Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
نوشته‌های تحلیلی علی نصری avatar
نوشته‌های تحلیلی علی نصری
نوشته‌های تحلیلی علی نصری avatar
نوشته‌های تحلیلی علی نصری
Перыяд
Колькасць праглядаў

Цытаванні

Пасты
Схаваць рэпосты
‏به هر میزان که امید مردم ایران به آینده بیشتر می‌شود، جریان‌ها و رسانه‌های یأس‌خوار، رنج‌زی و ماتم‌چران کمرنگ‌تر و محو‌تر می‌شوند.

@AliNasriTelegram
‏در بحث مذاکرات، تعصب بر واژه‌های «مستقیم» یا «غیرمستقیم» سودی برای زندگی مردم ندارد. آنچه اهمیت دارد، «مؤثر» یا «غیر مؤثر» بودن روند گفتگوهاست. هر روشی که در تأمین منافع ملی «موثر»تر باشد، همان مسیر درست است.

@AliNasriTelegram
‏تجزیه‌طلبان در ارومیه و نژادپرستانِ «آریایی» در پاسارگاد، دو روی یک سکه‌اند که با تغذیه از جهل یکدیگر، وحدت ملی را تهدید می‌کنند. ایران واقعی جایی است که میلیون‌ها نفر از سراسر کشور پس از زلزله سرپل ذهاب برای کمک به هم‌میهنان خود،  سراسیمه، بدون لحظه‌ای درنگ، راهی جاده‌ها شدند.
@AliNasriTelegram
Пераслаў з:
ایسنا جهان avatar
ایسنا جهان
راز حضور میلیاردرها در اطراف ترامپ

🔹«علی نصری» کارشناس مسائل بین‌الملل: ترامپ به‌سمت انزواگرایی سیاسی گرایش پیدا کرده است و تمایل دارد که آمریکا را از درگیری‌های بین‌المللی خارج کند.

🔹ترامپ برای پیشبرد اهدافش، ابزاری درست کرده و یک حلقه از میلیاردرها را گرد خود جمع کرده است. نمونه بارز آن، عکسی است که در روز تحلیف منتشر شد و نشان می‌داد چند فرد اعم از ایلان ماسک و زاکربرگ و تعدادی دیگر، که روی‌هم بیش از یک تریلیون دلار سرمایه دارند.

🔹ما نباید آشفتگی ذهنی ترامپ را با فقدان قدرت او اشتباه بگیریم.

🔹ترامپ ممکن است در آغاز کار، دچار تزلزل باشد یا در برخی موارد شتاب‌زده عمل کند، اما واقعیت این است که شاید او قدرتمندترین رئیس‌جمهور معاصر آمریکا باشد.

🔹تمامی ارکان قدرت اعم از سنا، کنگره، دیوان عالی و حتی افکار عمومی در اختیار ترامپ است.

isna.ir/xdSZmb
@IsnaWorld
‏هر مقام خارجی که وارد تهران میشود حامل «پیام» نیست. جامعه ایران بیش از  اندازه نسبت به اخبار سیاست خارجی حساس شده و مدام میکوشد تا با تحلیلهای پیچیده و حدس و گمان‌زنی، از آن «رازگشایی» کند. رسانه‌های فارسی‌زبان از این ویژگی سواستفاده میکنند تا جامعه را همواره در التهاب نگه دارند.

@AliNasriTelegram
24.01.202519:17
علی نصری: روایت دکتر ظریف حکایت از ایرانی «مقتدر و مطمئن» دارد

نویسنده خبر: عبدالرحمن فتح الهی

علی نصری دیگر کارشناسی بود که در گفت‌وگویش با «شرق»، دلیل هجمه‌های اخیر به حضور محمدجواد ظریف در نشست داووس، چه از سوی رادیکال‌های داخلی و چه از سوی جریان‌های اپوزیسیون خارج‌نشین را در این می‌بیند که «دکتر ظریف روایتی از ایران مطرح می‌کند که دو جریان در داخل و خارج از کشور -‌البته به دلایل و نیات کاملا متفاوت‌- آن را برای خود تهدید می‌پندارند و به همین واسطه، طبیعی است که حضور دکتر ظریف در داووس برای آنها نگران‌کننده باشد».

تحلیلگر ارشد حوزه بین‌الملل در ادامه دست به تبیین قرائت معاون راهبردی رئیس‌جمهور می‌زند و خاطر‌نشان می‌کند: «روایت دکتر ظریف، حکایت از ایرانی «مقتدر و مطمئن» دارد که هراسی از مذاکره با قدرت‌های جهانی نخواهد داشت».

بنابراین به گفته او، «در داخل کشور، این حکایت (ظریف) از نظر برخی جریان‌های سیاسی افراطی، نامطلوب است؛ چون در زمان دولتی مطرح می‌شود که از جناح مقابل است و گمان می‌کنند که هرگونه سخن از اقتدار و ثبات کشور برای جناح رقیب اعتبار می‌سازد».

نصری از منظری دیگر و در پاسخ به این پرسش که ‌چرا هم‌زمان با تندروهای داخلی، جریان اپوزیسیون هم باید از سفر معاون راهبردی وزیر امور خارجه به داووس نگران باشند؟ به بیان این نکته کلیدی می‌پردازد که «از نظر اپوزیسیون جنگ‌طلب خارج‌نشین نیز‌ روایت دکتر ظریف از ایران مقتدر و مطمئن ناخوشایند است؛ زیرا دقیقا در تضاد با روایتی است که آنها در حال ترویج آن هستند تا قدرت‌های غربی را به حمله نظامی به ایران ترغیب کنند».

علی نصری در بخش دیگری از گپ‌و‌گفتش با «شرق»، به تشریح این موضوع هم می‌پردازد که محمدجواد ظریف چگونه می‌تواند از تریبون نشست داووس، به تبیین درست مواضع جمهوری اسلامی ایران نائل آید و در همین زمینه «تریبون داووس را فرصت بسیار خوبی برای دکتر ظریف می‌داند تا بسیاری از انگاره‌های غلط و روایت‌سازی‌های دروغ و فضاسازی‌های مغرضانه را که در ماه‌های اخیر به منظور ‌امنیتی‌سازی‌ و به انزوا کشاندن کشور و افزایش تنش‌های نظامی و دامن‌زدن به جنگ‌روانی تولید شده است، خنثی کند و در نهایت آن روایتی را که با واقعیت جایگاه ایران در منطقه و جهان نزدیک‌تر است و به ایجاد صلح و ثبات کمک می‌کند، توسط دکتر ظریف تشریح و تبیین شود‌.

البته «هم‌زمانی نشست داووس با روی کار آمدن ترامپ» نیز دیگر سرفصلی بود که این تحلیلگر ارشد حوزه بین‌الملل به آن ورود می‌کند؛ چرا‌که تقارن بازگشت ترامپ به کاخ سفید با نشست داووس، بدون شک اهمیت و حساسیت این دور از نشست (داووس) را بالاتر می‌برد. در پیوست همین موضوع، ‌نصری اعتقاد دارد:‌ «طبیعتا تلاقی اجلاس داووس با مراسم تحلیف دونالد ترامپ، توجه رسانه‌های بین‌المللی را به این نشست متمرکزتر می‌کند و حواس‌ها را به سمت اظهارات شخصیت‌های برجسته حاضر در این نشست و شنیدن تحلیل‌ها و دیدگاه‌های آنها‌ جلب می‌کند».

http://sharghdaily.com

@AliNasriTelegram
12.04.202517:23
‏احترام اعطا‌ شدنی نیست، به‌دست‌ آوردنی است. و احترامی که امروز ایران‌ ما از آن برخوردار است، حاصل استقامت مردمی، اقتدار نظامی و صلابت دستگاه دیپلماسی است.

تشکر از دکتر عراقچی، دکتر تخت‌روانچی، دکتر بقایی، دکتر غریب آبادی و همه دستگاه دیپلماسی با صلابت ایران.

@AliNasriTelegram
یکی از ترفندهای روانی رسانه‌های فارسی‌زبان این است که در اوج تهدیدات آمریکا علیه ایران، به جای تبیین استدلال‌های ضد جنگ و محکوم کردن متجاوز، با شور و شوق از شگفتی‌های بمب‌افکن B2 و پیشرفت‌های «تحسین‌برانگیز» نظامی آمریکا می‌گویند. پیام پنهان به مخاطب تسلیم ‌و سر فرود آوردن است.
@AliNasriTelegram
‏بخشی از جامعه ایران، چون منطقش صرفاً بر لج‌بازی با حکومت است، طعمه‌ای ایده‌آل برای جنگ روانی شده است. گاهی او را به شادی از شکست تیم ملی‌اش وامی‌دارند، گاهی یک سریال تلویزیونی دلبستهٔ معاویه‌اش می‌کند، و نتانیاهو با چند پیام ویدیویی او را به پایکوبی برای حمله به خاک وطنش می‌کشاند.

@AliNasriTelegram
‏رضا پهلوی مثل پادشاه داستان «شازده کوچولو» فقط فرمانهایی صادر میکند که به عقل متکی باشد؛ به آدم‌های خواب‌آلود امر میکند که خمیازه بکشند، به خورشید امر میکند که حتماً ساعت ۷ شب غروب کند، و حالا هم به دولت انگلیس قاطعانه امر کرده که علیه ایران اقدام کند.

@AliNasriTelegram
‏تجاوز جت‌های جنگی شما به حریم آسمان لبنان بر بالای تابوت سید حسن نصرالله، از وحشت هزاران حسن نصراللهی‌ست که امروز از دل این جمعیت متولد شدند. هراس‌تان بجاست.

@AliNasriTelegram
24.01.202509:33
در آستانه مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، درگذشت دکتر اکبر اعتماد ـ که بنیان‌گذار برنامه هسته‌ای ایران پیش از انقلاب بود و همواره از مسیر صلح‌آمیز آن حمایت کرد ـ فرصتی برای ادای احترام به نقش‌آفرینی اوست. تلاش‌های او تجلی علم در خدمت صلح بود.

@AliNasriTelegram
‏یکی به ‎پی‌یر پولی‌ویر یادآوری کند که دیپلماسی برای کشورهای مستقل است. وقتی حتی آمریکا هم کانادا را ایالت ۵۱ ام خود می‌داند، شاید بهتر باشد اول به فکر مذاکره برای استقلال خودتان باشید - و بعد در امور کشورهای واقعی دخالت کنید.

@AliNasriTelegram
‏دیشب ۴۱۲ نفر، از جمله ۶۰ کودک را در غزه سلاخی کردند و امروز صبح با دستمال و پیش‌بند خونی در «نشست شورای حقوق بشر» از نقض حقوق «اقلیت‌ها» و «جنایت علیه بشریت» در ایران شکایت می‌کنند. این فقط «وقاحت» نیست، یک نمایش تمام‌عیار سوررئالیستی روی صحنه بین‌المللی است.

@AliNasriTelegram
‏جامعه ما دچار «نخبه‌کشی» نیست، اسیر «کوتوله‌زدگی» است. در هر مقطعی از تاریخ، کوتوله‌هایی هستند که آنقدر زیر پای بلندقامتان میچرخند و می‌لولند و نیشتر بر بدنش فرو میکنند تا بر زمینش بیاندازند.

اما بلندقامتان دوباره برمی‌خیزند.

@AliNasriTelegram
21.02.202504:10
انزواگرایی تهاجمی ترامپ؛ استراتژی عقب‌نشینی کنترل‌شده

نویسنده: علی نصری

✔ سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ در عرصه بین‌المللی ترکیبی پارادوکسیکال از انزواگرایی و رفتارهای تهاجمی را به نمایش می‌گذارد که می‌توان آن را در چارچوب یک استراتژی «عقب‌نشینی کنترل‌شده» تحلیل کرد.

✔ این رویکرد با هدف کاهش حضور فعال ایالات متحده در صحنه جهانی طراحی شده است، اما به‌گونه‌ای که از پر شدن خلأ قدرت توسط دیگر بازیگران بین‌المللی نیز جلوگیری کند. این استراتژی شباهت‌هایی با عقب‌نشینی امپراتوری بریتانیا در قرن بیستم دارد، زمانی که بریتانیا به‌تدریج از مستعمرات خود کناره‌گیری کرد، اما با حفظ نفوذ اقتصادی و سیاسی در مناطق کلیدی، تلاش نمود تا رقبای نوظهور را مهار کند. با این حال، برخلاف بریتانیا که عقب‌نشینی‌اش عمدتاً واکنشی به ضعف داخلی و فشارهای خارجی بود و باعث جایگزین شدن هژمونی‌اش توسط آمریکا شد، رویکرد ترامپ فعالانه‌تر و تهاجمی‌تر طراحی شده است.

✔ استراتژی ترامپ بر دو محور اصلی استوار است؛

✔ نخست، ایجاد آشوب و بی‌ثباتی در نظم جهانی موجود، و دوم، حمایت از گفتمان‌های ناسیونالیستی و انزواگرایانه
در سطح جهان👇


https://khabaronline.ir/xnfJt


@AliNasriTelegram
🔸 ترودو رفت؛ تغییرات احتمالی می‌تواند بر زندگی روزمره ایرانیان در کانادا تأثیر مستقیم بگذارد /محافظه‌کاران مدافع تحریم ایران


علی نصری، کارشناس ارشد روابط بین الملل و دیپلماسی عمومی در #خبرآنلاین:
▫️حزب محافظه‌کار کانادا تاریخچه‌ای از رویکردهای سخت‌گیرانه‌تر نسبت به ایران دارد؛ که شامل تشدید تحریم‌های اقتصادی، محدود کردن همکاری‌های دیپلماتیک و افزایش نظارت بر فعالیت‌های ایرانیان در کانادا می‌شود. به عنوان مثال، در دوره‌های گذشته که محافظه‌کاران بر سر کار بودند، شاهد بودیم که روابط دیپلماتیک با ایران به حالت تعلیق درآمد و سفارت‌خانه‌ها بسته شدند.

▫️این تغییرات احتمالی می‌تواند بر زندگی روزمره ایرانیان در کانادا تأثیر مستقیم بگذارد، از جمله در زمینه‌های ویزا، مهاجرت، و دسترسی به خدمات اجتماعی. همچنین، ایرانیان ممکن است با سختگیری‌های بیشتری در مورد مسائل مالی و بانکی مواجه شوند.

📌 مشروح گفت‌وگو را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xn5hr


@KhabarOnline_ir | khabaronline.ir
11.04.202513:28
علی نصری کارشناس ارشد روابط بین‌الملل با تخصص دیپلماسی عمومی درباره اقدام ویتکاف به خبرآنلاین گفت:

🔺 واکنش ویتکاف به توییت دکتر عراقچی، یک اتفاق بی‌سابقه و جالب توجه در تاریخ روابط ایران و آمریکا بود.

🔺 رد قاطع «گزینه نظامی» به عنوان یک «راه‌حل» و یادآوری هزینه زیان‌بار ۷ تریلیون دلاری آمریکا در جنگ‌های منطقه

🔺 اگرچه آمریکا همه عناصر این روایت را قبول ندارد، اما این آمادگی را دارد که کلیت آن را به رسمیت بشناسد.

🔺 تبدیل واژه‌هایی مانند «مذاکره مستقیم» به خط قرمز سیاسی، صرفاً محدودیت ایجاد کردن و کاهش قدرت مانور دستگاه دیپلماسی خودمان است.

🔺 سکوت یا زمان‌بندی دقیق در اطلاع‌رسانی نه از سر انفعال، بلکه بخشی از یک محاسبه هوشمندانه و راهبردی است.

🔺 تقلیل دادن همه تصمیم‌گیری‌های ترامپ صرفاً به عوامل روانشناختی، تحلیل درستی نیست.

https://khabaronline.ir/xnqRb

@AliNasriTelegram
‏پاسخ محکم و بسیار هوشمندانه دکتر صالحی به اظهارات ناشیانه اردوغان:

«خوشحالیم که «اردوغان» اذعان به عظمت نوروز دارد و ملتش را بخشی از این آئین کهن می‌داند/ زبان فارسی در قلب نوروز است که از ایران تا دشت‌های آفتاب‌گیر آناتولی و سواحل بالکان جشن گرفته می‌شود / نوروز ریشه در فرهنگ، ادبیات و خرد یک تمدن دیرینه دارد»

@AliNasriTelegram
05.03.202515:40
🔹 مسئله‌ی اصلی این نیست که مذاکره کنیم یا نه، بلکه باید بپرسیم: اگر بخواهیم مزاحمت آمریکا را از سر خود کم کنیم، چه باید بکنیم؟

🔹 اولویت ما همسایگانمان هستند، کشورهایی که به ما پشت نکرده‌اند، نه آن‌هایی که به ما خیانت کرده‌اند.

🔹 ترامپ با لغو معافیت‌های عراق و تحریم شبکه‌های حمل‌ونقل نفت چین، مانعی برای روابط ما با این کشورها ایجاد کرده است.

🔹 نباید اجازه دهیم که شکاف ایجادشده بین اروپا و آمریکا، ما را تبدیل به یک پل ارتباطی میان این دو کند و ما را در این روند بازی دهند.

🔹 نباید در صحنه‌ی دیپلماتیک بین‌المللی محو شویم و اجازه دهیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.

🔹 رابرت فیسک، خبرنگار مشهور بین‌المللی در کتاب «جنگ بزرگ برای تمدن» می‌نویسند: 'سربازهای ایرانی که در وانت نشسته بودند، یک دستشان قرآن بود و یک دستشان دستمال؛ اینها شیمیایی شده بودند و در آن دستمال خون سرفه می‌کردند، اما همچنان قرآن می‌خواندند.'

🔹 آن زمان، ما یک خودباوری داشتیم که دنیا را تهدید نمی‌دیدیم، درحالی‌که نه اسلحه داشتیم و نه امکانات، اما در برابر جهان ایستادیم.

🔹 امروز ما شهرهای موشکی داریم، یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های پهپادی دنیا را داریم، و شاید یکی از قوی‌ترین کشورها در جنگ سایبری هستیم.

🔹 باوجود این قدرت، هنوز یک نگاه تهدیدمحور بر جامعه‌ی ما حاکم است، نه فقط در سطح حاکمیت، بلکه در کل جامعه.

🔹 باید نگرش‌مان به آمریکا به‌روز شود. در زمان انقلاب، فقط یک نماد از آمریکا وجود داشت: یک رئیس‌جمهور و یک چهره عمو سام.

🔹 اکنون ما این فرصت را پیدا کرده‌ایم که به‌طور دقیق‌تر به درون خود آمریکا نگاه کنیم، جریان‌شناسی کنیم و شکاف‌ها را بشناسیم.

🔹 همان‌طور که آن‌ها سال‌ها به اسم شرق‌شناسی و باستان‌شناسی در ایران جریان‌ها را شناختند، الان هم عده‌ای را به عنوان اپوزیسیون انتخاب کرده‌اند

🔹 اگر ما خودباوری داشته باشیم، می‌توانیم سیاستی در قبال یک کشور طراحی کنیم که براساس واقعیت‌های داخل آن باشد، نه اینکه او را یک واحد منسجم ببینیم که باید به یک نحوی از شرش خلاص شویم.

http://isna.ir/xdSZmb
@IsnaWorld

@AliNasriTelegram
‏چهره و زبان بدن ونس و روبیو در دیدار ترامپ و زلنسکی، بازتاب دو جریان فکری متضاد در دولت ترامپ است.

@AliNasriTelegram
‏این کودکان توسط حملات هوایی اسرائیل جان خود را از دست دادند، در میان ده‌ها هزار کودک فلسطینی که زیر همین بمباران‌ها کشته شدند، و نه به دست حماس. آقای مکرون، آخرین بار کی به خود زحمت دادید که حتی نام یکی از این کودکان را بیآموزید یا تصویر یک از آن‌ها را به اشتراک بگذارید؟

@AliNasriTelegram
‏مریم معمارصادقی که به دلیل جنگ‌طلبی‌ بیمارگونه و جمله معروفش که «صلح کسل‌کننده است» منفور ایرانیان است، بار دیگر از تصور جنگ میان ایران و آمریکا به وجد آمده. سوت موشک‌ها از فاصله امن او را هیجان‌زده می‌کند، او که تنها صدای سوت که از نزدیک به گوشش رسیده، سوت توپ‌های تنیس است.

@AliNasriTelegram
Паказана 1 - 24 з 32
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.