Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
Proxy MTProto | پروکسی
ندای جمهوری ایران avatar

ندای جمهوری ایران

گذار به جمهوری و دمکراسی
Рэйтынг TGlist
0
0
ТыпПублічны
Вертыфікацыя
Не вертыфікаваны
Надзейнасць
Не надзейны
Размяшчэнне
МоваІншая
Дата стварэння каналаSep 13, 2022
Дадана ў TGlist
Oct 30, 2024

Рэкорды

11.04.202523:59
1.4KПадпісчыкаў
02.11.202423:59
1100Індэкс цытавання
05.04.202523:59
110Ахоп 1 паста
05.04.202523:59
108Ахоп рэкламнага паста
21.03.202523:59
12.50%ER
05.04.202523:59
8.19%ERR

Папулярныя публікацыі ندای جمهوری ایران

05.04.202509:41
📣 اولین بیانیه‌ی کروبی پس از رفع حصر

🔹مهدی کروبی در اولین بیانیه خود گفته است آن چیزی که کشور را تا آستانه جنگی ویرانگر پیش برده است پروژه جمهوریت زدایی حاکمیت است که از انتخابات سال ۸۴ با تقلب و دخالت مستقیم سپاه و بسیج در تغییر نتایج انتخابات شروع شد


🔺متن این بیانیه که برای انتشار در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است در پی می‌آید:

باسمه تعالی

مردم شریف ایران
همانطور که می‌دانید از اواخر بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در حصری قرار گرفتم که حکم به محرومیت و مجازات آن نه بر اساس قانون و تصمیم محکمه‌ای صالح، بلکه صرفا بر مبنای اراده صاحب قدرت اعمال و اجرا شد. درخواست محاکمه‌ی علنی‌ام در مرجع ذی‌صلاح قانونی که بارها مطرح و بر آن مصر بودم هم اجابت نشد تا اینکه مدتی پیش سخن از رفع حصر اینجانب به میان آمد.

در پاسخ به تلاش رؤسای محترم قوه مجریه و قضاییه در پایان دادن به این رفتار غیرقانونی، ضمن تشکر از پیگیری آنان به اطلاع‌ رساندم که اینجانب و مهندس موسوی در یک پرونده و مطابق یک دستور غیرقانونی که مغایر اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصل قانونی بودن جرایم و مجازات‌هاست، محصور و از حقوق قانونی‌مان محروم گشته‌ایم.

تاکید کردم با آنکه آزادی را حق طبیعی‌ام می‌دانم اما ترجیح می‌دهم همانطور که در یک‌روز به حصر رفتیم، به اتفاق از حصر خارج شویم. مدتی موضوع مسکوت ماند تا اینکه در آستانه نوروز از تصمیم مقامات امنیتی مبنی بر ترک نیروهایشان از منزل‌مان در بیستم فروردین ماه سال جاری مطلع شدم. ان‌شاالله به زودی هم شاهد پایان حصر دوست و برادر عزیزم مهندس موسوی و همسر گرامی‌شان خانم دکتر رهنورد باشیم.

آزادی موهبتی‌ست الهی‌ اما برای من آزادی زمانی معنی پیدا می‌کند که نگرش‌های مستبدانه جمعی تشنه قدرت و ثروت برای همیشه از این کشور رخت ببندد و در عمل شاهد حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان باشیم و میزان به معنای واقعی در همه‌ی امور رای ملت باشد.

خروج اینجانب از حصر همزمان شده با ابر بحرانی که ملک و ملت را در همه‌ی ابعاد گرفتار و کشور را تا آستانه ورشکستگی و جنگی ویران‌گر پیش برده است. به باور من ریشه بخش مهمی از این ابر بحران را باید در همان پروژه‌ی جمهوریت‌زدایی حاکمیت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ جستجو کرد‌. در آن سال شورای نگهبان، سپاه و بسیج برای استقرار آنچه معجزه هزاره می‌نامیدند‌ در روند انتخابات تخلف و تقلب کردند. در همان زمان من در نامه‌ای سرگشاده نسبت به این انحراف مهلک که هدایت آن در کانون اصلی قدرت شکل گرفته بود، صریح و شفاف هشدار دادم اما متاسفانه نبود گوش شنوا و در سال ۱۳۸۸ تشت رسوایی‌ چنین رویکردی چنان بر زمین افتاد که شاهد خروش و اعتراض میلیونی مردم در اعاده حق رای‌شان بودیم.

در آن سال من با آگاهی از مسائل درون حکومت به میدان آمده بودم، از موانع و مشکلات گفتم و ایستادگی در مقابل این جریان فاسد و خطرناک را در ردیف جهاد فی‌سبیل‌الله دانستم. از تهدیدها، تهمت‌ها، ناسزاها، آزارها، ضرب‌وشتم در خیابان و تخریب خانه و کاشانه‌ام به‌دست جمعی از اراذل نهراسیدم و با روی باز حصر بی‌ضابطه را تحمل کردم.

با تبعید، زندان و محدودیت بیگانه نبوده و نیستم، آن‌چنان‌که در جوانی زندان و شکنجه‌های ساواک پهلوی مرا از میدان به در نکرد و در میانسالی مسند صدارت و قدرت چشمانم را کور نکرد و در سالمندی توهین، حرمت‌شکنی، فشار و سپس حصر طویل المدت موجب سکوتم نشد.

من همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم که در دفاع از حقوق یکایک مردم، فارغ از نگاه و باورشان، زبان در کام نگیرم و از حقوق شرعی و قانونی و آزادی‌های مشروع آنان دفاع کنم. خدا را هم گواه می‌گیرم که دفاع از حقوق آحاد مردم را وظیفه شرعی و ملی‌ام می‌دانم چراکه بر این باورم که ایران متعلق به همه‌ی ایرانیان است.

آزادی بی‌قید و شرط زندانیان سیاسی به خصوص زنان در بند از هر مرام و مسلکی که باشند را مطالبه به حقی‌ می‌دانم که ان‌شاالله از همین امروز پیگیر آن خواهم بود.

مهدی کروبی خود را بنده خدا، فرزند ایران و سرباز کوچک ملّت، مدیون به شهدای انقلاب و جنگ می‌داند که تا پایان عمر متعهد است در راستای عزت و سربلندی ایران و تحقق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان تلاش کند و در این مسیر آنچه را خیر و صلاح کشور مطابق منافع ملی می‌داند با زبانی صریح بگوید، اگرچه به مذاق برخی خوش نیاید.

در پایان هم وظیفه دارم از همه کسانی‌که در این سال‌ها به طرق مختلف محصورین را مورد حمایت و محبت خود قرار دادند، تشکر و قدردانی کنم.
والسلام
مهدی کروبی
۱۶ فروردین ۱۴۰۴

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202522:07
🔺 یک آمریکایی دوست داشتنی...
✍️علی مرادی مراغه ای

🔻فروردین ماه مصادف با حوادث تاریخی زیادی است مانند اعدام قاضی ها در مهاباد یا درگذشت محمدعلی شاه در غربت، یا مرگ آیت الله شریعتمداری و یا اعدام امیرعباس هویدا و...
اما در فروردین ماه،من همیشه به یاد و خاطره ی یک آمریکایی می افتم یک آمریکایی دوست داشتنی و محبوب که در روزهای سیاه و دردناک این مرز و بوم در کنار ایرانیان قرار گرفت و جانش را فدای مشروطه ایرانی کرد:
یعنی هوارد باسکرویل که در ۳۰فروردین در کنار مشروطه خواهان تبریز قرار گرفت و کشته شد.

♦️رفته بودم موزه مشروطه تبریز.سری به گور هوارد باسکرویل در گورستان ارامنه تبریز زدم.
براستی انسانیت فراتر از هر قوم،نژاد، تخمه و تبار
است!
در میان مجاهدین شهیدی که برای آزادی ایران جنگیده و اینک در خاک خفته اند قبری به چشم میخورد که نام صاحب آن به کل متفاوت از بقیه است نه تنها نامش،که شکل و شمایل و لباسش نیز با بقیه فرق میکند.
در کنار قبرش می نشینم و با خود میگویم این جوان۲۴ساله با این اسم متفاوت(باسکرویل)و با این کت و شلوار و کراوات در میان این مردان چاروق پوش و دستار به سر چه میکند!؟
وقتی از نامها،لباسها و حتی از زبان و مذهب میگذرم و به عمق و معنا میروم می بینم همه اینها که در این قبرستانِ ساکت در کنار هم دراز کشیده اند چقدر به همدیگر شبیه اند چرا که همگی آنان برای آزادی ملت ایران از بند استبداد تا ابد اینجا دراز کشیده اند!

♦️از فراز هزاران کیلومتر مرزهای جغرافیایی و تفاوتهای بی شمار زبانی،فرهنگی،نژادی و حتی دینی،پیوندی عمیق آنان را به هم وصل داده و در کنار هم قرار داده و این پیوند همانا عشق به تبار انسانیت،آزادی و برابریست،این پیوند همانا دشمنی و نفرت آنها از حکومت استبدادی محمدعلی شاه، دشمنان آزادی و هر آنچه موافق با اسارت انسانها است بوده...
خود باسکرویل در وقت پیوستن اش به اردوی آزادیخواهان تبریز در مقابل هشدارهای کنسول آمریکا که بر طبق ملاحظات شغلی اش، سعی میکرده او را منصرف کند به بهترین نحو به این پیوند عمیق انسانی اشاره کرده:
«تنها فرق من با این مردم،زادگاهم است و این فرق بزرگی نیست».

♦️او قرار بود در مدرسه‌ آمریکایی«مموریال»تاریخ عمومی تدریس کند اما راهی را انتخاب کرد که خود بخشی از تاریخِ مردمِ رنجدیده ایرانی گردید بخشی از تاریخ یک ملتی که قریب به ۱۲۰سال پیش می خواستند زنجیرهای استبداد کهن را بگسلند و آزاد زندگی کنند اما ملتی که ناکام مانده و چیزی نصیب شان نشده!
باسکرویل،پس از ورود به ایران، تصمیم گرفت به‌جای تدریس تاریخ،به مجاهدین تبریز پیوسته و خود قدم به تاریخ بگذارد و این درست زمانی بود که مجلس مشروطه در تهران به توپ بسته شده،برخی سرداران بر سرِ دار شده و قیام تبریز آغاز شده و مردم تبریز در محاصره غذایی کارد به استخوانشان رسیده و با آمدن بهار برای سدجوع و مبارزه با ابلیس گرسنگی و مرگ،به رُستنی های طبیعت پناه آورده بودند!
باسکرویل در این زمان به جنبش ستارخان می پیوندد!
او از یک خانواده مذهبی و اصیل بر می آید، فارغ التحصیل دانشگاه پرینستون بود یعنی برای خوشبختی اش همه چیز مهیا بود اما گویی دست تقدیر چنان میخواست که او نه متعلق به یک خانواده آمریکایی بلکه متعلق به کل ایران و حتی کل آزادیخواهان جهان باشد!
در طول این بیش یکصد سالی که از شهادتش می گذرد همیشه در قلب ایرانیان بویژه مردم آذربایجان جایگاه ویژه ای داشته حتی در بدترین شرایط و تیرگی روابط دو کشورِ ایران و آمریکا و حوادث تلخی چون کودتای ۲۸مرداد و یا بحران گروگانگیری نیز نتوانسته کوچکترین خللی بر محبوبیت اش وارد سازد.

♦️هوا رو به تاریکی می نهد و شب کم کم از راه می رسد و من باید گورستان را ترک کنم. یاد داستانی از خانم«اورسولا کی لاژوان» همشهری خود باسکرویل می افتم داستانی بنام«کسانی که از خیر املاس گذشتند».
نویسنده در داستان خود یک آرمانشهری را توصیف کرده به نام«املاس»که همه‌ جای آن غرق در نور،رقص،موسیقی و شادی است،تمام اهالی شهر خوشحال و خوشبخت هستند اما در کنار این مردم شاد و خوشبخت،در زیرزمین کثیف و بی‌نورِ یکی از خانه‌های املاس،یک کودک معصوم،بی گناه، رنجدیده و گرسنه ای وجود دارد که در بدترین شرایط بسر می برد،این کودک در واقع، بهای خوشبختیِ مردم املاس است!
یعنی هیچ آزادی بدون پرداختِ بهایی مشخص، نمی‌تواند بدست بیاید!
قبل از ترک گورستان یکبار دیگر مجاهدین مشروطه را از خاطر می گذرانم و برای آخرین بار نگاهی به گور باسکرویل این آمریکایی دوست داشتنی می اندازم، با خودم می گویم:
اینان که اکنون اینچنین خاموش در کنار هم دراز کشیده اند همان کودک بی گناه، رنجدیده و محبوس شهر املاس هستند که بخاطر آزادی ما تا ابد اینجا در کنار هم خفته اند...!

◀️فیلم زیر مربوط به زندگی و شهادت باسکرویل است:/کانال
نویسنده

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
05.04.202500:15
🎙️ گفتگوی فرشته قاضی از رادیو فردا با مصطفی مهرآیین

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
05.04.202509:05
📖 دوره آموزشی آنلاین رایگان اندیشکده سازمان ملل متحد به زبان فارسی: «آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف»

💦 موسسه آب، سلامت و محیط زیست سازمان ملل متحد(UNINWEH@)، که با عنوان “اندیشکده آب سازمان ملل متحد” در جهان شناخته می‌شود، به منظور آشنایی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و علاقه‌مندان به درک ارتباط تنگاتنگ کیفیت آب، بهداشت و سلامت، دوره آموزشی آنلاین “آب و سلامت: شناسایی پیوندها، خلاءها و نقاط ضعف” را تدوین و در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

این موسسه افتخار دارد که در سال جاری این دوره آموزشی آنلاین را به زبان فارسی و به مخاطبان فارسی زبان سراسر جهان ارایه نماید. از سال گذشته نیز دوره‌های آموزشی «امنیت آبی» و «منابع آب نامتعارف» توسط این موسسه در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار کرفته و از آنها استقبال زیادی شده است.

برای ثبت نام در این دوره‌ها به زبان فارسی و انگلیسی میتوانید به وبسایت مرکز آموزش (Learning Center) موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد مراجعه کنید/کانال کاوه مدنی:

🔗 https://lc.unu.edu/courses/course-v1:UNU-INWEH+INWEH-22+2024-T1/about

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
💦 انتقال آب به فلات مرکزی؛ پروژه قدیمی- مشکل امروزی

🔺️نظر مرحوم دکتر کردوانی در حصوص انتقال آب: هر استانی را که خواستید نابودش کنید، بهش آب بدید!!

🔺️وقتی صنایع آب‌بری همچون فولاد و پتروشیمی‌ها در کویر مرکزی شکل گرفت، شاهد آن هستیم که با جذب جمعیت بیشتر در کویر، تقاضا برای آب هم بیشتر می‌شود. صنایع آب‌بر در اصل می‌بایست کنار دریا شکل می‌گرفت!/مستقل آنلاین

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202517:53
بالاخره ترامپ برای ما غریبه‌های ایرانی برای نظام، فاش کرد که جمهوری اسلامی، رسما خواهان مذاکره مستقیم است.

زهرا عبدی

فايزه‌ی بابا هم که امروز آشکارا گفت سفارت امریکا باز می‌شود.
حالا همه از خود می پرسند با تمام این تفاصیل پس چرا دلار پایین نمی‌آید؟

سال‌ها رصدکردن فرازونشیب سیاست جهان به من یاد داده، همه حرف‌ها سر پول است و باقی بهانه. بر همین اساس اگر می‌خواهید بدانید در دنیا واقعا چه خبر است، باید ببینیم صاحبان پول و سرمایه چگونه اوضاع را رصد می‌کنند.
اگر می‌بینید دلار آرام نمی‌گیرد به این دلیل است که صاحبان سرمایه خوب می‌دانند وقتی نظام جمهوری اسلامی از مذاکره حرف می‌زند از چه حرف می‌زند! مذاکره یعنی روزها و روزها حرف‌های مبهم و بی انتها زدن. یعنی از اول تا آخرش ادا… ادا… ادا…
حرف‌های مغلق و پیچیده‌ زدن به گونه ای که بشود هزار تعبیر از آن برداشت کنند مانند مفسران متون دینی.
صاحبان پول و سرمایه می‌دانند در سران نظام همه می‌خواهند سر به تن دیگری نباشد. هیچ‌ دارودسته‌ای منافع ملی برایش ارزش ندارد و خوب می‌دانند تعارض منافع، هرگز اجازه‌ی به تصویب رسیدن هیچ نتیجه‌ای را نخواهد داد.
هر دارو دسته‌ای علی‌رغم سال‌ها فحش دادن به آمریکا و عربده‌کشی می‌خواهد افتخار مذاکره با آمریکا را بر سینه‌ی خودش سنجاق کند و این اعتبار تاریخی را به نام خودش ثبت کند!
چون نه تنها صاحبان هوشمند سرمایه که دیگر همه می‌دانند اکنون بالاترین تنش در نظام بر سر این نیست که سر چه چیزی مذاکره بکنیم یا نکنیم، بلکه بر سر آن است که چه کسی پرچمدار مذاکره باشد و این یعنی قرار است خرخره‌های هم را بجوند و این وسط چون همیشه ما مردم گوشت قربانی هستیم.
و اما حالا حتا کودکان هم می‌دانند ترامپ به هیچ‌عنوان صبر ندارد. صبر تماشای قرشما‌ل‌های نظام مقدس را. صبر اینکه روی پرده مرگ بر بگوید و آن پشت هرچه بخواهند، بدهد.

من یاد گرفتم به جای دنبال‌کردن سروصداهای سیاستمداران، به قول کارآگاه هری باش، برای سردرآوردن از عمق ماجرا، پول را دنبال کنم.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
🔺 دانشجویان آزادی‌خواه و برابری‌طلب: بازگشت ناگزیر چپ در ایران پساانقلابی – پیمان وهاب‌زاده، ترجمه‌ی پویا دهقان

🔻 در آبان ۱۳۸۶ بود که چپ‌های رادیکال در اعلامیه‌های خود، به‌ویژه در بیانیه‌ی رسمی‌شان با عنوان «دانشگاه پادگان نیست!» (در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۸۶)، خود را دانشجویان آزادی‌خواه و برابری‌طلب نامیدند. لازم به یادآوری است…

https://akhbar-rooz.com/1404/01/15/12848/

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202515:07
🔺 بازداشت سینمایی یا جنایت واقعی؟!

🔹شیوه‌ای که دستگاه سرکوب امنیتی جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار می‌دهد می‌تواند سناریوی صدها فیلم و سریال باشد که بینندگان را انگشت به دهان و متحیر نگاه دارد! اما تفاوتش با عالم فیلم و سینما این است که همه اینها در جهان واقعی رخ می‌دهد!

🔹تصور کنید گروهی از آدم‌ها با سر و صورت پوشیده، بدون این که بگویند که هستند، شبانه با توسل به زور و خشونت وارد یک خانه می‌شوند. فرد مورد نظر آنها در خانه نیست؛ پس آنها شروع به ضرب و شتم سایر اعضای خانواده می‌کنند. همسایه‌ها به ظن این که دزد آمده سعی می‌کنند مانع تعرض و خشونت افراد ناشناس شوند تا جایی که ایشان به اعضای خانه و همسایه‌ها اسلحه می‌کشند و حتی یک نفر را زخمی می‌کنند. فردی که به دنبالش بوده‌اند به محض این که مطلع می‌شود چه اتفاقی افتاده سریع به منزل باز می‌گردد و خودش را به افراد ناشناسی که حالا می‌دانیم نیروهای امنیتی هستند معرفی می‌کند. آنها او را هم از ضرب و شتم بی‌نصیب نمی‌گذارند و با خشونت و در مقابل چشمان خانواده و همسایه‌ها با خود می‌برند. کجا؟ نمی‌دانیم!‌ به چه جرمی؟ نمی‌دانیم!

🔹این سناریوی یک فیلم نیست! رویدادی است که در جریان بازداشت ادریس کبدانی فعال سیاسی بلوچ در زاهدان رخ داده است. این سناریو، بخشی از زندگی مردم بلوچستان است./کانال شیرین عبادی

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202522:51
🔺 زمان بازگشت روحانیت به حوزه و مساجد است /سعید پیوندی

🔻داریوش شایگان در کتاب "هانری کربن توپوگرافی معنوی اسلام ایرانی" (1990) روایتی دارد از آخرین دیدار با هانری کربن، شیعه‌شناس فرانسوی در آستانه انقلاب 1357. کربن در بستر بیماری و پیش از مرگ از شایگان پرسیده بود "داریوش عزیزم در ایران چه خبر است؟". او با مشاهده خیز برداشتن روحانیون برای کسب قدرت سیاسی به شایگان گفته بود " این آخوندها دیوانه شده‌اند".
آن‌چه برای کربن نامتعارف به نظر می‌رسید‌ وسوسه درهم‌آمیزی امر قدسی و معنویت بود با سیاست و قدرت حکومتی. آب روایت معنوی و عرفانی کربن از "اسلام ایرانی" با خوانش انقلابی از اسلام به عنوان "دین رهایی‌بخش" و مکتبی برای حکمرانی در یک جوی نمی‌رفت. حتا میشل فوکو هم در دام سراب این در هم‌آمیزی ناساز در زمانه‌ای که غرب گرفتار بحران اخلاقی (جنگ ویتنام، رسوایی واترگیت، کودتای شیلی...) افتاد و در مقالات کوتاه خود در آن دوران از "رویای ایرانی"و یا "روح ایران در جهان بدون روح" نوشت.
اسلام سیاسی و سودای کسب قدرت سیاسی از سال 1357 آغاز نشد. استقرار جمهوری اسلامی شاید نوعی انتقام تاریخی روحانیتی هم بود که با مقاومت در برابر مشروطیت و روند سکولاریزاسیون به سپهر سیاست گام گذاشت، با کسانی مانند نواب صفوی ادامه یافت و حرکت ۱۵ خرداد را شکل داد. با آن‌که همه روحانیت و نیروهای اسلام‌گرا با دینی شدن حداکثری حکومت و ولایت فقیه هم‌ساز نبودند، اما این گرایش بسیار زود توانست هژمونی نظام نوپا را از آن خود سازد. سقوط دولت بازرگان و بنی‌صدر بخشی از روند کسب هژمونی توسط روحانیت و بنیادگرایان دینی بود. به زودی برای همگان آشکار شد که آیت‌الله خمینی نه گاندی و مصدق است و نه درپی صلاح ملک و ملت. دغدغه اصلی او چیزی نبود جز تاسیس حکومتی اسلامی بر پایه شرع در دوران "غیبت" و صدور انقلاب.
امروز، پس از 46 سال، روحانیت حکومتی و "اقازاده‌ها" همه‌کاره این کشورند. در کنار حضور در نهادهای اصلی حکومتی، بسیاری به تجارت و امور اقتصادی، مشاغل دولتی رنگانگ، واسطه‌گری و فعالیت‌های گوناگونی که هیچ ربطی به دین و تحصیلات حوزوی ندارند مشغولند و کار دین و "هدایت معنوی" به صورت شغل فرعی آن‌ها درآمده است.
در میان کارکردهای جدید روحانیت، آن‌چه شاید بیش از هر چیز هولناک باشد، نقش‌آفرینی در خشونت گسترده دولت دینی است. در همه 46 سال گذشته قوه قضائیه، زندان‌ها، دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروهای نظامی توسط روحانیت و نماد اصلی آن یعنی نهاد ولایت فقیه اداره شده است. گیلانی، ری‌شهری، شاهرودی، یزدی، خلخالی، آملی لاریجانی، موسوی اردبیلی، رئیسی، اژه‌ای، و بسیاری دیگر در لباس روحانیت پای هزاران حکم زندان، اعدام، شکنجه، آزار و تبعید را صادر کرده‌اند.
ازهمه بدتر، در حکومتی که به نام دین و معنویت به میدان آمده روحانیون نقش اصلی را در ریاکاری دینی، سقوط اخلاقی و رونق فساد بازی می‌کند. این واقعیت دارد که ظواهر اسلام در جامعه حضوری گسترده دارد. ولی دین حکومتی هم، دین تهی‌شده از معنا و اخلاق است و ریاکاری رایج روح رهبران و جامعه را مسموم کرده است.
وعده تکراری آقای خمینی از اوایل دهه چهل این بود که گویا اسلام و روحانیت طرحی برای اداره جامعه و ساختن بهشت زمینی دارند. او در سخنرانی سال 1343در مسجد اعظم از شاه خواسته بود که هر هفته فقط 2-3 ساعت رادیو را به روحانیت بدهد برای تغییر فرهنگ و جامعه. بعدها هم بارها تکرار کرده بود که تخصص‌ها و دانش‌های لازم برای اداره کشور و اقتصاد در حوزه وجود دارد. این باور اسطوره‌گونه را بسیاری دیگر هم داشتند که اسلام به عنوان "کامل‌ترین" دین دارای برنامه برای زندگی و حکومت است.
پس از 46 سال فرصت تاریخی و آزمون و خطا، نتایج دخالت روحانیت در حکومت در برابر همگان است و آن‌ها نمی‌توانند از زیر بار کارنامه ناکامی‌ها و شکست بزرگ خود شانه خالی کنند. آن‌چه بر سر ایران آمده، پی‌آمد مدیریت فاجعه‌بار و سیاست‌های اشتباه کسانی بوده که با بی‌خردی و ماجراجویی کشور را به این روز انداخته‌اند. ندانم‌کاری‌ها، فساد، نداشتن تخصص و توانایی مدیریتی و بیگانه بودن با دنیای امروز، سقوط فاجعه‌بار اقتصاد، فرهنگ، عدالت و رفاه اجتماعی را در پی آورده است. ایران در سایه حکومت اسلامی و رهبری روحانیت به یکی از ناکاراترین و فاسدترین کشورهای دنیا تبدیل شده است.
آنچه کربن گفته بود بخشی از دانش سیاست و جامعه‌شناسی است. حکومت کار دین نیست و هیچ دینی برای حکومت‌کردن در دنیای کنونی ساخته نشده است. جمع کردن بساط دین حکومتی و حکومت دینی و بازگشت به مساجد و حوزه‌های علمیه بهترین خدمتی است که روحانیت می‌تواند برای ایران و نجات آن از این بن‌بست تاریخی انجام دهد.

• تلگرام : کانال شخصی سعید پیوندی
https://t.me/paivandisaeed

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
📣 ابلاغ استحضاری مصطفی مهرآیین توسط بازپرس شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران-حمید درگاهی خو / کانال رخداد تازه

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
🔴 مساله "حاشیه امن" و فعالیت سیاسی در برابر جمهوری اسلامی

✍️ مطهره گونه‌ای

🔺 تعریف و توصیف "کنشگر" یا "نیروی مدنی" با "جامعه مدنی" کاملا متفاوت است. بعنوان مثال، نیروی مدنی می‌تواند بدون هیچگونه پیوستگی یا عضویت در تشکل‌ها با آگاهی شخصی برمبنای انباشت خشم و یا گاهی استیصال در بزنگاه‌ها ظهور و بروز پیدا کند. اما جامعه مدنی، به مفهوم سیاسی، متشکل از نیروهایی دارای همبستگی ایده و اندیشه هستند که می‌توانند محل رجوع مردم برای مرتفع کردن اختلافات به وجودآمده با حکومت باشد. درحالیکه در یک نظام اقتدارگرا، عملا چنین مجالی وجود ندارد.

🔺تعریف دیگری که باید اینجا مطرح شود، "بسیج عمومی" است و اصطلاحا به مردمی گفته می‌شود که معترضانه و پیرو یا همراه با جامعه مدنی موجود در صحنه نبرد سیاسی-اجتماعی علیه نظام حضور دارند. در حاکمیت تمامیت خواهی دینی، جمهوری اسلامی، تمامی این تعاریف به ابتذال و انحطاط کشیده شده‌اند…

📎متن کامل

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
📣 لطفا به انتشار این ویدیو کمک کنید!

🌐 زمین را از زباله پاک کنیم

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202510:39
🔺 یک دیدگاه:

📣 تا وقت دارید جام زهر را بنوشید.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202520:07
♦️آنچه لاریجانی گفته افتادن به چاهی است که اسرائیلی‌ها پیش پای ایران کنده اند

🖊️احمد زیدآبادی

قدرتِ نظامیِ معطوف به مقابله با آنچه "نظام جهانی" خوانده می‌شود، اگر از حدود متعارف خود خارج شود، به جای بازدارندگی خودش به تهدید تبدیل می‌شود. نمونهٔ روشنش وضعیت عراق پس از جنگ ٨ ساله با ایران است.
عراق که در طول جنگ برای مهار "امواج انسانی نیروهای ایرانی" مورد حمایت قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای قرار گرفته بود، توانست زرادخانهٔ عظیمی از موشک و تسلیحات شیمیایی برای خود فراهم کند. با فرونشستن آتش جنگ، اسرائیل همین زرادخانه را به عنوان تهدیدی علیه خود و به هم خوردن توازن قوا در خاورمیانه به حساب آورد و حامیان غربی‌اش را به حمله نظامی علیه آن کشور ترغیب کرد.
برخی تحلیلگران عرب می‌پنداشتند که قدرت موشکی و شیمیایی عراق، آن کشور را غیرقابل شکست و مصون از حملهٔ نظامی آمریکا و متحدانش کرده است، حال آنکه همان قدرت موشکی و شیمیایی، دلیل اصلیِ تعریف عراق به عنوان تهدیدی منطقه‌ای و جهانی و زمینه‌ساز حمله به آن شد.

بنا بر این تجربه، مقام‌های جمهوری اسلامی هر چه بیشتر در بارهٔ توانایی‌های نظامی کشور داد سخن دهند و بخصوص از  تغییر استراتژی اتمی کشور حرف به میان آورند، کار را برای خودشان سخت‌تر و برای آمریکا و اسرائیل آسان‌تر می‌کنند. رفع تهدید نظامی از کشور، نه تهدید به ساخت سلاح اتمی و نه دعوت به همکاری اقتصادی با آمریکا بدون رفع چالش‌های امنیتی و سیاسی با آن است! راهش حل منازعات سیاسی و امنیتی با طرف مقابل در یک گفتگوی رو در رو بر اساس یک فرمول منصفانه است.
بنابراین، آنچه این روزها علی لاریجانی مطرح کرده و شماری دیگر از حرف او استقبال کرده‌اند، حرکت در جهت افتادن به چاهی است که اسرائیلی‌ها پیش پای ایران کنده‌اند!

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
04.04.202518:05
🔺 ۱۵ هزار هکتار از تالاب میانکاله خشک شد

🔹استاندار مازندران:
به دنبال راه حل برای احیای میانکاله و برون رفت از مشکلات هستیم.

🔹باتوجه به تنش آبی در شرق مازندران آب کشاورزی شرق از سد گلورد حل شد و باید به سمت رفع مشکلات در بخش آب شرب برویم.

🔹با استفاده از توان کارشناسان محیط زیست به دنبال احیای تالاب هستیم.

🔹حال حاضر ۱۵ هزار هکتار از ۴۵ هزار هکتار پهنه آبی تالاب میانکاله رو به خشکی رفته که باید برای برون رفت آن تلاش کرد./مهر

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران

https://t.me/DemocracyRepublicNetwork
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.