Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
ناپیدا avatar

ناپیدا

یادداشت‌هایی درباره دین، سیاست، ادبیات، هنر و دانشگاه
یوسف پزشکیان
Рэйтынг TGlist
0
0
ТыпПублічны
Вертыфікацыя
Не вертыфікаваны
Надзейнасць
Не надзейны
Размяшчэнне
МоваІншая
Дата стварэння каналаApr 06, 2016
Дадана ў TGlist
Jan 25, 2025
Прыкрепленая група

Рэкорды

23.03.202523:59
5.1KПадпісчыкаў
31.03.202523:59
400Індэкс цытавання
21.03.202502:27
18.5KАхоп 1 паста
16.03.202510:32
18.5KАхоп рэкламнага паста
25.02.202523:59
17.90%ER
16.03.202501:32
377.25%ERR

Развіццё

Падпісчыкаў
Індэкс цытавання
Ахоп 1 паста
Ахоп рэкламнага паста
ER
ERR
FEB '25MAR '25APR '25

Папулярныя публікацыі ناپیدا

🎥کاسبی عده‌ای بدون انجام کار/ هر کس ارز ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی می‌گیرد، دارد رانت می‌گیرد

رئیس‌جمهور در نشست با مدیران و تلاش‌گران مردمی استان البرز:

🔹امروز ما نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه برق و گاز و سوخت می‌دهیم.

🔹می‌خواهیم کاری کنیم که این یارانه را به خود مردم بدهیم؛ باید از این وضعیت که یک عده رانت و ارز ۲۸ هزار تومانی می‌گیرند خارج شویم.

🔹هر کس ارز ۲۸ هزارتومانی می‌گیرد، رانت می‌گیرد! وقتی قیمت دلار در بازار ۱۰۰ هزار تومان است و اینجا دلار را ۲۸ هزار تومان می‌دهند، یعنی فرد بدون اینکه هیچ کاری انجام دهد ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان کاسب شده است!

@PadDolat
@Padmultimedia
06.04.202506:54
هر مسئله‌ای راه‌حلی دارد. مشکل در دنیا معمولا نبود راه‌حل نیست. مشکل این است که برای حل مسئله به کسانی نیاز داریم که به ۳ ب مجهز باشند: بدانند، بتوانند، و بخواهند.
بداند یعنی علم داشته باشد و راه‌حل را بلد باشد‌. بتواند یعنی قادر باشد آنچه را می‌داند عمل کند. بخواهد یعنی انگیزه حل مسئله را هم داشته باشد.
رَبِّ زِدنی عِلمَاً وَ عَمَلاً و إِیماناً وَ أَلحِقنی بالصّالِحین


@ypezeshkian
14.04.202508:28
رقابت رسانه‌ها در انتشار زودتر اخبار باعث می‌شود در مرحله تصمیم‌گیری و پیش از نهایی شدن یک مسئله، اقدام به انتشار شنیده‌ها کنند. این‌کار هم به رسانه آسیب می‌زند و هم فرایند تصمیم‌گیری را مختل می‌کند.

@ypezeshkian
09.04.202509:16
توهم سرشاری
یوسف پزشکیان

آیا فکر می‌کنید «ما کشوری پر از افراد توانمند و لایق و شایسته هستیم؟» آیا فکر می‌کنید «صدها مدیر نخبه داریم که می‌توانند کشور را نجات بدهند و ثروت و قدرت را به کشور برگردانند؟». اگر چنین فکری دارید باید بگویم اشتباه می‌کنید. اینکه کشور سرشار از مدیران و دانشمندان و صنعت‌کاران است، یک #توهم است. برای اینکه توضیح بدهم چرا توهم است به چند مقدمه نیاز دارم.

مقدمه اول - چند نفر در ایران در رشته فیزیک یا شیمی یا ادبیات یا هر رشته دیگری توانسته‌اند جایزه نوبل بگیرند؟ چرا نتوانسته‌اند؟ آیا کسی هست که مدعی باشد من فیزیک را در حد یک نوبلیست جهانی بلدم؟
من کسی را نمی‌شناسم که چنین ادعایی داشته باشد. توهم فیزیک‌دان (ریاضی‌دان، شیمی‌دان و ....) بودن در کشور نداریم.

مقدمه دوم - آیا در هر استان ما به تعداد کافی فوتبالیست داریم که یک تیم در حد لیگ قهرمانان اروپا تشکیل بدهیم؟ یعنی می‌توانیم ۲۰ تا یا ۳۰ تا تیم فوتبال در حد مسابقات لیگ قهرمانان اروپا در ایران ایجاد کنیم؟ چرا نمی‌توانیم؟
چون ظرفیت و پتانسیل انسانی ما محدود است. تعداد افرادی که می‌توانند در حد حرفه‌ای والیبال بازی کنند بسیار محدود است. می‌شود این ظرفیت را گسترش داد ولی به وقت و هزینه نیاز دارد.

مقدمه سوم - بعضی‌ها می‌گویند خدا در توزیع #ثروت عدالت را رعایت نکرده اما در توزیع #عقل عدالت را رعایت کرده است. یعنی بسیاری خیال می‌کنند که عقل‌شان از همه بیشتر است و خیال می‌کنند ثروت‌شان از همه کمتر است. در حالی که توزیع عقل (قدرت تعقل)، همانند توزیع قدرت بدنی یا توزیع ثروت است. همه از یک فرایند تبعیت می‌کنند. همان‌قدر که افراد خیلی کمی داریم که ثروت نجومی دارند، افراد خیلی کمی هم داریم که عقل نجومی دارند.

جمع‌بندی اول - محدود بودن ظرفیت انسانی در دنیا و در کشور خود ما فقط مربوط به والیبالیست‌ها و دانشمندها نیست، بلکه در تمام حوزه‌ها محدودیت نیروی انسانیِ توانمند مثل یک مانع عمل می‌کند. مدیریت هم مثل فوتبال و مثل فیزیک به آدم کاربلد و کارشناس نیاز دارد. سیاست هم مثل همه اینها آدم خودش را دارد. هرکسی نمی‌تواند سیاست‌مدار شود. هرکسی نمی‌تواند مدیر شود.

مقدمه چهارم - یکی از راه‌های متداول برای دستیابی به منابع انسانی، استفاده از ظرفیت انسانی کشورهای دیگر است. کشورهای پیشرفته دنیا نیروهای متخصص، توانمند و نخبه‌ی کشورهای دیگر را به روش‌های مختلف جذب می‌کنند. بورس می‌کنند. امکانات فراهم می‌کنند. جاذبه ایجاد می‌کنند و ... رقابت در استخدام نخبگان کشورهای دیگر در دنیا صورت می‌گیرد.

جمع‌بندی دوم - آنچه مهم‌تر از جذب نیروهای توانمند از کشورهای دیگر است، مراقبت از ظرفیت‌های موجود در خود کشورهاست. ما وقتی فهمیدیم که ظرفیت نیروی انسانی ما محدود است و این‌طور نیست که هر نیرویی را از دست بدهیم به‌راحتی بتوانیم جایگزین کنیم، باید مراقبت کنیم تا آنچه را داریم از دست ندهیم. ما هزاران رهبر، مدیر، دانشمند، هنرمند، ورزشکار، فرمانده و سردار نداريم که هر کدام را از دست دادیم با یکی بهتر از آن‌ها جایگزین کنیم. باید از سرمایه انسانی خود مراقبت کنیم.

https://t.me/ypezeshkian/1495
نانوسیاه‌چاله‌ها
یوسف پزشکیان

هر روز چندین بار در اتاق‌ها جابجا می‌شوم. در هر کدام کسانی نشسته‌اند‌. موضوعی روی میز است و حرف و حرف و حرف ...

و باز حرف‌هایی که می‌آیند و می‌روند. در چاه حرف‌ها فرو می‌رویم و غلت می‌خوریم و گاهی سربلند می‌کنیم تا نفسی بکشیم و دوباره فرو می‌رویم.

زندگی مکعبی درون جعبه‌ها ما را احاطه کرده است.

امروز از پنجره هواپیما شهر را نگاه می‌کردم. جعبه‌های تو در تو و کنار هم، کوچک و بزرگ که در هر کدام از آن‌ها ده‌ها و یا شاید صدها آدم زندگی می‌کنند. هر کدام چون من غرقِ چیزی: دردی، امیدی، تلاشی، رنجی، هوسی، ... در هر کدام داستانی و دنیایی نهفته و پوشیده ...

اما از این بالا دنیا چقدر حقیر به نظر می‌آید. بی‌نهایت‌هایی به غایت کوچک و ناچیز. نانوسیاه‌چاله‌ها!

#دل #نانو #سیاه‌چاله #فیزیک
@ypezeshkian
16.04.202505:57
شخصیت
نتیجه
مرام

یوسف پزشکیان

در #فیزیک یکی از راه‌ها برای فهم مسائل پیدا کردن نظم و تشابه‌ها و دسته‌بندی و نیز پیدا کردن رابطه‌هاست. در ذهنم مردم را در مواجهه با حوادث به سه گروه تقسیم می‌کنم. ممکن است این تقسیم‌بندی جامع نباشد ولی احتمالا به فهمِ بیشتر کمک می‌کند.

1️⃣ بعضی‌ها نگاه‌شان به شخصیت‌هاست یعنی خط‌کش‌شان برای تشخیص درست و غلط و حق و باطل این است که نظر یک شخصیت خاص در آن مورد چیست. خود اینها دو دسته‌اند: برخی مثل لقمان که از بی‌ادبان ادب می‌آموخت، اساس‌کارشان مخالفت است. هرچه الف گوید باید مخالفت کنیم. برخی دیگر بر مدار موافقت می‌چرخند. هرچه شخص ب گوید درست است و همراهی می‌کنیم.

2️⃣ بعضی‌ها فقط به دنبال نتیجه اند. هیچ چیز دیگه‌ای مهم نیست. برای رسیدن به هدف حاضرند هر کاری بکنند‌. به اصل و ارزشی قائل نیستند. برای اینها هدف وسیله را توجیه می‌کند‌. احتمالا عجول‌اند. عجله باعث می‌شود، سود و نتیجه کوتاه مدت برایشان اولویت داشته باشد. یریدون العاجله

3️⃣ گروه سوم ارزش‌مدار اند. اینها رسیدن به هدف را با پایبندی به یک سری اصول دنبال می‌کنند. روش و مرام برای این گروه مهم است. معتقدند ما «راه درست» و «راه غلط» داریم. باورشان این است که انتخاب «راه درست» ممکن است در کوتاه مدت نتایج دلخواه را ندهد ولی در بلند مدت حتما نتایج بهتری خواهد داشت.

#قرآن
https://t.me/ypezeshkian/1498
امروز مطالعه #کتاب #خاطرات نتانیاهو را تمام کردم
نفرت، دشمنی و جنگ در صفحات کتاب چنان پررنگ است که آدم شک می‌کند که درست ترجمه شده باشد. به نظر می‌رسد اگر جنگ و #اسرائیل دو درصد از ذهن ما ایرانی‌ها را اشغال کرده باشد صلح و زندگی دو درصد از ذهن نتانیاهو را اشغال کرده است.
29.03.202520:01
برای ایران
پروژه‌های دکتر پزشکیان - یادداشت چهارم
یوسف پزشکیان

عنوانِ #برای_ایران را برای پروژه‌هایی انتخاب کرده‌ایم که بلندمدت‌اند و آینده را هدف می‌گیرند.

◀️ راه‌های ارتباطی (کریدورها) زیرساخت توسعه و تجارت هستند. تکمیل #کریدور های شمال-جنوب و شرق-غرب کشور نیازمند سرمایه‌گذاری کلان است. این پروژه‌ها را می‌توان سه دسته کرد: ۱- آن‌هایی که (با توجه به وضعیت بودجه کشور و میزان پیشرفت کار) در اولویت بودجه عمرانی قرار گرفته‌اند. ۲- آن‌هایی که با اعتبارات بین‌المللی تامین سرمایه خواهند شد. ۳- آن‌هایی که فعلا محل تامین اعتبارشان مشخص نیست ولی مقدماتی را تعریف کرده‌اند (مثل طراحی یا تملک) که از همین الان قابل اجراست.

◀️ حفظ #محیط‌زیست و جلوگیری از تخریب جغرافیایی که محل سکونت ماست، یک ضرورت است. در حوزه مسائل محیط زیست، بحران آب و آلودگی هوا به مرحله بحرانی رسیده است.

▪️ آب سه بخش دارد که در یادداشت مجزایی توضیح خواهم داد: ۱- توقف توسعه در کلان‌شهرهایی که مشکل آب دارند؛ ۲- هدایت منابع و سرمایه‌گذاری به سمت سواحل دریا؛ و ۳-پروژه‌هایی که طرح آماده دارند و نیاز به تصمیم‌گیری دارند تا بتوان آن‌ها را آغاز کرد.

▪️ آلودگی هوا به سوزاندن بنزین در خودروها و سوخت نیروگاه‌ها (به‌ویژه مازوت) مرتبط است و بنابراین با مسئله انرژی در هم تنیده است. حل مسئله انرژی آلودگی هوا را نیز کاهش خواهد داد.

▪️ ملاحظات محیط زیستی در سایر پروژه‌ها نیز مطرح است. برای مثال، در جلسات درباره جلوگیری از صید ماهی به روش‌هایی بستر دریا را تخریب می‌کنند و یا ممانعت از ساخت‌وسازهایی که به تخریب جنگل‌ها می‌انجامد، صحبت می‌شود.

◀️ انرژی
متأسفانه کشور در بنزین، گاز، برق و گازوئیل با ناترازی مواجه است. #ناترازی_انرژی به معنای این است که میزان مصرف انرژی از میزان تولید و عرضه آن پیشی گرفته است. در سال‌های اخیر از صادرکننده انرژی به واردکننده آن تبدیل شده‌ایم.
مسئله انرژی نیازمند یادداشت‌های مجزایی است، اما به اختصار می‌توان گفت که مسائل برق، گاز و گازوئیل به یکدیگر وابسته‌اند و نمی‌توان یکی را بدون توجه به دیگری حل کرد. تلاش می‌شود در کوتاه‌مدت با گسترش ظرفیت برق خورشیدی، مسئله خاموشی‌ها برای سال پیش رو حل شود. همچنین طرح‌هایی روی میز است که هدف آن‌ها کاهش میزان مصرف انرژی است. اگرچه محوریت کاهش میزان مصرف است، اما از افزایش ظرفیت تولید نیز غفلت نشده است.

◀️ توجه ویژه به #سرمایه‌گذاری خارجی وجود دارد و تفاهم‌هایی صورت گرفته یا به امید خدا خواهد گرفت که به موقع با صلاحدید مراجع مسئول اطلاع‌رسانی خواهد شد.

◀️ نیروی انسانی

آینده متعلق به فرزندان ماست. آنها هستند که #آینده را می‌سازند. ظرفیت انسانی ما در خانه‌ها، مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها گسترش می‌یابد. توجه به آموزش و پرورش علاوه بر اینکه از منظر توسعه عدالت اهمیت دارد، از منظر آینده ایران نیز حائز اهمیت است. برنامه آموزش و پرورش در دو بخش نرم‌افزار (محتوا و روش‌های آموزشی) و سخت‌افزار (فضا و امکانات) با جدیت پیگیری می‌شود.

در مورد دانشگاه‌ها، ایده اصلی حل مشکلات کشور و جامعه توسط دانشگاه‌ها و ادغام و بازتعریف دانشگاه‌ها در دل جامعه است. این موضوع تحت عنوان دانشگاه‌های نسل ۴ و ۵ شناخته می‌شود. ایده مذکور در جمع دانشگاهیان و در جلساتی با مسئولین وزارت علوم مطرح شده است. ازدحام کاری رئیس‌جمهور و رخدادهای ناخواسته در این چند ماه، پیگیری جدی موضوع را به تأخیر انداخته است.

◀️ رابطه ایران با دنیا

▪️طرح وفاق دکتر پزشکیان نه تنها در داخل کشور بلکه در سیاست خارجی نیز کاربرد دارد. پروژه‌ دکترپزشکیان، تأکید بر اشتراکات و پرهیز از پرداختن به اختلافات میان کشورهای همسایه و مسلمان (و حتی سایر کشورهای جهان) است. البته حسن نیت و خیرخواهی به معنای ساده‌لوحی نیست.

▪️در مقابل ابرقدرت‌ها، تکیه بر عقلانیت برای حفظ مصالح مردم و کشور با تاکید بر عزت و استقلال اصل حاکم بر سیاست خارجی ایران بوده و دکتر پزشکیان هم بر آن پایبند است. گمان می‌کنم نظر رهبری هم بر این باشد که اگر سیاستمداران کشورهای غرب و شرق به حقوق ما احترام بگذارند، سیاست ما مبتنی بر تعامل و گسترش روابط خواهد بود. اما با فشار، تحریم، اشغالگری و ترور نمی‌توان امنیت را در جهان برقرار کرد. هیچ آزاده‌ای در مقابل زورگویی و ظلم تسلیم نمی‌شود. ایرانِ قدرتمند خواهان امنیت، صلح و عدالت برای همه در جهان است.

▪️ اتحادیه کشورهای مسلمان سال‌هاست که در کلام دکتر پزشکیان تکرار می‌شود. اعتقاد به وحدت مسلمانان و برادری آن‌ها اساس این طرح است. کشورهای مسلمان می‌توانند با توافق روی برخی قوانین، سازوکاری طراحی کنند که رفت‌وآمد و دادوستد علمی، فرهنگی و اقتصادی را تسهیل کنند و گسترش دهند.

#برای_ایران #رئیس‌جمهور #پروژه‌ها

https://t.me/ypezeshkian/1492
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.