Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مجله فن‌زی avatar
مجله فن‌زی
مجله فن‌زی avatar
مجله فن‌زی
📍آيا هوش مصنوعی جدید متا ابزار دیگری برای جمع آوری داده‌هاست؟

🔹هفته گذشته متا، شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، از یک هوش مصنوعی شخصی رونمایی کرد. این هوش مصنوعی جدید، با بهره‌گیری از مدل زبانی Llama 4 توسعه یافته و برای چت‌کردن، مکالمه‌های روزانه و کمک‌کردن به کاربران طراحی و راه‌اندازی شده است.

🔹هوش منصوعی جدید متا، با یک رابط کاربری بسیار دوست‌داشتنی و جذاب و تعاملاتی روان، به احتمال زیاد یکی از قوی‌ترین بازیکنانی خواهد بود که وارد این عرصه شده و قرار است به یکی از دوستان نزدیک مردم سراسر دنیا تبدیل شود.

🔹با این حال، در زیر لایه ظاهری زیبای این چت‌بات، یک قابلیت و وجه تمایز بسیار مهم نهفته است که آن را بیش از پیش برای کاربران و به‌ویژه متخصصین خاص می‌کند:
«ساخته‌شده برای شما»!

🔹شرکت متا در اطلاعیه خبری خود حین رونمایی از چت‌بات جدیدش اذعان کرده «هوش مصنوعی متا برای شناخت شما طراحی شده است». بله... برخلاف ظاهر زیبا و دوستانه‌ای که این شعار دارد، شاید برای خیلی‌ها کمی ترسناک به نظر برسد و حس بی‌اطمینانی ایجاد کند!

🔹جفری فاولر، از نویسندگان برجسته واشنگتن پست، ادعا می‌کند که به احتمال زیاد، چت‌بات هوش مصنوعی جدید متا قرار است «یک کپی از همه‌چیز شما» را نگه دارد؛ قابلیتی که قطعاً به حافظه بالایی نیاز دارد. این در حالی است توسعه‌دهندگان سرویس در متا، مدعی هستند که این ابزار نیز مانند هر سرویس فعال دیگری سراسر «شفافیت و کنترل» است و تفاوت عمده چندانی با رقبا ندارد.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1003770

🧊@FanzyMag
06.05.202511:05
🔺پنج کشور با بالاترین سرعت اینترنت را بشناسید

📍امارات از نظر سرعت اینترنت موبایل و ثابت در صدر است، ایران اما در اینترنت موبایل و ثابت در انتهای جدول قرار گرفته است

🔹بر اساس جدیدترین گزارشی که وب‌سایت «اسپید تست» منتشر کرده است، کشورهای امارات متحده عربی، قطر، کویت، بحرین و بلغارستان، به‌ترتیب بالاترین سرعت‌های اینترنت موبایلی در جهان را دارند. این آمار برای اینترنت ثابت، با کمی تفاوت مختص کشورهای سنگاپور، امارت متحده عربی، هنگ کنگ، فرانسه و ایسلند است.

🔹ایران به عنوان کشوری که در دو دهه گذشته بارها مسئولان وزارت ارتباطاتش وعده بهبود کیفیت و سرعت اینترنت را داده‌اند، وضعیت مطلوبی در مقایسه با کشورهای جهان و حتی منطقه ندارد. ایران در اینترنت موبایل جایگاه ۶۸ را به دست آورده و در بخش سرعت اینترنت ثابت در جایگاه ۱۴۰ دنیا قرار گرفته است.

🔹طبق این گزارش امارات متحده عربی با سرعت ۵۴۳.۲۹ مگابیت برثانیه، صدرنشین کشورهای جهان از نظر سرعت اینترنت موبایلی است. این در حالی است که امارات، از نظر سرعت اینترنت ثابت نیز توانسته با سرعتی بالغ بر ۳۲۱.۳۰ مگابیت برثانیه پس از سنگاپور، رده دوم جهان را از آنِ خود کند.

🔹میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران ۵۲.۷۹ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است . میانگین سرعت اینترنت ثابت کشور هم در بین کم‌سرعت‌ترین اینترنت‌های جهان به ۱۷.۴۶ مگابیت برثانیه می‌رسد. البته این گزارش اعلام کرده که جایگاه ایران در بخش سرعت اینترنت موبایل نسبت به دوره قبل سه پله صعود داشته است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1003229

🧊@FanzyMag
🔺روابط عمومی وزارت ارتباطات:
📍وزارت ارتباطات نقشی در ارسال پیامک اخطار بی‌حجابی ندارد


🔹وزارت ارتباطات در پاسخ به گمانه‌زنی‌ها در مورد همکاری وزارت ارتباطات با نهادهایی که پیامک اخطار بی‌حجابی به زنان ارسال می‌کنند، اعلام کرد که نقشی در این موضوع ندارد.

🔹روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شبکه ایکس در این مورد نوشته است:
«رعایت حریم خصوصی و دفاع از حقوق شهروندی،  همواره خط‌ قرمز شخص وزیر ارتباطات و مجموعه وزارتخانه، بوده، هست و خواهد بود. شما بهتر می‌دانید، ارسال این دست پیامک‌ها، (مثل پیامک جرائم رانندگی) متولیان خود را دارد.»


🔹همچنین در همین زمینه معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز دخالت این وزارتخانه در این زمینه را رد کرده است. او در این زمینه در پاسخ به کاربری نوشته است:
اگر با فیلترینگ اینترنت برای "اصلاح فرهنگی" مخالفیم، چطور برای جلوگیری از ارسال پیامک‌های حجاب راهکار فنی پیشنهاد می‌دهیم؟


🔹در هفته‌های اخیر پیامک‌هایی به زنانی که در سطح شهرهای اصفهان، تهران و شیراز در حال رفت و آمد بوده‌اند، ارسال شده و به آنها اخطار بی‌حجابی داده شده. در این زمینه برخی گمانه‌زنی‌‌ها حکایت از این داشت که این اخطار حجاب از طریق سامانه‌های فنی وزارت ارتباطات ارسال می‌شود.

🔹امروز هم (۱۰ اردیبهشت) سخنگوی دولت درباره پیامک‌های تذکر حجاب
اظهار بی‌اطلاعی کرد. او در این مورد گفت:
«دولت معتقد است حجاب موضوعی از جنس موضوعات فرهنگی و تربیتی است و طبیعتا با کارهای سلبی نمی‌توانیم به نتیجه برسیم. در این راستا حداقل رویکردهای سلبی هم با ملاحظاتی همراه است.»


🧊@FanzyMag
🔺ایران و آذربایجان برای توسعه ترانزیت داده و زیرساخت ارتباطی توافقنامه امضا کردند

🔹وزارت ارتباطات با یکی از اپراتورهای ارتباطاتی آذربایجان توافقنامه راهبردی امضا کردند. هدف از این توافقنامه تقویت همکاری منطقه‌ای در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی اعلام شده است.

🔹این توافقنامه با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی به‌ویژه در زمینه ترانزیت داده و احداث کابل‌های زیردریایی میان اکبری و ولی اف رمضان، مدیرعامل شرکت دلتا جمهوری آذربایجان امضا شد.

🔹بر اساس این توافق، ترانزیت داده بین جمهوری آذربایجان و کشورهای همسایه ایران از جمله افغانستان، ترکمنستان، پاکستان و دیگر همسایگان از طریق مسیر ایران توسعه پیدا می کند. این توافقنامه همچنین به جذب ترافیک شرق از مسیر ایران منجر خواهد شد.

🔹از سوی دیگر، دو کشور بر سرمایه‌گذاری مشترک در پروژه‌های زیرساختی مانند توسعه کابل‌های زیردریایی برای تقویت کریدورهای ارتباطی شمال-جنوب و شرق-غرب توافق کردند. این پروژه‌ها نقش ایران را به عنوان محور اتصال آسیا به اروپا تقویت می‌کند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1000142

🧊@FanzyMag
🔺بیمه مرکزی: صدور بیمه از سوی ایرانسل قانونی نیست

🔹بیمه مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده با توجه به دریافت گزارش‌هایی منبی بر فروش بیمه از سوی ایرانسل، این اپراتور مجوز فعالیت در این زمینه را ندارد. در این اطلاعیه تاکید شده که صدور هرگونه بیمه‌نامه یا عرضه خدمات بیمه‌ای از سوی دفاتر شرکت ایرانسل مغایر قانون است.

🔹در اطلاعیه بیمه مرکزی اعلام شده که بنا بر شواهد برخی دفاتر شرکت ایرانسل بصورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی بدون داشتن مجوزهای قانونی نسبت به عرضه بیمه‌نامه شخص ثالث و غیره اقدام می‌کنند یا در فضای مجازی تبلیغاتی در این خصوص منتشر می شود.

🔹بیمه مرکزی با هشدار به کاربران فضای مجازی و عموم مردم اعلام کرد:
«با عنایت به اینکه اين امر از یک سو مغایر با قوانين و مقررات مربوط از جمله "ماده ۶۶" قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری است که عرضه بیمه را جز از طریق مؤسسات و واسطه‌های بیمه ممنوع کرده و از طرف دیگر تهیه پوشش‌های بیمه‌ای از طریق دفاتر و مراکز غیرمجاز متعاقباً مشكلات حقوقی و مالی فراوانی را برای بيمه‌گذاران در پی خواهد داشت از آنان خواست از تهیه بیمه‌نامه از طریق دفاتر غیرمجاز از جمله دفاتر اپراتورهای تلفن همراه ایرانسل خودداری کنند.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999266

🧊@FanzyMag
🔺رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد:
📍هفت راه جدید برای سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری/ 50 هزار میلیارد تومان برای اجرای برنامه‌های جدید در نظر گرفته‌ایم


🔹رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از طراحی هفت بسته برای «سرمایه گذاری تولید دانش‌بنیان» خبر داد و اعلام کرد که برای عملی کردن این بسته‌ها نزدیک به ۵۰ همت منابع در نظر گرفته شده است.

🔹به گفته محمدصادق خیاطیان با توجه به اهداف صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین شعار امسال با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» سه محور تدوین شده است که در برگیرنده فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان، توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان و تضمین سرمایه‌های مردمی در حوزه دانش‌بنیان می‌شود.

🔹براساس توضیحات خیاطیان، در این هفت بسته که اسم‌های مختلفی هم برایشان در نظر گرفته شده، تلاش می‌شود فرصت‌های جذب سرمایه از بخش‌های مختلف کشور و همچنین مردم رقم بخورد:

برای نمونه بسته «پیوند» روی فرصت‌های دانش‌بنیان‌‌ها برای جذب سرمایه مردمی تمرکز شده است. یا بسته «نوآفرین» سرمایه‌گذاری با هدف ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید را هدف قرار داده است. در این بسته قرار است با همکاری وزارت علوم و مجموعه پارک‌های فناوری، شرکت‌های بالقوه شناسایی و به آن‌ها منابع مالی تعلق گیرد تا مسیر دانش‌بنیانی را طی کنند.


🔹براساس ادعای خیاطیان فعالیت صندوق در سال ۱۳۹۲ با سرمایه ۳ همت آغاز شد در حالی که آن زمان تنها ۵۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال بود. به گفته او حال‌ حاضر بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و در سال ۱۴۰۳ صندوق ۳۶ همت حمایت مالی از دانش بنیان‌ها انجام داده‌ است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-997065

🧊@FanzyMag
🖥 حساب‌های کاربری مایکروسافت دیگر رمز عبور نخواهند داشت

🔹مایکروسافت اعلام کرده است که رمز عبور را از حساب‌های کاربری خود حذف کرده و از این به بعد، برای حفظ امنیت پلتفرم، از ابزار پیش‌فرض جدیدی استفاده می‌کند که نیاز به رمز عبور ندارد. به گفته مایکروسافت، این تغییر بخشی از یک روند جهانی برای گذار از رمزهای عبور سنتی، جایگزینی آن‌ها با روش‌های جدیدتر و امن‌تر و صدالبته رهایی از بار سنگین هزینه‌هایی است که به‌تبع این رمزها بر دوش شرکت‌، توسعه‌دهنده‌ها و خودِ کاربران بوده است.

🔹این در حالی است که نه‌تنها مایکروسافت، که کاربران و شرکت‌های استفاده‌کننده از رمزهای عبور نیز به این موضوع اذعان دارند که رمزهای عبور سنتی، ضمن وقت‌گیر بودن و هزینه‌های قابل‌توجهی که تحمیل می‌کنند، آن‌طور که باید حافظ حریم خصوصی و تامین و تضمین کننده امنیت اکانت‌ها نیستند.

🔹طرح جدید مایکروسافت، علاوه بر ساده‌تر کردن فرایند ورود به حساب کاربری، امنیت کاربران را نیز ارتقا می‌دهد. در سایه اجرای این طرح، از این پس شما دیگر برای ورود به حساب کاربری خود در مایکروسافت نیازی به وارد کردن رمز عبور نخواهید داشت و قادر خواهید بود صرفاً با استفاده از ویژگی‌هایی نظیر تشخیص اثر انگشت، تشخیص چهره یا ویندوز هلو (Windows Hello)، وارد اکانت‌تان شوید.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1003688

🧊@FanzyMag
❗️چرا کنترل شبکه‌های اجتماعی تبدیل به دغدغه‌ای جدی برای دولت‌ها شد؟
📍استخوانی در گلو


🔹سال ۲۰۱۶ کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل قطع‌نامه‌ای را تصویب کرد که براساس ‌آن دولت‌هایی که عامدانه و با مقاصد خاص دسترسی کاربران خود به اینترنت را قطع کنند، به ‌عنوان دولت‌های ناقض حقوق بشر شناخته شوند. در یکی از بحث‌برانگیزترین مفاد این قطع‌نامه آمده است که هرگونه جلوگیری برای دسترسی به اطلاعات آنلاین یا انتشار اطلاعات به صورت آنلاین محکوم است.

🔹با وجود تصویب این قطع‌نامه، در سال‌های اخیر اعمال محدودیت‌ها برای شبکه‌های اجتماعی در اغلب کشورهای جهان مرسوم بوده است. حتی فرانسه به‌عنوان کشوری که مهد آزادی بیان دانسته می‌شود، طی‌سال‌ها، به‌ویژه از ۲۰۲۰ به این سو، اقدام به محدودکردن دسترسی به اینترنت، با هدف جلوگیری از سوءاستفاده‌از کاربران و بالاگرفتن شورش‌های اجتماعی کرده است.

🔹کانادا شهرت فرانسه را در حفاظت از آزادی بیان ندارد، اما به ‌عنوان یک کشور آزاد و حامی آزادی‌ بیان زیر ذره‌بین منتقدان قرار می‌گیرد. جاستین ترودو اولین فردی بود که به محدودیت پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی در کانادا مشروعیت بخشید.

🔹سانسور اینترنت در چین قدمتی به اندازه ۲۵ سال دارد. برخی از ناظران معتقدند محدودیت اینترنت در این کشور،‌ مورد مشابهی در سراسر جهان ندارد:

از سال ۲۰۰۹ به این سو، شبکه‌های اجتماعی غربی در چین مانند فیس‌بوک، توییتر (ایکس)، اینستاگرام، واتس‌اپ و تلگرام به طور کامل از دسترس خارج شده‌اند. اغلب شهروندان چینی به سوی استفاده از پلتفرم‌های داخلی مانند وی‌چت و ویبو و دوئین، هدایت شده‌اند.


🔹در هند قطعی اینترنت به مناسبت‌های گوناگون امر شگفت‌انگیزی محسوب نمی‌شود. این وضعیت در مناطقی مانند کشمیر و مانیپور که تنش بیشتری را تجربه می‌کنند، حادتر است. در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ دولت از پلتفرم‌های خارجی خواست تا محتواهایی را که با نارضایتی کشاورزان در ارتباط بود، حذف کنند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1002899


🧊@FanzyMag
🔺انجمن فین‌تک در اعتراض به اولتیماتوم بانک مرکزی به رئیس جمهوری نامه نوشت
📍دستورات بانک مرکزی به فعالان رمزارز غیرقانونی است


🔹بعد از تعیین ضرب‌العجل بانک‌ مرکزی برای صرافی‌های رمزارزی که تعهدنامه جدید این رگولاتور را امضا نکرده‌اند و تهدید به تعطیلی این کسب‌وکارها، انجمن فین‌تک در نامه‌ای به رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی فضای مجازی به درخواست‌های غیرقانونی و غیرمنطقی بانک مرکزی اعتراض کرده است.

🔹انجمن فین‌تک اعلام می‌کند که این اطلاعیه بانک مرکزی دقیقا 26 روز پس از تصویب سند چشم‌انداز رمز‌ارزهای جهانروا در شوارای عالی فضای مجازی و سایر سران قوا و رئیس بانک مرکزی صادر شده که به صراحت مفاد سند مذکور را نقض می‌کند.

🔹انجمن تاکید می‌کند:
هیچ تعریف جهانی، علمی، فقهی، شرعی و در هیچ کشوری از دنیا و حتی سند چشم‌انداز شورای عالی فضای مجازی، رمزدارایی را رمزپول نمی‌داند و در این زمینه تنها بانک مرکزی به این تعریف ناصواب دستاویز غیراصولی بخشیده است.


🔹این انجمن می‌گوید که اعضایش در صورت حذف موارد خلاف قانون تعهدنامه درخواستی بانک مرکزی، مشکلی با امضا این تعهدنامه ندارند، اما با این حال بانک مرکزی نسبت به این راه‌حل فعالان این حوزه بی‌توجه بوده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1000650

🧊@FanzyMag
🔺چگونه بدون حکمرانی داده هوش مصنوعی در کشور توسعه پیدا می‌کند؟

📱 مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده دستیابی به هوش مصنوعی مسئولانه، نیازمند حکمرانی داده قوی است

🔹«داده» قلب تپنده تحول دیجیتال و به‌صورت گسترده هوش‌ مصنوعی به حساب می‌آید. هر شهروندی برای هر حاکمیتی،‌ یک منبع بکر داده محسوب می‌شود؛ حتی برخی متخصصان از داده به‌عنوان «نفت» جدید یاد می‌کنند.

🔹در این شرایط کاملا طبیعی است که اگر داده‌ای جمع‌آوری و نگهداری نشود، عملا ایجاد تغییرات بنیاد در اقتصاد دیجیتال صورت نخواهد گرفت و در این شرایط هم حل‌شدن چالش‌های هوش مصنوعی دور از دسترس به نظر می‌رسد.

🔹در همایش‌ها و نشست‌های مختلف با موضوع حاکمیت داده، بارها از سوی فعالان اعلام شده که پیش از جست‌وجوی راهکار برای حل چالش داده برای توسعه فناوری‌هایی چون هوش مصنوعی باید حاکمیت داده (Data Governance) در سطح کلان کشور حل شود. اگر تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری در اشتراک‌گذاری و استفاده درست از مجموعه داده‌ها انجام نشود، بخش خصوصی نمی‌تواند برای لایه‌های عمیق هوش مصنوعی اقداماتی انجام دهد یا ایده‌های نوآورانه را اجرا کند.

🔹سال‌هاست که در ایران‌ تلاش‌های متعددی در زمینه ساماندهی به جریان داده، شامل نگارش قوانین تا طراحی پایگاه‌های اطلاعاتی نظیر سامانه ملی کاتالوگ و مجموعه داده‌های باز و کاربردی صورت گرفته است؛ اما شواهد نشان می‌دهد که این اقدام‌ها نتوانسته در ساماندهی به فضای داده و اطلاعات در کشور مؤثر واقع شود.

🔹اخیرا هم مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی دراین‌باره اعلام کرده:
در شرایطی که در کشورهای پیشرفته و حتی منطقه، حکمرانی مؤثر داده‌ها رقم خورده که در نهایت باعث رشد اقتصادی این کشورها شده، در ایران به ‌خاطر خلأهای قانونی داده‌ها سرگردان هستند.


🔹حال سؤال این است چگونه وقتی کشوری روی داده‌های خود حکمرانی ندارد، می‌تواند از رشد و توسعه هوش‌ مصنوعی و در نظر گرفتن میلیارد‌ها بودجه برای این بخش صحبت کند؟

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999445

🧊@FanzyMag
🔺گام اول رفع فیلتر چه تاثیر بر بازی‌های داخلی داشت؟
📍رشد آرام بازی‌های ایرانی با آزادی گوگل‌پلی

🔹حدود ۵ ماه از رفع فیلتر گوگل‌پلی می‌‌گذرد. فیلتر شدن این پلتفرم اوایل آبان‌ ماه ۱۴۰۱ علاوه بر اینکه امنیت گوشی‌ها را در مقابل بدافزارها کاهش داده بود، فعالیت توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ایرانی را هم با مشکل مواجه کرد. در این بین توسعه‌دهندگان بازی بیشتر از دیگران آسیب دیدند، چرا که به خاطر اختلالات اینترنت و پینگ بالا با چالش‌های روزانه روبرو بودند و فیلتر گوگل‌پلی روی درآمدزایی و جذب مخاطبان آنها تاثیر منفی گسترده‌تری ایجاد کرد.

🔹حالا پس از رفع فیلتر از گوگل‌پلی به نظر می‌رسد درآمد بازی‌سازها آرام آرام به پیش از فیلترینگ برمی‌گردد، هرچند بازی‌سازان در گفت‌وگو با «فن‌زی» اعلام می‌کنند که رسیدن به شرایط عادی و استاندارد بسیار زمان‌بر است.

🔹شهریار ازهاریان‌فر، هم‌بنیان‌گذار استودیو نردبان اندیشه، سازنده بازی شناخته‌شده آمیرزا درگفت و گو با «فن‌زی» با بیان اینکه فیلترشدن گوگل‌پلی به صورت میانگین تقریبا ۶۰ درصد درآمد و جذب کاربران تمام صنعت بازی ایران را تحت تاثیر قرار داده بود، می‌گوید:
«در آن ‌زمان جذب کاربر جدید از بین رفته بود و آنهایی که فیلترشکن داشتند، می‌توانستند به بازی‌ها دسترسی داشته باشند، اما بعد از رفع فیلترینگ کاربران ما ۴ برابر بیشتر از قبل شده است و به دوران پیش از فیلترینگ برمی‌گردیم. میزان درآمد هم هرماه بهتر می‌شود.»


🔹محمد زهتابی، مدیر استودیو بازی‌سازی پاییزان نیز در گفت‌وگو با «فن‌زی» هم از آسیبی که فیلترشدن گوگل‌پلی به صنعت بازی وارد کرده بود این چنین توضیح می‌دهد:
«بزرگترین ضربه‌ای که به صنعت بازی‌سازی درسال‌های اخیر وارد شده است، فیلتر شدن گوگل‌پلی بود. اتفاق مثبتی هم که سال گذشته رخ داد، رفع فیلتر گوگل‌پلی بود. این رفع فیلتر باعث شد خیلی از بازی‌سازان در درآمد و جذب مخاطب بین ۱۰ تا ۳۰ درصد رشد را تجربه کنند، ولی هنوز به نرخ قبل از فیلترشدن بازنگشته‌اند و به زمان نیاز دارد.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999217

🧊@FanzyMag
📍رئیس ساترا تغییر کرد؛ رمضان‌نژاد به جای مقیسه نشست

🔹رئیس سازمان صداوسیما در حکمی «جواد رمضان‌نژاد» را به سمت معاون خود و رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) منصوب کرد.

🔹ساترا بازوی نظارتی صداوسیما اعلام کرده که رمضان‌نژاد دکتری علوم ارتباطات دارد و استاد دانشگاه است. به گفته ساترا رمضان‌نژاد یکی از مدیران با سابقه در جایگاه‌های تولیدی در حوزه رسانه و سینما است.

🔹از سوابق اجرایی رمضان‌نژاد می‌توان به مدیریت دو شبکه تلویزیون افق و پنج و مدیریت سه ساله مرکزسیما فیلم اشاره کرد.

🔹راه اندازی سریال های «سلمان فارسی» و «موسی کلیم الله (ع)»، تولید سریال‌های مانند «زیرخاکی»، «نون.خ»، «خانه امن» و ... تولید فیلم‌سینمایی «موقعیت مهدی»، و کاندیدای ۱۴ سیمرغ در جشنواره فیلم فجر و تولید ده‌ها سریال در مرکز سیما فیلم از جمله فعالیت‌های رمضان‌نژاد در حوزه فرهنگ و هنر اعلام شده است.

🔹پیش از انتخاب رمضان‌نژاد،‌ سعید مقیسه مدیریت ساترا را بر عهده داشت. در زمان مدیریت او بسیاری از مدیران پلتفرم‌های پخش ویدئو آنلاین (VOD) نسبت به سیاست‌های سخت‌گیرانه و انحصاری ساترا اعتراض و انتقاد‌هایی مطرح کرده‌اند.

🔹ساترا از زمان تشکیل در اواسط دهه ۹۰ پیوسته مورد انتقاد از سوی فعلان مستقل بخش خصوصی بوده است، چرا که به باور این فعالان وابسته بودن این سازمان به صداوسیما و مستقل عمل نکردن آن باعث برخوردهای قهری و رفتارهای انحصارطلبانه این سازمان با بخش‌‌خصوصی شده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-997065

🧊@FanzyMag
🔺سازمان فناوری اطلاعات خبر داد:
📍پیامک احراز هویت در نسخه جدید «دولت من» حذف شد


🔹نسخه جدید اپلیکیشن «دولت من»، با هدف تسهیل خدمات الکترونیکی و بهبود تجربه کاربری و در راستای تحولی کلیدی در تعاملات دولت و شهروندان، با قابلیت‌های پیشرفته منتشرشد. در نسخه جدید این اپلیکیشن، برای احراز هویت افراد دیگر پیامکی ارسال نمی‌شود و الگوریتم تایید هویت چند مرحله‌ای مبتنی بر تطبیق عدد یکتا استفاده می‌شود.

🔹جواد موحد، معاون توسعه زیرساخت دولت هوشمند، توسعه‌ نسخه جدید اپلیکیشن «دولت من» را گامی مؤثر در راستای هوشمندسازی خدمات دولتی و تحقق چشم‌انداز تحول دیجیتال کشور دانست و گفت:
«قابلیت امضای دیجیتال مبتنی بر زیرساخت کلید عمومی (PKI) در نسخه جدید به‌طور کامل پیاده‌سازی شده است. این امکان، فرآیندهای رسمی را تسهیل، کاغذبازی‌های اداری را حذف و امنیت تعاملات را ارتقا می‌دهد.»


🔹او ادامه داد: «اسناد الکترونیکی با الگوریتم‌های رمزنگاری پیشرفته امضا می‌شوند و این سرویس از طریق وب‌سرویس برای ۱۷ دستگاه اجرایی فعال شده است. توسعه پوشش ملی این خدمت ادامه دارد.»

🔹موحد همچنین به نوآوری در بخش احراز هویت این اپلیکیشن اشاره کرد و گفت: ‌«وابستگی به پیامک برای احراز هویت، چالش‌های امنیتی و هزینه‌بر بود. در این نسخه، الگوریتم تأیید هویت چندمرحله‌ای مبتنی بر تطبیق عدد یکتا، امکان ورود ایمن بدون OTP را فراهم کرده است.»

🔹به گفته او در این فرایند کاربر برای ورود به سامانه‌های متصل به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن دولت من و بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات هویتی اقدام کنند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1003672

🧊@FanzyMag
🔴سازمان نصر نسبت به توقف ثبت سفارش کالاهای فاوا هشدار داد:

📍قیمت تجهیزات فناوری 30 درصد افزایش پیدا می‌کند


🔹توقف ثبت سفارش و اختلال در واردات تجهیزات فاوا، صنعت فناوری ایران را با یک چالش دیگر روبه‌رو کرده است. با طولانی شدن اختلال در ثبت سفارش و واردات کالاهای حوزه فاوا، کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در بیانیه‌ای با هشدار درباره 11 پیامد این بحران، خواستار اقدام فوری سیاست‌گذاران شد.

🔹این سازمان اعلام کرده که اولین بحرانی که به دنبال این شرایط اتفاق خواهد افتاد، افزایش حداقلی ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت تجهیزات فناوری اطلاعات خواهد بود. آسیب به کسب‌وکارهای حوزه فناوری، خطر بیکاری هزاران نفر از شاغلان صنف فاوا، کاهش کیفیت خدمات دیجیتال، رونق قاچاق و... از دیگر مشکلاتی است که نصر تهران در این بیانیه به آن اشاره کرده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1002779

🧊@FanzyMag
🔺رکورد جدید برای «بازار»:
📍یک میلیارد آپدیت برنامه و بازی توسط کاربران در بازار ثبت شد


🔹بازار، به عنوان بزرگترین اپ‌استور ایرانی در سال 1403 توانسته رکورد جدیدی را در زمینه آپدیت برنامه و بازی ثبت کند. بر این اساس در سال گذشته یک میلیارد آپدیت برنامه و بازی توسط کاربران در بازار ثبت شده است.

🔹این پلتفرم پیش از این موفق شده بود رکورد ۸۸۰ میلیون آپدیت برنامه و بازی را در سال ۱۴۰۲ ثبت کند که این عدد با رشد قابل‌ توجهی در سال ۱۴۰۳ به یک میلیارد آپدیت برنامه و بازی افزایش پیدا کرده است.

🔹این رکورد جدید در شرایطی به دست آمده که به دلیل سیاست‌های محدودکننده اینترنت در سال گذشته، بازار فرصت ارائه بسیاری از سکوهای پرطرفدار همچون تلگرام، اینستاگرام و… را از دست داده است.

🔹 «شهاب خدابخش»، مدیرعامل بازار، در مورد این رکورد جدید گفت:
«ما در بازار همواره به دنبال توسعه محصولی شایسته کاربران و توسعه‌دهندگان ایرانی هستیم و این اصل مهم را همواره در بازار حفظ کرده‌ایم. سال گذشته نیز در همین راستا گام‌های مهمی را برداشتیم.»


🔹به گفته او بهبود کیفیت فنی و بازطراحی بخش دانلود و به‌روزرسانی، ارائه دانلود خودکار به کاربران، و بهبود امکان دانلود به‌روزرسانی کم‌حجم، تنها بخشی از اقدامات بازار در راستای بهبود تجربه کاربران و رسیدن به این رکورد ارزشمند بوده است.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1000302

🧊@FanzyMag
🔺برای تمرکز بیشتر روی «دیوار»:
📍هلدینگ هزاردستان سهام «کارنامه» را واگذار می‌کند


🔹بعد از فروش کافه بازار به تپسل از سوی هلدینگ هزاردستان ،حالا در تصمیم جدید این هلدینگ اعلام کرده در راستای استراتژی خود برای تمرکز بر توسعه و رشد پلتفرم دیوار، تصمیم دارد بخش یا تمامی از سهام خود در «کارنامه» را واگذار کند. چندی پیش هم، هزادستان گفته بود برای پلتفرم دیگر خود یعنی «بلد» به دنبال یک شریک است تا با سرمایه‌گذاری به رشد و توسعه آن کمک کند.

🔹مجید رضوی، مدیرعامل هلدینگ هزاردستان در این باره اعلام کرده است که تصمیم برای واگذاری بخش یا تمامی سهام «کارنامه» با هدف فراهم کردن فرصت و تسهیل رشد مستقل برای کارنامه و همچنین تمرکز بیشتر آنها روی دیوار اتخاذ شده است.

🔹رضوی در این مورد گفت:
«کارنامه طی سه سال گذشته موفق شده هر سال رشدی بیش از ۱۵۰ درصد را تجربه کند و برای ادامه این روند، نیازی به جذب سرمایه جدید ندارد. این شرکت در سال ۱۴۰۳ نیز به سوددهی رسیده و توانسته با اتکا به منابع داخلی خود مسیر رشد را ادامه دهد.»


🔹به گفته او کارنامه در سال گذشته فقط در تهران نزدیک به ۷۰ هزار خودرو را کارشناسی کرده و در معامله ۱۰ هزار خودرو هم به عنوان واسطه یا تامین‌کننده مالی ایفای نقش کرده ‌است.

🔹موج خرید و فروش و واگذاری سهام شرکت‌های استارتاپی از پاییز سال گذشته سیر صعودی داشته است. «فن‌زی» در پرونده شماره هشتم خود به موشکافی این روند پرداخت.

🔹در این پرونده اکثر مدیران و کارشناسان اکوسیستم استارتاپی علت این اتفاق‌ها را خارج از روند طبیعی که در دنیا اتفاق می‌افتد، دانسته بودند. به باور آنها فشارهای امنیتی و محدودیت‌هایی که پای فعالان این کسب‌وکارها گذاشته می‌شود در نهایت باعث می‌شود آنها عطای نوآوری و کمک به اقتصاد دیجیتال در کشور را به لقایش ببخشند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-999672

🧊@FanzyMag
24.04.202514:05
🚀معرفی استارتاپ «زی‌رو»:
📱راهی‌برای کاهش آلودگی و فرار از ترافیک شهر

🔹 حل نشدن مشکل آلودگی شهر توسط مسئولان تصمیم‌گیر در چند دهه گذشته، باعث شکل گرفتن استارتاپ‌هایی شده که با راه‌حل‌های نوآورانه تلاش می‌کنند تا به حل مسئله ترافیک و آلودگی هوا کمک کنند. هرچند که در این بین نهادهایی از جمله شهرداری از راه‌های مختلف برای فعالیت‌ آنها چالش ایجاد می‌کنند یا با کپی ایده‌ آنها، برایشان رقیب می‌سازند.

🔹با وجود این شرایط، سید سجاد غرضی و نازلی بهروز سال ۱۴۰۱ با هدف کمک به حمل‌ونقل شهری و استفاده از انرژی‌های پاک و سبز در حمل‌ونقل عمومی شهری، استارتاپ «زی‌رو» را راه‌اندازی کردند.

🔹«زی‌رو» یک سرویس اجاره‌ی آنلاین وسایل حمل‌ونقل برقی است و کاربران می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن آن از موتور و دوچرخه برقی «زی‌رو» برای رفت‌وآمد خود استفاده کنند. هرچند به گفته مدیران این استارتاپ، استفاده از اسکوتر هم به زودی در زی‌رو در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

#استارتاپ

🔗 «فن‌بیز» این هفته را از طریق لینک زیر در شبکه شرق بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-998061

🧊@FanzyMag
🔺 تاثیر مذاکرات روی بازار دیجیتال :
📍قیمت موبایل کاهشی شد


🔹قیمت لوازم دیجیتال و در رأس آن گوشی موبایل در سال گذشته و با اوج‌گرفتن ارزش دلار، روند صعودی عجیبی داشت، تاجایی‌که در انتهای سال گذشته برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که با ادامه روند افزایشی ارزش دلار، قیمت‌ها در بازار دیجیتال بیشتر هم خواهد شد و گروهی به مردم پیشنهاد کردند که قبل از شروع سال ۱۴۰۴ گوشی موبایل بخرند.

🔹حالا با شروع مذاکرات از هفته گذشته ورق برگشته است؛ دلار از کانال ۱۰۰ هزار تومان به کانال ۸۰ هزار تومان رسیده و همین امر بر کاهش قیمت گوشی‌های موبایل تأثیر گذاشته است. قیمت گوشی بین ۵ تا ۱۰ درصد و در برخی مدل‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش قیمت داشته است. با ادامه‌داشتن مذاکرات حالا این سؤال مطرح است که آیا باز هم قیمت گوشی موبایل روند کاهشی خود را ادامه می‌دهد یا این تنها یک حباب موقت است؟

🔹با وجود تأثیری که مذاکرات بر روند کاهشی قیمت گوشی داشته است، اما همچنان خریداران برای خرید گوشی یا دیگر لوازم الکترونیکی تردید دارند. از طرف دیگر افرادی که قصد خرید دارند به راحتی نمی‌توانند گوشی مورد نظر خود را بخرند، چرا که بخش قابل توجه‌ای از فروشندگان به خاطر نوسانات نرخ ارز، تمایلی به فروش گوشی تلفن‌همراه ندارند.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996366

🧊@FanzyMag
🔺سم آلتمن، مدیرعامل Open AI مجبور به عقب‌نشینی شد:

📍به ساختار عام‌المنفعه وفادار می‌مانیم


🔹اوپن ای‌آی (Open AI)، شرکت مادرِ سرویس هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی (Chat GPT)، پس از ماه‌ها کشمکش سخت بر سر قدرت، طرح حاکمیتی جدیدی را مطرح کرده که نشان از عقب‌نشینی تلخ سم آلتمن (Sam Altman)، مدیرعامل شرکت در قبال ایلان ماسک و تغییر 180 درجه سیاست‌های او دارد.

🔹برت تیلور (Bret Taylor)، رئیس هیئت مدیره اوپن ای‌آی، طی گزارشی در کنار انتشار نامه سرگشاده سم آلتمن برای کارمندان و ذینفعان شرکت، اعلام کرده است که:
ما پس از گفت‌وگوهای سازنده با دفتر دادستان کل ایالت‌های دلاور و کالیفرنیا و شنیدن نظرات رهبران مدنی، تصمیم گرفته‌ایم از تلاش برای تبدیل‌شدن به یک نهاد سودمحور صرف‌نظر کنیم. ما همچنان به ساختار عام‌المنفعه یا غیرانتفاعی خود وفادار خواهیم ماند.


🔹شرکت اوپن ای‌آی، تاکنون در قالب یک ساختار غیرانتفاعی به فعالیت خود ادامه داده، اما مدت‌هاست که به دلیل برخی مسائل مالی و نیازهای اقتصادی در مجموعه، آلتمن و تعدادی از اعضای هیئت‌مدیره شرکت سعی دارند ساختار آن را به شرکتی سودمحور تغییر داده و از غیرانتفاعی بودن رها سازند.

🔹ساختار غیر انتفاعی شرکت، باعث شده است تا سود حاصل از فعالیت‌‌های این سیستم که عمدتاً نیز نشات گرفته از سرویس هوش مصنوعی مولد چت جی‌پی‌تی (Chat GPT) است، عاید سرمایه‌گذاران و سهام‌داران آن نشود.

🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1003280

🧊@FanzyMag
🔺معاون وزیر ارتباطات:
📍خسارت وارده به بندر شهید رجایی ۳ تا ۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود

🔹رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه در یک محاسبه سرانگشتی خسارت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی ۳ تا ۵ میلیارد دلار است، اعلام کرد که با توسعه فناوری‌های نوین و داده‌ها به راحتی می‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.

🔹محمدمحسن صدر امروز (15 اردیبهشت) در افتتاحیه رویداد نقش تنظیم گری ۵G-AIOT در توسعه اقتصاد دیجیتال با اشاره به نقش فناوری در زندگی روزمره به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت: «چرا باید در این بندر ۱۳۰ هزار کانتینر دپو شود، ولی در هیچکدام از کانتینرها مشخص نباشد که چه کالایی وجود دارد؟»

🔹صدر به موضوع ناترازی های انرژی در کشور نیز اشاره و اعلام کرد: «موضوع ناترازی، اقتصاد کشور را نابود کرده است و همین خسارت وارده به بخش فناوری اطلاعات در اثر قطعی های مکرر برق بسیار زیاد است، اما وزارت ارتباطات برنامه دارد تا بتواند در حوزه فناوری ارتباطات ۳۰ درصد انرژی کشور را ذخیره کند.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1002698

🧊@FanzyMag
🔺با تصویب مصوبه جدید در هیئت مقررات زدایی:‌
📍اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به پلتفرم‌های آزمایشگاهی مجوز می‌دهد

🔹مجوز فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی به اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی سپرده خواهد شد. با تصویب مصوبه جدید واگذاری ارائه مجوز به این فعالان توسط هیئت مقررات‌گذاری، پلتفرم‌های فعال در حوزه آزمایشگاه باید برای ادامه فعالیت از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مجوز دریافت کنند.

🔹رضا الفت‌نسب رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی در شبکه ایکس با اعلام این خبر نوشت:
«در جلسه کارشناسی هیئت مقررات‌زدایی مصوب شد که صدور پروانه کسب سکوهای ارائه‌دهنده خدمات آزمایشگاهی توسط اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی و صرفا با اخذ تعهد از کسب‌وکار صادر شود.»


🔹او در ادامه از همکاری موثر اتاق اصناف ایران در این زمینه تشکر کرده و ابراز امیدواری کرده که این مصوبه به تصویب هیئت مقررات‌زدایی هم برسد.


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1000210

🧊@FanzyMag
🔴مدیرعامل زیرساخت خبر داد:
یک حمله گسترده و پیچیده سایبری به زیرساخت کشور شناسایی شد


🔹مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت از شناسایی یک حمله سایبری گسترده به زیرساخت‌های کشور خبر داده و گفته اقدامات پیشگیرانه در این خصوص صورت گرفته است.

🔹بهزاد اکبری در این زمینه نوشت:

«باعنایت خداوند و تلاش تیم‌های امنیتی
و فنی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات، روز گذشته یکی از حملات سایبری گسترده و پیچیده علیه زیرساخت‌های کشور شناسایی و اقدامات پیشگیرانه‌ صورت گرفت.»


🔹شرکت ارتباطات زیرساخت چندی پیش گزارشی از میزان حملات DDoSدر زمستان سال گذشته منتشر کرد. طبق این گزارش میزان حملات در زمستان ۱۴۰۳ نسبت به پاییز همان سال، تقریبا دوبرابر شده است. در حالی که در پاییز سال گذشته میزان مقابله با حملات بیش از ۵۷ حمله بوده، این میزان در زمستان به بیش از ۱۰۱ هزار حمله رسیده است.

🔹طبق داده‌های این گزارش بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات در راستای محروم‌سازی مردم ایران از دریافت خدمات مورد نیازشان بوده و ادعا شده که تمامی این حملات با موفقیت دفع شده است.

🔹این گزارش نشان می‌داد بیشترین حملات به شبکه مخابراتی و زیرساخت شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی بوده و بعد از آن هم بیشترین حملات کسب‌وکارهای اینترنتی را هدف قرار داده‌اند.

🧊@FanzyMag
🔺آموزش تپسی به کودکان برای مراقبت از محیط زیست

🔹شرکت تپسی هم‌زمان با «روز جهانی زمین»، اعلام کرد که در همکاری با نشریه قلک، اقدام به انتشار داستان‌هایی با موضوع مراقبت از محیط زیست کرده است. به گزارش روابط عمومی این شرکت، انتشار این داستان‌ها در راستای مسئولیت اجتماعی این شرکت و با هدف آموزش مراقبت از محیط زیست به کودکان 5 تا 9 سال انجام شده است.

🔹نگار عرب، معاون ارتباطات تپسی در این خصوص می‌گوید:
«هر روز در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها، تصاویر ناراحت‌کننده‌ای از آسیب‌هایی که توسط برخی افراد به محیط زیست وارد شده است را می‌بینیم. از ریختن زباله در طبیعت و شهر تا شکستن درختان برای روشن کردن آتش و آلوده کردن آب‌ها و ... . یکی از مهم‌ترین مسائلی که باعث بروز این آسیب‌ها شده است، خلاء آموزش و اقدامات فرهنگی در حوزه مراقبت از محیط زیست است.»


🔹او در ادامه اعلام کرد:‌ «از آنجایی که کودکان، حافظان آینده‌ی زمین هستند و آموزش به آن‌ها در سنین پایین، تاثیر بالایی در شکل‌دهی ذهنیت آن‌ها نسبت به موضوعات دارد، ما تصمیم گرفتیم آموزش به کودکان را به عنوان یکی از اقداماتمان در حوزه مسئولیت اجتماعی، در دستور کار قرار دهیم.»

🔹تپسی پیش از این نیز اعلام کرده بود که برای هر کاربری که 100 سفر با سرویس باهمسفر برود یک درخت خواهد کاشت. باهمسفر، سرویس اشتراکی این شرکت است که می‌تواند به کاهش آلاینده‌ها و ترافیک در شهر کمک کند.


🧊@FanzyMag
🔺احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی در ماه‌های آینده

🔹نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی بر اساس مصوبه شورای شهر تهران از امروز یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش یافت. طبق این مصوبه نرخ کرایه‌های تاکسی 36.8 درصد افزایش پیدا کرد. در این شرایط برای بسیاری از کاربران این سوال مطرح می‌شود که آیا این افزایش کرایه شامل کرایه تاکسی‌های اینترنتی هم خواهد شد.

🔹پیگیری «فن‌زی» از دو بازیگر اصلی بازار تاکسی‌های آنلاین یعنی اسنپ و تپسی نشان می‌دهد که هنوز آنها در این مورد تصمیم نگرفته‌اند، اما احتمالا با توجه به تورم، شرایط اقتصادی و افزایش هزینه‌ها در سیستم حمل و نقل، این پلتفرم‌ها هم برای پاسخ به نیاز کاربران راننده خود مجبور به افزایش قیمت در ماه‌های آینده خواهند شد. همچنین این دو پلتفرم تاکید می‌کنند که افزایش نرخ کرایه‌های آنها مانند شیوه سنتی دستی نیست و به شیوه هوشمند انجام می‌شود.

🔹روابط عمومی اسنپ در پاسخ به پیگیری «فن‌زی» در مورد میزان افزایش نرخ کرایه این تاکسی اینترنتی تنها به این توضیح بسنده کرد که هنوز تصمیمی در این مورد گرفته نشده و در صورت تصمیم‌گیری نهایی، این اتفاق اعلام خواهد شد.
از طرف دیگر روابط عمومی تپسی هم اعلام می‌کند که هنوز اقدام به افزایش قیمت کرایه خود نکرده، اما در ماه‌های آینده ناگزیر به تغییرات تعرفه خود خواهند بود.

🔹روابط عمومی تپسی در این مورد به «فن‌زی» گفت:
«در سال جدید تا امروز تغییر محسوسی روی قیمت‌ها نداشته‌ایم، اما با توجه به بالا رفتن هزینه‌ها در سال جاری، افزایش هزینه‌ی اعلام‌شده از سوی شورای شهر برای تاکسیرانی و افزایش هزینه‌های زندگی رانندگان، به نظر می‌رسد تغییر هزینه در ماه‌های آینده اجتناب‌ناپذیر است. در نهایت همواره تلاش ما بر این است که هزینه‌ی سفر اعلام شده از سمت ما، هم برای راننده و هم برای مسافر صرفه اقتصادی داشته باشد.»


🔗جزییات بیشتر:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-996673

🧊@FanzyMag
显示 1 - 24 158
登录以解锁更多功能。