با این حال نتایج یک مطالعه که در Nature Reviews Biodiversity منتشر شده هشدار می‌دهد که دستاوردهای تنوع زیستی حاصل از این طرح‌ها اغلب اغراق‌آمیز است - و گاهی اوقات کاملاً وجود ندارد..
احیای جنگل‌ها معمولاً اهداف تجاری مانند تولید الوار، ترسیب کربن یا کنترل فرسایش را در اولویت قرار داده است. تقریباً نیمی از تعهدات جنگل در چالش برای احیای مناظر تخریب شده و جنگل زدایی ناشی از توسعه مزارع تجاری گونه های عجیب و غریب است، روندی که به جای افزایش تنوع زیستی، خطر تضعیف تنوع زیستی را به دنبال دارد.

شواهد علمی نشان می دهد که احیای تنوع زیستی به چیزی بیش از کاشت درخت نیاز دارد.
بازیابی تنوع زیستی تحت تأثیر عوامل بسیاری است: شدت استفاده قبلی از زمین، چشم انداز اطراف و گونه های انتخاب شده برای بازسازی و طرح‌های اعتباری نوظهور ماننداعتبارات کربن، می‌توانند تأمین مالی جدیدی را با هدف جنگل‌کاری حافظ تنوع زیستی را بسیج کنند.


🔷 @WaterForUs
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.