Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Мир сегодня с "Юрий Подоляка"
Труха⚡️Україна
Труха⚡️Україна
Николаевский Ванёк
Николаевский Ванёк
DW Persian دویچه‌‌وله فارسی avatar
DW Persian دویچه‌‌وله فارسی
DW Persian دویچه‌‌وله فارسی avatar
DW Persian دویچه‌‌وله فارسی
30.04.202517:12
🔶عراقچی از دیدار با تروئیکای اروپا پیش از مذاکرات رم خبر داد

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، امروز چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل)، در حاشیه جلسه هیأت دولت اعلام کرد که محل دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا شهر رم، پایتخت ایتالیا، خواهد بود.

او بار دیگر با اشاره به اینکه عمان "میزبان مذاکرات" است گفت، اما "به دلایل لجستیکی تصمیم گرفتند در رم مذاکرات برگزار شود".

عراقچی در عین حال متذکر شد که محل مذاکره "خیلی اساسی نیست" و جمهوری اسلامی هم علاقه‌ای به "مذاکرات فرسایشی" ندارد و "به دنبال وقت تلف کردن" نیست.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین اعلام کرد که مقام‌های ایرانی پیش از آغاز دور چهارم مذاکرات، جلسه‌ای هم در رم با نمایندگان آلمان، فرانسه و بریتانیا خواهند داشت.

هم‌زمان دو منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که دیدار نمایندگان تروئیکای اروپا با مقام‌های ایرانی در رم خواهد بود.

@dw_farsi
🔶 امروز در ایران مجموعا "هفت نفر اعدام شده‌اند"

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، همزمان با اجرای حکم اعدام محسن لنگرنشین، زندانی امنیتی در زندان قزلحصار کرج، سه زندانی دیگر نیز که پیش‌تر متهم به جرایم مرتبط با مواد مخدر و قتل بوده و به اعدام محکوم شده بودند، به دار آویخته شده‌اند.

بدین‌ترتیب شمار اعدام‌شدگان امروز چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه (۳۰ آوریل)، در زندان قزلحصار به چهار تن افزایش یافته است.

طبق همین گزارش، علاوه بر اجرای حکم اعدام محسن لنگرنشین، زندانی متهم به "جاسوسی برای اسرائیل"، حکم سه زندانی دیگر در این زندان نیز به اجرا در آمده است. هرانا می‌گوید، نام یکی از این سه زندانی اعدام‌شده که این ارگان خبری هویتش را احراز کرده، اصغر وطن‌پرست بوده است.

به گفته هرانا مسئولان زندان و نهادهای مربوطه هنوز اجرای حکم اعدام این سه زندانی را اعلام نکرده‌اند.

هم‌زمان خبرگزاری حال‌وش که بیشتر اخبار مرتبط با سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، از اعدام سه زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد خبر داده است.

@dw_farsi
30.04.202513:36
🔶 روز جهانی کارگر در ایران؛ کارگران بی‌دفاع، مطالبات بی‌پاسخ

کارگران ایران در آستانه اول ماه ماه (۱۱ اردیبهشت)، روز جهانی کارگر، در وضعیتی به مراتب سخت‌تر از پیش به سر می‌برند. در این میان نه تنها مطالبات کارگران پاسخ داده نمی‌شود، بلکه فعالان جنبش کارگری با سرکوب، فشار، بازداشت و زندان روبه‌رو می‌شوند.

در همین راستا بسیاری از تشکل‌های مستقل کارگری، به مناسبت فرارسیدن اول ماه مه، با صدور بیانیه‌ها و فراخوان‌هایی نسبت به مطالبات بی‌پاسخ مانده خود اعتراض کرده و خواستار آزادی کامل در برگزاری مستقل مراسم روز جهانی کارگر شده‌اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد با انتشار بیانیه‌ای به همین مناسبت، اعلام کرده است که دو تن از اعضای قدیمی هیأت مدیره‌اش، یعنی ابراهیم مددی و داود رضوی، کماکان در زندان به‌سر می‌برند و دیگر اعضا و فعالانش نیز "تحت فشار و کنترل نیروهای امنیتی" قرار دارند.

این تشکل کارگری، به گفته خود، از زمان بازگشایی‌اش در سال ۱۳۸۴ تاکنون، "هیچ اول ماه مه‌ای را بدون تجربه‌ی حبس، تهدید، اخراج و سرکوب اعضای سندیکا و دیگر کارگران معترض پشت سر نگذاشته" است.

@dw_farsi
30.04.202511:33
🔶اعتراض جمهوری اسلامی به موضع فرانسه درباره پرونده اتمی

امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت، اظهارات اخیر وزیر خارجه فرانسه مبنی بر این که ایران در آستانه توسعه سلاح هسته‌ای قرار دارد را "کاملا بی‌اساس و از منظر سیاسی غیرمسئولانه" خواند.

ایروانی در نامه خود به رئیس دوره‌ای شورای امنیت و نیز آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل مدعی شد که "جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نبوده و دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است."

نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه خود با انتقاد از موضع دولت فرانسه نوشت: «اگر فرانسه و شرکای آن واقعا به دنبال راه‌حلی دیپلماتیک هستند، باید دست از تهدید برداشته و به حقوق حاکمیتی کشورها تحت حقوق بین‌الملل احترام بگذارند.»

@dw_farsi
🔶 مصرف خوراکی‌های ترش با بدن چکار می‌کند؟

بر خلاف سایر طعم‌های اصلی، پژوهشگران هنوز به‌طور کامل سازوکار گیرنده‌های طعم ترش یا دلایل تفاوت شدت ترشی برخی اسیدها نسبت به بقیه را درک نکرده‌اند.

مشابه با تلخی، تشخیص طعم ترش نیز برای بقا اهمیت دارد؛ چراکه می‌تواند به شناسایی غذاهای فاسد یا خراب‌شده کمک کند.

با این حال، ترش بودن همیشه به معنی ناسالم یا خطرناک بودن غذا نیست.

در واقع، بسیاری از غذاهای ترش سرشار از ترکیبات گیاهی آنتی‌اکسیدان هستند که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌ها محافظت می‌کنند.

@dw_farsi
🔶کشته شدن ۶۰۰ سرباز کره شمالی در جنگ اوکراین

نمایندگان پارلمان کره جنوبی با استناد به داده‌های سرویس‌های اطلاعاتی این کشور می‌گویند حدود ۶۰۰ سرباز کره شمالی در جریان جنگ اوکراین کشته شده‌اند.

بنا بر این گزارش، با احتساب شمار مجروحان، در مجموع حدود ۴۷۰۰ نفر از نیروهای کره شمالی قربانی جنگ در اوکراین شده‌اند.

این گزارش همچنین می‌افزاید که مجموعا ۱۵ هزار شهروند کره شمالی در کنار نیروهای روسیه برای جنگ علیه اوکراین به کار گرفته شده‌اند.

دولت کره شمالی اخیرا پس از مدت‌ها به‌طور رسمی خبر اعزام نیروهای نظامی خود به اوکراین را که از سال گذشته آغاز شده بود، تایید کرد. این سربازان در منطقه کورسک روسیه مستقر بودند که بخش‌هایی از آن در کنترل نیروهای اوکراینی قرار دارد. با وجود این بر اساس اطلاعات سرویس‌های اطلاعاتی غربی، این نیروها در اوایل سال جاری میلادی عقب‌نشینی کردند.

طبق گفته منابع اوکراینی، در حال حاضر چند صد شهروند چینی نیز در کنار نیروهای روسیه علیه اوکراین می‌جنگند.

@dw_farsi
30.04.202517:01
🔶اسرائیل از عملیات نظامی برای حمایت از دروزی‌ها خبر داد

در سوریه اخیراً بین اعضای مسلح اقلیت مذهبی دروزی و شبه‌نظامیان سنی درگیری‌هایی رخ داده است. اکنون اسرائیل وارد این تنش‌ها شده است.

بر اساس بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، این عملیات به‌عنوان "هشدار به افراط‌گرایانی" انجام شده که قصد حملات بیشتر علیه دروزی‌ها را داشته‌اند. در حال حاضر جزئیات مشخصی از این عملیات منتشر نشده است.

در این بیانیه همچنین آمده است که از دولت سوریه خواسته شده تا از دروزی‌های این کشور محافظت کند.

بر اساس گزارش‌ها، علت اولیه حملات به دروزی‌ها یک فایل صوتی بوده است که در آن مردی اظهارات توهین‌آمیزی درباره پیامبر اسلام مطرح کرده بود. این فایل صوتی به یکی از روحانیان دروزی نسبت داده شد، اما او این اتهام را رد کرد، اما با این حال، درگیری‌ها آغاز شد.

@dw_farsi
30.04.202514:46
🔶 برنامه دولت جدید آلمان برای تغییر فوری سیاست پناهندگی

فریدریش مرتس، صدراعظم آینده آلمان که قرار است در روز ششم ماه مه در پارلمان آلمان برای این سمت انتخاب شود، در مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۵ بوندس‌تاگ وعده داده بود که از نخستین روز صدراعظمی‌اش به مهاجرت غیرقانونی پایان خواهد داد.

در همین حال تورستن فرای، رئیس آینده دفتر صدراعظم آلمان از تشدید کنترل‌ها در مرزهای خارجی این کشور خبر داده و اعلام کرد که این وعده از ششم مه عملی خواهد شد.

او در گفت‌وگو با روزنامه‌های گروه رسانه‌ای "فونکه" گفت: «دولت آینده از نخستین روز کاری خود کنترل‌های شخصی در مرزهای آلمان را گسترش خواهد داد و آن‌ها را شدت خواهد بخشید.»

به گفته فرای، برای "مهار سریع و مؤثر مهاجرت غیرقانونی"، برنامه‌هایی برای بازگرداندن متقاضیان در همان نقطه مرزی نیز در دست بررسی است.

فرای با اشاره به تاریخ سوگند فریدریش مرتس به عنوان صدراعظم جدید، اضافه کرد: «هر کس که بخواهد از ۶ مه به‌طور غیرقانونی وارد آلمان شود، باید متوجه باشد که در مرز آلمان متوقف شود.»

او ادامه داد: «هیچ‌کس نمی‌تواند در کشور مورد علاقه‌اش درخواست پناهندگی بدهد. این باید مطابق با قوانین اروپایی در اولین کشوری انجام شود که فرد وارد اتحادیه اروپا شده است که تقریباً هیچ‌وقت آلمان نیست.»

@dw_farsi
30.04.202513:13
🎥 بهداشت قاعدگی زنان در ایران زیر تیغ تورم و بحران اقتصادی

قیمت محصولات بهداشت قاعدگی در ایران رشدی سرسام‌آور داشته، در حالی که کیفیت آن افت کرده است. دویچه وله فارسی، در گزارشی اختصاصی، نگاهی کرده به مشکلات تهیه این کالای ضروری و پر مصرف از زبان بعضی از زنان در ایران. آنها می‌گویندکه از داشتن یک پریود راحت هم محروم شده‌اند.

@dw_farsi
🔶گفت‌وگوهای ایران و آمریکا پیش از دور چهارم با سه کشور اروپایی ادامه می‌یابد

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که پیش از آغاز دور چهارم مذاکرات میان ایران و آمریکا، جلسه‌ای با حضور سه کشور اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) برگزار خواهد شد. این نشست در راستای هماهنگی بیشتر میان طرف‌ها و به منظور پیشبرد مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی برگزار می‌شود. عراقچی همچنین اعلام کرد که دور بعدی گفت‌وگوها در رم، پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد.

سابقه مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای غربی به سال‌ها قبل بازمی‌گردد. دور دوم این مذاکرات در رم برگزار شد، جایی که ایران و کشورهای ۱+۵ در مورد مسائل حساس هسته‌ای و راه‌حل‌های ممکن برای بحران به تبادل نظر پرداختند. این دور از مذاکرات اهمیت زیادی داشت و بر نقش دیپلماسی در حل بحران هسته‌ای ایران تأکید شد.

در ادامه، عراقچی اشاره کرد که نشست‌های پیش‌رو با کشورهای اروپایی و سایر طرف‌ها می‌تواند به بازگشت به توافق هسته‌ای و حل اختلافات کمک کند. این مذاکرات در حالی ادامه دارد که بسیاری از تحلیلگران بر اهمیت نتیجه آن در سطح بین‌المللی تأکید دارند.

@dw_farsi
30.04.202509:01
🔶سه کشته در تیراندازی در سوئد؛ انگیزه هنوز مشخص نیست

سه نفر در تیراندازی روز سه‌شنبه ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) در شهر اوپسالا، واقع در شمال استکهلم، جان خود را از دست دادند. این حادثه در مرکز شهر و در آستانه جشن‌های بهاری اوپسالا رخ داد، جشن‌هایی که هر ساله حدود ۱۰۰ هزار بازدیدکننده به خود جذب می‌کند. پلیس سوئد اعلام کرده که حمله توسط یک مهاجم نقاب‌دار صورت گرفته و او توانسته است پس از حمله با استفاده از یک اسکوتر از محل فرار کند.

پلیس سوئد اعلام کرد که هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه این حادثه یک حمله تروریستی بوده وجود ندارد. با این حال، یک تحقیقات قتل آغاز شده است.برخی رسانه‌های سوئدی گزارش داده‌اند که تیراندازی در یک آرایشگاه رخ داده است.

پلیس سوئد اعلام کرده است که تحقیقات خود را برای روشن شدن جزئیات بیشتر حادثه ادامه می‌دهد. این تیراندازی تنها یک روز قبل از جشن‌های والپورگیس نایت در اوپسالا رخ داد که یکی از بزرگترین جشن‌های بهاری در سوئد محسوب می‌شود.

@dw_farsi
🔶حمله جنگنده‌های بریتانیا به کارخانه ساخت پهپاد حوثی‌ها در یمن

نیروی هوایی بریتانیا اعلام کرد در جریان عملیاتی مشترک با ارتش ایالات متحده، یک کارخانه ساخت پهپاد متعلق به شبه‌نظامیان حوثی در یمن را هدف قرار داده است.

وزارت دفاع بریتانیا می‌گوید که بر اساس اطلاعات به دست آمده از سرویس‌های اطلاعاتی، در ساختمان‌های مذکور در جنوب صنعا؛ پایتخت یمن، پهپادهایی ساخته می‌شدند که حوثی‌ها از آن‌ها برای حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و خلیج عدن استفاده می‌کردند.

شورشیان حوثی‌ در حال حاضر،‌ کنترل صنعا و مناطق دیگری از این کشور را در دست دارند. این شبه‌نظامیان که مورد حمایت حکومت ایران قرار دارند، از زمان آغاز جنگ غزه میان اسرائیل و گروه تروریستی حماس در اکتبر ۲۰۲۳، بارها با ادعای حمایت از فلسطینی‌ها به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن حمله کرده‌اند.


@dw_farsi
30.04.202516:46
🔶 نخستین دیدار وزیر خارجه سوریه با مقام‌های آمریکایی

به گزارش خبرگزاری رویترز اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه دولت موقت سوریه، روز سه‌شنبه (۲۹ آوریل / ۹ اردیبهشت) در نیویورک با مقام‌هایی از وزارت خارجه ایالات متحده دیدار کرد. این دیدار در حاشیه نشست‌های سازمان ملل برگزار شد و به گفته دو منبع آگاه، نخستین گفت‌وگوی مستقیم بین طرفین در خاک آمریکا محسوب می‌شود.

الشیبانی همچنین در مراسمی نمادین، برای اولین‌بار پرچم سه‌ستاره مخالفان سوریه را به‌عنوان پرچم رسمی جمهوری عربی سوریه برافراشت؛ پرچمی که چهارده سال پس از آغاز جنگ داخلی سوریه، اکنون به‌طور رسمی جایگزین پرچم دولت اسد شده است.

رویترز گزارش داده که دمشق به‌دنبال آن است تا از واشنگتن نقشه راهی عملی برای لغو تحریم‌ها دریافت کند. ایالات متحده در ماه مارس فهرستی از هشت شرط را برای کاهش احتمالی تحریم‌ها به سوریه ارائه کرد. از جمله این شروط می‌توان به نابودی باقی‌مانده تسلیحات شیمیایی و همکاری با سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرد. به نوشته رویترز، این فهرست توسط ناتاشا فرانچسکی، معاون دستیار وزیر خارجه در امور خاور نزدیک، در دیداری دوجانبه در بروکسل به الشیبانی تحویل داده شده است.

@dw_farsi
🔶 سانحه رانندگی در سپیدان؛ ۱۳ دانش‌آموز و دو بزرگسال مصدوم شدند

به گزارش روزنامه دولتی ایران در جریان برخورد یک مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان با یک خودروی سواری در محور سپیدان ۱۳ دانش‌آموز و ۲ بزرگسال مصدوم شدند.

مسعود عابد، رئیس اورژانس استان فارس، به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت، پس از گزارش برخورد خودروی سواری پژو ۴۰۵ با مینی‌بوس مدرسه به مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵، کارشناسان اورژانس با دو آمبولانس، یک اتوبوس آمبولانس و خودرو فرماندهی حادثه به محل اعزام شده‌اند.

رئیس اورژانس استان فارس با اشاره به بررسی‌های اولیه گفت، این حادثه ۱۵ مصدوم، شامل دو مصدوم بزرگسال و ۱۳ مصدوم کودک در رده سنی ۸ تا ۱۰ سال، به همراه داشته است.

بر اساس همین گزارش، تمامی مصدومان برای دریافت خدمات درمانی پیشرفته‌تر به بیمارستان امام حسین سپیدان منتقل شده و حال عمومی آنها "مطلوب" گزارش شده است.

ایران جزو بدترین کشورهای جهان از لحاظ میزان آسیب‌های ناشی از سوانح رانندگی است. میزان تلفات ناشی از این سوانح در ایران ۲۵ برابر ژاپن و حدود ۸ برابر ترکیه است.

@dw_farsi
30.04.202512:24
🔶پاکستان می‌گوید حمله نظامی هند قریب‌الوقوع است

همزمان با بالا گرفتن تنش میان هند و پاکستان در پی حمله مرگبار به گروهی از گردشگران در کشمیر، عطاءالله طرار؛ وزیر اطلاعات پاکستان می‌گوید اسلام‌آباد اطلاعاتی موثق در اختیار دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده به پاکستان حمله نظامی کند.

این اظهارات ساعاتی پس از آن بیان شد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند اعلام کرد به نیروهای مسلح این کشور برای واکنش به کشته شدن گردشگران در منطقه کشمیر تحت کنترل هند، اختیار تام خواهد داد.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که تبادل آتش بین نیروهای نظامی هند و پاکستان در امتداد خط مرزی که منطقه کشمیر هند و پاکستان را از یکدیگر جدا می‌کند، شدت گرفته است.

@dw_farsi
🔶نتانیاهو تصمیم به لغو برکناری رئیس دستگاه امنیت داخلی اسرائیل گرفت

دولت اسرائیل تحت رهبری نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو تصمیم خود برای برکناری رئیس دستگاه امنیت داخلی، رونن بار، را لغو کرد. این تصمیم در نامه‌ای به دادگاه عالی اسرائیل اعلام شد و به دنبال آن، بار نیز اعلام کرد که به رغم این تغییر تصمیم، همچنان قصد استعفا دارد و از ۱۵ ژوئن ۲۰۲۵ از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

این تغییر تصمیم پس از آن انجام شد که دادگاه عالی اسرائیل درخواست فوری برای توقف برکناری بار را پذیرفت. برخی منابع خبری مانند روزنامه هاآرتص معتقدند که هدف از لغو این تصمیم، جلوگیری از صدور حکمی اصولی در مورد استقلال سیاسی سرویس‌های اطلاعاتی از سوی دادگاه عالی اسرائیل است.

روند تنش‌ها بین نتانیاهو و بار پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس آغاز شد. نتانیاهو بار را به دلیل شکست اطلاعاتی در جلوگیری از حمله حماس مقصر دانست، در حالی که بار به‌طور علنی نتانیاهو را متهم به تلاش برای اعمال فشار بر او برای وفاداری شخصی و پیگیری پرونده‌های قضائی علیه منتقدان دولت کرد.

@dw_farsi
30.04.202508:31
🔶محسن لنگرنشین؛ زندانی‌ سیاسی در زندان قزلحصار اعدام شد

خبرگزاری‌ میزان وابسته به قوه قضاییه حکومت ایران روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) از اجرای حکم اعدام محسن لنگرنشین خبر داد. این زندانی سیاسی از زمان بازداشت در سال ۱۴۰۲ تحت شکنجه و بازجویی‌های مداوم همراه با تهدید به بازداشت اعضای خانواده قرار داشت و روز دوشنبه برای اجرای حکم به انفرادی زندان قزلحصار منتقل شده بود.

لنگرنشین از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام "جاسوسی برای اسرائیل" به اعدام محکوم شده بود.

بر اساس اعلام منابع حقوق بشری، محسن لنگرنشین در تاریخ ۱۲ تیر ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت و به یکی از خانه‌های امن وزارت اطلاعات منتقل شده بود.

او یک روز پس از بازداشت، از خانه امن وزارت اطلاعات به دادسرا منتقل شده و پس از تفهیم اتهام، برای‌ بازجویی‌ بیشتر به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافته بود.

@dw_farsi
30.04.202505:52
🔶هلال احمر: "مهار" آتش‌سوزی بندر رجایی و آغاز عملیات پاکسازی

مختار سلحشور؛ مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان هرمزگان در گفتگوی شامگاه دوشنبه ۸ اردیبهشت با صداوسیمای جمهوری اسلامی از "مهار" آتش‌سوزی بندر رجایی و آغاز عملیات پاکسازی در این بندر خبر داد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که بر اساس گزارش‌های زنده تصویری تلویزیون جمهوری اسلامی همچنان دود غلیظی از کانتینرها در حال برخاستن است.

در همین راستا خبرنگار صداوسیما در گزارش خود با بیان این که "عملیات خنک‌سازی سرعت گرفته" و "کانتینرهای آسیب‌دیده در حال انتقال به بیرون هستند" اعلام کرد که "بلند شدن دود از بین کانتینرها نشان‌دهنده این است که حرارت همچنان وجود دارد و ممکن است هنوز داخل کانتینرها لکه‌های آتش باشد."

@dw_farsi
🔶 سخنگوی دولت از پیامک‌های تذکر حجاب اظهار بی‌اطلاعی کرد

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان، از ارسال پیامک‌های تذکر رعایت حجاب به شهروندان در تهران و اصفهان اظهار بی‌اطلاعی کرد و وعده داد که دولت این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

مهاجرانی افزود: «موضع دولت این است که حجاب از جنس موضوعات فرهنگی و تربیتی است. با کارهای سلبی نمی‌توانیم به نتیجه‌ای برسیم. دولت قرار نیست مقابل مردم بایستد.»

پس از تصویب قانون جنجالی "حجاب و عفاف" در مجلس شورای اسلامی، شورای عالی امنیت ملی ایران، با در نظر گرفتن اعتراضات و پیامدهای احتمالی، اجرای آن را به حال تعلیق در آورد.

با وجود این، شهروندان ابتدا در اصفهان و سپس رشت و در نهایت تهران پیامک‌هایی را از "ستاد امر به معروف" دریافت کرده‌اند که در آنها به گیرنده در رابطه با رعایت حجاب تذکر داده شده است.

بسیاری از زنان ایران، به خصوص در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ موسوم به جنبش "زن، زندگی، آزادی"، نسبت به حجاب اجباری اعتراض کرده و از تن دادن به آن سر باز زدند.

@dw_farsi
30.04.202513:53
🔶 تهدید آمریکا به پایان میانجی‌گری میان روسیه و اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، بار دیگر تهدید کرد، ایالات متحده ممکن است به نقش خود به عنوان میانجی در جنگ اوکراین پایان دهد. به گفته تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اگر طرفین درگیری هیچ پیشرفتی در مذاکرات نداشته باشند، تصمیم‌گیری درباره ادامه تلاش‌های دیپلماتیک به رئیس‌جمهور ترامپ واگذار خواهد شد.

این تهدید پس از آن اعلام شد که رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، پیشنهاد کرده بود که یک آتش‌بس سه‌روزه درحین مراسم گرامیداشت هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم در مسکو برقرار شود. روبیو و مقام‌های آمریکایی به شدت این پیشنهاد را رد کرده و تأکید کردند که ایالات متحده به دنبال یک آتش‌بس کامل و دائمی است نه یک "لحظه سه‌روزه" که "تنها برای اهداف تبلیغاتی" باشد. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود که آتش‌بس باید به معنای واقعی کلمه دائمی باشد و به پایان جنگ منجر شود.

در همین حال ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، خواستار آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط از سوی روسیه شد. او تأکید کرد که مسکو باید گام‌های ملموسی به سوی پایان دادن به جنگ بردارد و از این فرصت برای آغاز یک روند صلح استفاده کند.

@dw_farsi
30.04.202511:47
🔴 آیا غذاهای فوق فراوری شده واقعا کشنده‌اند؟ یک مطالعه جهانی: بله

یافته‌های جدید یک مطالعه جدید بین‌المللی نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است چندین سال از عمر انسان بکاهد.

نتایج این مطالعه که ۲۸ آوریل در مجله آمریکایی طب پیشگیرانه منتشر شده، نشان می‌دهد که غذاهای تولید شده صنعتی مسئول ده‌ها هزار مرگ زودرس در سراسر جهان هستند.

غذاهای فوق فرآوری‌شده عمدتاً از مواد استخراج‌شده از غذاهای کامل، مانند چربی‌های اشباع‌شده، نشاسته و قندهای افزوده، تهیه می‌شوند. آن‌ها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آن‌ها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و تثبیت‌کننده‌ها. این غذاها معمولاً کالری بالا، مواد مغذی کم و قیمت پایین‌تری نسبت به غذاهای کامل دارند.

محققان بر اساس نتایج این مطالعه گزارش داده‌اند که هر ۱۰ درصد افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده، خطر مرگ زودهنگام را ۳ درصد افزایش می‌دهد. منظور از مرگ زودهنگام، مرگ در بازه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال است.

دانشمندان این نوع رابطه را "ارتباط خطی دوز-پاسخ" می‌نامند؛ به این معنی که معکوس آنهم هم صادق است. یعنی با هر بار جایگزینی یک غذای سالم به جای یک غذای فوق فرآوری‌شده، خطر مرگ به همان اندازه کاهش می‌یابد.

بر اساس نتایج این مطالعه، تقریبا هر دو سال یک‌بار، ۱۲۴ هزار آمریکایی به‌دلیل مصرف این نوع غذاها دچار مرگ زودرس می‌شوند.

اهمیت این موضوع در این است که برخی افراد، برای سالم‌تر خوردن، تنها به کاهش کالری، چربی، نمک یا شکر فکر می‌کنند، اما همچنان به مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده ادامه می‌دهند؛ این در حالی است که چنین انتخاب‌هایی هم می‌توانند با مرگ زودرس در ارتباط باشند.

به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری‌شده خطر مرگ ناشی از هر علتی را افزایش می‌دهند، نه فقط بیماری خاصی.

این یافته مهم است، زیرا فراتر از پژوهش‌های قبلی است که مصرف این نوع غذاها را فقط با بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت، بیماری قلبی و افسردگی مرتبط می‌دانستند.

دانشمندان تاکید می‌کنند که اعتیاد به مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده در ۱۴ درصد از بزرگسالان و ۱۲ درصد از کودکان رخ می‌دهد. این مطالعه نشان داد که این اعتیادها در همان سطح اعتیاد به الکل و تنباکو است.

به‌گفته محققان، در حالی که می‌توان سیگار، الکل یا قمار را ترک کرد، اما غذا‌خوردن را نمی‌توان متوقف نمود. از این رو ترک اعتیاد غذایی به‌مراتب سخت‌تر از ترک سیگار یا الکل است.

@dw_farsi
🔶فاجعه در هتل کلکته؛ آتش‌سوزی جان ۱۴ نفر را گرفت

در پی آتش‌سوزی در هتلی در کلکته، هند، حداقل ۱۴ نفر جان خود را از دست دادند. این حادثه امروز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) در ساعات اولیه صبح در هتل واقع در مرکز شهر رخ داد. تیم‌های امدادی توانستند چندین نفر را نجات دهند، اما هنوز تعدادی از افراد در داخل ساختمان گرفتار هستند.

مقامات محلی اعلام کرده‌اند که علت دقیق آتش‌سوزی هنوز مشخص نیست و تحقیقات برای شناسایی علل حادثه ادامه دارد. این حادثه در حالی رخ داده که کمبودهای ایمنی و نظارت ضعیف در ساختمان‌ها در هند به‌طور مداوم به‌عنوان یک مشکل جدی مطرح می‌شود.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند از این حادثه ابراز تأسف کرده و آن را یک فاجعه دانسته است. وی تأکید کرد که دولت هند باید اقدامات ایمنی را در ساختمان‌ها تقویت کند تا از وقوع چنین حوادثی در آینده جلوگیری شود.

@dw_farsi
📸عکس روز: جشن پنجاهمین سالگرد پایان جنگ ویتنام

پس از شکست فرانسه در جنگ اول هندوچین، ویتنام در کنفرانس ۱۹۵۴ ژنو استقلال یافت، اما به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد. جنگ ویتنام یکی از جنگ‌های نیابتی مهم در دوران جنگ سرد بود که با دخالت نظامی مستقیم آمریکا شدت گرفت و به لائوس و کامبوج نیز کشیده شد. این جنگ در ۳۰ آوریل ۱۹۷۵ پایان گرفت. ویتنام اکنون یکی شرکای مهم تجاری آمریکا محسوب می‌شود.

@dw_farsi
29.04.202519:35
🔶 آمریکا یک شبکه تامین سوخت موشک برای ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) یک شبکه تأمین سوخت موشکی برای سپاه پاسداران را تحریم کرد.

در بیانیه‌ وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که در چارچوب این اقدام، شش نهاد و شش فرد هدف قرار گرفته‌اند. این تحریم‌ها در حالی اعلام شده‌اند که دولت دونالد ترامپ مذاکرات با جمهوری اسلامی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران را از سر گرفته است.

در همین حال اسکات بسانت، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «توسعه تهاجمی موشک‌ها و سایر توانایی‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی، امنیت ایالات متحده و شرکای ما را به خطر می‌اندازد. این اقدامات همچنین باعث بی‌ثباتی در خاورمیانه می‌شود و توافقات جهانی طراحی‌شده برای جلوگیری از گسترش این فناوری‌ها را نقض می‌کند.»
@dw_farsi
Паказана 1 - 24 з 1 918
Увайдзіце, каб разблакаваць больш функцый.