Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد avatar
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد avatar
مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد
بازدید دکتر حمید یحیوی، رئیس دانشکدهٔ علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بو‌علی سینا همدان به همراه دکتر روح الله اسلامی، عضو هیأت علمی و معاون آموزشی و پژوهشی دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ، از موزه دانشگاه فردوسی مشهد

۱۴۰۴/۰۱/۲۷

@mafakherferdowsi
@Mafakherferdowsi
10 دی 1403 مصادف است با هجدهمین سالروز درگذشت زنده‌یاد، دکتر کمال مجتهدزاده اردبیلی، استاد پیشکسوت دانشکدۀ علوم دانشگاه فردوسی مشهد

مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه یاد و خاطرۀ این استاد پیشکسوت دانشگاه را گرامی می‌دارد

@Mafakherferdowsi
22.04.202521:45
نهمین نشست از سلسله نشست‌های‌ چهره‌ها در محل باشگاه مفاخر و پیشکسوتان دانشگاه فردوسی برگزار شد.

نهمین نشست از سلسله نشست‌های چهره‌ها با پخش مستند «بشرویه شهر کاغذ‌باد و بادگیر‌های بلند» (روایتی از زندگی زنده‌یاد استاد بدیع‌الزمان فروزانفر) به همت مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور دکتر سید جواد مرتضایی، دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی ظهر یکشنبه ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ برگزار شد.

کارگردان این مستند آقای امین اصلانی بوده و تمامی پلان‌های آن در شهر بشرویه زادگاه استاد بدیع‌الزمان فروزانفر، تصویر‌برداری شده است.

در این برنامه که با حضور علاقمندان، دانشجویان و استادانی از دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، آقای سعید سعید‌پور، دبیر نشست، ضمن خوش آمد‌گویی به حاضران در جلسه، مقدمه‌ای در خصوص معماری شهر بشرویه، روند شکل‌گیری آن و وجه تسمیه این شهر سخن گفت.

پس از پخش این مستند دکتر سید جواد مرتضایی دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد که خود از شاگردان مع الواسطه استاد بدیع‌الزمان فروزانفر محسوب می‌گردند در ابتدا در خصوص نام‌ها و القاب استاد بدیع‌الزمان فروزانفر و اعطای لقب بدیع‌الزمان به ایشان از سوی قوام‌السلطنه اشاره نمودند.

دکتر مرتضایی ویژگی های بارز استاد فروزانفر را حافظه کم نظیر ایشان، نبوغ و استعداد ذاتی، تسلط ایشان به زبان و ادبیات عرب و نظم فوق العاده ایشان در کلاس های درس عنوان نمودند و ایشان را در کنار ملک‌الشعرای بهار، عباس اقبال آشتیانی و علامه همایی، نسل اول استادان ادبیات دورۀ معاصر معرفی نمودند.

ایشان در ادامه صحبت‌های خود، در مورد شیوه تدریس و نحوه ارزشیابی استاد فروزانفر از دروس و همچنین آثار منتخب استاد به ایراد سخن پرداختند و به این نکته اشاره نمودند که استاد بدیع‌الزمان فروزانفر، کتاب «سخن و سخنوران» که مهمترین کتاب ادبی انتقادی ما محسوب می‌گردد را پیش از سی سالگی تألیف نموده‌اند.

در پایان این نشست دکتر فاطمه محروق، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از حضور ارزشمند دکتر سید جواد مرتضایی و مطالب مفید و جامعی که ایشان بیان نمودند از دیگر استادان و دانشجویان حاضر در جلسه نیز تشکر نمودند و اظهار امیدواری کردند که با حضور پر رنگ دانشجویان، برگزاری این‌گونه نشست‌ها در سال جاری تداوم و استمرار داشته باشد.

@mafakherferdowsi
09.03.202520:05
نگاهی به زندگی و آثار دکتر محمدمهدی ناصح، استاد پیشکسوت دانشگاه فردوسی مشهد

شهرآرا نیوز ۱۳۹۸/۵/۱۲


https://shrr.ir/0000k4



@mafakherferdowsi
07.04.202518:32
فراخوان پنجمین دورۀ «جایزۀ ادبی استاد محمّد قهرمان»

مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی، با هدف گسترش و اعتلای زبان و ادب پارسی و نیز به منظور پاسداشت یاد و خاطرۀ پژوهشگر و شاعر برجسته و فرزانۀ خراسانی و رئیس اسبق كتابخانۀ دانشکدۀ ادبيات و علوم انسانی، «استاد محمّد قهرمان»، مراسم اعطای پنجمین دورهٔ جایزۀ ادبی «استاد محمّد قهرمان» را برگزار خواهد کرد.

علاقه‌مندان می‌توانند با توجه به آیین‌نامۀ این جایزه آثار خود را اعم از کتاب‌ یا رسالۀ مقاطع تحصیلات تکمیلی که در حوزۀ ادبیات دورۀ صفویه، سبک هندی و شعر و آثار استاد محمد قهرمان، در سال ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ منتشر يا دفاع شده باشد، تا پایان فروردین‌ماه ۱۴۰۴ به دبیرخانۀ این جایزه ارسال نمایند.

گفتنی است، جایزۀ نخستین دورۀ این مراسم به آقای دکتر سعید شفیعیون، مصحح کتاب تذکرۀ نفایس‌المآثر اثر کامی قزوینی، تعلق گرفته و در دومین دوره، کتاب رسائل طغرای مشهدی به تصحیحِ سید محمد صاحبی اثرِ شایستۀ تقدیر شده است. جایزهٔ سومین دوره به خانم دکتر فاطمه رضوی برای نگارشِ رسالهٔ «وسعت مشرب: صلح و آزادگی؛ رشد و دگردیسی یک اندیشه در سبک هندی» اهدا شده و در چهارمین دوره، کتاب کلیات اشعار وقاری طبسی، تصحیحِ دکتر علیرضا فرجامی اثرِ برگزیده و کتاب کلیات اشرف مازندرانی، تصحیحِ دکتر هومن یوسفدهی، اثرِ شایستۀ تقدیر شده‌اند و از پایان‌نامۀ خانم زهرا سالاری با عنوان «بوطیقای شعر لهجه (مطالعۀ موردی اشعار استاد محمّد قهرمان)» به‌عنوان اثر شایستۀ دریافتِ لوح سپاس، تقدیر گردیده است.

نشانی دبیرخانه: خراسان رضوی، مشهد، میدان پارک، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد کد پستی: ۹۱۷۷۹۴۸۹۷۴
تلفن: ۵-۳۸۸۰۲۶۴۱-۰۵۱
رایانامه:
Mafakher@um.ac.ir


@mafakherferdowsi
بازدید خانم دکتر الهام خادمی به همراه دانش‌آموزان پایهٔ دهم دبیرستان دخترانه شهر‌آرا از موزهٔ دانشگاه فردوسی مشهد

۱۴۰۳/۱۱/۱۶

@mafakherferdowsi
تمدید مهلت فراخوان پنجمین دورهٔ جایزهٔ ادبی استاد محمّد قهرمان

@mafakherferdowsi
26.01.202510:16
دکتر سیروس سهامی فرزند حسین، در سال ۱۳۱۴ خورشیدی در بندر انزلی تولد یافت. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاه خود گذراند؛ سپس وارد دانشسرای عالی تهران شد و در سال ۱۳۳۶ در رشتۀ تاریخ و جغرافیا فارغ‌التحصیل شد. در همان سال به عنوان دبیر وارد آموزش و پرورش شد. در سال ۱۳۳۹ به منظور ادامۀ تحصیل عازم دانشگاه کلرمون فرانسه گردید و تا سال ۱۳۴۴ در این کشور به سر برد. پس از اخذ درجۀ دکتری در رشتۀ جغرافیا به ایران بازگشت و در دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه مشهد (فردوسی مشهد) به تدریس مشغول شد.
وی در سال ۱۳۴۹ به مدت یک سال سرپرست امور دانشجویان دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه مشهد (فردوسی مشهد) بود. در سال ۱۳۵۳ به سمت مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه منصوب شد و در سال ۱۳۵۴ مدیر گروه آموزشی جغرافیا گردید. پس از انقلاب اسلامی از تاریخ ۱۳۵۷/۱۲/۱۷ تا ۱۳۵۸/۰۹/۱۴ سرپرستی دانشگاه فردوسی مشهد را به عهده داشت و در سال ۱۳۶۲ بازنشانده شد.
ایشان سرانجام در هفتم بهمن ماه ۱۳۹۹ دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.

@Mafakherferdowsi
Ko'rsatilgan 1 - 9 dan 9
Ko'proq funksiyalarni ochish uchun tizimga kiring.